Prečo máte deti, keď viete, že sa budú trápiť?
A to sa teda budu. Hlavne ak nemate dobre zazemie. Sikany v skole, zdravotne problemy, partnerske sklamania, nakladny zivot a ucty, hypoteky, praca 40-50 rokov ako otroci, zomru im blizki, budu mat bolesti a nedajboh zdedia vase geneticke ochorenia. Nechcem tymto rypat, len sa zamyslam, preco vlastne mat deti do takehoto sveta plneho trapenia? Aby cestovali, videli peknu prirodu, zaplavali si, zasexovali, opili sa, skusili zivot? Vacsina zivota je otrocina a povinnosti, trapenie, sklamania. Hlavne prosim nepiste, kto ma doopatruje na stare kolena, kto ka bude navstevovatz budem sama, to je za mna sebeckost level 10000000
@anonym_autor ... A tvoja druhá záhadná choroba nie je náhodou lymská borelióza?
@doriiis bingo, aj tu som prekonala a zostali mi nasledky, vies kolko stoji liecba u pani Durovskej alebo Kozmu? Bohuzial to nie je moj jediny problem. A lekari to zvalovali roky na psychiku kym ja som nevladala vstat z postele. Ale neumriem na to... vraj.
@doriiis bingo, aj tu som prekonala a zostali mi nasledky, vies kolko stoji liecba u pani Durovskej alebo Kozmu? Bohuzial to nie je moj jediny problem. A lekari to zvalovali roky na psychiku kym ja som nevladala vstat z postele. Ale neumriem na to... vraj.
@anonym_autor ... 8 rokov nevedeli prísť na to, čo ti je? Že? Aj ta označili za bipolara, depresívneho atd. A si muz
A potom sa niekto opyta kde ste boli doteraz? Pripadne jeden lekar a na co vas ku mne poslali? Ani tak ani onak. Neda sa vyhrat s tymto systemom. Bez penazi, zdravia a rodiny je clovek v hajzli.
@simona20201309 Vsak si ich sprav, mozno sa ti raz podakuju za to, ako musia zit ako otroci spolocnosti a znasat extremne tlaky a psychicke pady ked ich partneri budu podvadzat, zneuzivat, tyrat, sikanovat ich v skole, v praci, ked budu v bolestiach zit s ochorenim, preco by nie, tvarme sa, aky je zivot super.
@anonym_autor vieš, život mnohých ľudí je super. Mrzí ma, že tvoj nie. Nie každý vstáva s tým že čochvíľa nebude mať kde bývať alebo že partner je hajzel. Si v nejakej zlej životnej situácii, chápem, ale život ide ďalej a ľudia si ho vedia sakra užívať. A nielen tí, čo im eurá padajú z nebies.
@anonym_autor ... 8 rokov nevedeli prísť na to, čo ti je? Že? Aj ta označili za bipolara, depresívneho atd. A si muz
@doriiis Nie, fakt nie som muz. Mam dve diagnozy, na ktore treba tisicove liecby, jedna z nich je presne ta borelioza a zazila som taky gaslightnin, ako nikdy v zivote. Vraj to mam z posttraumy stavy a sama si to robim, az testy z Nemecka ukazali co mi je. Lenze neskoro, chronicke stadium s nasledkami. Ak poznas Bellu Hadid, pozri si jej profil, presne to riesi ona, lenze lekari v to neveria
@anonym_autor vieš, život mnohých ľudí je super. Mrzí ma, že tvoj nie. Nie každý vstáva s tým že čochvíľa nebude mať kde bývať alebo že partner je hajzel. Si v nejakej zlej životnej situácii, chápem, ale život ide ďalej a ľudia si ho vedia sakra užívať. A nielen tí, čo im eurá padajú z nebies.
@kaca222 O to by ani tak neslo, kym ma clovek zdravie da sa to zvladat lenze ked padne posledne na co mas v zivote spolah tak si skoncila. Je uz len otazka casu dokedy clovek znesie take nieco a preto nikdy nesudim bezdomovcov. Nie kazdy z nich si za to moze sam alkoholom a drogami
Lymská borelióza nie je zriedkavé ochorenie. Iba v roku 2025 ju malo iba na Slovensku cez 3000 ľudí. A to len evidované prípady, keďže mnohokrát sa prípady ani nezachytia. Takze je ich viac. To len tak mimochodom.
