icon

Mám pocit samoty a vnútorného hnevu

18. okt 2025

Mám pocit, že som zlý človek. V nástich rokoch zistili, že mám schizofréniu. Veľa ľudí dokáže s týmto ochorením viesť plnohodnotný život, ale ja som nonstop na psychiatrii. Mám nervy na celý tento svet. Na svoju rodinu, lebo musím stále chodiť na liečenie. Chápem, boja sa o mňa, a možno aj odo mňa. V posledných dňoch mám neskutočne nutkanie spraviť niečo zlé, sebe... niekomu. Ako keby mi niečo vravelo, že mám konať zlo. Vždy som bola introvert, ale nie typický. Väčšina tichých ľudí má aspoň pár blízkych priateľov, ja nemám nikoho okrem rodiny. Partnerov striedam, pretože nedokážem vydržať s nikým. Chcela by som mať vzťah, ktorý bude trvať aspoň tri mesiace, ale u mňa to je možno nemožné. Trápi ma to. Popravde neviem, čo so sebou, taký mám v sebe vnútorný hnev. Som nevďačná za všetko, čo mám. Mám všetko, ale nemám to najdôležitejšie... vnútorný pokoj... a myslím si o sebe, že som obyčajný niktoš.

anonym_8bc7ac
18. okt 2025

"V posledných dňoch mám neskutočne nutkanie spraviť niečo zlé, sebe... niekomu."
Smer hospitalizacia.

anonym_959ad9
18. okt 2025

Hovorí z teba tvoja choroba. Pri tejto diagnóze je úžasné,že si to takto plne uvedomuješ. Tvoji blízky ťa majú radi, preto sa ti snažia pomôcť hospitalizáciou. Určite nie si zlý človek. Liečbu máš nastavenú dobre? Necítiš zlepšenie?

doriiis
18. okt 2025

Nie si zlý človek, si chorý človek. Smer psychiatria skôr, než sa to vymkne spod kontroly