icon

Pamätáte si na detské objatia od rodičov?

12. jan 2026

Ahojte dnes sa dcérka prišla pritulit ako som zaspala po smene na pár minút, je druhácka. Ja si neviem spomenúť na jedine objatie od rodičov v tomto ani v inom veku. Mamka ma sem tam objala keď sme sa rozprávali ale bolo to veľmi zriedka keď už som bola staršia a sme si trocha viac rozumeli. Ale na detské objatia žiadna spomienka. Vnúčatá objíma často.

Strana
z2
ivka21
12. jan 2026

@anonym_autor ja si pamatam od maminy, a teraz mam synov tak sa obijmame kazdy den, dame pusinku na lice chcem aby mali krasne spomienky a aby vedeli ,ze ich lubime.

petamich
12. jan 2026

@anonym_autor otec nebol pritomny (opustil mamu) a moja mama zasa nebola schopna prejavovat takto emocie, babka ma casto objala, moje dieta napr. mamina objima, ktovie cim to je 🤷‍♀️

anonym_0eba0d
12. jan 2026

Nas tatik 1944 si objatia setril pre svoje segry, nekonecne objimacky ked prisli, ked odisli. Pre nas deti neostalo. Co si z toho cloviecik odnesie? Ze nie je hoden!. Ze on neveril v svoje deti, ze nieco dokazu, ze su schopne, ako ich bratranci, ze ich nemusi udeptavat, tetky mali vydarene deti, ale kupodivu aj my sme spravili ked nie dieru do sveta, tak dierku hej a to sme ani 🏢nerestituovali ako oni.

anonym_4e9d91
12. jan 2026

nie neobjimali nas, mama je chladny cumak ale lubim ju. ja som bola tatinkova. :(

anonym_5a2eb3
12. jan 2026

Nie nepamätám

roja01
12. jan 2026

Ja si objatia nepamatam, no obrovsku obetavost ano. Mama bola schopna hocikedy a hocico pre nas spravit. Viem, ze nas milovala.
Co sa tyka poslednych rokov myslim, ze corona prispela k tomu, ze laskyplne objatia sa dost obmedzili.

anonym_e2d1d9
12. jan 2026
@krasneleto

@anonym_4c56d6 no ked takto vyrastal skoro kazdy v mojom veku , tak to bolo asi dobou...

@krasneleto bolo to o ľuďoch. Vždy je to o ľuďoch. Vojny boli a ľudia v strachu a hrôze pri boji o holý život pritúlili svoje deti, poláskali vlásky, bozkali na čelo. Prečo moja najlepšia kamarátka mala láskavých rodičov? A ja som nepoznala, čo je objatie?

rozculena
12. jan 2026

my sme mali studený odchov........

klara546
Včera o 00:31

Nie nikdy ma neobjimali. Ja svoje deti stále až ma upozorňujú, že už to preháňam.

anonym_8b089a
Včera o 06:12

Každý prejavuje lásku inak a každý cíti lásku inak
A podľa mňa nieje dôležite koľko objatí, koľko vyznaní ale akceptovať sa vzájomne a milovať sa aj s rozdielmi

titla
Včera o 07:22

Ja som s komtaktnej rodiny, objatia boli samozrejmost.

anonym_7e74dc
Včera o 07:32

Nejak si to nepamatam, útržky, že sme ocinovi ležali na ramenách, keď nás uspaval, ale na každej jednej fotke z detstva obijmam ocina, aj keď som mala takých 10-12. Moja strynka mi vravela, že som sa po ňom furt liapala. Nejaké lubim tá sme si však nevraveli, ale na smrteľnej posteli sme si to vynahradili a povedali si to 100x

maryetta
Včera o 07:44

Ja si pamatam aj od otca. Ale ozaj je pravda ze toho bolo menej ako to mame teraz s detmi.
Kazdopadne bolo viac prace povinnosti. Casto odchadzal prec este sme spali a ako prisiel uz sme spali.

anonym_4d2571
Včera o 07:46

prosím Vás aké objatia. Moje kámošky museli rodičom vykať, moji boli modernejší - mohli sme tykať. mojej mame sa to moc nepáčilo, že tykáme.
Zato bitky a nadávky - aj škaredé vulgárne si pamätám odmala.

