icon

Ľutujete výber medzi slobodou a rodinou?

30. sep 2025

ak by ste si v mladosti, mohli vybrat........... divoky zivot, plny blaznovstva, zazitkov, uzivania si, s vela partnermi, vela vztahov , zivot keby ste boli sam sebe panom a financne dobre na tom, bez nutnosti sa viazat na nejake prostredie a prisposobovat sa partnerom...

alebo by ste si vybrali rodinu, deti, viazanost na jeden domov, prisposobovat sa konickami pracou ci bydliskom partnerovi a detom, S obmedzenou slobodou ohladom venovania sa detom, a veci co su spojene s manzelstvom a rodinou...

ak sa vratite na zaciatok, povedzme do veku 20 rokov, a mozete si vybrat, kam by ste sa vybrali? .. Lutovali ste niekedy ze ste si vybrali zle? ..Ja ano.

Strana
z2
anonym_d3e875
30. sep 2025

@anonym_autor vybláznila som sa v mladosti a rodinu som nikdy nepovažovala za stratu slobody. Ani fixovaná na jedno miesto som nebola, sťahovala som sa viac krát , rozhodla by som sa rovnako

elenka.k
30. sep 2025

@anonym_autor no ja som fakt zvedavá, že ktorá sa tu takto verejne prizná, že by radšej nemala svoje deti
ja by som moje deti nevymenila ani za 3 životy

ivik4
30. sep 2025

Ja by som si vybrala tak ci tak mat 1 dieta ako aj mam lebo by som to strasne lutovala, mna by to zralo. A navyse, my rodicia sa sice prisposobujeme, ale stale je to len na par rokov, nie na desatrocia takze pohoda . Ale nebola a ani niesom ochotna predlzovat si tie roky dalsimi detmi a prisposobovanim

autor
30. sep 2025
@elenka.k

@anonym_autor no ja som fakt zvedavá, že ktorá sa tu takto verejne prizná, že by radšej nemala svoje deti
ja by som moje deti nevymenila ani za 3 životy

@elenka.k a napadlo ta, ze mozno sa pytam tych ktore si nerozvazne vybrali divoky zivot a chceli by prave ten nudny s rodinou?

katulienkax
30. sep 2025

ziadna to tu verejne neprizna lebo ju zlyncuju ako to je na koniku bezne

lucia13022023
30. sep 2025

Našťastie mam mix jedného aj druhého. Aj som mlada, mama zážitky, financie, pre niekoho "divoky" život, aj mam dieta, muža, aj mam mierne obmedzenú slobodu. Best of both worlds

katulienkax
30. sep 2025

ale keby ze zena moze rodit po 40 - ako fikcia a keby fiktivne sme boli zdravi az do 60 tak by som mala deti od 40 roku a do 40 roku sa blaznila 😉

maryetta
30. sep 2025

Nie. Vzdy som chcela rodinu. Muza. Deti. Domov. Bol to moj sen. Moja tuzba a isla som si za tym uz v mladosti.
Takze som spokojna s tym, ze si zijem svoj sen.

alchemilkazltozelena
30. sep 2025
@anonym_autor

@elenka.k a napadlo ta, ze mozno sa pytam tych ktore si nerozvazne vybrali divoky zivot a chceli by prave ten nudny s rodinou?

@anonym_autor ja by som si viac užívala a dieťa by som mala pred 40.. viac by som cestovala spoznávala svet, zbierala viac zážitkov..

13uzivatelka11
30. sep 2025

Ja ľutujem, že som sa nespoznala s manželom skôr a nezalozili sme si rodinu skôr 🤷‍♀️ žijem zatiaľ najkrajšiu časť môjho života. Keď som bola mladá, bola som bez peňazí takže som si ani veľmi nemala čo užívať. Občas mi chyba že by som si skočila na diskotéku a len tak “ vypla" pri nejakom drinku 😀 ale problém je v tom, že nemam kamošku s ktorou by som vybehla von, nie v tom že mám rodinu 🙂

diewcatqoo
30. sep 2025

Vybrala by som si rodinu. Otehotnela som prvykrat, ked som mala 26. Dovtedy som si uzila aj studium, aj cestovanie, aj volny cas, aj vztahy... s manzelom som zacala byvat, ked som mala 20 - odvtedy sme si vsetky vyssie vymenovane aktivity uzivali spolu.
A ano, ked prisli deti, prisposobili sme sa vo viacerym veciam im. Ale aj s detmi vieme cestovat a pod. Ich prichodom sa nam trochu zmenili priority a v bezduchej zabave nevidime zmysel. Kedysi som dokazala nespat 3 dni vkuse.. dnes sa desim silvestra, ze budem musiet byt hore az do polnoci. Obcas by som uvitala viac casu pre seba, ale nikdy som neolutovala, ze mam rodinu.

