icon

Ľutujete výber medzi slobodou a rodinou?

30. sep 2025

ak by ste si v mladosti, mohli vybrat........... divoky zivot, plny blaznovstva, zazitkov, uzivania si, s vela partnermi, vela vztahov , zivot keby ste boli sam sebe panom a financne dobre na tom, bez nutnosti sa viazat na nejake prostredie a prisposobovat sa partnerom...

alebo by ste si vybrali rodinu, deti, viazanost na jeden domov, prisposobovat sa konickami pracou ci bydliskom partnerovi a detom, S obmedzenou slobodou ohladom venovania sa detom, a veci co su spojene s manzelstvom a rodinou...

ak sa vratite na zaciatok, povedzme do veku 20 rokov, a mozete si vybrat, kam by ste sa vybrali? .. Lutovali ste niekedy ze ste si vybrali zle? ..Ja ano.

Strana
z2
zeldia
30. sep 2025
@anonym_998f59

@zeldia nenaučí ma tolerancii??? Wtf????

@anonym_998f59 myslela som to tak že odkiaľ to ty osobne vieš že u niekoho koho vôbec nepoznáš “nastane prázdno” to sú take kecy…

princkrason
30. sep 2025
@anonym_autor

@elenka.k mam daleko cez 40. prave preto to pisem ze lutujem. moj zivot bol divoky, ale nie premrhany, mam odzite veci, o ktorych ludia iba snivaju, no na stare kolena len samotu a zavidim. ini maju nielen deti ale aj vnucence. ja mam sice miliony zazitkov no nieto sa o ne s kym podelit.

@anonym_autor daj co si taketo zazila co iny nie? lebo pokial si neletela do vesmiru , neprekabatila smrt, ci grupen sex, pripadne si mala moc ako politik ...
no daj co si takeho prezila co iny nie?

dahra
30. sep 2025

@anonym_autor - vybrala by som si opäť mať manžela a deti. Možno aj viac ako mám 🫤, ale hlavne skôr ako som mala. Túžila by som mat fajn rodinu, aj širšiu, blízky kruh (aj) spoločných priateľov.Robit aktivity, ktoré sú užitočné, ktoré naplnia, potešia viaceré strany. Také, ktore aj zabavia. Manželstvo je najlepší spôsob, ako zistiť, kto som hlbšie. Je to aj drina, ako v bani, hľadať cesty a objavovať skryté poklady v sebe, aj v tom druhom. Proste fuška - námaha, slzy ... Ale ak tým prejdeme do konca, stojí to za to. Vtedy akákoľvek ľahšia cesta, pre ktorú by som sa mohla rozhodnúť, sa zdá byť čistá pochabost. A myšlienky,: čo by-keby, asi prídu na um každému. Pre mňa zivot je viac ako zábava či zbieranie zážitkov

anonym_998f59
30. sep 2025
@zeldia

@anonym_998f59 myslela som to tak že odkiaľ to ty osobne vieš že u niekoho koho vôbec nepoznáš “nastane prázdno” to sú take kecy…

@zeldia Lebo ja osobne som to tak cítila. Ja som nikdy nechodila na diskotéky, nevyhľadávala vzťahy len aby som nejaký vzťah mala...Keď som bola na strednej, bola som na prázdninách u rodiny a bratranec s priateľkou ma vzali akože zabávať sa večer do klubu. Ona sa chystala dve či tri hodiny, šminky a všetko, išli sme tam, pustená hudba v aute na plné pecky, v klube hluk, popíjanie, tanec. A ja som cítila totálne ale totálne prazdno- že toto ich akože baví? Toto ich napĺňa? Lebo ja necítim absolútne nič, stokrát radšej by som si čítala v posteli zaujímavú knihu. Ano, ten adrenalín, dobrá zábava, pripitosť je na chvíľu, potom na druhý deň vstaneš a čo? Čo máš z toho? Keď takto prežijem celý život a pozrieš sa späť, čo si vybudoval, čo si po sebe zanechal okrem nejakých krátkych pekných chvíľu a spomienok na minulosť? Inak, po 20 rokoch to tak aj dopadlo, ten bratranec už rozvedený, v mladosti veľa vzťahov, teraz žije sám a na striedačku majú syna s bývalou. Ja mám krásne manželstvo už 15 rokov, môj muž je prvý aj posledný, máme usporiadanú rodinu. Takze ja som hovorila sama za seba z vlastnej osobnej skúsenosti. Tvoja poznámka, že môj jednoduchý obyčajný život ma nenaučí tolerancii, je úplne mimo misu....

