icon

Prečo starší ľudia často hejtujú na sociálnych sieťach?

18. nov 2025

Dnes som sa zamyslala nad tym, co vedie ludi na dochodku pisat nenavistne urazlive a vulgarne komentare ostatnym na socialnych sietach. Je mi jasne ze sa v kazdej vekovej kategorii najdu taky ale mam pocit ze tych v dochodkovom veku je viac. Mnohi influenceri robia videa kde odhaluju svojich hejterov a az mi pada sanka co dokaze napisat inej zene ujcek s vnucatkami na profilovke. Alebo sa v roznych zaujmovych skupinach na fb stava ze maju viac profilov a vypisuju len urazky na kazdy prispevok.
Preco ludia na starobu maju taketo konicky?

Strana
z2
anonym_2e1d8c
18. nov 2025

@anonym_autor osobne mam pocit, ze to ani nesuvisi s vekom, ako skor s "ublizenostou" (proste clovek ma nejaku traumu... je opusteny, chudobny, nema znamych, nedari sa mu)... moze to korelovat s "dochodcami" (lebo sa rodina o nich nezaujima apod)...

katina02
18. nov 2025

@anonym_2e1d8c Alebo možno v tej jeho rodine a okolí nie sú jeho názory akceptované, tak má potrebu šíriť ich inde. A možno sú to proste ľudia, ktorým to robí dobre, keď môžu niekoho iného vytáčať 😀

autor
18. nov 2025
@katina02

@anonym_2e1d8c Alebo možno v tej jeho rodine a okolí nie sú jeho názory akceptované, tak má potrebu šíriť ich inde. A možno sú to proste ľudia, ktorým to robí dobre, keď môžu niekoho iného vytáčať 😀

@katina02 napisat niekomu ze je stara pica uplne nie je nazor.

anonym_c0c5dd
18. nov 2025

V prvom rade mnohí ľudia v dôchodkovom veku zrazu stratia to, čo ich držalo v každodennej realite. Kolektív, prácu, pocit užitočnosti. Zostane im veľa času a veľmi málo priestoru, kde by ich niekto bral vážne. Sociálne siete im zrazu dajú miesto, kde sa môžu ozvať bez toho, aby ich niekto priamo konfrontoval. A tam si časť z nich vypúšťa frustráciu, ktorú by v skutočnom živote neodvážili povedať ani susedke v paneláku. Druhá vec je anonymita. Muž/žena často nemá problém napísať jej čokoľvek, lebo necíti následok. A napokon je tam aj generačná frustrácia. Svet sa zmenil rýchlejšie, než sa stíhali prispôsobiť a niektorí to riešia tým, že si svoje miesto na slnku vyboxujú cez agresívne komentáre. Je to jednoduchšie než priznať, že rozumeli svetu, ktorý tu už nie je. Nie je to o všetkých, to určite nie. Ale tí najhlasnejší často udávajú tón, preto sa zdá, že ich je viac.

katina02
18. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor A tiez som nie uplne taketo vyjadrovanie mala na mysli. Urazlive a vulgarne komentare nemusia smerovat prave na osobu.

anonym_90bd5e
18. nov 2025

Tak ja čo vidím,tak ani 20+ nezaostávajú.je to individuálne. Keď niekto niekoho nemusí,tak na internete ide robiť zo seba machra a ponižovať. To aký sme-to vyžarujeme, to aj o nás vypovedá,aký život vedieme. Sú ľudia, ktorí si pomyslia a idú ďalej, niekto sa musí pozastaviť a mastiť si ego. Ale vždy sa bránia, že majú právo vyjadriť názor. Máme možnosť to aj tu vidiet.
Ja som minule zachytila ako riešia Luciu Vindrackovu, ze ako pre Boha vyzera....no ako? Ako žena ktora starne? Žiaľ sa nám podsúva krása,, ved len mam pery,Ved mam len vrásky,, ... ale niektoré chcu naozaj vyzerať prirodzene a starnut..
A k nadavkam sa nebyjadrujem...to je des čo niekto dokáže vypustit

anna_maria1
18. nov 2025

Toto udivuje aj mna. Akoby ludia nemali ine na robote, len cakaju, co kde mozu zhejtovat. Niekedy ma to az rozculi. Zaroven sa mi paci, ze sa takto zverejnuju ti, co bezdovodne urazaju a celkovo hejtuju. Ked sa pozriem na tie profilove fotky - vzorny otecko a manzel, ale vo svete internetu uplny psychopat.

