Prečo máte deti, keď viete, že sa budú trápiť?
A to sa teda budu. Hlavne ak nemate dobre zazemie. Sikany v skole, zdravotne problemy, partnerske sklamania, nakladny zivot a ucty, hypoteky, praca 40-50 rokov ako otroci, zomru im blizki, budu mat bolesti a nedajboh zdedia vase geneticke ochorenia. Nechcem tymto rypat, len sa zamyslam, preco vlastne mat deti do takehoto sveta plneho trapenia? Aby cestovali, videli peknu prirodu, zaplavali si, zasexovali, opili sa, skusili zivot? Vacsina zivota je otrocina a povinnosti, trapenie, sklamania. Hlavne prosim nepiste, kto ma doopatruje na stare kolena, kto ka bude navstevovatz budem sama, to je za mna sebeckost level 10000000
@doriiis A co asi robim dennodenne? Tu bojujem a zbytocne, desiatky rokov, nocne mory, stavy rozne, bolesti, tak sa zamyslam, preco ludia maju deti ked este aj psycholog mi povedal, ze tento svet je plny trapenia.
@anonym_autor Ty mas celu zbierku memeciek?
@abbey1 Taku, peknu, ktoru nepreplaca poistovna, vies? Ani postraty doplatok. Lebo na to neumriem, iba ak psychiku budem mat v p..... z toho ale to ich netrapi. Ze sa to malo riesit odmalicka, ked som prisla po 30 ocapili sa, kde ste boli doteraz? No v pi... snazila som sa prezit v extremne toxickej rodine a neskor robit s chatrnym zdravim aby som vam mohla platit do papulky takze peniazky za to, za co ani nemozem.
@anonym_autor Napíš presne, akú diagnózu máš, že to vôbec nepreplatí liečbu, lebo nehnevaj sa, tomu tak úplne neverím. Píšeš ako anonym. Tak prečo je problém napísať?
@anonym_953b06 A ty si tak naivna, ze si myslis, ze dokazes desiatky rokov utrpenia niekomu zmarit par vetami a potom sa chudatkujes, velkodusne odides, ohhhh neuberaj mi energiu. Hrozne
@anonym_autor ty si uvedom že keď máš/budeš mať niekoho kto ti bude oporou, tak aj pre toho človeka nebude jednoduché ťa udržať na hladine. Ja sa nechudatkujem. Ja sa ROZHODUJEM s kým a ako budem tráviť čas. A keďže sú ľudia ako ty, ktorým by padlo aj modré z neba a ešte by to ofrflali že načo, aj tak raz skapeme v utrpení, tak si nezasluzis nič.
Úplne iné by bolo keby si TY SAMA aj vydala nejakú námahu zlepšiť tvoj život. Nikto druhý to robiť nebude. A nie som ani ja milionárka, som 27r baba čo má muža, dieťa, byt na hypotéku a nie nikto mi nič nedaroval.
@anonym_autor Napíš presne, akú diagnózu máš, že to vôbec nepreplatí liečbu, lebo nehnevaj sa, tomu tak úplne neverím. Píšeš ako anonym. Tak prečo je problém napísať?
@doriiis Jo, nech sa zabijem tym, kiezby. Aspon by bolo po dennodennom trapeni. Este ma aj dvaja lekari dodrbali a musela som ist k inym, jednu skodu uz napravit nevedia. Vivat slovenske zdravotnictvo..
@abbey1 Nenapisem, nie som toho povinna. Je to zriedkava diagnoza, to musi stacit. Kto neveri, nech nekomentuje dalej.
@zuzanita1609 Hej, az na to ze denne mam extremny stres z toho, ze ked mi vypovie zdravie uplne skoncim pod mostom. Len taky detail. Vsak beriem lieky, ale co, otupi na chvilu, odnasa si to moja pamat a koordinacia.
@anonym_autor práveže ty ani nechceš niečo zmeniť,mám ten pocit. Keď je zle, začni robiť tak,aby bolo lepšie. A deti sa rodili aj počas vojen, genocíd,katastrof. No a ty nemáš právo vyčítať niekomu,že rodí do tejto doby. Všade to funguje tak,od prírody, zvierat, nás,ten kto sa dokáže prispôsobiť prežije a k tomu sa vie aj tešiť zo života.
