icon

Šľachetná láska má vždy pripravený závet

11. sep 2025

Co znamena tento vyrok prosim dakujem

biba_18
11. sep 2025

ten čo si myslí že miluje šľachetne (aj keď fakt neviem ako si niekto sám o sebe môže myslieť že je šľachetný) - tak že ten šľachetný obetuje svoju lásku, aby ten druhý bol šťastný ...

billy_jean
11. sep 2025

.. že skutočná, nezištná láska myslí viac na druhého než na seba. Je pripravená aj na to, že raz nebude a chce po sebe zanechať istotu, poriadok a dobro pre toho, koho miluje. Inak povedané, šľachetná láska zabezpečuje druhého aj do budúcnosti, je zodpovedná a nesebecká....

autor
11. sep 2025
@biba_18

ten čo si myslí že miluje šľachetne (aj keď fakt neviem ako si niekto sám o sebe môže myslieť že je šľachetný) - tak že ten šľachetný obetuje svoju lásku, aby ten druhý bol šťastný ...

@biba_18 ahaa dakujem

sissy27
11. sep 2025
@billy_jean

.. že skutočná, nezištná láska myslí viac na druhého než na seba. Je pripravená aj na to, že raz nebude a chce po sebe zanechať istotu, poriadok a dobro pre toho, koho miluje. Inak povedané, šľachetná láska zabezpečuje druhého aj do budúcnosti, je zodpovedná a nesebecká....

@billy_jean len aby ten zavet nebol v prospech niekoho ineho ako tej milovanej osoby 😃 alebo sa autor vyroku nechysta zomriet ale naopak, ocakava, ze niekto iny mu v zaveti odkaze majetky.
@anonym_autor mozno by bolo fajn vediet, v akom kontexte to bolo povedane / napisane, my si mozeme len domyslat, co tym autor myslel. Ja by som povedala, ze chce byt len dramaticky a “zahadny” alebo vymamit z niekoho prachy 😂

anonym_57aef3
11. sep 2025

Podľa mňa je to blbovina, nič hlboké v tom nečakaj

romiada
11. sep 2025

@anonym_autor celkom pekná odpoveď od AI ,Chcela som napísať niečo podobné ale tu je to lepšie sformulovane:

pravá, ušľachtilá láska myslí dopredu, zanecháva po sebe dobro a stará sa o toho, koho miluje, aj nad rámec svojej prítomnosti.

Môže to znamenať napríklad:

byť pripravený obetovať sa,

nezištne zabezpečiť blaho druhého,

alebo zanechať po sebe odkaz láskavosti a starostlivosti, ktorý trvá.

autor
12. sep 2025
@romiada

@anonym_autor celkom pekná odpoveď od AI ,Chcela som napísať niečo podobné ale tu je to lepšie sformulovane:

pravá, ušľachtilá láska myslí dopredu, zanecháva po sebe dobro a stará sa o toho, koho miluje, aj nad rámec svojej prítomnosti.

Môže to znamenať napríklad:

byť pripravený obetovať sa,

nezištne zabezpečiť blaho druhého,

alebo zanechať po sebe odkaz láskavosti a starostlivosti, ktorý trvá.

@romiada dakujem uz som pochopila ide o obetu🥰