anonym_1ff92d
18. nov 2025

Hej, to si vsimam aj ja. Dochodkovy gang na fb. Cokolvek clovek otvori, musi tam byt koment od nejakeho dochodcu typu "zdochni ti pica". Cokolvek. A najlepsie sa odbavuje na mladych dievcatach. Nielen muzi, ale aj zeny, matky a babicky. Na fb chodim malo, ale vzdy, ked tam zavitam, vyhodi mi nejake random video a tam take komenty. Najlepsie, ked zeny pisu tehotnej, aby jej umrelo decko - zeny na profilovke maju deti (asi vnucata) a toto praju inej zene. Co toto su za ludia?

anonym_e8da16
18. nov 2025

si vedla ako jedla.. existuju zamestnania kde clovek ma aj 50 ci 100 profilov na facebooku, ma nainstalovane viacero prehliadacov a v kazdom niekolko profilov otvorene naraz, no a podla toho kto im zaplati tak pisu hluposti tej opacnej strane. Trebarz si vsimni ze na facebooku casto pisu hluposti ludia co maju meno s inicialom M a K rozne mena ale vzdy zacina M a K meno a priezvisko, to je jeden clovek , ma muzske aj zenske profily rozne dochodcovske ucitelske a kadeco mozne casto ako zdravotna sestra.no a pise a pise, podla toho co mu zaplatia.. osobne takych ludi dvoch poznam poutivaju ine inicialky ale pan K M je top. a neznamena to Modry konik. ale proste su to najcastejsie a najserioznejsie prve pimsmena mien kde ludom padne podhlad.. v dnesnej dobe citat komentare na socialnych sietach je uplny nezmysel. Pod jednym prispevkom je casto aj 50% takkychto ludi .

januska12323
18. nov 2025

Tie isté komentáre by písali aj pred 20.rokmi keby mali kde. Len vtedy mohli maximálne ponadávať rodine.

petronelag
18. nov 2025

Najprv to začali mladí ľudia, starší sa pripojili neskôr, keď videli, že takto sa to rieši, solcialne siete mali už dávno zakázať hanlivé slová a vulgarizmy a automaticky vymazávať takéto príspevky na nie byť ich šíriteľom.
Veľa starších dôchodcov ani nemá fb a podobné siete.
Ľuďom bez ohľadu na vek chýba slušnosť, vyzerajú tak, že v škole nechodili ani na náboženstvo, ani etiku, nevedia odkiaľ-pokiaľ je to ešte v norme. A často sa stáva, že tí, čo majú najmenej čo povedať, sa ozývajú čím najhlasnejšie, podobne ako aj strany, ktoré sotva niekedy dosiahnú 5% a príspevky, akoby boli v nejakej väčšine (len nikto ich ani neberie vážne).

hiro
18. nov 2025

@anonym_autor "co vedie ludi na dochodku pisat nenavistne urazlive a vulgarne komentare ostatnym na socialnych sietach"
Ktovie koľko ich je a či tú na dôchodku. Síce majú kvietkovú/mačičkovú fotku a píšu že majú vekom skúsenosti ale kto je za tými profilmi? Neverím že tieto fejkové profily sú všetko reálni ľudia čo od rána do večera sypú síru na všetky politické/nepolitické/technologické/pokrokové/historické príspevky. Zaujímavé je že len čo vyjadia svoj plamenný názor plný nadávok a zla tak zmiznú a nereagujú na to že im tam ľudia vyvracajú ich klamstvá.