@anonym_autor ty si uvedom že keď máš/budeš mať niekoho kto ti bude oporou, tak aj pre toho človeka nebude jednoduché ťa udržať na hladine. Ja sa nechudatkujem. Ja sa ROZHODUJEM s kým a ako budem tráviť čas. A keďže sú ľudia ako ty, ktorým by padlo aj modré z neba a ešte by to ofrflali že načo, aj tak raz skapeme v utrpení, tak si nezasluzis nič.
Úplne iné by bolo keby si TY SAMA aj vydala nejakú námahu zlepšiť tvoj život. Nikto druhý to robiť nebude. A nie som ani ja milionárka, som 27r baba čo má muža, dieťa, byt na hypotéku a nie nikto mi nič nedaroval.
@anonym_953b06 No lebo ty si myslis, ze mne niekto v zivote nieco dal? Hah. Bezdomovec od 18, ziaden domov, ziadna rodina, nemozem si ani poriadne zarobit, lebo zdravie mam v prdeli a ked zarobim, vsetko ide na pozicky a liecby. Mas pocit, ze mi nieco padlo z neba? Ale mas pravdu, nezasluzim si nic, chcem skapat.
Poznám vo svojom okolí 3 rodiny ktoré sa rozhodli nepriviesť deti do takého sveta, žijú si spokojne, nemajú ani mačky.
Jedna rodina má "svoje deti" v práci, obaja pracujú v školstve a druhé 2 rodiny sa venujú okrem bežných vecí aj dobrovoľníctvu.
@doriiis Jo, nech sa zabijem tym, kiezby. Aspon by bolo po dennodennom trapeni. Este ma aj dvaja lekari dodrbali a musela som ist k inym, jednu skodu uz napravit nevedia. Vivat slovenske zdravotnictvo..
@abbey1 Nenapisem, nie som toho povinna. Je to zriedkava diagnoza, to musi stacit. Kto neveri, nech nekomentuje dalej.
@anonym_autor Tak komentovať budem, čo chcem a dovolím si ďalej neveriť. Ak by si aj nepochodil u poisťovne, existuje množstvo OZ, ktoré pomáha ľuďom i ponukou rôznych terapii s odborníkmi.
Skôr si myslím, že si večný sťažovateľ a v konečnom dôsledku sa reálne máš oveľa lepšie než mnohí ľudia so skutočne zlými diagnózami.
@anonym_autor práveže ty ani nechceš niečo zmeniť,mám ten pocit. Keď je zle, začni robiť tak,aby bolo lepšie. A deti sa rodili aj počas vojen, genocíd,katastrof. No a ty nemáš právo vyčítať niekomu,že rodí do tejto doby. Všade to funguje tak,od prírody, zvierat, nás,ten kto sa dokáže prispôsobiť prežije a k tomu sa vie aj tešiť zo života.
@zuzanita1609 Ano, mas pravdu, ja to nechcem zmenit, ach skoda, nedokazem ist robit za hranice za velke peniaze, ktore mi pomozu, lebo to nezvladam fyzicky, nedokazem studovat, lebo z liekov mam narusenu pamat, skoda, nechcem nic zmenit, ano. Tak nech uz zdochnem, ani na to nemam vidis aky slaboch som
@zuzanita1609 Ano, mas pravdu, ja to nechcem zmenit, ach skoda, nedokazem ist robit za hranice za velke peniaze, ktore mi pomozu, lebo to nezvladam fyzicky, nedokazem studovat, lebo z liekov mam narusenu pamat, skoda, nechcem nic zmenit, ano. Tak nech uz zdochnem, ani na to nemam vidis aky slaboch som
@anonym_autor A vies aspoň, či si muž či žena? Lebo sa v tom pri písaní trochu strácaš.
@anonym_953b06 No lebo ty si myslis, ze mne niekto v zivote nieco dal? Hah. Bezdomovec od 18, ziaden domov, ziadna rodina, nemozem si ani poriadne zarobit, lebo zdravie mam v prdeli a ked zarobim, vsetko ide na pozicky a liecby. Mas pocit, ze mi nieco padlo z neba? Ale mas pravdu, nezasluzim si nic, chcem skapat.
@anonym_autor iba málo ľudí na zemi sa narodí so zlatou hrkálkou. Každý sa musí v živote o seba postarať sám. Tak to je a vždy bolo.
@anonym_autor A vies aspoň, či si muž či žena? Lebo sa v tom pri písaní trochu strácaš.
