Ľahký život po veľkej finančnej výhre
Ahojte. Začala by som tak že s manželom sme spolu 25 rokov. Keď sme sa zoznámili nemali sme nič, ledva ledva sme prežívali a čakali vždy na výplatu. Prešli sme si veľmi ťažkými skúškami, ktoré sme spoločne zvládli. Narodil sa nám syn, ktorý je naše veľké šťastie. Postupne ako išli roky sa nám podarilo si aj viac dopriať. Vždy som sa tak zasnívala, keby sme tak vyhrali ako by bol život jednoduchý, nechcela som drahé veci len nečakať každý mesiac na výplatu, chcela som si kúpiť niečo pre seba len tak bez toho aby ma to zabolelo v peňaženke. Povedzme si pravdu kto sa nad niečím podobným v dnešnej ťažkej dobre nezasníval. A tu sa sa to po 25 rokoch stalo. Vyhrala dosť veľkú finančnú výhru. Zaplatili sme si dlhy, išli sme na vysnívanú dovolenku, dali sme sebe aj synovi na šetriace účty. Časť sme dali rodičom za ich obetavú starostlivosť. Prispeli sme do zbierok, deťom na rakovinu, útulok, do školy ktorú navštevuje syn a tak ďalej. A teraz je ten život odrazu až priveľmi ľahký. Len sedím, ponevieram sa a neviem čo ďalej...Keď odrazu po toľko rokoch nemusíte pozerať na dno peňaženky.
Ono to nie je o tom že máš ľahký život po výhre ono je to o tom že problémy na ktoré sú zvyknutá sa vyriešili a teraz prídu problémy úplne iného druhu nad ktorými si možno aj krútila nos lebo "tebe sa to nikdy stať nemôže" ... Toto sa stáva relatívne často po výhrach - buď peniaze rozflakaju a vrátia sa kde boli alebo využijú potenciál a potom sa zaseknu.... Poohliadni sa po niečom inom, nájdi si nový koníček, uži si to čo si si odriekala za normálnych okolností (to že to nepotrebuješ neznamená že si nemôžeš dopriať), cestujte a pod. To čo stojí peniaze ťa bude nútiť využiť resp našetriť peniaze ale budete mať z toho zážitky a spomienky, život nie je len o tom aby sa prežíval ale aj na to aby sa užíval a treba si užiť túto planétu kým ju neznicime
A potom si sa zobudila zo sna...🤣🤣🤣🤣🤣
Chcela by som mať takéto problémy
@anonym_autor je to super, gratulujem 🙂 ak nemáš nejaké extra koníčky, nejaký si urob. Začni niečo tvoriť. Otvor kaviareň, kvetinárstvo, Ty budeš mať aktivitu a radosť a niekto prácu 🙂 napríklad.. asi vieš ako to myslím. Môžeš si urobiť ateliér a niečo tvoriť, alebo sa zaoberať sa starožitnosťami, alebo niečím iným čo Ťa zaujíma.. alebo ak vieš niečo o čo sa môžeš podeliť, môžeš robiť kurzy, otvoriť čitateľský krúžok atď. Snáď som Ťa trochu inšpirovala 😊 nech sa darí a nech to baví 🙏🏻
@anonym_autor Si anonym, tak povedz sumu.
@anonym_autor pomôžem vám, aby ste nemali taký priveľmi ľahký život. Pošlem číslo účtu a môžete nám posunúť sumu tak, aby ste mali život ťažší, OK? My máme tri deti a tento štát nás žmýka tak, že ideme od výplaty k výplate v jednom strese. Takže super riešenie pre vás aj pre nás.
Ako som písala vyššie, bývame v 2 izbovom byte, baví ma práca v štátnej správe, pretože tam svojim spôsobom pomáham ľuďom. Mám množstvo koníčkov, milujem knihy, fotenie, dlhé prechádzky v lese. V meste v ktorom žijem mám ťažko chorých rodičov ktorým som vždy pomáhala ako viem. Touto témou som len chcela dať von pocity, že to o čom skm vždy snívala a astalo sa to neprinieslo taký pocit ako som si myslela. To že sme si museli všetko vydrieť ma hnalo dopredu. Cítim veľkú pokoru a vdačnosť a dobre si uvedomujem čo to všetko prináša keď človek nemusí byť vstrese na konci mesiaca. Vždy som si to tak povedala mať sa na konci mesiaca tak ako na začiatku keď nám prišli výplaty. A máte veľkú pravdu, že odrazu mať finančnú slobodu je tiež veľká zmena aj keď pozitívna ale je a človek sa s ňou musí tiež naučiť stotožniť. A rozhodne som nikdy nebola a ani nebude človek ktorý by míňal na značkové veci, kabelky, šperky a podobne. Ja mám priority v živote utriedené a toto rozhodne k tomu nepatrí. Ale ako píšete cestovať, by mohlo byť zaujimavé. Spoznať nové krajiny, kultúry a život v nich.
Ako som písala vyššie, bývame v 2 izbovom byte, baví ma práca v štátnej správe, pretože tam svojim spôsobom pomáham ľuďom. Mám množstvo koníčkov, milujem knihy, fotenie, dlhé prechádzky v lese. V meste v ktorom žijem mám ťažko chorých rodičov ktorým som vždy pomáhala ako viem. Touto témou som len chcela dať von pocity, že to o čom skm vždy snívala a astalo sa to neprinieslo taký pocit ako som si myslela. To že sme si museli všetko vydrieť ma hnalo dopredu. Cítim veľkú pokoru a vdačnosť a dobre si uvedomujem čo to všetko prináša keď človek nemusí byť vstrese na konci mesiaca. Vždy som si to tak povedala mať sa na konci mesiaca tak ako na začiatku keď nám prišli výplaty. A máte veľkú pravdu, že odrazu mať finančnú slobodu je tiež veľká zmena aj keď pozitívna ale je a človek sa s ňou musí tiež naučiť stotožniť. A rozhodne som nikdy nebola a ani nebude človek ktorý by míňal na značkové veci, kabelky, šperky a podobne. Ja mám priority v živote utriedené a toto rozhodne k tomu nepatrí. Ale ako píšete cestovať, by mohlo byť zaujimavé. Spoznať nové krajiny, kultúry a život v nich.
@anonym_autor len tak mimochodom tie značkové kabelky a šperky sú investícia ,takže to zas tak nemusis zhadzovať ,keď si kúpiš nejakú zberateľskú limitnú za 50000 ,tak tej cena bude len stúpať a tak isto aj auta
Bolo vôbec spomenuté aká bola ta vyhrá keď ste stále v tom dvojizbovom byte?
@anonym_autor Ak je to pravda, tak to je super. Ja si tiež vždy v hlave hovorím čo by som spravila s výhrou. A aka vysoká bola tá výhra? Nemôžete si kúpiť väčší byt? A tento 2 izbák si nechať a prenajímať? Mohla by si nám prezradiť, že kde sa ti podarilo vyhrať? Fakt by ma to zaujímalo 😉

@anonym_autor ja na tvojom mieste by som pomáhala zúfalým ľuďom. Ktorí sú v ťažkej situácii. Napr ich dieťa je na onkológii a rodičia majú doma ďalšie malé dieťatko a otec musí byť s tým chorým v nemocnici a nemôže chodiť do práce. Minuli už všetky úspory. Nemajú z čoho žiť
Je xy ťažkých prípadov, na stránke ľudia ľuďom a podobne