icon

Prečo máte deti, keď viete, že sa budú trápiť?

22. okt 2025

A to sa teda budu. Hlavne ak nemate dobre zazemie. Sikany v skole, zdravotne problemy, partnerske sklamania, nakladny zivot a ucty, hypoteky, praca 40-50 rokov ako otroci, zomru im blizki, budu mat bolesti a nedajboh zdedia vase geneticke ochorenia. Nechcem tymto rypat, len sa zamyslam, preco vlastne mat deti do takehoto sveta plneho trapenia? Aby cestovali, videli peknu prirodu, zaplavali si, zasexovali, opili sa, skusili zivot? Vacsina zivota je otrocina a povinnosti, trapenie, sklamania. Hlavne prosim nepiste, kto ma doopatruje na stare kolena, kto ka bude navstevovatz budem sama, to je za mna sebeckost level 10000000

autor
22. okt 2025
@kaca222

Máš veľmi pesimistický pohľad na život. Život je krásny a verím, že ho taký budú mať aj moje deti.

@kaca222 Zivot je krasny? A co je na nom krasne akoze? Jedlo, sex, priroda? Otrocit kdesi 40-50 rokov a kolko krat v bolestiach, to je ta krasa zrejme...a platit nekrestanske peniaze za to, ze clovek vobec zije, aby neskoncil v krabici pod mostom.

anonym_3adde0
22. okt 2025

😀

bomba36
22. okt 2025
@anonym_autor

@kaca222 Zivot je krasny? A co je na nom krasne akoze? Jedlo, sex, priroda? Otrocit kdesi 40-50 rokov a kolko krat v bolestiach, to je ta krasa zrejme...a platit nekrestanske peniaze za to, ze clovek vobec zije, aby neskoncil v krabici pod mostom.

@anonym_autor to že teba tvoj život nebaví neznamená, že to tak majú všetci.

autor
22. okt 2025
@doriiis

@anonym_autor ... Ci budú mať moje deti pekný život závisí hlavne od nich. Takisto aj moje šťastie záviselo vždy len do mňa. Šťastie nie je výsledkom vonkajších okolností. Šťastie je volba

@doriiis Nie, tvoje stastie nezalezi len od teba. Ked ochories, nebudes mat rodinu na pomoc, ani peniaze, skoncis pod mostom, potom sa pobavime o tom, ako tvoj zivot zalezi od teba.

anonym_472744
22. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor vieš čo? Rovno si choď to hrobové miesto predplatiť. Ako v tom filme.

anonym_3adde0
22. okt 2025
@doriiis

@anonym_autor ... Ci budú mať moje deti pekný život závisí hlavne od nich. Takisto aj moje šťastie záviselo vždy len do mňa. Šťastie nie je výsledkom vonkajších okolností. Šťastie je volba

@doriiis veru,clovek si zvoli, ze od 5tich rokov pocuva ze vraj co sa nesnazi zasluzit si viac lasky ako surodenec. vraj co sa cudujes, ze mame radsej surodenca. A ty hlupak, ty krava, pozri co si zase zle urobila, nezaujima nas, ze prave si smadna, hladny, zima ti je.... jasne, to si deti zvolili...... A ked ludsky mozog naskoci na tento vzorec a mas v dospelosti Post Traumaticku Stresovu Poruchu, nocne mory a silne agresivne stavy, to je iba volba, jasne 😒

koniarova
22. okt 2025
@anonym_3adde0

@doriiis veru,clovek si zvoli, ze od 5tich rokov pocuva ze vraj co sa nesnazi zasluzit si viac lasky ako surodenec. vraj co sa cudujes, ze mame radsej surodenca. A ty hlupak, ty krava, pozri co si zase zle urobila, nezaujima nas, ze prave si smadna, hladny, zima ti je.... jasne, to si deti zvolili...... A ked ludsky mozog naskoci na tento vzorec a mas v dospelosti Post Traumaticku Stresovu Poruchu, nocne mory a silne agresivne stavy, to je iba volba, jasne 😒

@anonym_3adde0 ako to riešiš? Čo robíš pre to, aby ti bolo lepšie?

autor
22. okt 2025
@anonym_472744

@anonym_autor vieš čo? Rovno si choď to hrobové miesto predplatiť. Ako v tom filme.