@abbey1 To co je za blbu otazku? Vies co nie, som ONO. Mimozemstan. Z planety B 612
@anonym_autor iba málo ľudí na zemi sa narodí so zlatou hrkálkou. Každý sa musí v živote o seba postarať sám. Tak to je a vždy bolo.
@anonym_953b06 Ja kaslem na zlatu hrkalku. Lenze uz nezvladam co mi zivot nalozil. To co som tu napisala je len okrajovo, keby som napisala cely pribeh, asi by sa vela ludi pocudovalo. Lenze to som nechcela, aby sa to zvrtlo tymto smerom. Tema bola o tom, preco si ludia robia deti, ked na svete je tolko trapenia.
@doriiis A co asi robim dennodenne? Tu bojujem a zbytocne, desiatky rokov, nocne mory, stavy rozne, bolesti, tak sa zamyslam, preco ludia maju deti ked este aj psycholog mi povedal, ze tento svet je plny trapenia.
@anonym_autor
Zamýšľaš sa nad hypotetickou otázkou, prečo chcú mať ľudia deti... Niekto s tvojim názorom súhlasí a niekto nie. Nik ťa nenúti mať deti, ale možno niekto to tak cíti...
Telo človeka, ale aj všetkých živočíchov je biologicky nastavené tak, že chce mať potomstvo. Preto sa často bavíme o biologických hodinách - o túžbe mať deti - vlastne väčšina užívateľov na MK je tu práve kvôli deťom!!!
A ty si ich chcela mať? Alebo i chceš? Prečo si vlastne práve na MK medzi prevažne mamičkami? Mamičky budú mať prevažne iný pohľad na tvoj postoj k deťom.
Z tvojho postoja, že tvoj život nestojí za nič, že tvoji rodičia Ti ho nanútili, zničili Ti vyhliadky na dobrý život. Že tento hrozný život Ti priniesol len trápenie. A kde je tvoj vlastný dospelý život, ako si s ním naložila? Urobila si všetko pre to, aby si sa mala dobre? Vlastne je tu len jeden problém a to si TY. A nik iný ho nemôže zmeniť len zase TY. Dá sa trápiť a ľutovať, ale dá sa i nádejať a robiť niečo pre to aby sa tvoj život zlepšil. Doposiaľ si ešte na to neprišla ako, ale možno na to prídeš a možno to je ten dôvod, prečo si ešte na tomto svete. Okrem samovrahov a beznádejne chorých, nik na smrteľnej posteli nechce zomrieť - prečo asi?!
@anonym_autor Tak komentovať budem, čo chcem a dovolím si ďalej neveriť. Ak by si aj nepochodil u poisťovne, existuje množstvo OZ, ktoré pomáha ľuďom i ponukou rôznych terapii s odborníkmi.
Skôr si myslím, že si večný sťažovateľ a v konečnom dôsledku sa reálne máš oveľa lepšie než mnohí ľudia so skutočne zlými diagnózami.
@abbey1 A ked sme pri OZ, tak mala som zbierky zalozene a vies komu prispeli? Tym, co chceli politicke bilboardy, mne nie, ani influenceri, ani jeden jediny to nezdielal, lebo nemam smrtelne ochorenie. Ale na bilboardy sa naslo.
@anonym_3adde0 ... A čo robíš preto, aby si sa z tejto traumy dostala?
@doriiis syty hladnemu neveri
@anonym_autor
Zamýšľaš sa nad hypotetickou otázkou, prečo chcú mať ľudia deti... Niekto s tvojim názorom súhlasí a niekto nie. Nik ťa nenúti mať deti, ale možno niekto to tak cíti...
Telo človeka, ale aj všetkých živočíchov je biologicky nastavené tak, že chce mať potomstvo. Preto sa často bavíme o biologických hodinách - o túžbe mať deti - vlastne väčšina užívateľov na MK je tu práve kvôli deťom!!!
A ty si ich chcela mať? Alebo i chceš? Prečo si vlastne práve na MK medzi prevažne mamičkami? Mamičky budú mať prevažne iný pohľad na tvoj postoj k deťom.
