icon

Nemáte výčitky svedomia, že vás živí muž?

11. sep 2025

nemate vycitky svedomia ze vas zivi muz?
takto, ja nemozem pracovat, liecim sa , ale mam hrozne vycitky ze nepracujem a ze cela tarcha je na muzovi. ako mam prepnut hlavu ze proste to tak je?
cely zivot som robila a zrazu toto, je to uz par mesiacov. snazim sa najst pracu aspon na doma, 0 bodov. nevladzem s mojou hlavou. co mam robit. ja nechcem aby nas zivil muz.
je moje myslenie normalne?
staram sa o 1 dieta. ucim sa s nim, je navarene upratane oprane.
aj tak ma zoziera tichy hlas si zneuzivacka.
lekarka mi dala len dake lachke lieky na ukludnenie.
ja sa samej sebe hnusim predtym som makala, a teraz som padla na dno. :(

bystrozraky
11. sep 2025

@anonym_autor Čo to tu píšeš? Veď upratuješ, perieš, žehlíš, varíš, učíš dieťa, vybavuješ účty – to je nič? Daj si pauzu. Daj sa dokopy a potom uvidíš, koľko môžeš pracovať. Ty si myslíš, že tvoj manžel a tvoje dieťa chcú mať doma preťaženú, nervóznu osobu, alebo cool mamu a manželku? Buď cool, aj keď toho zvládneš z „tvojho“ hľadiska menej. Zisti, odkiaľ tieto výčitky pramenia, a zapracuj na sebe. Napoviem: pramení to hlboko v strachu o tvoju osobu – čo bude, ak nebudeš pracovať, ako ťa budú brať ostatní a čo sa ti potom môže stať. Pusť to aspoň na deň a uvidíš – nič sa nestane. Držím palce.

anonym_cd5824
11. sep 2025

@anonym_autor ja som síce na rodičovskej ale tak skoro do prace neplánujem ísť. A nie nemám výčitky, ved čo z neho inak mám mať akože? Snad nie sex 😅

autor
11. sep 2025
@doriiis

@anonym_autor .....zbytočne si to vyčítas.V živote sa dejú veci,ktoré nijak neovplyvnime.Len sa udejú z nejakého dôvodu a my to musíme akceptovať a nejak sa s tým popasovať.Sustred sa na seba teraz a nato,aby si sa čím skôr vrátila do pracovného kolotoča.Byt chorý a potrebovať pauzu od všetkého a pomoc nie je hanba.

@doriiis dakujem ti budem urcite nad tym co pises premyslat. niekedy naozaj asi neovplyvnime co sa deje.

autor
11. sep 2025
@bystrozraky

@anonym_autor Čo to tu píšeš? Veď upratuješ, perieš, žehlíš, varíš, učíš dieťa, vybavuješ účty – to je nič? Daj si pauzu. Daj sa dokopy a potom uvidíš, koľko môžeš pracovať. Ty si myslíš, že tvoj manžel a tvoje dieťa chcú mať doma preťaženú, nervóznu osobu, alebo cool mamu a manželku? Buď cool, aj keď toho zvládneš z „tvojho“ hľadiska menej. Zisti, odkiaľ tieto výčitky pramenia, a zapracuj na sebe. Napoviem: pramení to hlboko v strachu o tvoju osobu – čo bude, ak nebudeš pracovať, ako ťa budú brať ostatní a čo sa ti potom môže stať. Pusť to aspoň na deň a uvidíš – nič sa nestane. Držím palce.

@bystrozraky ja som depresivna placem vela placem umrela mi velka cast rodiny snazim sa opet zit normalne to ale ide tazko a do toho sa mi zhorsil zdravotny stav. necakane. chcem zit normalne nomrlane zavidim ludom co funguju normalne. chcem zit normalne

thirstymonk
11. sep 2025
@anonym_autor

@thirstymonk je to vazne potreba muza? aj v dnesnej dobe ked zeny dokazu vdaka roznym platformam zarobit ovela viac? alebo vobec inde zarobit ovela viac kedze vlna feminizmu? alebo zarobit aspon porovnatelne ako muzi?
nie je tento nazor prezitok? ved zu zeny maju porovnateľne platy ako muzi. ci sa mylim
mne to pride ako nariadenie
24.12 jezisko narodil budu Vianoce
ale co ked to tak nie je? a my zijeme v deziluzii?

@anonym_autor Ak pod pojmom "rôzne platformy" myslíš onlyfans, tak takéto veci nemajú čo hľadať v manželskom živote. Bezohľadu na vierovyznanie a rasu. :D To netvrdím ja, ani pan farar, tvrdia to psychologovia a psychiatri. Ale to je jedno, je to OT.

