Som rada, že končia Vianoce
Ste tu tiez také ? Ešte počkať do januára a zasa bude všetko po starom
@maskapadla Vianoce sú pre všetkých. Samozrejme,lenivé ženy nebavia. Netreba sa za to hanbiť,iba to prijať. Veď stojím si za názorom. Nebaví ma variť,neviem to,tak to nerobím. Nemusím haniť tých,čo si uvariť vedia a robia to dobre. A radi.
@anonym_d27fec to nie je o lenivosti to je o prioritách
@anonym_d27fec to nie je o lenivosti to je o prioritách
@alenka58 a čo je na Vianoce tvoja priorita?
@anonym_b4e90c .... A teba to štve, pretože?
To, že odmietam na Vianoce otrocit v kuchyni absolútne nič nevypovedá o mojom intelekte. Jednoducho sú ženy a rodiny, ktoré nežijú podľa zaužívaných tradícií
@doriiis mňa neštve, že ste mali na Vianoce rybie prsty a hranolky. Proti gustu žiaden dišputát... 🙂. Len ma prekvapilo, že doriiis, čo je ku každému tvrdá a kritická a absolútne dokonalá, s absolútne správnym a neomylným názorom pripraví na Vianoce rybie prsty a hranolky.Nevari kapustnicu, lebo ju ani nevie uvariť. Modrý koník znesie veľa.. 🙂To je celé... Šťastné a veselé 🙂
@alenka58 a čo je na Vianoce tvoja priorita?
@anonym_d27fec kľud a oddych, minimalizovanie všetkých prác, nakoľko celý rok sa veľmi snažíme tak dovolenku a sviatky si chceme oddýchnuť a užiť a nie veľké varenie, pečenie, upratovanie, ak zostávame na Silvestra na SK tak ho trávime spoločne cca15 a to si objednávame jedlo, aby sme sa mohli venovať medzi sebou a deťom
@anonym_d27fec kľud a oddych, minimalizovanie všetkých prác, nakoľko celý rok sa veľmi snažíme tak dovolenku a sviatky si chceme oddýchnuť a užiť a nie veľké varenie, pečenie, upratovanie, ak zostávame na Silvestra na SK tak ho trávime spoločne cca15 a to si objednávame jedlo, aby sme sa mohli venovať medzi sebou a deťom
@alenka58 ale to sa nevylučuje. Mať aj rodinné jedlo,uvariť spoločne hocičo,nemusí byť ťažké,upiecť jeden koláč.
Nevylučuje sa byť s rodinou,oddýchnuť,aj si navariť,upiecť,atď.
Je to tak hodín,hodina a pol za deň uvariť si.
Niečo predsa jesť musíte. A donášky predsa nie sú vždy možné,či chutné. Neverím,že by rodina neocenila mať pár dní v roku niečo svoje,domáce.
Ak to berieš tak,ok. Tvoj postoj,to dokážem akceptovať aj chápať. Ale evokuje mi to bohužiaľ lenivosť urobiť niečo pre moju rodinu.
Ale tak,možno má niekto zlý rok,nevládze,je chorý,rieši to takto.
@anonym_b4e90c .... A teba to štve, pretože?
To, že odmietam na Vianoce otrocit v kuchyni absolútne nič nevypovedá o mojom intelekte. Jednoducho sú ženy a rodiny, ktoré nežijú podľa zaužívaných tradícií
@doriiis ja mám pekne sviatky, kvalitné jedlo, moje dieťa tiež nedá rybu do úst, ale rybie prsty a hranolky na Vianoce u nás nie, málokedy cez rok. Neotrocim v kuchyni. Už druhý deň ležím na gauči 🙂
Všetko "po starom" mám aj teraz. Inak toto čakanie do januára po Vianociach ma vždy vie pobaviť Vianoce sú 3dni, Silvester a Nový rok 2dni medzitým máš 4normálne dni, potom do troch kráľov ďalšie 4dni... Ja neslávim Vianoce, služby a obchody nepotrebujem navštevovať každý deň takže nijak ma to neobmedzuje dokonca som každý vianočný deň pracovala.
Ja som rada a užívam si Vianoce, konečne som päť dní v kuse doma a sme spolu ako rodina, nikam sa neponáhľame nikam sa nenahaname ako počas celého roka. Sme si dopriali aj jedlo aj zákusky, aj vianočné rozprávky, hrali sme sa celý deň.
A od pondelka zas do práce.