bielasovicka
Včera o 08:07

Aj ja som vykala rodičom par rokov, potom už nie. V tej dobe to tak bolo, ale ja už mám 60,.a nie, neobjimali ma rodičia, to sa vtedy moc nerobilo. Ale ja svoje deti objímam hocikedy, aj keď sú už dávno dospelí 😊

anonym_5c33da
Včera o 08:08

Objatia si nepamatam, ani, ze by mi povedali niekedy, ze ma maju radi. Za to si velmi zivo pamatam ako ma za vsetko otec bil a nikdy som im nebola dost dobra, vsetko bolo zle co som spravila, vycitky, zakazy....nerada spominam na svoje detstvo, lebo je mi z toho smutno

marceeila
Včera o 08:30

Bohužiaľ u nás sa neobjímalo ani nič, proste taká výchova v tých rokoch. Žiadne slová ako máme ťa radi ...... Ale u mojích detí robím opak, objimam ich, dávam pusu a často im vravím že ich ľúbim.

krasneleto
Včera o 11:37
@anonym_e2d1d9

@krasneleto bolo to o ľuďoch. Vždy je to o ľuďoch. Vojny boli a ľudia v strachu a hrôze pri boji o holý život pritúlili svoje deti, poláskali vlásky, bozkali na čelo. Prečo moja najlepšia kamarátka mala láskavých rodičov? A ja som nepoznala, čo je objatie?

@anonym_e2d1d9 ok , pripustam , ze vela veci dedime... ak kamoskiny rodicia to robili, pravdepodobne to robili aj ich rodicia... statisticky vsak dovolim tvrdit, ze moja generacia bola na objatia a lubim ta velmi poskromna... ale nehovorim, ze to inde tak nefungovalo

anonym_e2d1d9
Včera o 22:29
@anonym_4d2571

prosím Vás aké objatia. Moje kámošky museli rodičom vykať, moji boli modernejší - mohli sme tykať. mojej mame sa to moc nepáčilo, že tykáme.
Zato bitky a nadávky - aj škaredé vulgárne si pamätám odmala.

@anonym_4d2571 moja spolužiačka rodičom onykala. Strašne sa za to hanbila. A bol to veru odchov nie cukor a bič. Ale bič a bič.

anonym_e2d1d9
Včera o 22:33
@krasneleto

@anonym_e2d1d9 ok , pripustam , ze vela veci dedime... ak kamoskiny rodicia to robili, pravdepodobne to robili aj ich rodicia... statisticky vsak dovolim tvrdit, ze moja generacia bola na objatia a lubim ta velmi poskromna... ale nehovorim, ze to inde tak nefungovalo

@krasneleto samozrejme že boli, aj sú rodiny, ktoré vychovávali láskavo a uvedomelo s citom. Čo si ja pamätám, tak potomkov sedliakov a dedinčanov a kultúrou hodnej staničného bufetu alebo fabrickej kolónie. Ešte dnes to je klasika v mnohých rodinách. Hrozné.

dahliaa
Včera o 23:00

Maminka i tatínek mě objímali a pamatuju si to. Dělají to do dnes. 😊 Máme pěkný vztah. ❤️

anonym_9b0503
Včera o 23:13

Nie, ani nehovorili, že nás ľúbia. Dodnes máme taký vzťah, že sa nevieme spontánne objat. Keby ma teraz objala moja mama, bolo by mi to neprijemne. V podstate mi bolo príjemné objatie od manžela a teraz od mojich detí, s nimi sa objimam casto. Pri vnukoch, naopak, akoby to chceli dohnať. Tak asponze tak..

andreatytler
Včera o 23:34
@anonym_e2d1d9

@anonym_4d2571 moja spolužiačka rodičom onykala. Strašne sa za to hanbila. A bol to veru odchov nie cukor a bič. Ale bič a bič.

@anonym_e2d1d9 no pana. To ktory bola rocnik tvoja spoluziacka?

anonym_e2d1d9
Dnes o 00:01
@andreatytler

@anonym_e2d1d9 no pana. To ktory bola rocnik tvoja spoluziacka?

@andreatytler 1979 rok narodenia.

Strana
z2