Obavy zo samoty a budúcnosti vo veku 40 rokov
Dobrý den, ak sa to sem nehodí, tak zmazat. Zacinam sa dost bát života. Som slobodna, nemám muza ani dieta. Vsetko bolo v plánoch, ale nic z toho. Nemala som stastie na partnerov, teraz dlho nikoho nemám..ale bojím sa, co bude. Moja mama je vážne chora (tak polrok ani nie) má čas, otec sa nijako o mna nikdy nezaujímal. Žil sice s nami, platil mi školu a vsetko, ale nikdy sa nezaujímal o mna, o moju osobu, možno len známky v škole, co patrične komentoval. A teraz, ked mamka to, no zomrie, tak nebude nikto, na koho sa mozem obrátit, spolahnut, koho budem mat. S otcom nepočítam. Navyse je už dost starý. Možno som sklamala tým, že nemá ani vnuca, i ked nie som povinná vnuca mu dat. Single život má výhody, idem kam chcem a vrátim sa kedy chcem, s kým chcem, rozhodujem sama za seba, ale bojím sa, co bude. Byt stále sama? Mam rovných 40 rokov. A tiez najst v dnesnej dobe po 40 normalneho muza, to snad ani nejde. Alebo este dufat, že možno niekto čaka?
ja som nasla v 42.. moja mama ked ocino umrel si nasla priatela okolo 50 ked mala a je s nim uz 15 rokov.. vzdy je sanca najst partnera .. nemusis byt hned sama ... len nesmies uplne upustit z narokov aby si si nenasla uplneho debila v zufalstve ... mozno najdes aj niekoho kto ma deti a budes mat rodinu-nikdy nevies .. mysli pozitovne ... skus skupiny na turistiku,vylety alebo nieco co ta bavi..zoznamis sa s ludmi
čo myslíš pod pojmom normálny muž.
lebo v tomto veku je veľa mužov rozvedených , ktorí platia alimenty na deti , riešia ex, majú dlhy, alebo hypo na krku.
Väčšinou chcú ženy mladšie takže teba zostáva chlap okolo 50tky. Čo už pomaly tiež rieši hlavne diagnózy.
@anonym_autor ahoj, tiez rozmyslam nad podobnymi vecami... Som trosicku mladsia od teba, otca nemam a cely zivot ma zapiera, mama nezije, stari rodičia neziju, nemám deti ani surodencov. Partner je o dost starsi odo mna a je vysoká pravdepodobnosť, ze zomrie asi skor ako ja. Úprimne, spolieham sa na svoje mačky 😁 😁 😑
Nehadz flintu do zita. Je mi luto maminy. Moja suseda sa v 50tke vydavala. Zobrala si rozvedeneho muza s 1dietatom. Teraz je uz dospely a maju super vztah. Este nie je nic stratene. Mozno aj vztah s otcom sa da casom do poriadku.
sú mamičky čo si v podobnom veku našli partnera dokonca s deťmi (viacerými) napríklad tá mamička so 4 deťmi, čo súťažila v Pečie celé Slovensko, prečo by si si ty slobodná a bezdetná nikoho nenašla??? otázka je, či chceš, ak áno tak hľadať niekoho s podobnými záujmami, aj keby bol rozvedený nevadí, nie každému výjde prvý vzťah
mám dve spolužiačky, ktoré sa vydávali vo vyššom veku 45+, jednej umrel muž a vydávala sa čoskoro znova za rovesníka, druhá sa najskôr rozviedla, potom znova vydala, tento muž zomrel a teraz je vydatá 3-krát... nie je to o veku a otvorene ti poviem že ani o vzhľade, ani jedna z nich nie je modelka, dokonca sú obe s výraznou nadváhou a nemali problém
nikdy nie si sama.. zivot sa o teba vzdy stara.. a istotu, ze ti niekto pomoze a podpori ta, aj ked mas rodinu, partnera, aj tak nikdy nemas, vzdy je to vlastne len 'stastie', aj ked to tak menej vypada 😀 .. takze sa buducnosti neboj, vzdy sa vsetko nejak zariadi, co budes potrebovat a ked budes chciet partnera, aj ten moze prist, nezalezi na tom, kolko mas rokov..
čo myslíš pod pojmom normálny muž.
lebo v tomto veku je veľa mužov rozvedených , ktorí platia alimenty na deti , riešia ex, majú dlhy, alebo hypo na krku.
