icon

Som rada, že končia Vianoce

Včera o 11:16

Ste tu tiez také ? Ešte počkať do januára a zasa bude všetko po starom

Strana
z4
anonym_b4aee7
Včera o 11:21

ak nemáš rada Vianoce tak sadnem na vlak, lietadlo , auto a idem niekam kde mi bude fajn take jednoduché doma to robíme už roky

anonym_5f8de3
Včera o 11:22

@anonym_autor to sa zariadiš na Vianoce, záleží len na tebe a tvojom manželovi, tak sa snažte urobiť tak, aby ste boli spokojný
ak trpíš chorobným nakupovaním a ťažko znášaš zatvorené obchody daj sa liečiť

anonym_26a29b

Ja to mám práve opačne. Chcem, aby toto trvalo ešte mesiac.

anonym_a365c3

@anonym_autor Mna to tiez nebavi. Balenie darcekov, pecenie, vyvaranie. Rozbalovanie darcekov, vyhadzovanie obalov z darcekov. Kolacov som uz prejedena. A nerozumiem ludom co dokazu jest aj 3 tyzdne kolace. Lebo snad od 1 decembra uz pecu niektore zeny. My sme jedli tyzden a staci nam.
Konecne je po sviatkoch. My dnes uz normalne jedlo mame. Aj salat zemiakovy nam staci 2 dni jest. Tiez nechapem ako to niekto dokaze jest aj 5 dni a o chvilu tu budu otazky ci aj 6 den je este salat dobry a da sa jest.

anonym_3502ec
Včera o 11:23

aj ja, doma mame krizu a uplne som vycerpana z Vianoc

gelifil
Včera o 11:29
@anonym_a365c3

@anonym_autor Mna to tiez nebavi. Balenie darcekov, pecenie, vyvaranie. Rozbalovanie darcekov, vyhadzovanie obalov z darcekov. Kolacov som uz prejedena. A nerozumiem ludom co dokazu jest aj 3 tyzdne kolace. Lebo snad od 1 decembra uz pecu niektore zeny. My sme jedli tyzden a staci nam.
Konecne je po sviatkoch. My dnes uz normalne jedlo mame. Aj salat zemiakovy nam staci 2 dni jest. Tiez nechapem ako to niekto dokaze jest aj 5 dni a o chvilu tu budu otazky ci aj 6 den je este salat dobry a da sa jest.

@anonym_a365c3 ale vsak to neznamena, ze ich mesiac jedia...to sa pecie vopred

abbey1
Včera o 11:31

Prepáč, nechápem. Nemusíš mať rada Vianoce, ale čo ti bráni prežiť ich podľa svojich predstáv? To ti vadí voľno i keď čerpáš dovolenku v práci?

anonym_a365c3
Včera o 11:32
@gelifil

@anonym_a365c3 ale vsak to neznamena, ze ich mesiac jedia...to sa pecie vopred

@gelifil Myslim, ze ked uz doma niekto ma tie kolace tak ich aj je. Takze tie co maju prveho decembra napecene jedia to aj mesiac. Ked dojedia pecu dalsie aby mali najma na vianoce napecene. Ale vsak kazdeho vec. Ja som pisala svoj nazor, ze by som urcite nechcela jest mesiac kolace.

anonym_76ee40
Včera o 11:34

Asi sa tesi velmi do prace,ked je rada,ze Vianoce koncia.
Tiez sa tesim do prace,aj strach mam taky prirodzeny ale tiez si uzivam to volno,s detmi s muzom.Najblizsie vecsie volno bude az cez leto,takze tento cas len nech sa spomali,co najviac.

anonym_a365c3
Včera o 11:35
@abbey1

Prepáč, nechápem. Nemusíš mať rada Vianoce, ale čo ti bráni prežiť ich podľa svojich predstáv? To ti vadí voľno i keď čerpáš dovolenku v práci?

