icon

Neurotické matky, ako zvládate stres pri rannej príprave detí?

10. nov 2025

Ako riešite vypäté situácie,ako riešite stres pri chystani deti ráno. Ako reagujete?
Ja som v poslednom čase neurotická matka

anjelicek26
10. nov 2025

Tak si na to rano sama, ci ste dvaja? Vstat trochu skor, veci nachystat na oblecenie uz vecer pred tym (s dietatom, nech rano len argumentujes - ty si si to vybral a tak si to oblecies, ziadne dalsie diskusie. Pozriet predpoved pocasia, nech uz vies, ake topanky, bundu. Dozy na desiatu si chystaju vecer, takze o problem menej, len rano daju do tasky. TY vstanes prva, v klude sa nachystas, muz inak detto... deti budite, ked to mate poriesene a uplne idealny stav, ranna kava vypita... potom je to easy... nevravim, ze ma to vstavanie po piatej rano bavi, ale vyhybam sa akemukolvek stresu pred odchodom do prace...

0silvia0
10. nov 2025

@anonym_autor treba sa vžiť do pocitov detí keď na ne niekto neuroticky vrieska. Ty si privstaň aby ste neboli v strese.

anonym_362e4f
10. nov 2025

Myslim ,ze vsade je nieco. Hej pekne to vyzera na instagrame ,ked maminky pridavaju ako krasne vyrezu chlebiky ,pridaju ocka,vykrajuju panacikov z ovocia,cajicek,vyceseme vlasky,pridame sponky,oblecieme a sup do auta s velkym usmevom. Video znesie. Vsade je rano stres. Nie kazdy den sa vyspite vsetci rovnako do ruzova. Kazdy den sa nieco najde kedy sa nechce tebe,kedy sa nechce detom, nieco sa pokazi,rozhodi ta to atd.
Ja tiez rano predychavam,vela krat. A tiez sa mi stane ze aj nakricim,ponahlajte sa atd. Sadneme do auta a potom je uz ok. Kazdu to berie,ze ok nebolo to dobre rano ale…a to si mozem nachystat kolko krat flasky,dozy,premysliet co dam do skoly a aj tak to nejde.

autor
10. nov 2025
@anjelicek26

Tak si na to rano sama, ci ste dvaja? Vstat trochu skor, veci nachystat na oblecenie uz vecer pred tym (s dietatom, nech rano len argumentujes - ty si si to vybral a tak si to oblecies, ziadne dalsie diskusie. Pozriet predpoved pocasia, nech uz vies, ake topanky, bundu. Dozy na desiatu si chystaju vecer, takze o problem menej, len rano daju do tasky. TY vstanes prva, v klude sa nachystas, muz inak detto... deti budite, ked to mate poriesene a uplne idealny stav, ranna kava vypita... potom je to easy... nevravim, ze ma to vstavanie po piatej rano bavi, ale vyhybam sa akemukolvek stresu pred odchodom do prace...

@anjelicek26 najstaršej chystám večer desiatu a ráno len spravím vodu do fľaše. Tiež chystám večer deťom kôpky šiat na ráno. Nič iné ráno nerobím len obliekaj sa obliekaj sa už je veľa hodín. Natiahne si trenky po kolená a sedí. Tak znova obliekaj sa!
Sme na chodbe, dávame si mikiny topánky a dcéra zas bez tašky. Kde máš tašku? Tak znova vyzuť a ísť si po ňu..... nemáš tip na nejaké vitamíny nech som viac v kľude a hneď z rána sa nevytáčam?

autor
10. nov 2025
@anjelicek26

@anjelicek26 syn je predškolák a ako zaspatý spomalený,pritom keď majú ísť niekde tak je oblečený prvý aj bez mojej pomoci

autor
10. nov 2025
@anjelicek26

@anjelicek26 ako kedy, občas sme na to dvaja,to je potom ok, som aj viac v kľude, ale keď je manžel už v práci a mám byť na to ráno sama tak hotovo

lentakyterapeut
10. nov 2025

Mila neuroticka mama, zacni brat veci s nadhladom. Ved ked nejde o zivot nejde o nic. Ked bude v skole budes nervozna zo zlych znamok? A ked bude v puberte co potom? Toto ze je ako prispaty je nic. Dat ho skor spat a skor vstat. A ked sa motka tak sa motka nech je len zdravy. Naco sa stresovat? My muzi mame zivot v pazi a aha ako si fajn zijeme. Mysli pozitivne ved o nic nejde. Viac sa smej a menej stresuj. Poviem ti tajomstvo. Niekedy v sobotu aj nepovysavame a zijeme.

viestta
10. nov 2025
@anonym_autor

@anjelicek26 ako kedy, občas sme na to dvaja,to je potom ok, som aj viac v kľude, ale keď je manžel už v práci a mám byť na to ráno sama tak hotovo

@anonym_autor nemusis hned kricat ked su spomaleni. Staci upozornit. To, ze sa vytacas, to je tvoja chyba, nie deti, ktore su (mozno) spomalene, mozno este neprebudene, mozno tak trochu popletene. Maju na vsetko pravo, su to deti. Ked nestihas, tak vstante o 15 minut skor. My stihame aj ranajky, sice uz si ich robi sam, ale stihame aj tie. A kedze sa poznam, ze aj mne trva kym sa preberiem a rozbehnem, tak vstavame skor, aby sme sa stihli aj prebrat.
U nas funguju budiky, mame nastaveny na mobile budik na vstavanie, budik na ranajky, budik na hygienu, budik na obliekanie a budik na odchod. Sice vyzvana to u nas ako u cvokov, ale zabera to, potom sa netreba plasit, ze sa nieco nestiha.
(a este ti poviem, ze ja som bola hadam siedmacka, ked som na zastavke autobusu dosla na to, ze som zabudla tasku, takze necuduj sa, ze ju ta mala zabudla. A uz by som v taky cas nezdrzavala vyzuvanim, vsak v cistych topankach pre nu vybehne)

anonym_712ae4
10. nov 2025

ako mama odrastenych takmer dospelych deti ti vravim, ze si to robis ty sama
zvolni z ocakavani, z predstav, naopak zaved nejake fungujuce pravidla
zabudla tasku? a hned mas nervy? vrati sa - co sa svet zruti? nezruti- atd.
vsetko si to dako v tej hlave skus prehadzat - ale asi len vekom k tomu prides, ze riesis chujoviny a podstata ti unika - predpokladam, ze normalne stihate tu skolku, ci skolu- akurat ty mas nervy v prdeli
moja suseda ziapala na dceru rano, ze si brala nespravne rukavice prisambohu patnast minut, kks si vezmi a potom trp, co mam co kricat kvoli takej kravine

vseobecne my matky sme nachylne byt otrokmi toho casoveho planu a zbytocne hrotime, nakoniec vzdy prideme nacas

slavomira236
10. nov 2025
@anonym_autor

@anjelicek26 syn je predškolák a ako zaspatý spomalený,pritom keď majú ísť niekde tak je oblečený prvý aj bez mojej pomoci

@anonym_autor moj bude mat 12 nas a to iste. Stiahne ponozky zahladi sa von oknom a sedi a kuka🤦