Väčšinou chcú ženy mladšie takže teba zostáva chlap okolo 50tky. Čo už pomaly tiež rieši hlavne diagnózy.
@anonym_9a523e ja som rozvedený, mám 40+, dve extra dobre dcerky v striedavke, neriesim ex., nemám hypo a ani dlhy, upratana minulost. Máš stastie ze si napisala vacsina, lebo su aj mne podobny... a dokonca aj bezdetny a v pohode. Je to len o stasti najst dobreho partnera 💪
Ja mám 32 som single ale mám 2 deti. Maminu mám ocko zomrel pred takmer dvoma rokmi. Sme malá rodina priateľov nemám som sama prakticky celý život. Kľudne môžeme písať ak chceš 🥰
@anonym_autor presne v takejto situácii som sa ocitol aj ja, zomreli mi obaja rodičia, súrodencov ani žiadnu blízku rodinu nemám a emocionálne už len prežívam zo dňa na deň.
@anonym_autor to s tvojou mamou ma mrzí, zažila som, dokonca v rovnakom ceku, bola mojou najlepšou kamarátkou. Možno to len na teba doľahlo, možno vek, možno toto ročné obdobie, ale je to v nastavení. Nikdy nemusíš byť sama, ak nechceš, máš okolo seba priateľov, kolegov, nemusí to byť rodina, tá nie vždy má záujem o to, aby ste mali pekbý vzťah. Je fajn nesedieť doma, choď na výstavy, koncerty, na turistiku, na wellness, na kávu, na rôzne akcie poriadané mestom alebo dedinou, kde žiješ. Neviem, aké máš koníčky, ale aj pristredníctvom nich môžeš stretnúť super ľudí, či už kamarátov, alebo aj lásku. Prečo nie v tvojom veku? Stretla som ju pár rokov po 40, ver tomu, že je dosť mužov 40+, ktorí majú podobné pocity, ako ty.
Ťažké nie je byť sama ale cítiť sa takto. Aj v 40 sa stále da niekoho spoznať 🙂
@anonym_autor myslíš, že potrebuješ k životu len muža? Čo tak kamarátku, partiu? Nemáš nikoho? Len kvôli tomu, aby si niekoho mala, zavesiť si na krk muža, to hádam nie.
Na turistiku práve chodím. Jedneho som tam stretla, bol z toho krátky vztah. Inak sa tam ti chlapi nechcu viazat, známy vravi, že chodia na turistiku kvoli turistike, nie kvoli vztahom, ale tak to sa nevylučuje. Aspoň budu podobné záluby..alebo tam chodia manželské páry. Ale tak budem pozerat dalej.
@anonym_autor myslíš, že potrebuješ k životu len muža? Čo tak kamarátku, partiu? Nemáš nikoho? Len kvôli tomu, aby si niekoho mala, zavesiť si na krk muža, to hádam nie.
@anonym_cb9a32 ono je dobré vediet, že este takto niekoho mám, s kým zdielam život. Nie vsetko sa dá s kamarátkou..zdielana radost, dvojitá radost, zdielana bolest, polovična bolest.
Ak by ta aj oslovol "normalny " muz tak sa ti bude zdat moc obycajny a "nebola iskra" a pod.....
Ak by ta aj oslovol "normalny " muz tak sa ti bude zdat moc obycajny a "nebola iskra" a pod.....
@martinmmartin ty mna nejak poznáš.
@martinmmartin ty mna nejak poznáš.
@anonym_autor nie ale normalny=priemerny=obycajny a priemer sa predava najhorsie. Priemer nechce nikto. Kazdy potrebuje pri vybere partnera nieco nadpriemerne - co nas nadchne, co da motyle,...
Priemer je najhorsi, uz aj podpriemer sa (hlavne u zien) predava ovela lepsie ako priemer lebo moze benefitovat z tzv. Bizzar faktor -u. Ale to uz velmi odbocujem
Tazko sa radi, ale skus popozerat v okoli (neviem ci byvas v meste alebo na dedine). Dnes praje doba skor internetu i ked aj tam je vela cudakov. Ale aj v 40-tke sa urcite da este nieco najst a zalozit rodinu. Len uz to bude tazsie ale da sa!

No ja to mám podobne. Ale ja nemám už ani otca. A vek tiež 40r.