@abbey1 Vies co, podla mna autorka je na rodicovskom. A volno ma stale ako aj ja. Takze volno nepovazujem za benefit vianoc, budem mat volno aj dalej. Ja som si az v dalsej teme nad touto vsimla, ze ludi tesi na vianociach volno 😄.

anonym_329f91
Včera o 11:36

@anonym_autor ako dieta som na Vianoce trpela nervozitu rodicov.ale teraz si to uzivam a dohanam detstvo🙂Vianoce su kráaaasa

anonym_ea3c1f
Včera o 11:37

a čo s deťmi ktoré majú diagn. PAS? už sa nevieme dočkať všetci kedy otvoria školy a deti s touto diagn. pôjdu konečne do školy.
Ten čo to nepozná ani nevie aké má životné šťastie. ďakujte Bohu za zdravie detí. V tomto poondiatom štáte sa nedočkáte žiadnej pomoci.
Na koniec sviatkov čakáme už od 20.12.

abbey1
Včera o 11:40
@anonym_a365c3

@abbey1 Vies co, podla mna autorka je na rodicovskom. A volno ma stale ako aj ja. Takze volno nepovazujem za benefit vianoc, budem mat volno aj dalej. Ja som si az v dalsej teme nad touto vsimla, ze ludi tesi na vianociach volno 😄.

@anonym_a365c3 Vieš, čo? Pracujem doma, dieťa mám doma a napriek tomu si Vianoce viem užiť. Vegetíme, robíme, čo chceme,, rodina má viac času i priatelia. Ľudia sa radi neustále sťažujú a nevedia si užívať drobnosti.

anonym_af58ff
Včera o 11:40

Som rada, ze konci varenie, pecenie, pohostenie a nutene rodinne stretavky. Tesim sa na dalsie dni a dovolenku, kedy si konecne oddychnem aj ja

terezka1947
Včera o 11:42
@anonym_a365c3

@gelifil Myslim, ze ked uz doma niekto ma tie kolace tak ich aj je. Takze tie co maju prveho decembra napecene jedia to aj mesiac. Ked dojedia pecu dalsie aby mali najma na vianoce napecene. Ale vsak kazdeho vec. Ja som pisala svoj nazor, ze by som urcite nechcela jest mesiac kolace.

@anonym_a365c3 ...kto by jedol mesiac koláče. To,že niekto koláče upiecť vie a chce,neznamená,že ich pečie mesiac vopred.....a tyranizuje rodinu jedením.....zase nehrotme.
Týždeň zemiakový šalát,mesiac koláče,....veď je v poriadku,že teba to nebaví....a niekto má rád Vianoce a užíva si ich.
Či je to iba o jedení šalátu a koláčov?😳

terezka1947
Včera o 11:45

Sú ľudia,čo z nejakého dôvodu Vianoce radi nemajú
....a sú ľudia,čo ich radi majú a užívajú si rodinu,prípravy,pečenie,varenie,....chvíle,že je rodina konečne spolu....pozeráme rozprávky....staré filmy....chodíme na prechádzky....
Mňa by zaujímalo....prečo ľudia nemajú radi Vianoce?musí byť za tým niečo smutné 😔....

anonym_a365c3
Včera o 11:45
@terezka1947

@anonym_a365c3 ...kto by jedol mesiac koláče. To,že niekto koláče upiecť vie a chce,neznamená,že ich pečie mesiac vopred.....a tyranizuje rodinu jedením.....zase nehrotme.
Týždeň zemiakový šalát,mesiac koláče,....veď je v poriadku,že teba to nebaví....a niekto má rád Vianoce a užíva si ich.
Či je to iba o jedení šalátu a koláčov?😳

@terezka1947 Ja som pisala co ma na vianociach nebavi. Tesim sa, ze uz je po sviatkoch. Konecne sa nie je zhon nakup darcekov, pecenie atd.

anonym_a365c3
Včera o 11:47
@terezka1947

....a sú ľudia,čo ich radi majú a užívajú si rodinu,prípravy,pečenie,varenie,....chvíle,že je rodina konečne spolu....pozeráme rozprávky....staré filmy....chodíme na prechádzky....
Mňa by zaujímalo....prečo ľudia nemajú radi Vianoce?musí byť za tým niečo smutné 😔....