liusa82
30. sep 2025

ja deti nemám a ani nechcem ale nemám ani nerozvážny a divoký život ani nestriedam partnerov ani som nikdy nestriedala.Skôr som bola dlho sama lebo mi to tak vyhovovalo.Aj keď nápadnikov bolo plno.Dosť som sa venovala aj štúdiu.Nechapem prečo si vela ludi myslí že ak niekto nemá deti tak vedie dajaké orgie alebo ja neviem čo 😁 ja som normálna ženská s normálnym životom.Ale tak pod slovičkom uživanie si, ja predstavujem neobmedzeny čas pre mňa,dovolenky,pohodu,klud atd ale nie nejaké šialené diskoteky a striedačky partnerov.A keby sa náhodou dieťa pritrafi tak tiež len jedno by som dala lebo sama som jedinačik.Má to výhody.Ale zase keby nemám mať dievča tak ani dieťa radšej nechcem a preto aj nemám lebo si nemôžeš vybrať pohlavie.Syna by som neviem asi nezvládla ani neviem čo by som s ním robila.To mi je na míle vzdialené taký chlapčenský svet

tetapetra
30. sep 2025

Vydávala som sa ako 29rocna. Mojím snom nikdy nebolo vydať sa ako 20ročna. Som vďačná že každé bláznovstvo, ktoré sa mi stalo, ktoré som zažila. Mladí sme len raz. Mám načo v starobe spomínať 😁

anonym_eed96e
30. sep 2025

@anonym_autor do 25 som si extremne uziavala mladost , potom som otehotnela necakane (chcela som dieta az v30) , ale nelutujem nemenila by som zivot s babatkom je krajsi

evcagabi
30. sep 2025

Uzila som si slobodu. Teraz mam rodinu. Nelutujem nic. Uz presne viem, co chcem

modratrixie
30. sep 2025

Ja som cestovala a užívala si do 30tky… robila som úžasne veci ale postupne aj keď som bola na dokonalom mieste tak už mi to nedávalo to čo na začiatku a to ja som zažívala dokonale chvíle ako spanie na opustených plážach, nočné kúpania v oceáne, naháňanie divokej zveri, samota na horách … tak som sa presunula do ďalšej etapy a čakám bábätko viem že mi to bude chýbať ale ja som taká vďačná že som to zažila a teraz už sa teším na ďalší život … ono sa človek všetkého preje aj toho najlepšieho

anonym_8913c3
30. sep 2025

Vybrala by som si deti a manžela v 18tke, nech už v 35 si môžeme plniť naše sny s manželom, finančné zahojeni s dospelými detmi.

zeldia
30. sep 2025
@liusa82

ja deti nemám a ani nechcem ale nemám ani nerozvážny a divoký život ani nestriedam partnerov ani som nikdy nestriedala.Skôr som bola dlho sama lebo mi to tak vyhovovalo.Aj keď nápadnikov bolo plno.Dosť som sa venovala aj štúdiu.Nechapem prečo si vela ludi myslí že ak niekto nemá deti tak vedie dajaké orgie alebo ja neviem čo 😁 ja som normálna ženská s normálnym životom.Ale tak pod slovičkom uživanie si, ja predstavujem neobmedzeny čas pre mňa,dovolenky,pohodu,klud atd ale nie nejaké šialené diskoteky a striedačky partnerov.A keby sa náhodou dieťa pritrafi tak tiež len jedno by som dala lebo sama som jedinačik.Má to výhody.Ale zase keby nemám mať dievča tak ani dieťa radšej nechcem a preto aj nemám lebo si nemôžeš vybrať pohlavie.Syna by som neviem asi nezvládla ani neviem čo by som s ním robila.To mi je na míle vzdialené taký chlapčenský svet

