icon

Rady v ťažkej finančnej situácii

25. sep 2025

Dobrý deň dievčatá. Ocitli sme sa vo velmi zlej financnej sutuácii. S priatelom mame syna 2,5 ročneho a priatel ostal bez práce. Samozrejme si prácu hladá. Problém je však že sa mu nedarí. Chodi aspon na brigady no s toho platil nájom tento mesiac a na iné nám neostava. Tak isto aj ja som bola uz umyvat raz okna ale mala som s toho len 10€ a bohuzial nemame na stravu a ani žiadne zásoby. Nič nežiadam len rady co mam robit. Hlavne mi ide o syna aby mal. Ďakujem

bomba36
25. sep 2025
@anonym_autor

@januska12323 na urade prace je. Ale nedostava nič. Bohuzial dnes urady nedaju len tak ludom

@anonym_autor len tak ľuďom ozaj nedajú, musíte splniť podmienky a to ste evidentne nesplnili. Kto odrbáva systém, s ním systém vydrbe ešte viac.
Inak 2,5 ročné dieťa už môže ísť do zariadenia a ty tiež do roboty. Lebo "len tak" vám tie úrady a ani nikto iný nič nedá.
Ale jasne, radšej nedávajte na všetko ostatné, len nie na svoje chyby.

anonym_955b82
25. sep 2025
@rozculena

@sasa1310 ktovie,ako to tam je....bral na ruku bez zmluvy,bol "zamestnanec" na živnosť a neplatil odvody....som zvedavá,čo z tohoto ešte vznikne

@rozculena po zivnostnikoch sa este len pojde, urady prace budu plne ludmi. som zvedava co sa bude diat dalej.

maickamf
25. sep 2025

@anonym_autor ked je mesiac bez prace, mal by byt evidovany na urade prace, skuste si vybavit davky v hmotnej nudzi, existuju rozne swapy, ktore pamahaju aspon s oblecenim.
Neverim tomu, ze sikovny chlap si za mesiac nezozenie pracu.

anonym_c2499c
25. sep 2025
@zmrzlinka2021

@denkabemommy

A preto chudobný človek neznamená automaticky aj chudáčik. Veľa z nich si za to môže a v živote si to neprizna

@zmrzlinka2021 kokos hovno o nich vies ale súdiť budeš.

anonym_c2499c
25. sep 2025
@bomba36

@anonym_autor len tak ľuďom ozaj nedajú, musíte splniť podmienky a to ste evidentne nesplnili. Kto odrbáva systém, s ním systém vydrbe ešte viac.
Inak 2,5 ročné dieťa už môže ísť do zariadenia a ty tiež do roboty. Lebo "len tak" vám tie úrady a ani nikto iný nič nedá.
Ale jasne, radšej nedávajte na všetko ostatné, len nie na svoje chyby.

@bomba36 odkiaľ berieš istotu, že vydrbavali som systémom?

zmrzlinka2021
25. sep 2025
@anonym_c2499c

@zmrzlinka2021 kokos hovno o nich vies ale súdiť budeš.

@anonym_c2499c píš pod svojím nickom

klarissa25
25. sep 2025
@zmrzlinka2021

@zmrzlinka2021 pod svojim nickom sa asi hanbi pisat no…

gabriela2952
25. sep 2025
@zmrzlinka2021

@zmrzlinka2021 nech sa páči. Máš radosť? Aj tak nemáš šajnu kto som 🙂

zmrzlinka2021
25. sep 2025
@gabriela2952

@gabriela2952 ale aspoň píšeš pod svojím nickom

anonym_4019ba
25. sep 2025

Fejk téma podľa mňa

sasa1310
25. sep 2025
@gabriela2952

@gabriela2952 áno je to odsúdenia hodné, že majú 2,5 ročné dieťa a nič pod zub. Dvaja zdraví ľudia.

januska12323
25. sep 2025

Už sa neozveš?

gabriela2952
25. sep 2025
@zmrzlinka2021

@gabriela2952 ale aspoň píšeš pod svojím nickom

@zmrzlinka2021 toto je pre mna osobne úplne nepodstatne.

zmrzlinka2021
25. sep 2025
@gabriela2952

@zmrzlinka2021 toto je pre mna osobne úplne nepodstatne.

@gabriela2952 to je v poriadku

gabriela2952
25. sep 2025
@sasa1310

@gabriela2952 áno je to odsúdenia hodné, že majú 2,5 ročné dieťa a nič pod zub. Dvaja zdraví ľudia.

@sasa1310 myslíš, ze to toto plánovali? Každý raz moze padnúť ci ty ci ja ci iné prispievatelky 🙂

petamich
25. sep 2025

Myslim, ze neexistuju ine rady ako, aby ste obaja brigadovali, pripadne on doma a ty do prace ak si najdes skor, idealne obaja a dieta do skolky.

Rychlo vies ziskat peniaze len upratovanim, strazenim deti, vencenim psov a pod. vsade inde asi nevyplatia len tak na ruku.

sasa1310
25. sep 2025
@gabriela2952

@sasa1310 myslíš, ze to toto plánovali? Každý raz moze padnúť ci ty ci ja ci iné prispievatelky 🙂

@gabriela2952 ale na padnutie treba byť pripravení a nie, že neodvádzam dane a potom nemám nárok na nič alebo nešetrím na horšie časy

anonym_139f3b
25. sep 2025
@anonym_autor

@januska12323 na urade prace je. Ale nedostava nič. Bohuzial dnes urady nedaju len tak ludom

@anonym_autor Len tak ani nemozu dat ale davku v nezamestnanosti daju kazdemu kto splna podmienky. Takze asi v tomto bude u priatela problem.

aurelia2000
25. sep 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

Netrep prosím ťa. Evidentne ste obaja divni. On akože z úradu práce nič nedostáva, ty si asi celoživotne nezamestnaná a nemáte rodičov, súrodencov, priateľov, proste nikoho.

