Mali by ste divný pocit vziať si späť váš ukradnutý bicykel?
Ukradnú vášmu dieťaťu bicykel. Vaša známa vám pošle fotku ze u nich taky bicykel jazdi, ma ho sociálne slabšia rodina, ktorá ho kúpila cez inzerát. Potvrdí sa ze je to váš. Keď si preňho pôjdete, tiež vlastne prídu aj o bicykel aj peniaze, zlodeja ale nechytia, išlo to úmyselne cez viac ludi, okrem nových majiteľov nikto nič neprizná. Bolo by vám ich ľúto, alebo vás to nezaujíma, nie ste charita?
Nemám peniaze na rozhadzovanie, ja by som ho zobrala.
ja by som im ho nechala a dieťaťu kúpila nový
ak by som si bola ista, teda napriklad mala doklad o kupe kde je vyrobne cislo a bol by to nas bicykel, tak by som ho zobrala v sucinnosti s policiou. Ti nech potom riesia ako a kto im ho predal. Ak by bicykel vyrobne cislo nemal, a teda nemala by som ako dokazat, ze je nas tak by som ho tam nechala
Zalezi na hodnote bicykla a na povesti tej rodiny. Ak by to boli naozaj slusni ludia a ja by som mala na novy bicykel, tak by som im ho nechala.
Zavolala by som políciu a zobrala ho.
Zobrala by som si ho za adistencie policie naspat. Nase bicykle mmame zaregistrovane na stranke vyrobcu so seriovym cislom + kupovane s orginalnou fakturou (aj ta bola posunuta z druhej ruky) . Ale keby to bol nejaky „stanicny“ bike, co koluje po celej rodine, kt mi niekto posunul, neriesim. Je rozdiel bicykel za 20 -30 € a za 500€.
@anonym_autor nemôžeš si ho len tak vziať, bolo by si na úrovni toho zlodeja, č ho vzal vám. Ak máš doklady o kúpe, kontaktuj políciu.
@anonym_autor moja mama našla sestrin ukradnutý bicykel zaparkovaný pri kúpalisku podľa výrobného čísla. Zamkla ho svojím zámkom a keď prišla nová majiteľka, zavolala políciu. Polícia nám bike vrátila. Nový majiteľ prišiel o bike aj peniaze, ale podľa mňa muselo byť jasné kupujúcemu, že kupuje kradnuty bike. Nám to trápne nebolo.
@anonym_autor moja mama našla sestrin ukradnutý bicykel zaparkovaný pri kúpalisku podľa výrobného čísla. Zamkla ho svojím zámkom a keď prišla nová majiteľka, zavolala políciu. Polícia nám bike vrátila. Nový majiteľ prišiel o bike aj peniaze, ale podľa mňa muselo byť jasné kupujúcemu, že kupuje kradnuty bike. Nám to trápne nebolo.
@anos18 neviem či to je tak jasné či je vec kradnuta
Tiež kupujem z bazosu a nepytam bloček či majú od kúpi
A to som všeličo pokúpila
Napr aj taký kočík,kolko sa ich kradne ale kupila som cez bazar a nemozem dať ruku do ohna odkial ho mal dotyčný aj ked vyzeral úplne ok
Takže to je také...
Napr aj taký kočík,kolko sa ich kradne ale kupila som cez bazar a nemozem dať ruku do ohna odkial ho mal dotyčný aj ked vyzeral úplne ok
Takže to je také...
@anonym_a1fb54 a tiež vela zbytocnych veci predávam alebo posúvam a nieje to kradnuté 😋
Ale hej kupujúci je vždy na tom najhorsie lebo príde o vec aj o peniaze ak je to tak🫣
Vzala by som si svoj bicykel.
@anonym_autor moznost B, nezaujima ma to, nie som charita. Pokial by som si bola ista podla serioveho cisla, volala by som policiu, aby mi ho vratili.
Vzhľadom na cenu dcerinho bicykla. Ak by sa podľa výrobného čísla preukázalo že je to náš bicykel vzala by som ho spät
Takže to je také...
@anonym_a1fb54 bolo to ešte za čias socializmu a vtedy muselo byť jasné z tej ceny,že to je kradnuté. A bicykle sa tak bežne nepredávali. Teraz to je iné. Ale blbý pocit by som nemala na tvojom mieste
@anonym_autor ty ale nemôžeš len tak k niekomu prísť a vziať si ze toto je moje. Musíš sa preukázať dokladom, faktúrou a potom spolu s políciou.
@anos18 na základe čoho to bolo kupujúcemu jasné?
@anonym_autor bycikel by som si vzala.... aj ten co ho kupil, pravdepodobne vedel, ze sa len tak nevyskytol v pribehu... jednak takymto sposobom podporujes tento " biznis"... ak sucitis s novym "majitelom" ... najdi niekoho , kto bycikel daruje a podaruj....
@anonym_autor Neviem,co by som robila. Na jednej strane ta rodina bicykel kupila. Ale na druhej strane,aky priklad das dietatu,ked si bicykel nevezmes? Vase dieta malo oblubeny bicykel a vinou zlodeja on prislo. Teraz sa z toho bicykla tesi socialne slabsie dieta.
Riesila by som to cez policiu bez ohladu na cenu bicykla - z principu, aby bol zlodej potrestany.
Riesila by som to cez policiu bez ohladu na cenu bicykla - z principu, aby bol zlodej potrestany.
@mandzula s najväčšou pravdepodobnosťou zlodeja nenájdu, písala, ze to išlo cez viac ľudí, zámerne
A ako veľmi si si istá že ho kúpili na inzerat? Lebo to povedali? Lebo kľudne ani to nemusí byt pravda…polícii nech úkazu komunikáciu, inzeráty s predávajúcim, ak vôbec existuje
Ale ako môžete viediet že bicykel je vás ? Máte ho poznačený.??? Veď takých bicyklov mohli predať aj 100 kusov vašom okrese.
@anonym_autor To je úplne jedno kto má ten bicykel teraz, ukradol to? Áno, ukradol tak netreba riešiť, že ako na tom sú, vy za to nemôžete a ani ja, môžu za to sami takže im nebudete kupovať bicykel, aspoň z môjho pohľadu
Pokiaľ bol kupujúci dobromyseľny a kupoval ho v dobrej viere, nemôžeš mu ho len tak zobrať. Nejde o to, či si charita, alebo nie. Nahlásila si krádež bicykla na políciu?
Nedokázala by som ho vziať. Bolo by ľúto dieťaťa, ktoré nič nezavinilo. Lenže nie každý si môže dovoliť byť veľkorysý, takže chápem aj tých, ktorí si ho vezmú späť.

@anonym_autor Ako si mozes byt ista, ze ide o ten isty bicykel?