icon

Prečo máte deti, keď viete, že sa budú trápiť?

22. okt 2025

A to sa teda budu. Hlavne ak nemate dobre zazemie. Sikany v skole, zdravotne problemy, partnerske sklamania, nakladny zivot a ucty, hypoteky, praca 40-50 rokov ako otroci, zomru im blizki, budu mat bolesti a nedajboh zdedia vase geneticke ochorenia. Nechcem tymto rypat, len sa zamyslam, preco vlastne mat deti do takehoto sveta plneho trapenia? Aby cestovali, videli peknu prirodu, zaplavali si, zasexovali, opili sa, skusili zivot? Vacsina zivota je otrocina a povinnosti, trapenie, sklamania. Hlavne prosim nepiste, kto ma doopatruje na stare kolena, kto ka bude navstevovatz budem sama, to je za mna sebeckost level 10000000

Strana
anonym_a0cc0e
22. okt 2025

polozim inac otazku, kazde semeno utrete do servitky je potencionalne zabity clovek.
je 10000 uhlov pohladu na cely zivot.

koniarova
22. okt 2025

Život je taký, akým si ho sama urobíš.

anonym_3adde0
22. okt 2025

@anonym_autor

zuzanita1609
22. okt 2025

Tak toto bude zasa "zážitok" čítať 🤭. Ty si tu už prednedávnom písala, že? 😉

janai1
22. okt 2025

Možno by si len mohla zmeniť to, ako sa pozeráš na život a začať si ho trochu užívať. V takejto depresii, v akej si nastavená, ani len rybičky by neprežili

autor
22. okt 2025
@koniarova

@koniarova No to urcite nie je, hlavne ked zdedis ochorenia a nemas stastie na dobru rodinu a podporu.

anonym_3adde0
22. okt 2025
@koniarova

@koniarova ano, vela deti si samo privolalo rakovinu, znasilnenia, tyranie od rodicov, dlhorocne traumy 😅

koniarova
22. okt 2025
@anonym_3adde0

@koniarova ano, vela deti si samo privolalo rakovinu, znasilnenia, tyranie od rodicov, dlhorocne traumy 😅

@anonym_3adde0 ale vždy s tým môžu niečo urobiť vo vyššom veku.

anonym_3adde0
Autor odpoveď zmazal
autor
22. okt 2025
@anonym_3adde0

@anonym_autor

@janai1 Moja to nie je depresia, to je cista realita. Skor niektori zlozte ruzove okuliare.
@zuzanita1609 Nie, nepisala, ale som rada, ze niekto zdiela podobny nazor.
@anonym_3adde0 Ano, presne vystihnute, okrem ineho aj nezodpovedne plodenie deti, hlavne ked dvaja nemaju ani kde a za co byvat.

marhulka13
22. okt 2025

@anonym_autor lebo človek je tvor sociálny a ma potrebu sa množiť. Amen

anonym_3adde0
22. okt 2025
@koniarova

@koniarova ano, niektore maju furu penazi na terapiu a liecby, ine nic a ani ich rodicia im nepomohli ziskat vzdelanie a najst prvu dobru pracu. takze si sami za to mozu,
ze si dovolit vedia 1 hodinu psychoterapie za rok😂

doriiis
22. okt 2025

To, že ty máš taký smutný život neznamená, že ho máme taký všetci. Môj život nie je ani jedno z toho.
Neotrocim,netrápim sa pre nič ( momentálne),sklamania patria k životu.Mam presne taký život,aký som si niekedy vysnivala

zmrzlinka2021
22. okt 2025

@anonym_autor

Ale ja vôbec nevnímam život ako trápenie.

Prežila som veľmi ťažké veci, psychicky som sa aj zosypala, ale pre mňa fakt každé nové ráno je dar a veľmi sa teším života. Každý deň zažívam tie vzácne maličkosti.

Som vďačná za ľudí v mojom živote.