Proste naozaj nerieš, že aktuálne neprinášaš nič do rozpočtu. Prinášaš to, čo môžeš. A tak to je správne. Možno prídu časy, keď tvoj pán zlomí ruku nohu, nedajbože, bude doma v sadre a nevie sa hnuť a potom budeš ty živiť rodinu.

Fakt vôbec nemáš mať pre čo výčitky.

Dokonca z právneho pohľadu v manželstve je všetko spoločné, aj trenky čo tvoj pán nosí na riti, sú aj tvoje. Ak jeden z vás má živnosť, je to "vaša" živnosť, nie jeho. Ak by ste sa teraz rozviedli, tak právne správne je, že vaše dva účty súd zlúči v jedno a rozdelí rovným dielom medzi vás. Čiže keď ty budeš mať na účte stovku a tvoj pán 10 tisíc, každý dostanete po 5050€ (Samozrejme, v praxi si to ľudia z účtu vyberú, aby nedajbože ten druhý z toho dačo nemal, to je normálne). Takže tak. Jediné, čo nie je spoločné, je to, čo zdedíš a to, čo dostaneš darom (čo sa týka nehnuteľnosti). Tam neplatí ani BSM

marca12
11. sep 2025

@anonym_autor Aj o tom je manzelstvo,ze sa potiahnete. Doteraz si pracovala,prisla choroba muz vas podrzi a potiahne on. A nie je pravda,ze ta zivy. Staras sa o teplo domova a to je nezaplatena praca. Nemusis mat vobec vycitky ❤️

marca12
11. sep 2025
@anonym_autor

@bystrozraky ja som depresivna placem vela placem umrela mi velka cast rodiny snazim sa opet zit normalne to ale ide tazko a do toho sa mi zhorsil zdravotny stav. necakane. chcem zit normalne nomrlane zavidim ludom co funguju normalne. chcem zit normalne

@anonym_autor Mozno si raz najdes pracu,ked to uz nebudes cakat. Uvedom si,ze teraz sa musis sustredit na seba a nezatazovat sa tymito vycitkami. Ak mas moznost vela sa prechadzaj. Cerstvy vzduch je velky liek. Aj ked sa ti nechce,musis ist

autor
11. sep 2025
@thirstymonk

@anonym_autor Ak pod pojmom "rôzne platformy" myslíš onlyfans, tak takéto veci nemajú čo hľadať v manželskom živote. Bezohľadu na vierovyznanie a rasu. :D To netvrdím ja, ani pan farar, tvrdia to psychologovia a psychiatri. Ale to je jedno, je to OT.

Proste naozaj nerieš, že aktuálne neprinášaš nič do rozpočtu. Prinášaš to, čo môžeš. A tak to je správne. Možno prídu časy, keď tvoj pán zlomí ruku nohu, nedajbože, bude doma v sadre a nevie sa hnuť a potom budeš ty živiť rodinu.

Fakt vôbec nemáš mať pre čo výčitky.

Dokonca z právneho pohľadu v manželstve je všetko spoločné, aj trenky čo tvoj pán nosí na riti, sú aj tvoje. Ak jeden z vás má živnosť, je to "vaša" živnosť, nie jeho. Ak by ste sa teraz rozviedli, tak právne správne je, že vaše dva účty súd zlúči v jedno a rozdelí rovným dielom medzi vás. Čiže keď ty budeš mať na účte stovku a tvoj pán 10 tisíc, každý dostanete po 5050€ (Samozrejme, v praxi si to ľudia z účtu vyberú, aby nedajbože ten druhý z toho dačo nemal, to je normálne). Takže tak. Jediné, čo nie je spoločné, je to, čo zdedíš a to, čo dostaneš darom (čo sa týka nehnuteľnosti). Tam neplatí ani BSM

autor
11. sep 2025
@bystrozraky

@bystrozraky dakujem

autor
11. sep 2025
@vladuska20

Hlavne netreba citat modreho kona,lebo prave tu sa docitas vselico a potom ti to,co citas hlava opakuje ako papagaj.Vobec toto neries,mas pracu ved sa venujes dietatu,domacnosti aj muzovi.Zakaz si tieto myslienky,vyhod ich alebo si nahlas povedz toto robi upratovacka za 5eur na hod.toto robi kuchar za 10eur na hod a mas zarobene,a muz to zaplati vo forme hypo,elektriny,nakupov.Musis oblbnut aj hlavu,lebo ani s takymto depresivnym stavom si novu pracu nenajdes.Tak sa hlavne zdravotne daj dokopy,raz dva najdes novu pracu potom.Drzim moc palce,nech ta tieto vtierave myslienky opustia cim skor a nech si fit do hladania si novej prace.