@anonym_998f59 mne vadila poznámka že bez toho aby som viedla podľa niekoho kritérií usporiadaný život bude život človeka prázdny. No nebude.
@liusa82 Suhlasim prečo ak žiješ svoj život podľa seba a sama alebo s partnerom/kou, kamarátkou, mamou, babkou, psom, škrečkom a uzivas si to = dedinská ožranska diskotéka dvakrát do týždňa aj v 70tke 🙂‍↔️

euka210
30. sep 2025

@anonym_autor nie, ja som v ramci moznosti spokojna...mam dobreho manzela, sikovne deti, nelutujem nic.
Moj manzel sa vyburil ked bol mlady a v 30r uz chcel mat rodinu.

yosi
30. sep 2025

@anonym_autor Vedel som, že to raz príde. A prišlo to tesne pred 30-kou. Zistil som, že ma neviazaný život už nenapĺňa. Našiel som si partnerku, založil rodinu. Nikdy som neľutoval, a nebudem. Moja rodina je môj život. Za čím mám ľutovať?

majka2
30. sep 2025
@anonym_autor

@elenka.k mam daleko cez 40. prave preto to pisem ze lutujem. moj zivot bol divoky, ale nie premrhany, mam odzite veci, o ktorych ludia iba snivaju, no na stare kolena len samotu a zavidim. ini maju nielen deti ale aj vnucence. ja mam sice miliony zazitkov no nieto sa o ne s kym podelit.

@anonym_autor ahoj. Ak ti ide len o rodinu alebo blízkosť ľudí stačí napísať nam zas chýbajú babky alebo niekto skym si napísať navštíviť sa a tak. Máme deti. Takže kľudne napíš

ivett1
30. sep 2025

@anonym_autor aha, myslela som, že práve naopak - ľutuješ, že si život obetovala rodine...a ty ľutuješ, že si si nevybrala rodinu...nuž, na toto ani neviem, čo povedať...
Ale mám kamarátku, ktorá sa tiež venovala sebe a hovorí, že sa neskoro spamätala, že je sama, nemá vlastnú rodinu a niekedy ju to trápi a sem- tam aj ľutuje...len až taký búrlivý život nemala😁 ale skôr kariérny a zážitkový - veľa cestovala...stále v pohybe a mimo domu

niktooooo
30. sep 2025

to je život. človek sa bude zamýśľať klást si otázky. Poviem za seba. Mám 30. Myslím že dosť život v rámci ľudí a zábav. Vysoká škola diskotéky do rána vonku alkohol proste všetko. Dnes už tie veci prosto nechcem. Túžim po druhej strane mince života. Rodina deti nájsť si ženu s ktorou to všetko vybudujem. a nemyslím si že človek pri rodine až tak veľmi stratí koníčky. Skôr teraz lutujem že to všetko mi mohlo prísť už do života postupne skôr. teraz v 30 už by som povedal že veľmi na to talčím čo nieje správne. ale čo už.

danielahamar
30. sep 2025

Nie, neľutujem ani vydaj v 20, ani muža, ani deti. Za 23r sme preskákali všeličo, ale o tom je zivot

anonym_d3e875
1. okt 2025
@katulienkax

ziadna to tu verejne neprizna lebo ju zlyncuju ako to je na koniku bezne

@katulienkax ako aninym by som to kľudne priznala, keby som to tak cítila, je mi úplne fuk, čo mi tu kto napíše, ale ja som za moje dieťa životu vďačná