@zmrzlinka2021 Toto aj ja sa čudujem - zasadne nemaju rodicov, súrodencov, nikoho. Nuž, keď sa niekto odstrihne od rodiny, musí znášať aj dôsledky.

anonym_f02659
25. sep 2025
@rozculena

@sasa1310 ktovie,ako to tam je....bral na ruku bez zmluvy,bol "zamestnanec" na živnosť a neplatil odvody....som zvedavá,čo z tohoto ešte vznikne

@rozculena mi s partnerom sme raz tiež dopadli podobne, ani on sám netušil ako ho zamestnávateľ nahlásil v poisťovni ale hoc sú to roky ,stále mu nevyplatil 3m mzdu, tak som šla do práce os 18mes dieťa a on si našiel tiež druhú pracu

vladuska20
25. sep 2025

Inac takto bude kopec zivnostnikov prekvapenych,ked po novom roku zrusia zivmost a nic nedostanu.

bomba36
25. sep 2025
@anonym_c2499c

@bomba36 odkiaľ berieš istotu, že vydrbavali som systémom?

@anonym_c2499c ja viem že si to myslela rýpavo, ale aj tak ti odpoviem, možno pochopíš. Píše že "prišiel o robotu" - takže buď bral peniaze na ruku a robil na čierno, alebo bol živnostník pracujúci pre jedného "klienta".
A tiež je divné, že chlap ktorý je zodpovedný za chod rodiny kým je žena na RD, by nevzal akúkoľvek robotu, alebo išiel dočasne niekam do zahraničia, aby ich uživil. Radšej bude doma bez peňazí. Výhovoriek plno, činy žiadne.
Ešte niečo by si potrebovala vysvetliť?

saxana000
25. sep 2025

Hladat pracu obaja okamzite a akukolvek rannu nocnu vikendovu pri dietati sa prestriedat.ine vam neostava

wolf_
Autor odpoveď zmazal
gabriela2952
25. sep 2025
@bomba36

@anonym_c2499c ja viem že si to myslela rýpavo, ale aj tak ti odpoviem, možno pochopíš. Píše že "prišiel o robotu" - takže buď bral peniaze na ruku a robil na čierno, alebo bol živnostník pracujúci pre jedného "klienta".
A tiež je divné, že chlap ktorý je zodpovedný za chod rodiny kým je žena na RD, by nevzal akúkoľvek robotu, alebo išiel dočasne niekam do zahraničia, aby ich uživil. Radšej bude doma bez peňazí. Výhovoriek plno, činy žiadne.
Ešte niečo by si potrebovala vysvetliť?

@bomba36 ked je niekto živnostník tak vydrbava so systémom? Zaujimave. Nevieme kde bývajú, v našom meste je naozaj problém sa zamestnať... a co ak neovláda cudzi jazyk... mna bh len zaujímalo akou hrdinkou by si bola ty v jej situácii.

anonym_955b82
25. sep 2025

presne si si odpovedala v poslednej vete : MAS ROBIT.

sense
25. sep 2025

Hľadať prácu , obaja. Ak partner pracoval dostatočne dlho a hlavne platil odvody bude mať nárok na podporu , a nie že s úradmi je to ťažko. Takisto nerozumiem že nemáte ani zásoby ani žiadnu rezervu keď doteraz pracoval

anonym_5830ff
25. sep 2025
@anonym_955b82

@rozculena po zivnostnikoch sa este len pojde, urady prace budu plne ludmi. som zvedava co sa bude diat dalej.

@anonym_955b82 ale čosi, stále to bude ako to je. Len napr matky čo si na materskej privyrábali, tak buď pôjdu na čierno alebo s tým prestanú. Teraz majú kopec rodín muž aj žena živnosť, tak im ostane len jedna živnosť. Človek A sa fiktívne zamestná u človeka B za 100€ mesačne, čim budú platiť ešte nižšie odvody (okolo 140€ aj so ZP) a súčasne do živnosti bude fakturovať viac ľudí, takže už to na pohľad nebude švarc 🤷🏼‍♀️. Táto konsolidácia ublíži zas len tým najmenším podnikateľom, čo majú príjem pod 9k ročne.

anonym_955b82
25. sep 2025
@anonym_5830ff

@anonym_955b82 ale čosi, stále to bude ako to je. Len napr matky čo si na materskej privyrábali, tak buď pôjdu na čierno alebo s tým prestanú. Teraz majú kopec rodín muž aj žena živnosť, tak im ostane len jedna živnosť. Človek A sa fiktívne zamestná u človeka B za 100€ mesačne, čim budú platiť ešte nižšie odvody (okolo 140€ aj so ZP) a súčasne do živnosti bude fakturovať viac ľudí, takže už to na pohľad nebude švarc 🤷🏼‍♀️. Táto konsolidácia ublíži zas len tým najmenším podnikateľom, čo majú príjem pod 9k ročne.

@anonym_5830ff na tieto fiktivne si idu posvietit.

anonym_955b82
25. sep 2025
@vladuska20

Inac takto bude kopec zivnostnikov prekvapenych,ked po novom roku zrusia zivmost a nic nedostanu.

@vladuska20 to bude. to veru bude,. a potom tu kazdy den budu otazky, ako ziskat davku v HN