Autorka,preco si rada,ze je za chvilu koniec Vianoc????Zalozis temu a si ticho.Ta p.co zalozila opacnu temu aspon komunikuje a pise normalne,ty mlcis.
@anonym_af58ff ja ti rozumiem, ale ja som to vtedy zredukovala, ako sa zredukovať dalo. Veľký hrniec kapustnice navaril muž, v podstate sa to varí samé, ja som urobila šaláť a rybu, upiekla pupáky,z toho istého cesta štedrák, pupáky dorobil muž, pobalil, rozviezol syn. Ak už bolo zle, večerali u nás, odpadlo balenie a vozenie. V podstate som urobila naviac len pár porcií šalátu a ryby. Ostatné koláče som objednala, aj keď pečiem rada. Ale aj ja som si chcela oddýchnuť, tiež som bola vtedy jediná ženská v rodine, ale vždy som sa k práci postavila tak, aby aj iní mali miesto. Variť vie aj muž, aj syn
@anonym_be3cdc tak vidis 🙂 tie 2 dni zvladam nejako, samozrejme aj chlapci pomahaju ako vedia, stromcek, upratovanie ...
ani ja nevypekavam 10 druhov, nanajvys 3 + nieco slane
a beriem si vzdy volno medzi sviatkami, takze teraz prichadza "moj vianocny oddych"
@anonym_af58ff ja som na tom roky podobne,už dlho musím robiť Vianoce pre ostatných....teraz už iba pre našu mini rodinu.....stresujem intenzívne týždeň pred,aby som stihla po večer po práci popiect....kolace,čo máme radi,upratať ,vyzdobiť....nespím poriadne ....a neviem prečo,ale ...nikdy si neberiem aspoň deň voľna a vždy sa na to hnevám😁
❤️stojí mi to za to...som šťastná,že si potom spoločne užívame vianočný čas....a teším sa,že vytváram (manžel výdatne pomáha) rodinnú pohodu....špeciálne sviatočnú.
Aby raz deti mali krásne spomienky,aké som mala ja na detstvo....keď ešte máte ku komu sa najesť,užiť Vianoce,...buďte vďační....keď niektorí hundrete na koláče a rezne...a čo ja viem čo ešte,buďte radi...lebo vám niekto to všetko ešte zabezpečuje.
Rozumiem....nie každý sa v tom nájde...niekoho to vôbec nebaví....ale nič krajšie ako vidieť šťastnú rodinu nie je.
A že to stojí trošku úsilia?nevadí....raz budem stará,chorá,nebudem vládať....tak bude ako bude.
@terezka1947 ❤
@anonym_autor je len na tebe ako si to zariadiš. Nikto ťa nenúti sláviť vianočné sviatky, môžeš ich prežiť ako každý iný deň, alebo v práci, pýtaj si nadčasy, alebo na dovolenke
Ja sa kazdy rok tesim na Vianoce kvoli volnu. Mame 2 tyzdne volno v praci a ja som v siedmom nebi. Sice ma otravuje neustale navstevovanie. Bud sme my niekde alebo niekto u nas,ale uz len to,ze nemusim rano vstavat a cestovat,je pre mna vykupenie. A nechcem aby to skoncilo. Nechcem sklznut znova do povinnosti. Teraz je vsetko take pohodove,uvolnene. Ale ak mas doma dusno alebo si sama,tak chapem,ze sa tesis,ze koncia Vianoce.
@anonym_autor Aj ja som stastna, ze je koniec a uz rozmyslam kedy dame dole stromcek. Cim som starsia, tym si Vianoce menej uzivam.
@maskapadla Vianoce sú pre všetkých. Samozrejme,lenivé ženy nebavia. Netreba sa za to hanbiť,iba to prijať. Veď stojím si za názorom. Nebaví ma variť,neviem to,tak to nerobím. Nemusím haniť tých,čo si uvariť vedia a robia to dobre. A radi.
@anonym_d27fec dovolím si tvrdiť, že varím veľmi dobre a upečiem od vianočky, cez parížske rožky až po tortu čokoľvek. Ale nemám Vianoce spojené s horami jedla, s pečním mesiac popredu. Máme žalúdok taký istý, ako po zbytk roka. Čiže kapustnica, ryba, šalát, pupáky, z toho polovicu varí muž, lebo ho to baví, popíjame pri tom varené vínko, počúvame hudbu, pohoda. Pečiem minimum, aj z toho väčšinu rozdám, lebo to nejeme. Na Vianoce je mojou prioritou pohoda v rodine, je úplne fuk, či je desať druhov koláčov, alebo dva, či sú aj rezne aj ryba, alebo len ryba. Či je stromček živý alebo umelý.