elenka.k
1. okt 2025
@dahra

@anonym_autor - vybrala by som si opäť mať manžela a deti. Možno aj viac ako mám 🫤, ale hlavne skôr ako som mala. Túžila by som mat fajn rodinu, aj širšiu, blízky kruh (aj) spoločných priateľov.Robit aktivity, ktoré sú užitočné, ktoré naplnia, potešia viaceré strany. Také, ktore aj zabavia. Manželstvo je najlepší spôsob, ako zistiť, kto som hlbšie. Je to aj drina, ako v bani, hľadať cesty a objavovať skryté poklady v sebe, aj v tom druhom. Proste fuška - námaha, slzy ... Ale ak tým prejdeme do konca, stojí to za to. Vtedy akákoľvek ľahšia cesta, pre ktorú by som sa mohla rozhodnúť, sa zdá byť čistá pochabost. A myšlienky,: čo by-keby, asi prídu na um každému. Pre mňa zivot je viac ako zábava či zbieranie zážitkov

@dahra 👏 trefne, si to napísala

elenka.k
1. okt 2025
@anonym_d3e875

@katulienkax ako aninym by som to kľudne priznala, keby som to tak cítila, je mi úplne fuk, čo mi tu kto napíše, ale ja som za moje dieťa životu vďačná

@anonym_d3e875 anonym - to je iné ...

ináč baby, som sa zamyslela, ako píše baba vyššie, hoci máme svoje rodiny, tak aj my sme kadečo pozažívali, stále aj chodíme po výletoch, to nie je iba o tom, že z práce domov a do školy a domov ....
aj my, čo máme rodiny, máme krásne zážitky, aj búrlivé, aj so strachom, aj vtipné,
aj s plačom aj so smiechom - s úsmevom

anonym_d3e875
1. okt 2025
@elenka.k

@anonym_d3e875 anonym - to je iné ...

ináč baby, som sa zamyslela, ako píše baba vyššie, hoci máme svoje rodiny, tak aj my sme kadečo pozažívali, stále aj chodíme po výletoch, to nie je iba o tom, že z práce domov a do školy a domov ....
aj my, čo máme rodiny, máme krásne zážitky, aj búrlivé, aj so strachom, aj vtipné,
aj s plačom aj so smiechom - s úsmevom

@elenka.k ja som tiež nepochopila tú stratu slobody, nakoniec rodina je aj muž žena a deti bez sobáša. Veď tým, že má žena deti a muža, neznamená, že sa nestretáva s priateľmi, necestuje, nechodí na koncerty, festivaly, výlety, ja som po 40 toho asi zažila viac, ako pred ňou

elenka.k
1. okt 2025
@anonym_d3e875

@elenka.k ja som tiež nepochopila tú stratu slobody, nakoniec rodina je aj muž žena a deti bez sobáša. Veď tým, že má žena deti a muža, neznamená, že sa nestretáva s priateľmi, necestuje, nechodí na koncerty, festivaly, výlety, ja som po 40 toho asi zažila viac, ako pred ňou

@anonym_d3e875 tak tak

simona_racz
1. okt 2025
@katulienkax

ziadna to tu verejne neprizna lebo ju zlyncuju ako to je na koniku bezne

@katulienkax vieš prečo? Práve to som išla povedať že:

Ak sa to spýtaš vydatej ženy s rodinou, taká ti logicky povie že by nemenila,… a toto je stránka pre rodiny. Tak každá povie že volila by rodinu.

Ak by si sa to spýtala na stránke, kde sú slobodní ludia bez záväzkov, partyludia, cestovatelia, šťastne nezadaní, atď. Tak by povedali že by volili slobodu.

Olutovali to tí, ktorí náhodne nabúchali, alebo otehotneli, a potom sa už museli sobášiť kvôli dieťatu, rodine, svkrovcom atď.

sevrin
2. okt 2025

Slobodný život je fajn. Ale v starobe sa to začne všetko vracať aj s úrokmi.

vilma7
8. nov 2025
@katulienkax

ale keby ze zena moze rodit po 40 - ako fikcia a keby fiktivne sme boli zdravi az do 60 tak by som mala deti od 40 roku a do 40 roku sa blaznila 😉

@katulienkax tak ja som sa.do 40.blaznila a po 40.tke založila rodinu ;)

Strana
z2