Mám skoro 33 a nechcem vlastné deti
Ahojte, ako nadpis hovorí vyššie mám skoro 33 a nechcem vlastné deti. Keďže sú sviatky, vnímam, že v rodine prichádzam do kontaktu častejsie s malými deťmi. Onedlho budem mať aj narodeniny takze zas môžem čakať tú istú otázku, ktorú sa mi nechce rozoberať pred hocikým. Moje dôvody sú rôzne, aj zdravotné, ale netykajú sa gynekologického zdravia. Mohlo by sa mi zhoršiť zdravie keďže už od mlada som na liekoch čo mi udržujú jednu chorobu v norme. Iné lieky nie sú. Potom ešte operácia s neistým výsledkom alebo také že poležím 9 mesiacov v nemocnici a budem dúfať, že z toho nebudú následky aj tak. Ja som si už za mlada vypočula, že som bola v ohrození života a tento zázitok mi vôbec že nepomáha pri rozhodovaní. No a plus ja sa necítim na vlastné dieťa. Znie to asi hrozne, lenže dosť úsilia ma stálo, aby som bola aspoň zdravotne stabilizovaná a mohla vyštudovať a pracovat a najst si k sebe vhodného manžela. Je tam ale jedno ALE a to ma mätie. Deti mám rada. Viem sa k nim citovo dlhodobo pripútať. Neviem si predstaviť, že s mužom budeme večne len dvaja ( plus domáce zviera). Rozmýšľam o adopcii, ale bojím sa. Na minoritné si netrúfam a muž to zavrhol úplne. Čiže sa psychicky pripravujem na roky čakania. Len neviem či má zmysel íst do toho, keď tie pracovnícky uvidia, že ja momentalne aj tak dieťa nechcem a v podstate je to taký plán o najskôr 7 rokov aj viac. Zaujímalo by ma či je tu niekto v podobnej situácii, pripadne skúsenosti.
@anonym_autor rodine nie si povinná nič vysvetľovať, úsmev a zmeniť tému. Rieš to iba s mužim, podstatný je jeho názor. Ak muž adoprované dieťa nechce, tak nemáš čo riešiť, Navyše, ak ho ty chceš o sedem rokov, tak na to môžeš asi rovno zabudnúť.
Pozri. Dieta vlastne nechces. Vybavene. Ak su Ti blbe otazky, odpovedz ze deti nemozete mat a nediskutujes o tom lebo nechces to rozoberat.
Adopcia - ako si to predstavujes? Nahlasit sa do poradovnika s tym ze ked sa dostanes na rad na dieta a potom si uz mozno rozmyslis "no tak chcem ho"? Navyse, Ty nez sa dostanes do toho poradovnika, musis prejst urcitymi sedeniami, vybavovackami, posudzovanim pomerov a podmienok a pripravy pre rodicov atd.
Vobec neries… nie kazdy musi mat decko..
Ja som od 24 vedela, ze nechcem mat vlastne deti, rodine som to odkomunikovala a nikdy sa ma na to nikto nepytal. Dnes mam o 20 viac.
@anonym_autor a ved pozri, nechces tak nechces, je jedno aky dovod.
Adopcia? To tiez nie je jednoduche, to nie je ako ked si steniatko zoberies z chovnej stanice. Plus ak mas zdravotne problemy tak nemusis prejst vyberovym procesom
Muz? Tam je riziko, co ak zmeni nazor? A potom zmeni zenu? On cas ma, ci v 40tke ci v 50tke. Ty ako zena nie, este tak do 40tky a potom uz vlastne deti mat nebudes moct bez ohladu na to ci chces ci nie.
Toto treba mat hlavne spracovane v sebe. To ze nechces vlastne deti je to najmenej.