Z tvojho postoja, že tvoj život nestojí za nič, že tvoji rodičia Ti ho nanútili, zničili Ti vyhliadky na dobrý život. Že tento hrozný život Ti priniesol len trápenie. A kde je tvoj vlastný dospelý život, ako si s ním naložila? Urobila si všetko pre to, aby si sa mala dobre? Vlastne je tu len jeden problém a to si TY. A nik iný ho nemôže zmeniť len zase TY. Dá sa trápiť a ľutovať, ale dá sa i nádejať a robiť niečo pre to aby sa tvoj život zlepšil. Doposiaľ si ešte na to neprišla ako, ale možno na to prídeš a možno to je ten dôvod, prečo si ešte na tomto svete. Okrem samovrahov a beznádejne chorých, nik na smrteľnej posteli nechce zomrieť - prečo asi?!
@anonym_193626 Jasne, urobila som, a nie ze na 100%, ale na 1000% mam svedomie ciste, urobila som co sa mi len dalo, ale proste bohuzial. Ani ja nechcem umriet, ale bolo by to momentalne vykupenie.
@anonym_953b06 Ja kaslem na zlatu hrkalku. Lenze uz nezvladam co mi zivot nalozil. To co som tu napisala je len okrajovo, keby som napisala cely pribeh, asi by sa vela ludi pocudovalo. Lenze to som nechcela, aby sa to zvrtlo tymto smerom. Tema bola o tom, preco si ludia robia deti, ked na svete je tolko trapenia.
@anonym_autor okej tak ale keď máš tak strašne veľa trápenia so sebou, prečo si pridavas trápenie nad otázkou prečo druhí majú deti? Tebe to život absolútne nijak neovplyvní.
Keby som sa mala ja tak zle ako sa máš asi ty, vôbec by ma nezaujímalo prečo majú druhí ľudia deti ale snažila by som sa dostať z mojich vlastných sračiek
@anonym_autor Tak vidíš,ty sa chceš len vykecat a posťažovať a čakáš ,že ťa nebodaj niekto aj polutuje. Hoc si si vybrala tému účelovo,aby si vytočila žienky, pretože vyčítať matkám na mamičkovskom fóre,že načo rodili,je niečo podobné,ako hodiť sa do jamy s hladným levom a očakávať od neho,že sa stane vegetariánom 😁.
@abbey1 A ked sme pri OZ, tak mala som zbierky zalozene a vies komu prispeli? Tym, co chceli politicke bilboardy, mne nie, ani influenceri, ani jeden jediny to nezdielal, lebo nemam smrtelne ochorenie. Ale na bilboardy sa naslo.
@anonym_autor Ale ja nepíšem o zbierkach. Píšem o reálnej pomoci, ktoré tieto organizácie poskytujú. Zázraky nedokážu, ale vedia poskytnúť terapie, sedenia s psychológmi a podobne. Čo sem oletieš influencerov. Čo oni majú s tebou?
@anonym_autor ... Pretože keby to všetci ľudia vzdali ako ty a tak veľmi nenávideli ako ty tak by si tieto riadky ani nemala komu písať. Chápem, že si nasratá na celý svet, ale toto, čo teraz robíš ťa silnejšou neurobí. Každý sme mali v živote chvíle, keď sme už ďalej nevládali, keď už sme sa nechceli zobudiť. Ale nikdy sme to nevzdali.
Práve dnes som bola na pohrebe 87 ročnému pánovi, ktorý posledných 15 rokov svojho života žil v bolestiach a s odchádzajúcou pamäťou. Ale jeho vôľa žiť naplno bolo niečo neuveriteľné silné. Trápil sa, bolelo ho to, ale napriek tomu odišiel šťastný a hrdý na seba.
@zmrzlinka2021 Tak asi mas dobre nastavene lieky, ked to takto beries, pravda? Ale aj tak nemas zaruku, ze tvoje deti budu stastne.
@anonym_autor len pre tvoju informaciu, nie všetci sú ťažko chorí a majú nákladnú liečbu. Sú aj ľudia bohatí a zdraví. Alebo aspoň zdraví, alebo aspoň bohatí. Veľa zdravia Ti úprimne prajem.
Je jedna vec mať ťažšie podmienky v živote a druhá vec sa sám nastaviť totálne negatívne a nechcieť s tým nič robiť aspoň do takej miery,akej je človek sám schopný si ten život o niečo zlepšiť. A je úplne mimo mísu ísť na základe svojho skresleného negatívneho pohľadu na svet hodnotiť rozhodnutia iných ľudí, súdiť ich a pýtať sa na odovodnenia ich rozhodnutí (mať deti, voľba kariéry, spôsob života). Pokiaľ sám človek nevie aj keď len do malej miery prejaviť snahu o zlepšenie svojej situácie a všetko vidí pesimisticky, nemal by riešiť iných ľudí a zamerať sa hlavne na seba....
