Trápia ma výčitky svedomia

3. mar 2021

Ahoj. Trápia ma výčitky svedomia. Či ide o manžela, deti alebo psa. Ak sa stane, že im niečo škaredé poviem, skríknem alebo aj teraz máme starého psíka, tak som naňho niekedy netrpezlivá, pretože pomaly chodí a občas naňho skríknem, tak mám potom také výčitky, ktoré mi zabraňujú normálne fungovať. Stokrát im to potom vynahradím, ospravedlním sa, ale tie chvíle, ktorých nie je veľa sa mi stále vnárajú do mysle, vidím, ako vyzerali, ako sa tvárili, ako ich to zasiahlo. Viem, že to už nevrátim, ale s tým sa neviem uspokojiť, chcem, aby bolo vždy všetko v pohode...Naozaj sa snažím premáhať, no niekedy rupnú nervy...
Čo s tým? Už som zúfalá. Snažím sa niečo robiť, zamestnať hlavu, ale tie vtieravé myšlienky sú silnejšie. Snažím sa myslieť aj na pekné momenty, ale dva dni je to ok, zmierim sa s tým, no potom je ďalší deň o ničom a neviem sa na nič iné sústrediť, len na tie výčitky.

dazdovka
3. mar 2021

Mám to podobné, vyčítam si ešte aj veci, ktoré som spravila ako 9-ročná, sú to obrazy, ktoré už z hlavy nevymazem, ale dá sa s tým žiť. Drž sa toho, že nechceš aby sa niečo podobné zopakovalo a skôr sa usiluj robiť veci, na ktoré môžeš byť hrdá.

nominativ
3. mar 2021

Tu je jediná cesta. Vedieť, čo spôsobuje tieto výbuchy (väčšinou to nie je tým, na koho kričíme) a vyhýbať sa tomu. A keď sa nevyhneme, vedieť sa ospravedlniť, ale nie ponižovať.

Ja som sa týmto dokázala o dosť veľké percento skludnit, hoci to stále nie je ideálne. A ani nebude. Lebo som taká, aká som.

Veľakrát boli celé týždne každý deň zaspávania s výčitkami. Ale k čomu to je. K ničomu. Tlačí na nás dnešný svet, aby sme boli dokonale. Ženy, matky, gazdiné, defky, pracovníčky a aby sme mali dokonalé deti, zvieratá, dvor, dom, všetko viditeľné.

A to sa proste nedá.

alexandra2010
3. mar 2021

pozri zakladne meditacne videa napr. od Suvadovej. Alebo od Martina Lajprika este lepsie. Naucit sa sebakontroly je najvacsie prekonanie sameho seba. Rodina nam je za to vdacna 🙂

domak2
3. mar 2021

Hlavne si skús uvedomiť že si len človek. Asi je toho na teba veľa proste,ako je tu pisane skús prísť na príčinu. Tiež sa mi sem tam stane že zvysim hlas na dcéru, ale snažím sa jej aj v tom stave povedať že sa nehnevám priamo na ňu ale vseobecne a treba mi dat čas na ukludnenie.
Na muža zvysujem hlas zaslúžene. 😅

orieska325
3. mar 2021

@alexandra2010 ano presne toto som sla napisat alebo aj na youtube tiez “vzorec pre zivot”ak zi nevadi cestina pani tam ma uzasne videa na pocuvanie😚

autor
4. mar 2021

@domak2 Najhorsie je, ze psovi to nevysvetlim..uz mam vycitky, ze si mysli, ze ked je strary, tak mi prekaza 😣

domak2
4. mar 2021

Boji sa ta pes?

autor
4. mar 2021

@domak2 jasne, ze ked skriknem, tak sa zlahkne.. ale nedeje sa to casto, naozaj mozno 5x len za posledny rok..pred tym nie..

domak2
4. mar 2021

Myslím v ostatnom čase, keď po ňom nekricis

autor
4. mar 2021

@domak2 netusim..niekedy mi to tak pride. Ale ostatni clenovia rodiny ho len rozmaznavaju, hladkaju, hraju sa a ja som ta, ktora kupe, cese a podava lieky ☺️ takze mna ma menej rad, ale ze by sa ma bal, to sa mi nezda..

domak2
4. mar 2021

Tak potom čo riešiš? 🙂 Pes sa nad tým po večeroch nezamýšľa, neboj. 😅

autor
4. mar 2021

Ste zlate, zienky.. 😘 dakujem, trochu som sa ukludnila

baska_nice
4. mar 2021

ano toto mam tak doma aj ja staram sa vsetko ale ked skriknem tak sa boji. odo mna hresenie proste berie inak ale vie sa aj mojkat aj tak

teleskop
4. mar 2021

preco myslis ze ta ma menej rad, necha ta okupat a podat lieky bez pohryznutia, musi ta lubit