@anonym_autor tak ja napr.mam tiež celoživotnú chorobu, beriem lieky, ktoré dom.musela aj v tehotenstve brat a našťastie mam deti zdravé. Cudzie ani žiadne deti som ale nikdy nemusela, nešla som sa roztopiť z iných bábätiek, väčšie deti mi liezli na nervy. No pri mojich mi to nevadí, keby môžem, dýcham za nich. Ale keby deti nechcem, tak je to moje rozhodnutie a nikomu do toho nič nie je. Ved ja som ta, co sa bude starať, nie oni
Vlastné je vlastné, cudzie bude stále cudzie. Žiadne je žiadne, ale ani nevieš, o čo prídeš.
Tak zase je dobré niekedy počúvať aj rozum, ak sa na to necítiš zdravotne a neodporúča sa to mať, ber to tak ako to je. Alebo teda ak túžiš veľmi riskni to. Osobne nie som fanúšik možnosti adopcie a je jedno či dieťa čierne alebo biele, je to stále dieťa čo asi ak ide na adopciu pochádza zo zložitých podmienok, zložité tehotenstvo matky, úplne iná povaha ako ty s mužom, je to náročnejšie oveľa ako vlastné. Ja keby som v takej situácii do adopcie určite nejdem, čo sa týka vlastného som skôr racionálny človek, ja by som hľadala uplatnenie v inom. Napríklad nejaká pomáhajúca profesia, teda byť napríklad v tom detskom domove opatrovateľka, asistentka v škole pre deti, opatrovateľka v domove dôchodcov, terénna sociálna pracovníčka a podobne.
Pozri. Dieta vlastne nechces. Vybavene. Ak su Ti blbe otazky, odpovedz ze deti nemozete mat a nediskutujes o tom lebo nechces to rozoberat.
Adopcia - ako si to predstavujes? Nahlasit sa do poradovnika s tym ze ked sa dostanes na rad na dieta a potom si uz mozno rozmyslis "no tak chcem ho"? Navyse, Ty nez sa dostanes do toho poradovnika, musis prejst urcitymi sedeniami, vybavovackami, posudzovanim pomerov a podmienok a pripravy pre rodicov atd.
@anonym_d006f0 Skor to asi myslela tak,ze nechcu romske dieta,takze na biele budu cakat velmi dlho kludne aj viac ako 7 rokov.
Ja teda nechapem kde je problem.. rodine povies, ze nechces, ked sa opytaju znova, tak stale nechces. Znami a kamarati detto..
preco teda vobec uvazujes nad adopciou ked ti ku stastiu dieta nechyba?
Dobre robis
Ak správne chápem, nechceš vlastné dieťa, lebo sa obávaš, že tehotenstvo + tvoja choroba a lieky, ktoré užívaš by mohli predstavovať riziko pre teba a dieťa? Ak je to také zdravotne náročné, tak teda rieš adopciu. Ale nečakala by som s tým 7 a viac rokov. Neviem ako staré dieťa si chcete osvojiť. Ale byť chorá s malým baby po 40-tke, to môže byť náročné. A môj názor (aj skúsenosti z okolia) deti z domova majú na za sebou všeličo prežité, nesú si traumy, rôzne choroby, dedičné faktory... A čo sa týka okolia a otázok, ak si im to už raz vysvetlila, tak by som na to nereagovala.
No ak chces dietatko aj ked o 7r uz teraz by som adopciu riesila lebo mozno tolko aj potrva kym sa dostanes k dietatku kde pocitis nejaku chemiu.
Je rozdiel ci chces 3rocne 2r alebo 12 a ake pohlavie atd .. ak novorodenca tak urcite dlhsie .. drzim ti palce aby ste sa obaja spravne rozhodli. Je to za mna velmi mile 🙂)
Za 7 rokov od zaciatku mozno nejake dieta dostanes. Cize zacni riesit. Kamosi sa nedockali ani po 8 rokoch, dalsi po 2-6 rokoch na biele babatko. Tie cakacie lehoty su dlhe

@anonym_autor ak tvoj muz adoptovane dieta nechce, tak to zbytocne riesis, lepsie by bolo napisat sem, alebo sa poradit s lekarom do akeho rizika by si isla, lebo pises, ze si bola v ohrozeni zivota, ale ak to spravne chapem, tak to je uz minulost a beries lieky nevieme ake, mnoho ludi berie lieky a deti maju.