Prečo starší ľudia často hejtujú na sociálnych sieťach?
Dnes som sa zamyslala nad tym, co vedie ludi na dochodku pisat nenavistne urazlive a vulgarne komentare ostatnym na socialnych sietach. Je mi jasne ze sa v kazdej vekovej kategorii najdu taky ale mam pocit ze tych v dochodkovom veku je viac. Mnohi influenceri robia videa kde odhaluju svojich hejterov a az mi pada sanka co dokaze napisat inej zene ujcek s vnucatkami na profilovke. Alebo sa v roznych zaujmovych skupinach na fb stava ze maju viac profilov a vypisuju len urazky na kazdy prispevok.
Preco ludia na starobu maju taketo konicky?
Smeráci majú celú bandu určenú na spamovanie diskusií. Však aj Šukaj tak začínal a kam to až dotiahol svojou usilovnosťou.
@bloger ano samozrejme neverim ze su to na 100% uplne vsetky do jedneho prave profily ale zase aka je pravdepodobnoste ze nejaky sopliak sa ide tvarit ze je 65 rocna pani anna. Proste si vyberie nieco ine
@anonym_autor Možno máš pravdu. V zásade ale platí, že s každým jednať s úctou. A to platí ako pre mladých tak aj pre dôchodcov.
@anonym_autor No nemyslim si, ze dochodcov je najviac🤷♀️ pretoze vo vela pripadoch su to mlade ucha co tam dokazu ci vulgarne, neprijemne osocovat a hejtovat vsetko a vsetkych. To nie je len o veku, ale zrejme o povahe cloveka, co kto zazil, o nejakych frustraciach, celkovo psychike toho cloveka, aj to v com zije...Celkovo sa za posledne roky z ludi vytratila nejaka ta ludskost, ucta, respekt, atd. A to nie je len na socialnych sietach, ale zial vela krat to zaziva clovek aj v uliciach, v obchodoch...Minule som videla particku faganov cca do 15rokov, kde boli aj dievcata a kazdy flasu alkoholu v ruke a urazali len tak z hrdinstva okoloiducich- az kym ich nestopol majitel malych potravin privolanim policie a vsetkych pobrali (rodicia museli mat radost), v obchode sa zaucala v kase zena asi 20+ a nejaky chlapik tam zacal do nej hucat co jej to tolko trva a potom aj vulgarne nadavky, dokonca potom sa pridal stary dedko k nemu, ja som si tu predavacku zastala a zavolala sbs-kara nech ich ukludni-nastastie spravil poriadok...mladez v autobuse-4kamosi, namiesto toho, aby sa bavili medzi sebou, tak si pisali cez mobily a sedeli 2 a 2 sedacky oproti sebe, este aj do tvari si videli...nastupila starucka babka o palicke, ani jedneho nenapadlo sa postavit, ked som povedala nech jej niekto z nich uvolni miesto, tak este sa zacali rehotat ako debili, ale chlapik jedneho chytil za rameno a uz sa zlakol seplak, tak si babka sadla-a to bola ozaj taka, ze zrejme by cestu ani neustala, lebo sa jej aj ruka triasla ako sa s jednou drzala tyce, kym toho jedneho vyhostil z miesta...Takze? Len na socialnych sietach? Zial cim dalej tym horsie a je jedno v akom veku....
@anonym_autor co registrujem take tu v okoli a poznam ich aspon z videnia, aj v skutocnosti su to netaktni ludia, co boli zvyknuti strkat nos do vsetkeho a s vervou v nedelu po omsi poohovarali kazdeho druheho obyvatela. Ista forma anonymity vo verejnom priestore im dodava odvahu. A potom mam dojem, ze dalsi su len umelo vytvorene profily, co takto naoko matu komentujucich.
Niečo si kompenzujú
Niečo si kompenzujú
@tinka3435 to je velmi skatulkujuci nazor. Nemyslim ze automaticky clovek ktory vyjadri kritiku si nieco kompenzuje, je nestastny atd
@tinka3435 to je velmi skatulkujuci nazor. Nemyslim ze automaticky clovek ktory vyjadri kritiku si nieco kompenzuje, je nestastny atd
@anonym_autor áno vyjadriť kritiku môže každý ale ľudia s vyšším vekom by sa mali vyjadrovať veľakrát inak než nejaký hulvát.Casto si všímam že starší ľudia si myslia že majú právo na niekoho škaredo nadávať hlavne že nič človek nepočuje od nich iba to že aký sú tí mladý drzí, vulgárny,nevychovany atď.....mám nejednu skúsenost že som pomohla staršiemu človeku s niečím napríklad v lekárni a nepovedal ani len ďakujem.... česť výnimkám

Toto nesuvisi s vekom, ale s IQ. Ja neverim, ze jeden inteligentny, vzdelany clovek by sa tymto zaoberal. Az covid a fb ukazali, kolko hlupakov zije medzi nami.