Nechcená pozornosť od kolegu počas služobnej cesty
Momentalne som v situacii, ze cestujem s kolegami 2 tyzdne po svete. Mame v skupine takeho typka, ktory ma uz solidne irituje, lebo je to taky klasicky vsade bol-vsetko videl, nonstop stredobodom pozornosti, nonstop ma ku vsetkemu uplne RANDOM komentar cca kazdych 30 sekund (“tu je ale vela stromov”, “mas pekne puzdro na mobil”, “aha pada list”, “fuka vietor”, proste chujoviny), a vo velmi raritnom pripade, ze fakt nema uz co povedat, si zacne spievat, len aby mu huba isla. Vypisuje mi sukromne na mobil, ze je teplo a mam si dat bikiny, a ze ci mam na izbe vanu, lebo on ma vanu a ide do tej vane a potom zase bikiny. Akoze vtip asi. Je to taky slizky nechutak s bradou a dlhymi vlasmi ako HASTROS, a raz mal dokonca daky bordel zamotany v tych mastnych vlasoch ako dedo Hastros v brade, pre tych, co ste citali tuto klasiku. Toto pre kontext, ze ak si ma predstavuje v bikinach a vo vani, mam z toho husiu kozu normalne a som nanho na toto konto este viac nazurena. Strieda to s arogantnymi komentarmi na moje udajne nizke sebavedomie a moj projekt. Ideme na obed na ambasadu v zahranici a ten kkt si oblecie teplaky, tenisky a koselu s kratkym rukavom. A potom ma este dost chochmesu spytat sa, ze aky je dress code na veceru. Neviem no, asi monterky ty kkt, idealne zasrate.
Ale na druhej strane plne akceptujem, ze ma to sice moze dozierat ako chce, ale kedze mi nijak konkretne a zamerne neskodi, maximum co mozem urobit je, pomysliet si svoj nazor. Som s tym uplne stotoznena.
Kazdopadne, tam jeho snahy o status centra univerza nekoncia. Je to tiez taky typicky performativny hrdina - strasne pomaha, vsade je prvy, vsetkych zachranuje, hlavne verejne pred svedkami, hlavne tych, ktori ho nikdy o nic neziadali. No a stala sa situacia, ze sme nastupovali do vlaku a ja som dvihala svoj kufor schodikmi - okamzite sa ale po mojom kufri zacal sapat a ja som nanho uz vybuchla ze “stop!!”, jednoducho preto, ze som bola v ceste, nestihla by som uskocit, a ten tazky kufor na ktorom som mala este tasku by drbol do mna. Proste zablikala mu prva signalna ze sa uvolnil spotlight hrdinu dna, a racionalne vyhodnocovanie nasledkov vypol. A nasledne sa zachoval ako to male manipulativne hovno co aj je, lebo bol naruseny jeho konstrukt rytiera zachranujuceho vdacnu a oddanu pannu (mna).
1. On sa na mna osopil a navrieskal na mna pred celou skupinou, ze on chcel len pomoct a co si to dovolujem (co inak kind of potvrdzuje jeho realny zamer a sice nie pomoct mi, ale byt za hrdinu - a ja som mu tento ciel v jeho ponimani prekazila, tak presiel do defenzivy)
2. Ja som sa snazila neskor cez whatsapp vysvetlit, preco som ho zastavila
3. Sef sa ho zastal, ja som za picu, a teraz je to velmi trapna cesta vlakom kde som v inom kupe, a musim tu byt s nimi este par dni
4. Isli na veceru bezo mna lol
PS: Ked som neadresovala jeho vanove a bikinive narazky, dal sa na obchytkavanie vsetkych muzov v skupine. Akoze masirujuca ruka na pleci, alebo sa oprie o nejakeho random kolegu pri stati, alebo ruka okolo pasa/ramien, alebo pred par dnami dakeho ineho randomne sotil pri dakej exkurzii, co som inak nepochopila. Pochybujem, ze im je to prijemne, ale nikto nic nepovie.
@katkaseiner áno, úplne ako pubertálne decko 🤣
@mizoko na jednej strane povieš ze je to nazor a na druhej strasne mas potrebu ho stále pretláčať, niekoľkokrát písať to iste a súhlasiť s každým s rovnakým názorom, plus píšeš ako fakt ze “kto robí na ambasáde sa nemá takto vyjadrovať”. Tak si tiež ujasni co si vlastne myslíš. Ale dobre, veď to ze nemáme rovnaký nazor sme si vysvetlili, je to úplne v poriadku, len teda nechápem tvoju potrebu o tom furt každého presviedčať a považovať to za pravdu 🙂
Pre tie z vas, ktore maju problem s mojim vyjadrovanim - ubezpecujem vas, ze v praci sa vyjadrujem uplne inak.