@terezka1947 Vy ste spolu len na vianoce a aj rozpravky pozerate len na vianoce, na prechadzky len na vianoce? My to vsetko mame celorocne 🙂. Akurat zhon vianoc ma nebavi.

anonym_a1c3bc
Včera o 11:51
@terezka1947

@terezka1947 nic smutne za tym byt nemusi. Nie kazdy si uziva nekonecne navstevy, pozeranie telky, varenie, pecenie a nasledne zranie. A na prechadzku snad mozes chodit cely rok aj bez vianoc 😏

anonym_5f8de3
Včera o 11:52
@anonym_a365c3

@terezka1947 Ja som pisala co ma na vianociach nebavi. Tesim sa, ze uz je po sviatkoch. Konecne sa nie je zhon nakup darcekov, pecenie atd.

@anonym_a365c3 nemusíš si robiť zhon, ani vyvárať, vypekať ani sa prežierať
len preto že to robia susedia, alebo aby ťa v dedine neohovárali?
niekto ide na dovolenku a vyloží si nohy niekde v teple na pláži, niekto ide do prírody v okolí a niekto len tak doma vegetí alebo robí doma nehlučné práce na ktoré celý rok nemal čas

terezka1947
Včera o 11:53
@anonym_a365c3

@terezka1947 Vy ste spolu len na vianoce a aj rozpravky pozerate len na vianoce, na prechadzky len na vianoce? My to vsetko mame celorocne 🙂. Akurat zhon vianoc ma nebavi.

@anonym_a365c3 je veľký rozdiel byť s deťmi cez víkend,či týždeň,dva cez prázdniny lete..... a keď je pár dní voľna....keď je sneh,....keď je čaro svetieliok,keď,keď....tých keď je veľmi veľa a nie sú to všedné dni.
Zima celkovo má svoje iné čaro. Nemusíš mi vstupovať do svedomia 😁ja rodinou žijem😉nemusím sebe,ani iným nič dokazovať na Vianoce .
Len mi vždy vyvstáva otázka....musí to byť niečo smutné,bolestivé,keď ľudia ignorujú,zaznavaju,či relativizuje všetko pekne.....či výnimočné dní v roku.
Keď ty to máš nastavené tak ako máš,.....máš na to svoj dôvod... vyhovuje ti to,je to úplne v poriadku.

abbey1
Včera o 11:55
@anonym_a365c3

@anonym_a365c3 Prečo si robíš zhon cez Vianoce? To je tvoje rozhodnutie, aké si ich urobíš.

terezka1947
Včera o 11:56
@anonym_a1c3bc

@terezka1947 nic smutne za tym byt nemusi. Nie kazdy si uziva nekonecne navstevy, pozeranie telky, varenie, pecenie a nasledne zranie. A na prechadzku snad mozes chodit cely rok aj bez vianoc 😏

@anonym_a1c3bc ....no áno,veď každý deň je rovnaký....či Vianoce,či narodeniny...či Silvester....či akýkoľvek iný deň.
Je to iba deň. Či sviatok,či piatok....deň ako iný🤷
Keď to ty máš tak nastavené,je to úplne ok.
A je úplne ok,.....ze niekto si užíva výnimočnosť niektorých dní😉

anonym_a365c3
Včera o 11:56
@terezka1947

@anonym_a365c3 je veľký rozdiel byť s deťmi cez víkend,či týždeň,dva cez prázdniny lete..... a keď je pár dní voľna....keď je sneh,....keď je čaro svetieliok,keď,keď....tých keď je veľmi veľa a nie sú to všedné dni.
Zima celkovo má svoje iné čaro. Nemusíš mi vstupovať do svedomia 😁ja rodinou žijem😉nemusím sebe,ani iným nič dokazovať na Vianoce .
Len mi vždy vyvstáva otázka....musí to byť niečo smutné,bolestivé,keď ľudia ignorujú,zaznavaju,či relativizuje všetko pekne.....či výnimočné dní v roku.
Keď ty to máš nastavené tak ako máš,.....máš na to svoj dôvod... vyhovuje ti to,je to úplne v poriadku.