sevrin
18. nov 2025

Po včerajšom vymývaní mozočkov v Agrokomplexe to ešte len začne 😉

anonym_c457a3
18. nov 2025

Kopec fake profilov, dochodcov alebo starých by som neobvinovala
A že odhaľujú svojich hejterov😅hej, no čo pritiahne pozornosť
Och ,že tomu veríte,ten net vas dobre blbne

autor
18. nov 2025
@anonym_c457a3

Kopec fake profilov, dochodcov alebo starých by som neobvinovala
A že odhaľujú svojich hejterov😅hej, no čo pritiahne pozornosť
Och ,že tomu veríte,ten net vas dobre blbne

@anonym_c457a3 esteze ty si real

petronelag
18. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Príspevkom na Fb sa nedá veriť, okrem politiky ani rôzným reklamám na nejaký super tovar, nieto ešte na lieky typu kolagén, či proti rakovine, to je bez záruky.

minenkaa
18. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak Vačkova fakt nesadne každému,neobhajujem čo jej napísal

babushkaem
18. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ale ma prvadu, casto krat tu to bud trollovia alebo boti..

autor
18. nov 2025
@minenkaa

@anonym_autor tak Vačkova fakt nesadne každému,neobhajujem čo jej napísal

@minenkaa ale to nie je dovod jej toto pisat. Kazdopadne nie je jedina. Ak mi je niekto nesympaticky alebo sa mi nepaci tak ho nesledujem

minenkaa
18. nov 2025
@anonym_autor

@minenkaa ale to nie je dovod jej toto pisat. Kazdopadne nie je jedina. Ak mi je niekto nesympaticky alebo sa mi nepaci tak ho nesledujem

@anonym_autor veď ľudia si nadavali vždy,teraz je to len viac verejne

rozculena
18. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor rovnako ne/reálna ako ty

rozculena
18. nov 2025

@anonym_autor prečo sa nezamýšľaš nad tým,čo vedie mladých,aby hnusne nadávali starým? Čo vedie tučných plešatých nechutných chlapov,aby hejtovali mladé ženy?

autor
18. nov 2025
@rozculena

@anonym_autor prečo sa nezamýšľaš nad tým,čo vedie mladých,aby hnusne nadávali starým? Čo vedie tučných plešatých nechutných chlapov,aby hejtovali mladé ženy?

@rozculena pretoze od starsich ludi clovek caka ine spravanie, nazory a vyjadrovanie. Starsi clovek by mal byt mentalne na inej urovni ako pubertiak. Pretoze stari ludia sa biju o to ze si zasluzia uctu a sami prerazaju dno na internetoch

bloger
18. nov 2025

Ktovie možno to nie su skutočne dôchodcovia. Môže to byť pokojne aj mladý človek.

autor
18. nov 2025
@bloger

Ktovie možno to nie su skutočne dôchodcovia. Môže to byť pokojne aj mladý človek.

@bloger ano samozrejme neverim ze su to na 100% uplne vsetky do jedneho prave profily ale zase aka je pravdepodobnoste ze nejaky sopliak sa ide tvarit ze je 65 rocna pani anna. Proste si vyberie nieco ine

rozculena
18. nov 2025
@anonym_autor

@rozculena pretoze od starsich ludi clovek caka ine spravanie, nazory a vyjadrovanie. Starsi clovek by mal byt mentalne na inej urovni ako pubertiak. Pretoze stari ludia sa biju o to ze si zasluzia uctu a sami prerazaju dno na internetoch

@anonym_autor jaj tak preto všetci ostatní to môžu robiť,len dôchodcovia nie.

iwesska
18. nov 2025

Ja si myslim,ze taki ufrflani dochodci vzdy boli,len sa hanbili to nahlas povedat,co im virtualny svet skvele umoznuje.

autor
18. nov 2025
@rozculena

@anonym_autor jaj tak preto všetci ostatní to môžu robiť,len dôchodcovia nie.

@rozculena to nikto nepovedal

rozculena
18. nov 2025

mňa ešte žiadny dôchodca nehejtoval,vždy sú to len chlapi v rozmedzí od 0 do 50,ktorí si myslia,že zožrali múdrosť celého sveta

rozculena
18. nov 2025

ešte podotknem,že slováci a češi,žiadny zahraničný hejt som nemala

Strana
z2