katulienkax
30. sep 2025

ako uz je to lepsie ked su deti vacsie, aj na dovolenky chodime a vsetko sa da, ale mne napriklad chyba aspon raz rocne taka 2 tyzdnova dovolenka podla mojho vyberu len s muzom bez deti, plna akcie a spoznavania, nie len lezanie pri mori, kedze deti posnavanie zatial nebavi. Toto mi najviac chyba a zvysok roka mi az tak nevadi s detmi. a nemozme hodit na 2 tyzdne deti niekomu, ze starajte sa a my si ideme. Takze taka dovolenka zatial nie je mozna.

anonym_f39b7f
30. sep 2025

Vybrala by som si rodinu a uprimne, v tom veku som uz vedela ze chcem rodinu a dieta (nie hned ale o par rokov), len teda realne prisli az ovela neskor ako som dufala.

zeldia
30. sep 2025

@anonym_autor vybrala som si “ divoký život” doteraz neľutujem ani sekundu 😱

elenka.k
30. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor - rodinu si môžeš založiť aj teraz, ak ti telo dovoľuje ...

autor
30. sep 2025
@elenka.k

@anonym_autor - rodinu si môžeš založiť aj teraz, ak ti telo dovoľuje ...

@elenka.k mam daleko cez 40. prave preto to pisem ze lutujem. moj zivot bol divoky, ale nie premrhany, mam odzite veci, o ktorych ludia iba snivaju, no na stare kolena len samotu a zavidim. ini maju nielen deti ale aj vnucence. ja mam sice miliony zazitkov no nieto sa o ne s kym podelit.

gaborka28
30. sep 2025

s manželom som začala chodiť na strednej a vzali sme sa po skoro ôsmich rokoch. bol môj prvý a vlastne jediný partner. celú "mladosť" som venovala jemu a snívaniu o rodine. odstrihla som sa od zážitkov mojich rovesníkov, nezažila som nič "divoké". hneď po výške sme sa brali, rodina a deti boli moja alfa a omega spokojnosti 😀 tak som to proste chcela, neľutujem a malo to tak byť, aj keď dnes už nie sme spolu. ale budem úprimná, mám 40 a ak by som mohla niečo poradiť svojmu 20-ročnému ja, bolo by to práve to, aby som sa nikam neponáhľala. spätne by som volila určite o niečo dlhšie voľnejší, slobodnejší život, bez starostí vyflusnutej matky, cestovanie, nejakú tú párty, rande a tak. ja to priznám, nemám s tým problém 😀 v každom prípade však neľutujem smerovanie, ktoré som si vybrala, som šťastná a vďačná za svoje deti, sú pre mňa všetkým a je skvelé mať v 40-tke už puberťákov a neriešiť plienky 😀 som rada aj za skúsenosti, ktoré mi život priniesol a na veľa vecí mi zmenil pohľad. ale ak by som mohla teoreticky vrátiť čas, asi by som sa rozhodla inak 🙂 ale rozhodne by som nevolila život bez rodiny na stálo, len by som to plánovanie nechala na neskôr 🙂

elenka.k
30. sep 2025
@anonym_autor

@elenka.k mam daleko cez 40. prave preto to pisem ze lutujem. moj zivot bol divoky, ale nie premrhany, mam odzite veci, o ktorych ludia iba snivaju, no na stare kolena len samotu a zavidim. ini maju nielen deti ale aj vnucence. ja mam sice miliony zazitkov no nieto sa o ne s kym podelit.

@anonym_autor ouuu, tak asi už je neskoro ľutovať, v tvojom prípade, prepáč
tak si nájdi tiež bezdetných kamarátov a užívajte si naďalej - veď život tvoj beží ďalej
a kto vie, možno si nájdeš partnera s deťmi a vždy je tu možnosť osvojenia si dieťaťa

zuzana253
30. sep 2025

Do 30-tky som sa vybláznila dostatočne, potom prišli 2 deti a je to fajn tak, ako to je. 🙂

anonym_998f59
30. sep 2025

Od mlada som túžila po usporiadanom slušnom rodinnom živote, mňa nikdy nelákali hentaké dobrodružstvá typu pocestujem si, posexujem si, zarobím si, vybláznim sa. Lebo to je všetko také krátkodobé. Potom nastane prázdno. Toto človeka nenaplní. Aj obyčajný jednoduchý život žitý v láske mi môže dať hlboký pocit pokoja a radosti.