Lymská borelióza nie je zriedkavé ochorenie. Iba v roku 2025 ju malo iba na Slovensku cez 3000 ľudí. A to len evidované prípady, keďže mnohokrát sa prípady ani nezachytia. Takze je ich viac. To len tak mimochodom.
@doriiis moje druhe ochorenie je zriedkave, nie borelioza. A tu ma vela ludi, ano, ale nie chronicke stadium neuroboreliozy.
@doriiis Nie, fakt nie som muz. Mam dve diagnozy, na ktore treba tisicove liecby, jedna z nich je presne ta borelioza a zazila som taky gaslightnin, ako nikdy v zivote. Vraj to mam z posttraumy stavy a sama si to robim, az testy z Nemecka ukazali co mi je. Lenze neskoro, chronicke stadium s nasledkami. Ak poznas Bellu Hadid, pozri si jej profil, presne to riesi ona, lenze lekari v to neveria
@anonym_autor ... Takže máš lymsku boreliózu a PTSD. Zaujímavé, že ďalším xy ľuďom ju vedia diagnostikovať aj na Slovensku, len tebe nie.
Hej hej a tvoj príbeh je presne ako príbeh chlapa menom Ren. Zaujímavé
@anonym_autor ... Takže máš lymsku boreliózu a PTSD. Zaujímavé, že ďalším xy ľuďom ju vedia diagnostikovať aj na Slovensku, len tebe nie.
Hej hej a tvoj príbeh je presne ako príbeh chlapa menom Ren. Zaujímavé
@doriiis PTSD je dosledok inych veci, mam este jedno ochorenie k tomu aby mi nebolo luto. A ze niekto ma neuroboreliozu? Som v skupine kde je nas viac a to su stavy, hrozne co tam ludia popisuju. Neprajem ani nepriatelovi. Lenze vsetko sa lepsie znasa ked mas oporu, rodinu, peniaze na liecby a nemusis driet a vysilovat chore telo do kolapsu. Ja uz si nerobim nadeje. Preto pisem, ze by si ludia mali 2x rozmysliet mat deti do takehoto sveta
@anonym_autor prečo taký depresívny pohľad na život? Ja som dnes zažila super popoludnie so svojím dospelým dieťaťom a vôbec nemalo ani detstvo, ani nemá terajší život plný negatávnych zážitkov. Ak si len z nudy vytvorila diskusiu, mohla si sa viac posnažiť nad jej obsahom, ak to myslíš vážne, smer psychológ
@anonym_autor A pomáha ti, keď sa vyrozprávaš aspoň tu? Nerozmýšľala si nad tým,že zmeníš okruh ľudí, ktorými sa obklopuješ? Pretože na ostrove asi nežiješ. Ja sa považujem za dosť pozitívnu osobu,aj keď som stratila už veľa,aj blízkych,potratila (tiež som túžila byť matkou),dokonca aj tragicky mi odišiel niekto,s kým som počítala do budúcnosti,čo by mala byť trauma na celý život. Chválabohu,na zdravie sa nesťažujem,aj keď mi už pribudli 4 krížiky. Je ľahké to vzdať a hrať "mŕtveho chrobáka",no o to krajšie to nechať a pochopiť,že všetko zlé má aj svoj opak,to dobré. A potom keď príde to dobré, tešiť sa,že to môžeš prežívať. Ešte stále môže byť horšie a ver,že môže,ale keďže idem ďalej,aj s pozliepaným srdom a aj smiechom,ďakujem za každý jeden deň ráno a moju povahu (ktorá tiež nie je bezchybná). Chytá ma tiež občas mrzutosť a depka a nadávam na celý svet 😁.
@doriiis PTSD je dosledok inych veci, mam este jedno ochorenie k tomu aby mi nebolo luto. A ze niekto ma neuroboreliozu? Som v skupine kde je nas viac a to su stavy, hrozne co tam ludia popisuju. Neprajem ani nepriatelovi. Lenze vsetko sa lepsie znasa ked mas oporu, rodinu, peniaze na liecby a nemusis driet a vysilovat chore telo do kolapsu. Ja uz si nerobim nadeje. Preto pisem, ze by si ludia mali 2x rozmysliet mat deti do takehoto sveta
@anonym_autor ... Mas autoimunitnu reakciu ako následok neliecenej boreliózy.