@vladuska20 dakujem ti

autor
11. sep 2025
@vladuska20

Hlavne netreba citat modreho kona,lebo prave tu sa docitas vselico a potom ti to,co citas hlava opakuje ako papagaj.Vobec toto neries,mas pracu ved sa venujes dietatu,domacnosti aj muzovi.Zakaz si tieto myslienky,vyhod ich alebo si nahlas povedz toto robi upratovacka za 5eur na hod.toto robi kuchar za 10eur na hod a mas zarobene,a muz to zaplati vo forme hypo,elektriny,nakupov.Musis oblbnut aj hlavu,lebo ani s takymto depresivnym stavom si novu pracu nenajdes.Tak sa hlavne zdravotne daj dokopy,raz dva najdes novu pracu potom.Drzim moc palce,nech ta tieto vtierave myslienky opustia cim skor a nech si fit do hladania si novej prace.

@vladuska20 tu ma zrovna na Modrom konovi deprimuje ako sa tu niektori chvalia ze maju velke zarobky , akoze chapem, len mi pride ozaj divne ze jedna pani tu raz riesila ze nevie vyzit s 2500 euro. ja viem ze ludia maju super zarobky. ale preco sa tym musia chvalit. su ludia ktori obracaju peniaze a kupuju len akcie. a obavam sa ze s touto novou politikou z nas urobia este chudobnejsich

vladuska20
11. sep 2025
@anonym_autor

@vladuska20 tu ma zrovna na Modrom konovi deprimuje ako sa tu niektori chvalia ze maju velke zarobky , akoze chapem, len mi pride ozaj divne ze jedna pani tu raz riesila ze nevie vyzit s 2500 euro. ja viem ze ludia maju super zarobky. ale preco sa tym musia chvalit. su ludia ktori obracaju peniaze a kupuju len akcie. a obavam sa ze s touto novou politikou z nas urobia este chudobnejsich

@anonym_autor vidis a o tom to je.Robi ti to zle,a take by si citat nemala.Skor nieco pozitivne,co ta tak pozitivne naladi.Neries politiku,neries pracu ale seba a svoju premenu,potom pride vsetko ostatne ako taka skladacka,a v tom spravnom case.Uvidis.A vypni aj telku.

anonym_80df69
11. sep 2025

@anonym_autor akože toto by ma ani nenapadlo , že živi má muž
Veď máme spoločné peniaze
Či nepracujem,či pracujem všetko sa platí z peňazí,ktoré prídu
Nepracujem tretí mesiac, som zamestnaná len fiktívne a manžel zarába
V sobotu som bola v nákupnom centre a oplieskala 250eur na oblečení pre rodinu,všetkých
A ani ma nenapadlo sa pýtať,či môžem, idem, kúpim, platím a dokonca má manžel notifikáciu, že mu kazda platba pípne
V tvojom prípade,pracovnej histórii a momentálnej pracovnej neschopnosti by si mala mať prečo výčitky ,pre panajana

autor
11. sep 2025
@vladuska20

@anonym_autor vidis a o tom to je.Robi ti to zle,a take by si citat nemala.Skor nieco pozitivne,co ta tak pozitivne naladi.Neries politiku,neries pracu ale seba a svoju premenu,potom pride vsetko ostatne ako taka skladacka,a v tom spravnom case.Uvidis.A vypni aj telku.

@vladuska20 dakujem chodim vela do prirody a tuzim sa prestahovat do prirody. nebavi ma zit v spolocnosti

autor
11. sep 2025
@anonym_80df69

@anonym_autor akože toto by ma ani nenapadlo , že živi má muž
Veď máme spoločné peniaze
Či nepracujem,či pracujem všetko sa platí z peňazí,ktoré prídu
Nepracujem tretí mesiac, som zamestnaná len fiktívne a manžel zarába
V sobotu som bola v nákupnom centre a oplieskala 250eur na oblečení pre rodinu,všetkých
A ani ma nenapadlo sa pýtať,či môžem, idem, kúpim, platím a dokonca má manžel notifikáciu, že mu kazda platba pípne
V tvojom prípade,pracovnej histórii a momentálnej pracovnej neschopnosti by si mala mať prečo výčitky ,pre panajana

@anonym_80df69 to sa ako da zamestnat fiktivne. preco sa to robi. kvoli pnke? ci kvoli comu podpora? alebo

anonym_80df69
11. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_80df69 to sa ako da zamestnat fiktivne. preco sa to robi. kvoli pnke? ci kvoli comu podpora? alebo

@anonym_autor kvôli rokom do dôchodku , aby som nebola vedená len na úrade,kde ide iba zdravotné
A plus otravujú s prácou,ktorú nechcem

autor
11. sep 2025
@anonym_80df69

@anonym_autor kvôli rokom do dôchodku , aby som nebola vedená len na úrade,kde ide iba zdravotné

