Prečo sa mi nič nedarí dosiahnuť?
Vždy to je tak, že niečo začnem, a hneď to aj ukončím... pretože sa mi to nedarí. Skúšala som písať, vzdala som to. Skúšala som hačkovať, robiť náramky, učiť sa anglicky jazyk, neskôr poľský... všetko som nechala. Moje dni vyzerajú doslova tak, že len čučím do telefónu. Blíži sa výber vysokej školy, ale ja absolútne neviem, čo chcem študovať, lebo mi nič nejde. Možno skončím pri smetiakoch, ani to...
Mali ste to niekedy podobné? Som zo seba zúfalá.
@anonym_autor je to úplne normálne. Ja som večný začínač, vždy si nájdem niečo čo chcem skúsiť a vrhnem sa do toho po hlave a o dva týždne či mesiac už to je v šuplíku :D Ale ak si apatická voči všetkému skús nejaké vitamíny atď. možno ti niečo chýba. Vysokú si vyber podľa toho aká práca by ti nevadila, ja som nevedela presne čo chcem robiť ani po vš, vyberala som školu podľa kamarátiek. Ale neľutujem že ju mám. Alebo si daj rok voľna, choď do práce a hľadaj čo ťa bude baviť. A na vš sa prihlás o rok.
@anonym_autor zlatko kľud...Sú obdobia v živote (niekedy vedia trvať dlho) kedy je človek stratený, bez nálady, bez smeru a je to v poriadku, ver mi. Rob to, čo ti robí radosť a keď ti zrovna nič radosť nerobí tak sa nič nedeje. Buď láskavá ku sebe, vyber si školu o ktorej vieš, že by ťa mohla baviť, nebude ťa baviť, nevadí, vieš školu zmeniť 😊 nebuď na seba prísna s tým, že musíš stále podávať nejaký výkon, robiť niečo ultra produktívne...Niekedy treba sa len nechať unášať, ono ťa koniec koncov vždy život zavedie tam, kde máš byť. Ver životu a nebuď na seba prísna ❤️ Veď si toľko vecí vyskúšala 😍 Možno za rok sa k tomu vrátiš a bude ťa to brutálne baviť...Dôveruj procesu a počúvaj svoje srdce, aj keď máš pocit, že sa nič nedeje, tak ver mi, deje sa.
@curlie Toto je ako pekne napísané.
Mne sa stávalo v škole (aj na VŠ), že ak som nepodala naj super výkon, ešte aj učiteľ mi dal najavo, že "vy ste ma sklamali, nechcete si opraviť známku"? "XY, sa zle vyspala"...
Fakt som sa potom vždy cítila vinná, zahanbená a nič "dokonalé" nebolo nikdy dosť. Proste očakávania, ktoré ani nie je reálne naplniť.
@curlie Toto je ako pekne napísané.
Mne sa stávalo v škole (aj na VŠ), že ak som nepodala naj super výkon, ešte aj učiteľ mi dal najavo, že "vy ste ma sklamali, nechcete si opraviť známku"? "XY, sa zle vyspala"...
Fakt som sa potom vždy cítila vinná, zahanbená a nič "dokonalé" nebolo nikdy dosť. Proste očakávania, ktoré ani nie je reálne naplniť.
@unicornlady to je veľmi nedobré 😔 Je to potom taký kolotoč naháňania niečoho (byť dosť, dokonalá, stale podávať perfektné výkony) ale toto všetko produkuje neustály stres, aj keď len podvedomý..A tento stres produkuje v tele choroby a skrátka nič dobré neprináša. Ja som na toto bola expert..Mať potrebu sa každému zavďačiť, stále niečo robiť, ukázať že nesedím len tak, že makám, že som dobrá a ešte lepšia že mám svoj plán, svoju cestu a idem dopredu, vinila som sa aj za to, že všetci cestujú, cvičia a sú Mgr a Ing a ja nie...Bože sa teraz smejem, také zdravotné problémy mi to narobilo, nemohla som otehotnieť...Teraz? Prestala som na seba vyvíjať tlak, pochopila som že pre mňa cestovanie nie je alfa omega, že keď sa mi cvičiť nechce tak ísť nemusím a keď sa mi chce byť mesiac len doma a nič nerobiť, tak sa nič nestane, keď tak urobím a cítim sa tak dobre 🥹 aj dve čiarky sa ukázali 🥹
A btw ja som do 33 rokov nevedela, čo budem robiť..Až keď som to všetko začala tolerovať, moje srdce ma doviedlo tam...A dovedie ma aj ďalej 🥰
Možno skončim pri smetiakoch smetiar je povolanie ako každe iné ak by neboli smetiari bol by všade bordel potkany a myši.
@anonym_autor Kariérneho poradcu nemáte na SŠ?
🤔 Fíha, toľko pesimizmu na skoro ráno... Vieš koľko ľudí v strednom aj staršom veku sa netrafilo do výberu školy, povolania? Nikto nevie všetko, každý je v niečom lepší, menej zdatný. Veď začínaš žiť... Je super,že skúšaš - no a čo - že nevyšlo. No a čo, že si nemožná, nemotorná? Prídu veci v ktorých uspeješ, nespi, hľadaj, skúšaj, nezdávaj sa. Ohľadom školy - porozprávaj s rodičmi, st.rodičmi, kamarátmi, aké povolanie by ti sadlo. Máš nejaké danosti, záľuby, niečo ťa baví viac, niečo vôbec. Už vieš, že háčkovanie ani manuálne práce nie sú tvojim osudom. Školy majú výchovných poradcov. No a čo, že skončíš pri smetiakoch? Budeš robiť námestníčku v KOSIT (firma pre odvoz smetí)😀. Vidíš, predsa len máš víziu budúceho povolania🥳. Neboj, všetko sa vyrieši. Držím prsty.
@anonym_autor nebaví ťa to. To je celé. Mňa keď niečo baví, tak tým strávim hodiny. Nasilu nevymýšlaj záľuby, len aby si niečo robila. Tak sa to nerobí. Taký človek neexistuje ktorý nič nevie robiť.

@anonym_autor a co ma štúdium zamerané na nejaký odbor s tým, že nevieš háčkovať napríklad?... V škole si sa asi učila a zvládala to, ak uvažuješ nad vysokou školou.
Keď nemáš ambície, motiváciu, vôľu, tak nexaberaj na výške miesto niekomu, kto vie, prečo ide študovať a niečo aj chce dosiahnuť.