@anonym_be3cdc tak vidis 🙂 tie 2 dni zvladam nejako, samozrejme aj chlapci pomahaju ako vedia, stromcek, upratovanie ...
ani ja nevypekavam 10 druhov, nanajvys 3 + nieco slane
a beriem si vzdy volno medzi sviatkami, takze teraz prichadza "moj vianocny oddych"
@anonym_af58ff tiež nevypekám, nie je pre koho my to veľmi nemusíme, tak si konečne oddýchni, máš na to nárok 🙂
Lebo teraz na všetkých vytvárajú strašný tlak ze všetko musí byť perfektne na vianoce. Normálnu dospelú ženu vianoce baviť ani nemôžu. Vianoce su pre deti
@maskapadla tlak je len taký, aký si pripustíš. Kto ho na teba vytvára? Robíš si to jedine ty sama. Mám to úplne v paži, či niečo musí byť perfektné alebo nie. Nesledujem na IG nikoho, ani ho nemám, reklamu v TV tiež nie, lebo ju málokedy zapnem, obchodom sa v decembri hlavne v jeho druhej polovici vyhýbam širokým oblúkom, darčeky objednávam od leta priebežne a nekupujem celej širokej rodine, len hŕstke najbližších. Nemám kolegyne, ktorým šibe s dvadsiatimi druhmi koláčov a keby aj, mňa to nepohne, upečiem to, čo máme radi a čo sa zje, bez ohľadu na to, čo pečú ostatní. Máme také Vianoce, aké sú pre nás príjemné. A užívam si ich aj ako dospelá, prečo nie?
@anonym_d27fec dovolím si tvrdiť, že varím veľmi dobre a upečiem od vianočky, cez parížske rožky až po tortu čokoľvek. Ale nemám Vianoce spojené s horami jedla, s pečním mesiac popredu. Máme žalúdok taký istý, ako po zbytk roka. Čiže kapustnica, ryba, šalát, pupáky, z toho polovicu varí muž, lebo ho to baví, popíjame pri tom varené vínko, počúvame hudbu, pohoda. Pečiem minimum, aj z toho väčšinu rozdám, lebo to nejeme. Na Vianoce je mojou prioritou pohoda v rodine, je úplne fuk, či je desať druhov koláčov, alebo dva, či sú aj rezne aj ryba, alebo len ryba. Či je stromček živý alebo umelý.
@anonym_be3cdc no vidíš,super. Ja pečiem iba 5 druhiv3 suché a puncak a medové rezy. Kapustnicu nevaríme,je u nás iná polievka a k tomu ryba a šalát. To vždy dojeme na druhý deň. No a dnes sme mali vývar a mäsko s ryžou. Koláče už kobylky vyjedaju slušne. Čiže tipujem,že do nedele neostane nič. Tiež oddychujem.
@maskapadla tlak je len taký, aký si pripustíš. Kto ho na teba vytvára? Robíš si to jedine ty sama. Mám to úplne v paži, či niečo musí byť perfektné alebo nie. Nesledujem na IG nikoho, ani ho nemám, reklamu v TV tiež nie, lebo ju málokedy zapnem, obchodom sa v decembri hlavne v jeho druhej polovici vyhýbam širokým oblúkom, darčeky objednávam od leta priebežne a nekupujem celej širokej rodine, len hŕstke najbližších. Nemám kolegyne, ktorým šibe s dvadsiatimi druhmi koláčov a keby aj, mňa to nepohne, upečiem to, čo máme radi a čo sa zje, bez ohľadu na to, čo pečú ostatní. Máme také Vianoce, aké sú pre nás príjemné. A užívam si ich aj ako dospelá, prečo nie?
@anonym_be3cdc a ved ja nemám žiadny tlak. My nikoho nenavstevujeme cez vianoce a chvalabohu ani nikto nás. Upracem, uvarim, napeciem a darčeky kúpim v rámci možností a času kedze som sama so 4 detmi
@anonym_autor ja tento rok prvý krát 🫣 inak milujem vianoce úplne najviac, ale už sa teším na koniec 🙂
@doriiis ale stale nechces prijat, ze sa da jest aj vynimocne dobre chutne domace jedlo a zaroven oddychovat....