@anonym_472744 Ja hrob mat nebudem, pchat peniaze nenazrancom a este podaktori musia mat zulove pomniky a kazdy rok pchat umeliny na ne, ukazovat sa. Ale to uz sme v inej teme.

autor
22. okt 2025
@bomba36

@anonym_autor to že teba tvoj život nebaví neznamená, že to tak majú všetci.

@bomba36 A kolko % ludi na svete je uplne v pohode s tym, ze sa cele dni len nahanaju? Preco tolko ludi musi brat benzaky a antidepresiva, preco tolko ludi navstevuje psychologov, lebo je tu tak dobre?

doriiis
22. okt 2025
@anonym_autor

@doriiis Nie, tvoje stastie nezalezi len od teba. Ked ochories, nebudes mat rodinu na pomoc, ani peniaze, skoncis pod mostom, potom sa pobavime o tom, ako tvoj zivot zalezi od teba.

@anonym_autor ... Áno, choroba sa môže prihodiť každému. To je pravda. A teoreticky ale veľmi teoreticky aj to ostatné .
Ja chápem, že máš problémy, ale pochop, že máš depresie a vidíš všetko čierne. Je mi ľúto,že máš problémy a každý máme nejaké, ale opustiť sa je to najhoršie, čo môžeš urobit

doriiis
22. okt 2025
@anonym_3adde0

@anonym_3adde0 ... A čo robíš preto, aby si sa z tejto traumy dostala?

zuzanita1609
22. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_472744 Ja hrob mat nebudem, pchat peniaze nenazrancom a este podaktori musia mat zulove pomniky a kazdy rok pchat umeliny na ne, ukazovat sa. Ale to uz sme v inej teme.

@anonym_autor ja sa opýtam ináč. Teší ťa na svojom živote niečo?

kaca222
22. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja neotročím, robím to čo som si slobodne zvolila a vybrala a ak ma to prestane baviť, pôjdem robiť niečo iné. Áno, baví ma jesť dobré jedlo, športovať, vzdelávať sa, chodiť na výlety. Posúvať sa v živote, či už v profesnej alebo osobnej rovine. Krásne je aj len tak ležať v objatí milujúceho manžela či len tak pozorovať deti ako sú veselé z troch nazbieraných gaštanov. Bolesť patrí k životu, odchody blízkych tiež, ťažké výzvy tiež, je len na nás ako sa s tým popasujeme.

martinka13
22. okt 2025

Ty sa musíš v živote veľmi trápiť.

doriiis
22. okt 2025
@anonym_autor

@bomba36 A kolko % ludi na svete je uplne v pohode s tym, ze sa cele dni len nahanaju? Preco tolko ludi musi brat benzaky a antidepresiva, preco tolko ludi navstevuje psychologov, lebo je tu tak dobre?

@anonym_autor ... Sú ľudia, ktorí pracujú radi a svoju prácu milujú a neotrocia.

anonym_3adde0
22. okt 2025

@anonym_autor

bomba36
22. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor neviem koľko je takých a je mi to úplne jedno. Ja žijem tak ako chcem, nenaháňam sa ani nie som na liekoch.
Takže ešte raz, to, že ty sa máš na prd neznamená, že to tak majú všetci. Ale samozrejme vždy je lepšie sa ľutovať ako to zmeniť k lepšiemu.

autor
22. okt 2025
@zuzanita1609

@anonym_autor ja sa opýtam ináč. Teší ťa na svojom živote niečo?

@anonym_3adde0 Tak a to je este slaby odvar toho co dokaze sposobit chora narusena rodina dietatu. Beries aj nejake lieky, chodis na terapie? Kto toto neprezil nevie si ani predstavit, minimalne 50% ludi absolutne nemalo mat deti a mnozit sa

@zuzanita1609 Tesilo ma, dobre jedlo, sex, cestovanie, kym som si neuvedomila, ze drhnem a drhnem a aj tak h...o mam, lebo nehnutelnosti stupli extremne, nemam ani na terapie, lebo uz pytaju 50€ za hodinu, nemam ani na liecby co mi treba, lebo stoja tisice. Mozem menovat do aleluja a ked si predstavim driet v bolestiach dalsich 30 rokov do dochodku, ktoreho sa bud nedozijem, alebo nebude a ked bude, nevyzijem z neho, tak mam chut si to hodit.

doriiis
22. okt 2025
@anonym_3adde0

@anonym_autor

@anonym_3adde0 ... Áno, malinkajozka, rozumieme. Téma ako pre teba stvorena

anonym_3adde0
22. okt 2025
autor
22. okt 2025
@bomba36

@anonym_autor neviem koľko je takých a je mi to úplne jedno. Ja žijem tak ako chcem, nenaháňam sa ani nie som na liekoch.
Takže ešte raz, to, že ty sa máš na prd neznamená, že to tak majú všetci. Ale samozrejme vždy je lepšie sa ľutovať ako to zmeniť k lepšiemu.