Autorka ale vidíš, iba na MK sa dozvieš ze vlastne nie si na tvoju prácu vhodná. Ženy na MK vedia zhodnotiť vsetko a všetkých 😉
@mizoko Nerobim na ambasade priamo, robim nieco ine, ale moja praca je spojena s ucastou na medzinarodnych delegaciach parkrat za rok.
Autorka ale vidíš, iba na MK sa dozvieš ze vlastne nie si na tvoju prácu vhodná. Ženy na MK vedia zhodnotiť vsetko a všetkých 😉
@bonboniera nikto nenapísal že na svoju prácu nie je vhodná. Skonštatovali sme len,že jej slovník je teda hodný pubertiaka a nie dospelej vyrovnanej osoby 😌 ak sa takto vyjadruje pred kamarátmi je to ok ak sú s tým všetci zrozumeni. Ale ak sa takto nebaví v práci s kolegami alebo klientmi tak si je zjavne vedomá,že takto rozprávať verejné nie je ok. A predsa to tu takto napísala. To je celé 🙂 kľudne sa tu ďalej zavzdusnuj ale takéto správanie je naozaj hodne decká v pubertálnom veku.
Slovník ako s 5 cenovej v krčme.
@mizoko na jednej strane povieš ze je to nazor a na druhej strasne mas potrebu ho stále pretláčať, niekoľkokrát písať to iste a súhlasiť s každým s rovnakým názorom, plus píšeš ako fakt ze “kto robí na ambasáde sa nemá takto vyjadrovať”. Tak si tiež ujasni co si vlastne myslíš. Ale dobre, veď to ze nemáme rovnaký nazor sme si vysvetlili, je to úplne v poriadku, len teda nechápem tvoju potrebu o tom furt každého presviedčať a považovať to za pravdu 🙂
@bonboniera nevedela som,že ty urcujes kto,čo,komu a koľko krát môže napísať 😌 robíš si čiarky za každý môj koment? Sleduješ všetky lajky ktoré komu dám? Wow 😏☺️ to je teda pozornosť.
Nič nepretlacam,odpovedám na jednotlivé komentáre. Vieš,tomu sa vraví debata 😌 ja chápem, že ty by si si to predstavovala tak,že niečo napíšeš a ten druhý ti prikývne. Ale takto to nefunguje. Ak chces,aby ti ľudia len prikyvovali , zaloz vlastnú diskusiu a vyhod z nej každého, kto sa ti nebude páčiť 🙂 a budeš mať svoj vlastný fanclub 🥰😜🫶🏼
A ak nechceš,aby som ti odpovedala tak ma neoznačuj a nepíš mi 🙂 úplne jednoduché. Ešte niečo ti poradím?
@bonboniera nevedela som,že ty urcujes kto,čo,komu a koľko krát môže napísať 😌 robíš si čiarky za každý môj koment? Sleduješ všetky lajky ktoré komu dám? Wow 😏☺️ to je teda pozornosť.
Nič nepretlacam,odpovedám na jednotlivé komentáre. Vieš,tomu sa vraví debata 😌 ja chápem, že ty by si si to predstavovala tak,že niečo napíšeš a ten druhý ti prikývne. Ale takto to nefunguje. Ak chces,aby ti ľudia len prikyvovali , zaloz vlastnú diskusiu a vyhod z nej každého, kto sa ti nebude páčiť 🙂 a budeš mať svoj vlastný fanclub 🥰😜🫶🏼
A ak nechceš,aby som ti odpovedala tak ma neoznačuj a nepíš mi 🙂 úplne jednoduché. Ešte niečo ti poradím?
@mizoko Uz som predsa napisala, ze v praci a na verejnosti sa vyjadrujem inak. Ludia mozu mat viac nez jeden sposob vyjadrovania. Co ti stale nie je jasne?
@bonboniera jeho správanie nie je v poriadku,o tom žiadna. Ale jej slovník tiež nie. To je celé. Na čo sa vyjadrovať k bulovi kt sa nevie správať? Tam je to predsa jasné že je to blb. Ale verejne vyjadrovanie sa ženy na úrovni 4 cenovej tiež nie.