@gelifil to nevysvetlis, ved zeny teraz uz ani nevaria ani cez rok nie to na vianoce. Takže pre nich je aj varenie námaha. Robím v obchode a vidím co kupujú minu 50 eur na instantné kaše, trápne avokáda, iontove napoje, čokolády a sackove polievky a je navarene. Tak ako chceš od takých aby uvarili nieco take jednoduché ako kapustnicu alebo šošovicu
@anonym_d27fec to mne nevysvetluj, ja variť viem aj pečiem kazdy den tak ci tak nielen na vianoce.
@anonym_be3cdc a ved ja nemám žiadny tlak. My nikoho nenavstevujeme cez vianoce a chvalabohu ani nikto nás. Upracem, uvarim, napeciem a darčeky kúpim v rámci možností a času kedze som sama so 4 detmi
@maskapadla to klobúk dolu, keď si sama so štyrmi deťmi. Kto chce, nech tomu tlaku podľahne, kto nechce, ignoruje ho.
A varenie predsa nie je vo vzťahu to naj. Nehovorím, že niektorý muž neocení domácu knedľu, alebo buchty, ale nie všetci. Máme známych, tomu mužovi je úplne fuk, keď sme spolu na chate, či mu predložíš výborný kotlíkový guláš, alebo chlieb s maslom, on to neocení, Pre neho je jedlo hmota, ktorú musí dostať do seba, aby mohol fungovať. A na svojej žene oceňuje najviac to, že je výnorná športovkyňa, horolezkyňa
@anonym_autor ano tesim sa. Vianoce su pre mna odkedy mi umiera rodina, len cas smutku a uvedomenia si, ako vsetci starneme a miesta pri stole ostavaju prazdne. napriek tomu som kvoli detom urobila pekne Vianoce, ale chcem spat bezny zivot.
@maskapadla to klobúk dolu, keď si sama so štyrmi deťmi. Kto chce, nech tomu tlaku podľahne, kto nechce, ignoruje ho.
A varenie predsa nie je vo vzťahu to naj. Nehovorím, že niektorý muž neocení domácu knedľu, alebo buchty, ale nie všetci. Máme známych, tomu mužovi je úplne fuk, keď sme spolu na chate, či mu predložíš výborný kotlíkový guláš, alebo chlieb s maslom, on to neocení, Pre neho je jedlo hmota, ktorú musí dostať do seba, aby mohol fungovať. A na svojej žene oceňuje najviac to, že je výnorná športovkyňa, horolezkyňa
@anonym_be3cdc niektorým chlapom nevyhovies ani keby si mu uvarila steak z medveďa na 300 ročnom koňaku. Zažila som si svoje preto som rada, ze uz žiadneho nemám...vdaka nemu deti ani nevedia co je to dívať sa na vianoce na rozpravky kedze v kuse cumel na tie dokumenty o opravovani tých starých haraburd. Tento rok sme to uz napravili
@anonym_be3cdc niektorým chlapom nevyhovies ani keby si mu uvarila steak z medveďa na 300 ročnom koňaku. Zažila som si svoje preto som rada, ze uz žiadneho nemám...vdaka nemu deti ani nevedia co je to dívať sa na vianoce na rozpravky kedze v kuse cumel na tie dokumenty o opravovani tých starých haraburd. Tento rok sme to uz napravili
@maskapadla ja sa nesťažujem, ale vyšlo mi to až na druhý pokus
@anonym_autor pre mna Vianoce nekoncia, estelen začali 😁 ...ja mam vianočný čas az do 3 kráľov a stromcek mame aj cely januar, kym nas neomrzi 😁
@gelifil Myslim, ze ked uz doma niekto ma tie kolace tak ich aj je. Takze tie co maju prveho decembra napecene jedia to aj mesiac. Ked dojedia pecu dalsie aby mali najma na vianoce napecene. Ale vsak kazdeho vec. Ja som pisala svoj nazor, ze by som urcite nechcela jest mesiac kolace.
@anonym_a365c3 tak my sme napiekli prve tyzden skor a nejedla som...deti kradli urcite. Tento vikend dalsie suche a 24.sa jedia az vecer, takze ja vobec nie som prejedena. 5l hrniec salatu deti dojedli uz vcera a bolo im malo 😁🤷♀️
@anonym_autor autorka potom budes nariekat ako vsetko islo hore,ako usetrit a kde usetrit.

Lebo teraz na všetkých vytvárajú strašný tlak ze všetko musí byť perfektne na vianoce. Normálnu dospelú ženu vianoce baviť ani nemôžu. Vianoce su pre deti