@bomba36 Daj mi tak 100 000 a vyriesi sa mi par problemov, mozno sa nakopnem. Akoze fakt sprosto napisane, ale bohuzial. Peniaze vladnu.

simona20201309
22. okt 2025
@anonym_autor

@koniarova s cim preboha mozes nieco urobit? Vies ake to je zit s chronickym ochorenim, alebo s posttraumou? Vy si myslite, ze lekari caruju? Ani netusis, kolko dnes stoja liecby, to su tisice aj desattisice eur a kto ti to zaplati, poistovna? Hah.

@anonym_autor ale si sa nechala vystrašiť. Presne o to tým hore ide. Vidím že sa im darí. Ja nevidím dôvod nemať deti ani sa nebojím priviesť ich na tento svet
Ja sa na našu budúcnosť teším 🥰😃 a som presvedčená že aj naše dieťa čaká krásna budúcnosť.
Každá generácia má svoje plusy aj mínusy

autor
22. okt 2025
@doriiis

@anonym_autor ... Sú ľudia, ktorí pracujú radi a svoju prácu milujú a neotrocia.

@doriiis Jasne aj ja som taku mala, ale ucty mi to nezaplatilo tak ako ta, ktoru neznasam. Bohuzial.

autor
22. okt 2025
@simona20201309

@anonym_autor ale si sa nechala vystrašiť. Presne o to tým hore ide. Vidím že sa im darí. Ja nevidím dôvod nemať deti ani sa nebojím priviesť ich na tento svet
Ja sa na našu budúcnosť teším 🥰😃 a som presvedčená že aj naše dieťa čaká krásna budúcnosť.
Každá generácia má svoje plusy aj mínusy

@simona20201309 Jasne, lebo vstavat denne v extremnom strese, ci ti zoberu byvanie ked ochories a ako potiahnes vysoku pozicku na liecby, to je uplne eno nuno zivot.

anonym_3adde0
22. okt 2025
@doriiis

@anonym_3adde0 ... A čo robíš preto, aby si sa z tejto traumy dostala?

@doriiis no predsa to, co ty, povysujem sa nad druhych ludi, ze zivot je taky, aky si ja urobim, ocividne som lepsia ako ti neschopni chudaci, ktori nesli ani na vysoku skolu, pretoze ja nepoznam hlad, ani fyzicke postihnutie. Lahko sa mi studovalo s plnym zaludkom, nikdy som nemusela riesit vozik, barle, vodiaceho psa, nacuvaci pristroj .... To preto lebo taky zivot si robim, a ostatni co maju postihnutia, menej penazi a horsie vzdelanie, si za to mozu urcite sami. sami si to urobili.

bomba36
22. okt 2025
@anonym_autor

@bomba36 Daj mi tak 100 000 a vyriesi sa mi par problemov, mozno sa nakopnem. Akoze fakt sprosto napisane, ale bohuzial. Peniaze vladnu.

@anonym_autor zarob si

doriiis
22. okt 2025
@anonym_autor

@doriiis Jasne aj ja som taku mala, ale ucty mi to nezaplatilo tak ako ta, ktoru neznasam. Bohuzial.

@anonym_autor ... A čo ti bráni hľadať a nájsť prácu, ktorá ťa bude baviť a aj ta uživí?Čo ti bráni vzdelávať sa, rast a napredovať? Je jasné, že deti nemáš, takže máš aj čas. Takže, čo ti bráni? Žeby tvoja sebaľútost a zaseknutie v roli obete?

simona20201309
22. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor priority draha!!!! Priority!!!! Niekto dokáže byť šťastný aj bez 100t, niejto nebude šťastný ani s miliónom na účte....

tetapetra
22. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a ty prečo vlastne žiješ?

anonym_953b06
22. okt 2025

Aj keď ma mrzí keď sa dospelí alebo nedajboh deti majú zle na tomto svete, autorka je typický "vyciciavač energie". Ja to len čítam zatiaľ a totálne mi to autorkine negovanie zobralo poslednú dobrú dnešnú náladu a energiu.