Nie okolnosti ale postoj človeka je dôležitý. A to odovdavas aj tým detom

autor
22. okt 2025
@koniarova

@koniarova s cim preboha mozes nieco urobit? Vies ake to je zit s chronickym ochorenim, alebo s posttraumou? Vy si myslite, ze lekari caruju? Ani netusis, kolko dnes stoja liecby, to su tisice aj desattisice eur a kto ti to zaplati, poistovna? Hah.

anonym_3adde0
22. okt 2025

@anonym_autor

autor
22. okt 2025
@doriiis

To, že ty máš taký smutný život neznamená, že ho máme taký všetci. Môj život nie je ani jedno z toho.
Neotrocim,netrápim sa pre nič ( momentálne),sklamania patria k životu.Mam presne taký život,aký som si niekedy vysnivala

@doriiis Ale odkial ty vies, ze tvoje deti budu mat pekny zivot? To je otazka.

koniarova
22. okt 2025
@anonym_3adde0

@koniarova ano, niektore maju furu penazi na terapiu a liecby, ine nic a ani ich rodicia im nepomohli ziskat vzdelanie a najst prvu dobru pracu. takze si sami za to mozu,
ze si dovolit vedia 1 hodinu psychoterapie za rok😂

@anonym_3adde0 prepáč, ale úplné hlúposti píšeš.

anonym_a0cc0e
22. okt 2025

@anonym_autor zivot je kurwa narocny ale stoji ho za to zit.

biba_18
22. okt 2025

prečo to ľudia robia? lebo niektorí môžu a niektorí chcú a niektorí to neberú ako ty…

anonym_3adde0
22. okt 2025
@anonym_autor

@janai1 Moja to nie je depresia, to je cista realita. Skor niektori zlozte ruzove okuliare.
@anonym_3adde0 Ano, presne vystihnute, okrem ineho aj nezodpovedne plodenie deti, hlavne ked dvaja nemaju ani kde a za co byvat.

@anonym_autor

autor
22. okt 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

Ale ja vôbec nevnímam život ako trápenie.

Prežila som veľmi ťažké veci, psychicky som sa aj zosypala, ale pre mňa fakt každé nové ráno je dar a veľmi sa teším života. Každý deň zažívam tie vzácne maličkosti.

Som vďačná za ľudí v mojom živote.

Nie okolnosti ale postoj človeka je dôležitý. A to odovdavas aj tým detom

@zmrzlinka2021 Tak asi mas dobre nastavene lieky, ked to takto beries, pravda? Ale aj tak nemas zaruku, ze tvoje deti budu stastne.

zmrzlinka2021
22. okt 2025
@anonym_autor

@koniarova s cim preboha mozes nieco urobit? Vies ake to je zit s chronickym ochorenim, alebo s posttraumou? Vy si myslite, ze lekari caruju? Ani netusis, kolko dnes stoja liecby, to su tisice aj desattisice eur a kto ti to zaplati, poistovna? Hah.

@anonym_autor

Odíď od sebaľútosti

autor
22. okt 2025
@anonym_3adde0

@anonym_autor

@anonym_3adde0 NESPAMUJ TEMU PROSIM

anonym_3adde0
22. okt 2025
@koniarova

@anonym_3adde0 prepáč, ale úplné hlúposti píšeš.

@koniarova ano? tak teda napis ty mudrost. Podla teba maju vsetky deti rovnako vela penazi na liecbu rakoviny? aj na psychoterapiu? to je mudrost, tvrdit, ze na to vsetky rovnako maju?

zuzanita1609
22. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor prepáč,nepochopila si moju iróniu 😁. Prajem ti viac pozitívnej energie a myslenia 🤗.

kaca222
22. okt 2025

Máš veľmi pesimistický pohľad na život. Život je krásny a verím, že ho taký budú mať aj moje deti.

anonym_3adde0
22. okt 2025
@anonym_autor

@zmrzlinka2021 Tak asi mas dobre nastavene lieky, ked to takto beries, pravda? Ale aj tak nemas zaruku, ze tvoje deti budu stastne.

@anonym_autor

koniarova
Autor odpoveď zmazal
doriiis
22. okt 2025
@anonym_autor

@doriiis Ale odkial ty vies, ze tvoje deti budu mat pekny zivot? To je otazka.

@anonym_autor ... Ci budú mať moje deti pekný život závisí hlavne od nich. Takisto aj moje šťastie záviselo vždy len do mňa. Šťastie nie je výsledkom vonkajších okolností. Šťastie je volba

Strana