anonym_bb4c74
30. sep 2025

Lutujem, ze som sa velmi skoro vydala a mala dieta.Ak by som mala opäť 20 moj zivot by som zila uplne inac.
Ta cesta ktoru som si vybrala nebola pre mna vhodna

anonym_1f44fd
30. sep 2025

Tak nie kazda sa snad vydala za prveho s ktorym skocila do postele.ja som sa za mladi vyblaznila dost aj boli chaty stanovacky opijáše diskoteky aj parnerov habadej nic nelutujem aspon mam na co spominat.. ale pride cas ked uz ta žurky bavit prestanu radsej sa zamochles pod dekou pred telkou.. pride to vekom alebo rozumom mozno biologicke hodiny neviem.. ale ja som vedela aj citila ze sa vo mne nieco zmenilo a ze uz chcem nieco ine a idealne ak to citi rovnako aj ta tvoja polovicka.je to posun vo vztahu dalsia faza dalsi krok... svadba....byvanie....deti..pridu s tym zas aj ine starosti.Moj zivot je teraz naplneny mame stastny domov fungujuce manzelstvo krasne a uzasne deti..nie nikdy by som to nemenila.. ani za viac penazi ani za viac zazitkov ani za viac volneho casu.. ano su dni ked pofrflem ze sa zbalim a odidem niekam do Timbuktu aspon na mesiac ale potom idem s kamoskou na 3 hodiny na kavu a uz im pisem sms co doma robia a ze mi je za nimi smutno.

zeldia
30. sep 2025
@anonym_998f59

Od mlada som túžila po usporiadanom slušnom rodinnom živote, mňa nikdy nelákali hentaké dobrodružstvá typu pocestujem si, posexujem si, zarobím si, vybláznim sa. Lebo to je všetko také krátkodobé. Potom nastane prázdno. Toto človeka nenaplní. Aj obyčajný jednoduchý život žitý v láske mi môže dať hlboký pocit pokoja a radosti.

@anonym_998f59 ale nenaučí ta tolerancii🙂 Neviem ako vzniká “prázdno” ja som v jednom kole cas leti rychlo čím som staršia tým rýchlejšie. Jednoduchý obyčajný život nechce každý a je to tak fajn.

betulinka1
30. sep 2025
@katulienkax

ale keby ze zena moze rodit po 40 - ako fikcia a keby fiktivne sme boli zdravi az do 60 tak by som mala deti od 40 roku a do 40 roku sa blaznila 😉

@katulienkax no neviem. Bláznila som sa do 34 rokov, potom porodila a stale hovorim, ze som mala mat dieta radsej ako 24 rocna a bláznit sa v 40-tke 🤣🤣🤣 ked som zurovala ako 20-tka tak kludne par dni za sebou a bola som v pohode. Ked som ako 35 rocna mala narušený spanok dietatom, uz to v pohode nikdy nebolo 🤪.

zeldia
30. sep 2025
@elenka.k

@anonym_autor ouuu, tak asi už je neskoro ľutovať, v tvojom prípade, prepáč
tak si nájdi tiež bezdetných kamarátov a užívajte si naďalej - veď život tvoj beží ďalej
a kto vie, možno si nájdeš partnera s deťmi a vždy je tu možnosť osvojenia si dieťaťa

@elenka.k môže si nájsť partnera s 5detmi a 20vnucatmi a bude nat toľko “rodiny” že jej z toho bude zle. Jasne nerodila tak je to iné…

anonym_998f59
30. sep 2025
@zeldia

@anonym_998f59 ale nenaučí ta tolerancii🙂 Neviem ako vzniká “prázdno” ja som v jednom kole cas leti rychlo čím som staršia tým rýchlejšie. Jednoduchý obyčajný život nechce každý a je to tak fajn.

@zeldia nenaučí ma tolerancii??? Wtf????

elenka.k
30. sep 2025
@zeldia

@elenka.k môže si nájsť partnera s 5detmi a 20vnucatmi a bude nat toľko “rodiny” že jej z toho bude zle. Jasne nerodila tak je to iné…

@zeldia no ale čo jej mám iné poradiť? ak už nevie rodiť, ozajstná mama už nebude,
ale sú XY spôsoby - aby nebola sama.
Vlastne už to nechajme, proste sa iba pýtala, či ľutujeme a neľutujem, nechcela rady ...

kuggis
30. sep 2025

Máš po 40 ale nepíšeš, že po 50...do 50 môžeš stihnúť aj rodinu si založiť, veď to je teraz moderné...a keby si mám znova vybrať tak urobím to isté, len možno by som si popri dcére spravila na rodičovskej VŠ..ale vtedy nebola motivácia...ale ja mám do 40 ešte ďaleko 😂

anonym_3ce93a
30. sep 2025

@anonym_autor netúžila som po single živote. Už od puberty som vedela, že chcem byť na poriadku t.j. v manželstve. Ale tak vecne, nie žeby som romanticky snívala o svadbe, deťoch a podobne. Chcela som žiť tak, ako 99 percent mojej rodiny. A teda určite neľutujem.

autor
30. sep 2025
@kuggis

Máš po 40 ale nepíšeš, že po 50...do 50 môžeš stihnúť aj rodinu si založiť, veď to je teraz moderné...a keby si mám znova vybrať tak urobím to isté, len možno by som si popri dcére spravila na rodičovskej VŠ..ale vtedy nebola motivácia...ale ja mám do 40 ešte ďaleko 😂

@kuggis ja tam pisem ze daleko po 40, cize 47 aby to bolo presne. a to uz ozaj nepojde.

Strana
z2