Už ti niekto navrhol transplantáciu kmeňových buniek?
@doriiis Ano, chronicke bolesti klbov a mozgovu hmlu a tvrdili, ze som negativna, ze mi nic nie je. Vraj psychika.
@anonym_autor Moj ocko sa narodil pocas druhej svetovej vojny do chudobnej rolnickej rodiny na vychodnom slovensku. Vyrastol malicky, lebo nemal dost stravy, hlavne nemal bielkoviny. Bola vojna...
Okrem ineho ma to co ty, neskoro zistenu boreliozu, trasy ruk, bolesti klbov.
K tomu dalsie diagnozy...
Preco to pisem? Vzdy ked mu zavolam a opytam sa. Oci ako sa mas ? odpovie: BAJECNE
@anonym_autor prečo taký depresívny pohľad na život? Ja som dnes zažila super popoludnie so svojím dospelým dieťaťom a vôbec nemalo ani detstvo, ani nemá terajší život plný negatávnych zážitkov. Ak si len z nudy vytvorila diskusiu, mohla si sa viac posnažiť nad jej obsahom, ak to myslíš vážne, smer psychológ
@anonym_2ca470 .. sipim z tejto témy trolla. Príbeh, ktorý som už niekde videla.
@anonym_autor Moj ocko sa narodil pocas druhej svetovej vojny do chudobnej rolnickej rodiny na vychodnom slovensku. Vyrastol malicky, lebo nemal dost stravy, hlavne nemal bielkoviny. Bola vojna...
Okrem ineho ma to co ty, neskoro zistenu boreliozu, trasy ruk, bolesti klbov.
K tomu dalsie diagnozy...
Preco to pisem? Vzdy ked mu zavolam a opytam sa. Oci ako sa mas ? odpovie: BAJECNE
@anonym_e8b7a0 keby som si dala alkohol na vsetky lieky co beriem tak by ma odpisalo do rana bieleho, alebo aj naveky. Bodaj by som si aspon vypit mohla.
@negymama aj ja sa mam bajecne v jednej izbe jednou nohou na ulici. Mne ked niekto zavola tak kamaratka, ktora si to chce hodit a este ju taham z dna navrch. Dokedy? Neviem
@anonym_autor ... Mas autoimunitnu reakciu ako následok neliecenej boreliózy.
Už ti niekto navrhol transplantáciu kmeňových buniek?
@doriiis Take nieco mi nenavrhli nikde a nie som ziadny troll. Za to, ze mam podobny pribeh nejakemu cloveku? Asi nechapes ake je volat na IPcko o 2 rano ked si totalne v koncoch
@anonym_autor A pomáha ti, keď sa vyrozprávaš aspoň tu? Nerozmýšľala si nad tým,že zmeníš okruh ľudí, ktorými sa obklopuješ? Pretože na ostrove asi nežiješ. Ja sa považujem za dosť pozitívnu osobu,aj keď som stratila už veľa,aj blízkych,potratila (tiež som túžila byť matkou),dokonca aj tragicky mi odišiel niekto,s kým som počítala do budúcnosti,čo by mala byť trauma na celý život. Chválabohu,na zdravie sa nesťažujem,aj keď mi už pribudli 4 krížiky. Je ľahké to vzdať a hrať "mŕtveho chrobáka",no o to krajšie to nechať a pochopiť,že všetko zlé má aj svoj opak,to dobré. A potom keď príde to dobré, tešiť sa,že to môžeš prežívať. Ešte stále môže byť horšie a ver,že môže,ale keďže idem ďalej,aj s pozliepaným srdom a aj smiechom,ďakujem za každý jeden deň ráno a moju povahu (ktorá tiež nie je bezchybná). Chytá ma tiež občas mrzutosť a depka a nadávam na celý svet 😁.
@zuzanita1609 No u mna dobre neprichadza uz roky a naopak, je to len horsie a horsie a pribudaju dalsie veci
@anonym_e8b7a0 keby som si dala alkohol na vsetky lieky co beriem tak by ma odpisalo do rana bieleho, alebo aj naveky. Bodaj by som si aspon vypit mohla.