@anonym_80df69 to som nevedela ze sa da takto. ale tympadom teda nemas peniaze z coho zijes ty uz mas blizko k dochodku? dlho takto zijes

pe_mi
11. sep 2025

Nemáš sa za čo hanbiť a už von koncom mať výčitky
Ďakujem za finančnú slobodu vo vzťahu , vo všetkých smeroch, časoch, udalostiach ,aké sa v rodine môžu vyskytnúť 🙏

lucia_089
12. sep 2025
@anonym_80df69

@anonym_80df69 to máš niekoho z rodiny kto je ochotný Ťa zamestnať fiktívne?

anonym_80df69
12. sep 2025
@lucia_089

@anonym_80df69 to máš niekoho z rodiny kto je ochotný Ťa zamestnať fiktívne?

@lucia_089 preboha ,veď asi áno,keď som tak zamestnaná

lucia_089
12. sep 2025
@anonym_80df69

@lucia_089 preboha ,veď asi áno,keď som tak zamestnaná

@anonym_80df69 pre Boha veď to komu z Tvojej rodiny sa chce za Teba platiť odvody? Či to mu vrátiš a veríš, že štát Ti to na dôchodku vráti?

pe_mi
Autor odpoveď zmazal
anonym_80df69
12. sep 2025
@lucia_089

@anonym_80df69 pre Boha veď to komu z Tvojej rodiny sa chce za Teba platiť odvody? Či to mu vrátiš a veríš, že štát Ti to na dôchodku vráti?

@lucia_089 nebudem to tu rozpisovať podrobne.

autor
12. sep 2025
@lucia_089

@lucia_089 to naozaj neviem ako sa daju fiktivne platit odvody statu.

anonym_80df69
12. sep 2025
@anonym_autor

@lucia_089 to naozaj neviem ako sa daju fiktivne platit odvody statu.

Veď ja nikde nepíšem,že za mňa platí odvody, píšem ,že som fiktívne zamestnaná , na papieri
Odvody si platím a ano,oplatí sa mi to,nakoľko nechcem ísť na úrad práce a nechcem mať okno v životopise
Čiže si tam napíšem ,že za to obdobie som robila to a to u toho a toho
Môžem si to dovoliť finančne
Už verím,že je to zrozumiteľne
Možno nepochopiteľné pre teba a niektorých ,ale hlavne , že to mne vyhovuje
Čiže je taká možnosť
Presne je to to isté ,ako sa ľudia fiktívne zamestnávali ,keď chceli vyššiu hypotéku a nevychádzala im.
Tak sa na 3-6mesiacov akože zamestnali ,čiže fiktívne a platili odvody a výplatu si točili každý mesiac

autor
12. sep 2025
@anonym_80df69

Veď ja nikde nepíšem,že za mňa platí odvody, píšem ,že som fiktívne zamestnaná , na papieri
Odvody si platím a ano,oplatí sa mi to,nakoľko nechcem ísť na úrad práce a nechcem mať okno v životopise
Čiže si tam napíšem ,že za to obdobie som robila to a to u toho a toho
Môžem si to dovoliť finančne
Už verím,že je to zrozumiteľne
Možno nepochopiteľné pre teba a niektorých ,ale hlavne , že to mne vyhovuje
Čiže je taká možnosť
Presne je to to isté ,ako sa ľudia fiktívne zamestnávali ,keď chceli vyššiu hypotéku a nevychádzala im.
Tak sa na 3-6mesiacov akože zamestnali ,čiže fiktívne a platili odvody a výplatu si točili každý mesiac

@anonym_80df69 nie je lepsie potom platit dobrovolne poistenie , ked sa za teba plati zdravotne stat pokial si na urade prace? ale chapem, nechces mat okno a chces mat platenu pn ci ocr. a asi aj kvoli podpore to robis ze?

anonym_80df69
12. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_80df69 nie je lepsie potom platit dobrovolne poistenie , ked sa za teba plati zdravotne stat pokial si na urade prace? ale chapem, nechces mat okno a chces mat platenu pn ci ocr. a asi aj kvoli podpore to robis ze?

@anonym_autor kvôli podpore vôbec.ta mi ani nevyjde ,malo som robila po MD.
Je to pre mňa pohodlné
Nechcem to okno mať jednoducho

autor
12. sep 2025
@anonym_80df69

@anonym_autor kvôli podpore vôbec.ta mi ani nevyjde ,malo som robila po MD.
Je to pre mňa pohodlné
Nechcem to okno mať jednoducho

@anonym_80df69 chapem
takto sa ti aspon roky do dochodku pocitaju

pe_mi
Autor odpoveď zmazal
anonym_80df69
12. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_80df69 chapem
takto sa ti aspon roky do dochodku pocitaju

@anonym_autor presne,aj keď z minima,ale rátajú