Mám pochybnosti o ďalšom dieťati
Ahojte. Ja som si bola istá, že chcem ešte jedno bábätko. Máme už 3 deti ale proste hneď po pôrode som túžila, že ešte chcem. Držalo ma to tak do pol roka malej. Muž nechcel ani počuť musela som ho presviedčať. Nakoniec povolil aj sme sa začali snažiť krátko po pôrode strašne som to chcela ale žiaľ to nejde. Mňa to ale úplne prešlo mala bude mať 2 mesiace a ja už cítim taký vnútorný pocit, že nie. Som utahana staršie sú školáčky a je toho dosť. Neviem či je to tým začiatkom školského roka. Už aj keď vidím tehotnú a bábätko nič to so mnou nerobí ako predtým. Ja som vždy bola zaťažená na deti veľmi som sa v tom vyžívala a videla skutočný pocit šťastia. Ale teraz, keď si predstavím, že ďalšie bábätko sem tam má aj chytá hrôza. Najstaršia 10 ročná stále hovorí, že už určite ďalšie súrodenca nechce. Viem, že ona o tom nerozhoduje ale prišlo mi to ľúto. Išli by ste ešte do toho ? Mám už 29 rokov tak neviem či môžem čakať alebo to už nechať tak.
Budete vedieť uživiť štvrté a mať čas aj na seba a ostatné deti? Ekonomická situácia sa bude už len zhoršovať.
Tvoj muz:
"Keď ma poobedne tak vstáva o 10 a potom ide do obchodu alebo niekam sám a potom príde až večer. Takže žiadna pomoc."
Takze on si zije svoj zivot a Ty s detmi svoj. Cize predpokladam, ze evidentne Vam nieco vo vasom vztahu skripe, ked nechce travit cas s Tebou. A robit si stvrte dieta s muzom, ktory uz teraz ma zenu s tromi detmi "na haku", to je odvaha.
Tvoj muz:
"Keď ma poobedne tak vstáva o 10 a potom ide do obchodu alebo niekam sám a potom príde až večer. Takže žiadna pomoc."
Takze on si zije svoj zivot a Ty s detmi svoj. Cize predpokladam, ze evidentne Vam nieco vo vasom vztahu skripe, ked nechce travit cas s Tebou. A robit si stvrte dieta s muzom, ktory uz teraz ma zenu s tromi detmi "na haku", to je odvaha.
V tvojom príspevku sú nejaké časové nezrovnalosti:
"Držalo ma to tak do pol roka malej"
"mala bude mať 2 mesiace"
"sme sa začali snažiť krátko po pôrode "
@colsami Ved pise, ze uz 3 deti ma. Netusim naco potrebuje este stvrte?
@belllinka malo tak byť 9 mesiacov preklep ďakujem za upozornenie
@belllinka ale ved ja tiez netusim, na co jej stvrte, ak zije ako slobodna matka a bohvieco vsetko je este za tym. (Nemam nic proti tuzbe po 4tom, aj 7dmom dietati, ale jednoducho vo funkcnych rodinach, kde o to maju zaujem matka aj otec)
@anonym_autor ten váš muž celé zle....
Mas 29 rokov, daj si pauzu, dalsie mozes mat aj o 5-10 rokov, ked budes chciet
@anonym_autor Ja si myslím že aj tvoja dcéra najstaršia o tom rozhoduje. Treba počúvať aj ju. Keď nechce asi ma na to dôvod nie? Asi sa viacej venuješ mladším a nemáš čas na ňu. A keď muž ti nepomáha tak som si na 100% istá že ak bude staršia tak bude ona sa starať o súrodencov lebo tak to robia po väčšine rodičia že nechajú aby starší súrodenci strážili mladších starali sa pomáhali. Už 3 deti pre mňa príde veľa že nemôžete mať na každého tak čas. A hlavne keď muž sa k tomu stavia ako sa stavia.
@anonym_autor Ja si myslím že aj tvoja dcéra najstaršia o tom rozhoduje. Treba počúvať aj ju. Keď nechce asi ma na to dôvod nie? Asi sa viacej venuješ mladším a nemáš čas na ňu. A keď muž ti nepomáha tak som si na 100% istá že ak bude staršia tak bude ona sa starať o súrodencov lebo tak to robia po väčšine rodičia že nechajú aby starší súrodenci strážili mladších starali sa pomáhali. Už 3 deti pre mňa príde veľa že nemôžete mať na každého tak čas. A hlavne keď muž sa k tomu stavia ako sa stavia.