@terezka1947 Mne nemusis vypisovat, co ako robis. Ja som na rodicovskej. Dieta si uzivam stale. Teraz spinka. Ale asi ta nieco trapi, ked sa potrebujes obhajovat. Otazka temy bola ci sa niekto tesi, ze je po sviatkoch. Odpovedala som, ze ja sa tesim, ze ma nebavi ten zhon vianocny. A ty mi tu pises o prazdninach, a vikendoch s dietatom😄. Mna nezaujimas.

terezka1947
Včera o 11:57
@anonym_a365c3

@terezka1947 Mne nemusis vypisovat, co ako robis. Ja som na rodicovskej. Dieta si uzivam stale. Teraz spinka. Ale asi ta nieco trapi, ked sa potrebujes obhajovat. Otazka temy bola ci sa niekto tesi, ze je po sviatkoch. Odpovedala som, ze ja sa tesim, ze ma nebavi ten zhon vianocny. A ty mi tu pises o prazdninach, a vikendoch s dietatom😄. Mna nezaujimas.

@anonym_a365c3 ....😁ok...to je vzájomná komunikácia,nie záujem o teba😁

brrunetkaa
Včera o 11:59

Mna by zaujimalo prečo niektoré trávite Vianoce tak, že ste vyčerpané a samé sa dostávate pod stres? Veď si vytvorte Vianoce tak, aby ste ich mali v pohode. Nepiect 10 druhov koláčov, nekupovať milión darov, uvariť si to čo máte radi a užite si proste len spoločne chvíle. Ja keď vidím ako sa kolegyne stresuju od novembra aby nakúpili všetko, 5kg masla v mraznicke aby bolo na kolace atd, tak mi to hlava neberie. Potom nariekajú aké sú vyčerpané z celých Vianoc. Ja Napr nepečiem nič, lebo aj tak nám rodina natlačí zopár koláčov, ktoré koniec koncov aj tak dám nejakému bezdomovcovi lebo nemáme radi moc vianočné koláče.
Šalátu robíme tolko, že sa zje na štedrý deň a dosť atd 🤷🏻‍♀️

anonym_e53eec
Včera o 12:08

Kto si ako zariadi, tak ma🙂

anonym_be3cdc
Včera o 12:21
@anonym_af58ff

Som rada, ze konci varenie, pecenie, pohostenie a nutene rodinne stretavky. Tesim sa na dalsie dni a dovolenku, kedy si konecne oddychnem aj ja

@anonym_af58ff ženy a prečo toto robíte? Nikto na svete by ma nedonútil na nútené stretávky, alebo obskakovať niekoho, koho obskakovať nechcem. Nevarím sama, varí aj muž, ak by variť nevedel, tak by ma odbremenil niečím iným, nákup, upratovanie. Nevarím a nepečiem veľa, na čo? Pre mňa je to relax, ak by ma pečenie obťažovalo, objednám. Ak príde návšteva, na ktorú sa teším, ľudia, ktorých mám rada, tak mi predsa nerobí problém položiť pred nich koláče a uvariť kávu či čaj. Pozvanie na obed či večeru som okrem jednej výnimky v roku zrušila už dávno. Presne, ako písal niekto vyššie, kto si ako zariadi, tak má

doriiis
Včera o 12:21

Nemám rada Vianoce, ale užívam si voľno. Nevarila som, nepiekla som, stromček zdobili deti. Rodinná návšteva vybavená, už tretí deň nerobím absolútne nič. Hráme sa, spíme, kukame telku. Takto to pôjde až do januara

gelifil
Včera o 12:22
@doriiis

Nemám rada Vianoce, ale užívam si voľno. Nevarila som, nepiekla som, stromček zdobili deti. Rodinná návšteva vybavená, už tretí deň nerobím absolútne nič. Hráme sa, spíme, kukame telku. Takto to pôjde až do januara

@doriiis a co jete?

Strana
z4