@anonym_autor Ty mas celu zbierku memeciek?
@anonym_autor poviem ti len tolko: Je mi ta luto ako cloveka, ktory je uplne zufaly. Ale to ta este neopravnuje obuvat sa do inych ludi, ktori sa postavili k zivotu inac. Som si ista, ze aj ked si si tu vyventilovala svoje trapenie na tych, ktori za neho nemozu, nie je ti ani o trosicku lepsie. A nikdy ti nebude lepsie ak ty sama nebudes chciet zmenu, zmenu svojho vnutorneho nastavenia.
Ano, zivot je plny trapenia, kazdy ho ma. Niekto take, niekto onake, do cloveka nevidis. Ale, nastastie, zivot je aj plny peknych veci, z tych sa treba tesit aj ked su to malickosti ako motyl na kvietku. Ide len o to aby si si tie pekne veci co ta stretnu vedela vazit a uzit.
@simona20201309 Nie, postrauma ta nerobi silnejsou, naopak, brutalne zle znasas veci, ktore su pre inych bezne. Vystresuje ta hocico a ochories fyzicky, musis byt na liekoch, ktore ti otupuju myslenie tak, ze nedokazes napriklad studovat, zabudas veci, stracas pamat. Nemas ponatia, co je PTSD. Bud vdacna za to.
@anonym_autor sak ok, ale prečo si myslíš ze sa tak budú trápiť všetky deti?
Keď si ty nešťastná tak nech sú nestatni všetci?
Neviem ci je to tvojou diagnózou ale mala by si prestať nenávidieť celý svet. Ako to tu už niekto spomínal- poznám chorých ľudí, ale ani z jedného nesrsi toľko nenávisti ako z teba.
@anonym_autor ... Pretože keby to všetci ľudia vzdali ako ty a tak veľmi nenávideli ako ty tak by si tieto riadky ani nemala komu písať. Chápem, že si nasratá na celý svet, ale toto, čo teraz robíš ťa silnejšou neurobí. Každý sme mali v živote chvíle, keď sme už ďalej nevládali, keď už sme sa nechceli zobudiť. Ale nikdy sme to nevzdali.
Práve dnes som bola na pohrebe 87 ročnému pánovi, ktorý posledných 15 rokov svojho života žil v bolestiach a s odchádzajúcou pamäťou. Ale jeho vôľa žiť naplno bolo niečo neuveriteľné silné. Trápil sa, bolelo ho to, ale napriek tomu odišiel šťastný a hrdý na seba.
@doriiis Vsak asi mal byt z koho stastny a na co hrdy. Ja mam byt na co hrda? Na to, ze zijem este ako tak vdaka liekom, ale aj tak som nedosiahla v zivote skoro nic? Ze som jednou nohou bezdomovec. Byt hrda na to, ze bojujem kazdy den s nocnymi morami nie som.
@anonym_autor sak ok, ale prečo si myslíš ze sa tak budú trápiť všetky deti?
Keď si ty nešťastná tak nech sú nestatni všetci?
Neviem ci je to tvojou diagnózou ale mala by si prestať nenávidieť celý svet. Ako to tu už niekto spomínal- poznám chorých ľudí, ale ani z jedného nesrsi toľko nenávisti ako z teba.
@simona20201309 Odkedy je poukazanie na realitu nenavist? Ze mi spadli ruzove okuliare? Som tvrdy realista. Minule mi kamaratka povedala, ze ma dve deti a miluje ich velmi, ale keby sa mala rozhodnut este raz, nemala by ich. Lebo chodit pytat od rodicov na sunar, a znasat sikanu v praci ked mas chore dieta, bez muza, vyuzivana inymi muzmi ktori ju klamu jeden za druhym, uplne jej rozumiem

@anonym_autor ... Ja nechápem, prečo teba trápi, prečo má niekto iný deti. Cudzí ľudia nie sú tvoja starosť a zodpovednosť.
Prestaň obviňovať celý svet. Ty zabíjas samu seba svojim mindsetom