@anonym_dcf20c no zbohom. (Akoze bez ohladu na konkretnu autorku, kedze tiez uvazuje nerozumne.) Ale to fakt ma 10rocne decko rozhodovat o tom, ci rodicia maju alebo nemaju mat dalsie dieta? Toto mi pride tiez pekne chore vyjadrenie. Kam sme sa to uz dnes dostali, s tymi "pravomocami" deti, dnesnych bozikov.
(A opakujem, bez ohladu na tuto situaciu)
@anonym_autor
Načo máš toľko detí s niekým, kto nejaví záujem o rodinu?
Zarobí manžel aspoň tých 5 tis v čistom?
@anonym_dcf20c muž ani nemá pomáhať. Je otec, má sa starať ako druhý rodič. Ty manželovi pomáha s deťmi?
@anonym_dcf20c no zbohom. (Akoze bez ohladu na konkretnu autorku, kedze tiez uvazuje nerozumne.) Ale to fakt ma 10rocne decko rozhodovat o tom, ci rodicia maju alebo nemaju mat dalsie dieta? Toto mi pride tiez pekne chore vyjadrenie. Kam sme sa to uz dnes dostali, s tymi "pravomocami" deti, dnesnych bozikov.
(A opakujem, bez ohladu na tuto situaciu)
@anonym_0338e2 Prečo potom končia u psychológov toľko ľudí? Lebo rodičia sa im nevenovali? Nehovorím že nemajú mať ďalšie sama vidím ako to vie pekne fungovať keď sa rodičia venujú rovnako aj staršej aj mladšej. Áno úrobme si 7 detí a kašlime na staršie lebo stále ma bude potrebovať to najmladšie. A potom sa čuduj svetu deti nekomunikujú s rodičmi a rodičia sa divia prečo. Xy prípadov vidím ako to potom dopadá.
@anonym_dcf20c muž ani nemá pomáhať. Je otec, má sa starať ako druhý rodič. Ty manželovi pomáha s deťmi?
@zmrzlinka2021 jasne že som to myslela tak že by sa mal starať. Tu ale nejavý záujem. Tak potom prečo autorka si s ním chce urobiť 4 dieťa
@zmrzlinka2021 jasne že som to myslela tak že by sa mal starať. Tu ale nejavý záujem. Tak potom prečo autorka si s ním chce urobiť 4 dieťa
@anonym_dcf20c
Ja mám pocit, že mnohým ženám chýba akákoľvek logika
@anonym_autor treba vždy dať na svoj vnútorný pocit.
Po pôrode mi to strašne chýbalo to bruško a tehotenstvo, plakavala som. Bolo mi ľúto, že to obdobie skončilo a už nebude. Keď muž hovoril,že v žiadnom prípade tak som bola ochotná si aj kľaknúť len aby ho chcel. Ja neviem či to boli len hormóny po pôrode. A teraz ma to prešlo úplne. Neviem sa v sebe vyznať. A pravda je taká, že som unavená lebo celý deň v jednom kolotoči. Pomoc žiadna ani od rodiny.
Tato tu pise furt. Je zavisla na tehotenstve. Este kolkokrat tu budes vypisovat tie svoje bludy? Sa spamataj.
Ty si tu už písala? Alebo to bola len podobne (prepáč) na hlavu osoba? Užívaj a venuj sa deťom, ktoré máš, ak by si chcela ďalšie a teda aj muž, máš na to kopec času. Deti majú chcieť obaja aj sa im venovať obaja.
Po pôrode mi to strašne chýbalo to bruško a tehotenstvo, plakavala som. Bolo mi ľúto, že to obdobie skončilo a už nebude. Keď muž hovoril,že v žiadnom prípade tak som bola ochotná si aj kľaknúť len aby ho chcel. Ja neviem či to boli len hormóny po pôrode. A teraz ma to prešlo úplne. Neviem sa v sebe vyznať. A pravda je taká, že som unavená lebo celý deň v jednom kolotoči. Pomoc žiadna ani od rodiny.