@negymama aj ja sa mam bajecne v jednej izbe jednou nohou na ulici. Mne ked niekto zavola tak kamaratka, ktora si to chce hodit a este ju taham z dna navrch. Dokedy? Neviem
@anonym_autor ty chudinka, no co s tebou. Nik sa nema horsie ako ty.
Ale musim vypichnut jedno tvoje spravne a uzitocne rozhodnutie, chvalim ta...rozhodla si sa nemat deti.
@zuzanita1609 No u mna dobre neprichadza uz roky a naopak, je to len horsie a horsie a pribudaju dalsie veci
@anonym_autor psychika tiež robí svoje. Vieš kto je ževraj najspokojnejší za života? Realista. Ani nie optimista, tobôž pesimista. Realistické vnímanie sveta, života by malo byť u všetkých. Aj keď potrebujeme do života aj optimistov,aj pesimistov. A raz mi niekto múdry povedal. V človeku sa bijú dvaja vlci,ten dobrý a ten zlý,je len na tebe samom,koho necháš vyhrať. Veľa pozitívnej energie ti prajem,fakt úprimne a určite aj zlepšenie zdravotného stavu.
@anonym_autor ... Pretože mnohým pomohla transplantácia kmeňových buniek.
@doriiis to je urcene pre onkologickych pacientov hlavne, tuto liecbu neschvalia hocikomu
@anonym_autor psychika tiež robí svoje. Vieš kto je ževraj najspokojnejší za života? Realista. Ani nie optimista, tobôž pesimista. Realistické vnímanie sveta, života by malo byť u všetkých. Aj keď potrebujeme do života aj optimistov,aj pesimistov. A raz mi niekto múdry povedal. V človeku sa bijú dvaja vlci,ten dobrý a ten zlý,je len na tebe samom,koho necháš vyhrať. Veľa pozitívnej energie ti prajem,fakt úprimne a určite aj zlepšenie zdravotného stavu.
@zuzanita1609 dakujem
@anonym_autor ty chudinka, no co s tebou. Nik sa nema horsie ako ty.
Ale musim vypichnut jedno tvoje spravne a uzitocne rozhodnutie, chvalim ta...rozhodla si sa nemat deti.
@negymama ja som sa rozhodla? Aha pardon, ja som zabudla, moja pamat nesluzi ako ma, chcela som mat aspon jedno, ale za inych podmienok a nie s tym, ze zdedi moje geneticke ochorenie, mamku bude mat jednou nohou na ulici a neistu buducnost v tomto svete plnom trapenia. Co uz, ved sa maju aj horsie odo mna. A v Somalsku nemaju ludia co do ust. Jasne, aj tak sa da zit, pozerat na tych co sa maju este horsie avsak naskyta sa otazka kolko clovek toho unesie kedze niekto sa zabije pre zle znamky, takze kto si ty ze sudis, ked niekto nevie uniest svoj osud
@anonym_autor Vieš čo? Ja ťa chápem. Mám niečo podobné, zdravie totálne podlomené... a aj v toxickej rodine som vyrastala, čiže aj psychika v otrasnom stave. Nechcem to vzdať a hľadám ďalej, hovoria mi, že sa už neuzdravím, ale ja tomu neverím. Niekedy som na dne, niekedy sú celkom dobré dni. A to je taká moja motivácia. Tie dobré dni. Tie ma vedia podržať a neúnavne hľadám liek pre seba. Alebo rovno nejaký zázrak. Naučila som sa, že v tomto mi nikto nepomôže, že keď chcem žiť a uzdraviť sa, aspoň v rámci mojich možností, tak sa o to musím sama pokúsiť. Ani ty to nevzdávaj. Veľa šťastia a síl ti želám. Drž sa.

@simona20201309 Odkedy je poukazanie na realitu nenavist? Ze mi spadli ruzove okuliare? Som tvrdy realista. Minule mi kamaratka povedala, ze ma dve deti a miluje ich velmi, ale keby sa mala rozhodnut este raz, nemala by ich. Lebo chodit pytat od rodicov na sunar, a znasat sikanu v praci ked mas chore dieta, bez muza, vyuzivana inymi muzmi ktori ju klamu jeden za druhym, uplne jej rozumiem
@anonym_autor ... A tvoja druhá záhadná choroba nie je náhodou lymská borelióza?