@mizoko to nie je vyjadrovanie ženy z tretej cenovej, ani pohonica. Toto je typický jazyk generácie Z, zoomers. Toto je jazyk terajších dvadsiatnikov, prip. mladších tridsiatnikov. Predpokladám, že ty si milenial a ona je oveľa mladšia, takže proste iný jazyk.
len mi nejde do hlavy že ked si ty bola akože v práve že prečo ťa šéf ak išli všetci na večeru nezavolal.Asi vie prečo.Otázne je že keby sa doytční kolega zapojil do debaty ako by to vnimal ON.Vlastne čo je pravdive a čo prestrelene v tvojom príbehu.Lebo nakoniec píšeš že ťa šéf a ostatok skupiny čo ste tam boli nezavolali na večeru.No taka asi sa chyba stála bola ale nie v nich.
@mizoko ono na margo autorkinho slovníka...ja pracujem vo verejnej správe, komunikačne musíme byť s kolegyňami kvalitne "podkuté", v dnešnom svete o to viac, keďže porušiť pravidlá GDPR je veľmi jednoduché a postihy vysoké, pokiaľ sa "zadarí", ale keď sa stretneme na (povinnej) cigaretke, tak tiež sa nevyjadrujeme ako pri práci, sem-tam aj nejaké to neslušné slovo vyletí, aj slang, aj nárečie sa pritrafí, takže treba rozlišovať formálny-pracovný slovník od toho súkromného. Ale na druhej strane aj mne vadí autorkin text, toto vkladanie "za každých okolností povinných" anglických fráz mi teda riadne žerie nervy, príde mi to trápne a absolútne nepotrebné, ale každý sme nejaký, ja mám napríklad rada v texte úvodzovky, prekvapivé, čo? 😀
@anonym_a761a0 suhlasim, sice sa mi ten jej pribeh tiez vobec nepozdava ale za to vyjadrovanie sa jej tiez zastanem.. ja sa doma alebo medzi kamaratmi dokazem dost casto vyjadrovat ako 5 cenova ale v robote je zo mna uplne iny clovek, nadavku by v zivote z mojich ust nepoculi a vzdy som na 100% mila a ustretova.. naopak si myslim ze autorka ako pracovnik kde chodi na taketo rokovania musi mat skvely dar reci a ten zo sposobu opisovania situacie autorka zjavne ma
@mizoko ešte desaťkrát napis to iste, ale hlavne ze ja sa zavzdusnujem… pozor aby ti nepraskla cievka. Ja nepotrebujem mať fanklub ako niekto kto každej s rovnakým názorom píše “jezis áno mas pravdu”. Tvoje lajky nesledujem ale tvoje príspevky prehliadnuť neviem prepáč, keď ich napíšeš pat za sebou človek by si musel vypichnúť oči aby ich nevidel, nefandi si ze si taká podstatná. A nezabudaj, cim viac emoji tým viac adidas - to vooobec nie je pubertálne ;) Nerad mi nič, ja som sa ta na radu nepýtala, ja mam vo veciach jasno a s tebou “diskutovat” nepotrebujem, aj keď teba očividne extrémne trasie. Ale neboj, si na správnom mieste.
@anonym_autor podľa tvojich slov a popisu, mi ten chlap pride ako jedna veľká porucha. Zrejme potrebuje konečne uzemnit a ak už tá jeho ruka skáče po kolegoch, myslim si, že ho čoskoro územni niektorý z nich. Povedz mu, že 50 cm okolo teba je tvoj priestor a nech on do neho nezasahuje.
Citujem: "Sef sa ho zastal, ja som za picu". Toto je asi jediná pravda v celom vašom vymyslenom príbehu.
Ssi bude chyba v tebe, ked sa ho šéf zastal a nezavolali ta na veceru.Keby sme si vypočuli druhu stranu asi by sme boli prekvapení
@anonym_autor ak všetci išli na večeru iba bez teba tak nám pravdepodobne chyba dosť veľa doplňujúcich a podstatných informácií.
Nie je možné že by jedného kolegu/kolegyňu vylúčili zo spoločnej večere kvôli jednému prípadu s kufrom.
@anonym_a761a0 suhlasim, sice sa mi ten jej pribeh tiez vobec nepozdava ale za to vyjadrovanie sa jej tiez zastanem.. ja sa doma alebo medzi kamaratmi dokazem dost casto vyjadrovat ako 5 cenova ale v robote je zo mna uplne iny clovek, nadavku by v zivote z mojich ust nepoculi a vzdy som na 100% mila a ustretova.. naopak si myslim ze autorka ako pracovnik kde chodi na taketo rokovania musi mat skvely dar reci a ten zo sposobu opisovania situacie autorka zjavne ma
@spenat9 tak to sme úplne rovnaké😍

A kto mu dal tvoje číslo, keď ti vypisuje? Tak ho zablokuj a máš aspoň pokoj na čas, kým nemusíte byť spolu.
@domka222 Moje cislo si vytiahol z whatsapp skupiny, kde sme vsetci.