icon

Môj najbežnejší pocit je pocit osamelosti

10. okt 2025

Neviem prečo to tak je. Prečo ma to celý život prenasleduje a vlastne od takých 10 rokov moj najbežnejši pocit je pocit osamelosti. Kdekoľvek som bola, s kýmkoľvek, nikdy som nikde nezapadala. Bola doba, keď som po tom túžila nesmierne a striedala partie avšak nikde som nezapadla. Škola to iste. Všade sa človek díval na skupinky a ja ako kôl v plote. Nemôžem povedať, že by mi niekto v kolektíve ubližoval ale ani ma nikdy nikto nevyhladaval...moju prítomnosť, spoločnosť. Už mám dosť rokov...opäť som sa ocitla v určitej skupine ľudí...a opäť sa cítim mimo...osoba, s ktorou som si myslela, že budeme viac menej partacky sa dala dokopy s niekym uplne inym a ja sa zas cítim jak keby mam 15 rokov 😀 som normálny človek. Ambiciózny, bojovný, veselý, empaticky... takto by som asi opísala svoje dobré vlastnosti...asi nie som vtipná a aj sa viem dosť divno tváriť a neuvedomujem si to. Môže to byť tým? V dospelosti som proste nespoznala nikoho okrem jednej osoby (avsak ja si myslím, že sa so mnou baví len preto, lebo je jej ma ľúto) s kým by som bola v častom kontakte. Zdieľala každodenný život....

anonym_491a67
10. okt 2025

som na tom podobne. Ani sa nepamätám žeby som niekde zapadla. do kolektívu.
žijem s manželom , máme deti a som viac menej s nimi neustále. žiadne kamarátstva, kávičky - nič sa také nekoná.

anonym_3a2f4b
11. okt 2025

Ja som včera stretla starú kamošku po dlhom čase, veľmi som sa potešila. Párkrát som ju volala von, ale včera som pochopila, že prečo to už nejde. Cítila som z nej odsúdenie. Už nemáme absolútne nič spoločné. Veľmi ma to mrzí, ale ľudia sa menia.

anonym_f193cb
13. okt 2025

Ahoj,akoby si pisala o mne. Ale nebolo tomu vzdy tak no teraz sa to extremne zhorsilo. Citim sa uplne sama samucicka. Manzel silny introvert, to som uz vzdala,kamosky ani neviem co sa stalo..este jedna sa mi ozve tak raz za mesiac aj to som pochopila, ze preto aby sa nepovedalo a dalsi mesiac dva ma zasa nemusi vidiet.

loliki
13. okt 2025

Sú introverti a extroverti. Mám manžela, deti, rodinu, prácu. Kávu nepijem a keby som aj pila, nebudem s tým otravovať nejaké ďalšie osoby, aby so mnou pri tom sedeli. Ohováranie a klebety nemusím. Každý si váži svoj čas. Nájdi si partnera nie partiu. Alebo si kúp psa a niekoho už vďaka psovi stretneš. Napr. veterinára. 🙂

anonym_a035aa
13. okt 2025

@anonym_autor hmm. A ja som tak asi pred dvomi týždňami pochopila, že takto to ďalej nejde. Nikto ma ani "vyhľadávať" nebude, prečo by aj mal? Musím si práveže ja aktívne vyhľadať a vyhľadávať niečo zaujímavé vo svojim živote (alebo niekoho...). Ak sa chcem s niekým stretnúť, tak mu napíšem a dohodnem si kafe. A tiež idem vo štvrtok prvý krát na jogu, napriek tomu, že som dolepená z toho. A tento víkend som sa nehorázne zabávala na svokrových nápadoch, čo sa obyčajne neviem dočkať, kedy už vypadneme domov a natlakovaná som z neho jak papiňák. A začala som chodiť pešo po schodoch (teda vybehnúť to hore, nie celkom sa mi darí, ale je to sranda) a tak proste, snažím sa meniť zaužívané veci a trošku sa odosobniť od svojho "pupok sveta"-izmu. Idem mať v živote trochu zábavy a všímať si pekné veci. Napríklad včera som si všimla hrooozne veľa krásnych stromov popri diaľnici... Držím palce autorka, skús sa postarať sama o seba, porozmýšľaj, čo potrebuješ a potom hľadaj cesty 🤷. A keď sa nepodarí jedným spôsobom, tak skús iný... Ale nerob tú chybu, že budeš očakávať od okolia, že splní tvoje predstavy, na tom musíš zamakať sama a vyliezť z komfortnej ulitky a nie raz a utŕžiť asi aj nejaké tie škrabance.

autor
14. okt 2025
@loliki

Sú introverti a extroverti. Mám manžela, deti, rodinu, prácu. Kávu nepijem a keby som aj pila, nebudem s tým otravovať nejaké ďalšie osoby, aby so mnou pri tom sedeli. Ohováranie a klebety nemusím. Každý si váži svoj čas. Nájdi si partnera nie partiu. Alebo si kúp psa a niekoho už vďaka psovi stretneš. Napr. veterinára. 🙂

@loliki prečo by som zrovna mala ohovárať a klebetit 🙂 ja mam normálne rodinu, manžela.
Vyjadrila som len svoje najhlbšie pocity osamelosti, že vždy som sa v spoločnosti viacero ľudí cítila, akoby navyše a neviem, kde to tkvie...prečo som proste nikdy nezapadla 🙂 to je všetko.

loliki
14. okt 2025
@anonym_autor

@loliki prečo by som zrovna mala ohovárať a klebetit 🙂 ja mam normálne rodinu, manžela.
Vyjadrila som len svoje najhlbšie pocity osamelosti, že vždy som sa v spoločnosti viacero ľudí cítila, akoby navyše a neviem, kde to tkvie...prečo som proste nikdy nezapadla 🙂 to je všetko.

@anonym_autor lebo si viac introvert ako extrovert. Nie si asi typ zabávača. Neviem, kam chceš zapadnúť. Veď si zapadla do svojej rodiny. Veď to je skvelé. Máš sa komu venovať, máš sa s kým rozprávať a máš koho vypočuť.

anonym_db3241
14. okt 2025

@anonym_autor Začni čítať Ivana Krasku, budete si rozumieť.

anonym_619bb0
25. nov 2025

@anonym_autor ahoj, opisuješ úplne môj život. Nenašla som odpoveď na to prečo to tak je, ale po dlhom hĺbaní v sebe a všímania si okolitého sveta a to, ako skryté pravidlá socializácie fungujú, ti poviem, čo určite dôvod nie je:
Nie si zlý človek. Nie si ani nudný človek. Nie si človek ktorý by nebol ľuďom nesympatický alebo by nedal žiadnu pridanú hodnotu svetu. Nič s tebou nie je zle 🙂

loliki
25. nov 2025

@anonym_autor Kúp si psa. 🙂 Alebo mačku. 🙂