@anonym_autor tebe chyba ten pocit. A deťom nechýba matka a otec? Keď nemáš ani pomoc od rodiny raz tak vyhoríš že chudák potom tie deti. Teš sa z toho čo máš, niektoré nemôžu mať ani to jedno. Hlavne sa venuj deťom ktore si už porodila.
Mas 29, 3 deti …. Uprimne je vas dost, chlap chodi na smeny … Mas dost casu mat dieta este aj o 5 rokov. Prvy polrok pracovali hormony, teraz sa ozyva rozum. Ked sa chlapovi nieco stane … utiahnes sama 4 deti? Venuj sa plnohodnotne tym, co uz mas. Samozrejme, ze 10 rocna dalsieho surodenca nechce …. Ide do puberty a ty na nu nemas asi moc cas uz teraz … a s dvoma detmi do troch eokov uz vobec mat nebudes a este jej mozno hodis surodencov na krk …
Ty si tu už písala? Alebo to bola len podobne (prepáč) na hlavu osoba? Užívaj a venuj sa deťom, ktoré máš, ak by si chcela ďalšie a teda aj muž, máš na to kopec času. Deti majú chcieť obaja aj sa im venovať obaja.
@januska12323 Ano, to je ona. Je zbytocne tu cokolvek pisat. Ona chce byt proste tehotna a hotovo. Skoda klavesnicu drat.
Mas 29, 3 deti …. Uprimne je vas dost, chlap chodi na smeny … Mas dost casu mat dieta este aj o 5 rokov. Prvy polrok pracovali hormony, teraz sa ozyva rozum. Ked sa chlapovi nieco stane … utiahnes sama 4 deti? Venuj sa plnohodnotne tym, co uz mas. Samozrejme, ze 10 rocna dalsieho surodenca nechce …. Ide do puberty a ty na nu nemas asi moc cas uz teraz … a s dvoma detmi do troch eokov uz vobec mat nebudes a este jej mozno hodis surodencov na krk …
@anonym_b8ddad presne toto som písala, a pani na mňa vybehla že čo majú mať práva deti a rozhodovať o tom. Očividne na ňu nemá čas. Asi by som aj psychológa na jej mieste vyhľadala. Lebo tu už je nejaký aj fetiš, by som nazvala keď ti chyba byt tehotná potom do kedy budeš rodiť kým nebudeš mať 12 detí?
V dnešnej dobe sa môže čokoľvek presne stať raz tu si raz nie a potom čo? Deti pykajú za rodičov
@anonym_autor Kam sa ponahlas? Mas 29 rokov. Vychovaj sucasne deti a casom,ak pride znova chut a tuzba,mozte mat dalsie,ale aj nemusite. Ty si ten typ zeny,ktora chce byt stale tehotna inak sa z toho ruca. Do sucasnej situacie by som nepriniesla dalsie dieta. Si unavena a urcite si to odnasaju najstarsie deti. Kazde dieta potrebuje mamu nielen to najmensie.
ty si tu už písala, že sa rozprávaš s partnerovými spermiami, nie???
@anonym_4c21bd cože?
@anonym_4c21bd tak toto je gól
nedávno som tu čítala takúto podobnú tému, kde ona písala, že si živo predstavuje to ďalšie dieťa, rozpráva sa s ním, a prihovára sa aj mužovým spermiám, lebo to je už v podstate to dieťa, čo ona "vidí" tak sa mi zdá, že toto je to isté (doma už mala viac detí a malé bábätko)
nedávno som tu čítala takúto podobnú tému, kde ona písala, že si živo predstavuje to ďalšie dieťa, rozpráva sa s ním, a prihovára sa aj mužovým spermiám, lebo to je už v podstate to dieťa, čo ona "vidí" tak sa mi zdá, že toto je to isté (doma už mala viac detí a malé bábätko)
@anonym_4c21bd no ak je to ona mala by vážne vyhľadať odbornú pomoc
Tebe sa nechce ist spat do prace ale ani o deti sa ti nechce starat ci co sa deje? Sexovat sa ti chce s manzelom? Podava aspon dobry vykon ked je taky oddychnuty pri 3 detoch?

V podstate som na to všetko aj sama nuž ten sa moc nestará. Maximálne vyzdvihne zo školy a škôlky a to je všetko. Ostatné všetko ja. Keď ma poobedne tak vstáva o 10 a potom ide do obchodu alebo niekam sám a potom príde až večer. Takže žiadna pomoc.