icon

Som unavená z návštev

5. jan 2026

Ahojte zienky, konecne sviatky pomaly koncia, tesim sa uz na rezim a KONECNE ziadne navstevy kazdy druhy den. Som si dala slub samej sebe, naucit sa hovorit nie v tomto roku 😁 lebo kolko navstev sa k nam nahlasilo cez tieto sviatky, to uz bolo moc a ja sprosta nie neviem povedat. Takze som len chystala, upratovala pred a po navstevach a ani som si poriadne neoddychla. Takze koncim s tymto, buduce Vianoce vsetky navstevy nasmerujem na stretnutie v restauracii s detskym kutikom a hotovo. (Tento rok som to nerobila pre to, ze mladsia dcerka ma rok a 4 mesiace a nemozem ju v kutiku nechavat samu este, takze by som bola bud ja alebo manzel s nou v kutiku, to by sme si neuzili rozhovor ani nic).
Lebo kazdy si zvykol k nam chodit, lebo ved mame vela priestoru na hranie, na sedenie, nachystane jedlo, pitie.
Niekedy mi to uz pride ako zneuzivanie.
Aj vy ste mali takyto navstevny rezim, ci ste mudrejsie ako ja a kaslali ste na navstevy a ich hostenie? 😁

Strana
z2
kavasmliekom
5. jan 2026

@anonym_autor som múdrejšia.

simsalabim
5. jan 2026

@anonym_autor mna navstevy neunavovali, nechystala som nic specialne, kolaciky sme mali, salat a maso zo Stedreho vecera - to v tie prve dni po Stedrom veceri. A potom sme pozyvali iba na kavu - kolaciky sme este stale mali - a dalsie poprinasala navsteva. Ak by nahodou neboli ochotni, ja nemam problem im povedat, nech nieco prinesu. Riady umyje umyvacka a supratovanim si zas az taku hlavu nerobim. prebehnem dlazku vyasvacom a je to.

anonym_cacb37
5. jan 2026

@anonym_autor nie, toto som nemala nikdy, kedysi mal tendenciu môj bratranec sa k nám nanominovať aj so ženou, so svojími dvomi deťmi a dvomi od sestry, ale podarilo sa mu to len raz. Keď sa pýtal o mesiac, či môžu prísť, povedala som mu že nie. Nie som ani materské centrum, ani opatrovateľka, oni ma v živote nepozvali ani na kávu, takže som sa ani neunúvala vysvetľovať prečo nie. Som asertívna, mali sme dve návštevy na 2. sviatok a 2.1., dva krát dvoch dospelých ľudí, tých istých, ktorých máme radi, čakala som ešte štyroch dospelých (jedna rodina), ktorí pre chorobu neprišli a to je všetko. Tieto návštevy si dajú maximálne kapustnicu, aj to nie všetci, kávu a koláč, takže žiadne chystanie a spratávanie. Ako si to zariadiš, tak máš, my máme aj počas roka minimum návštev, stretávame sa v reštauráciách, kaviarňach, aj grilovačky riešime v záhradnej reštaurácii, napriek tomu, že máme doma a záhradu, nemienim okolo nikoho skákať, ani nechcem, aby niekto skákal okolo mňa. Raz do roka máme rodinné stretnutie, aj to riešime chatou, na čo sa stresovať s pohostením, keď je more zariadení, kde to urobia za teba? Lacnejšie ťa to veľmi nevyjde, ak vôbec. A to veľmi rada varím a pečiem

anonym_381f35
5. jan 2026

Nastastie, u nas nebola tieto sviatky ani jedna navsteva. Vsade sme sa my votreli skor, nez stihli oni k nam. Presne preto, ze uz sa mi nechce nikoho hostit. A ako super bolo, konecne sa niekto postaral o mna.

anonym_a336f1
5. jan 2026

Ja tiež návštevy nedávam, kvôli svojmu Ocd. U seba neviem len tak sedieť a užívať si ich len behám upratujem všetko po nich napravujem deku gauč vankúše atď, som z toho nervózna a vyčerpaná. A potom to už cítia aj oni, stále sa cítim ze mam bordel neviem sa uvoľniť a len tak byt, stále nosím na stôl a zo stola a pozerám na hodinky koľko toto ešte bude trvať. Keď som u nich ja tak som pohode lebo ma tam nenutka čosi robiť a viem si tých istých ľudí v inom prostredí užiť

ivik4
5. jan 2026

Mam navstevu asi 2x rocne . Moju maminu a kamosku niektoru. Nik viac . Obe aj na prespatie
Staci
Nemam rada navstevy, k rodicom ideme ked tak na vikend a s ostatnymi sa vidime vzdy niekde v meste

anonym_056ecc
5. jan 2026

Som múdrejšia dávno. Ku mne chodia iba moji rodičia asi tak 5 krát do roka. Inak návštevy ako také vôbec nemávame. Neznášam to. K deťom chodia kamaráti, ale to nerátam . Neznášam návštevy.

biba_18
5. jan 2026

mala som toľko návštev koľko som chcela, s týmto ja fakt nemám problém - len tak sa mi domov nikto nenasačkuje pokiaľ ho nepozvem 😒

slavomira236
5. jan 2026

@anonym_autor spm mudrejsia nechodim po navstevach uzpar rokov a ani nikto k nam okrem mojej mami a slobodneho brata. On zvycajne zajde len na dvor za muzom...takze zadne obskakovanie nikoho

anonym_71af4b
5. jan 2026

Chlebicky sme robili spolu s muzom aj syn pomahal,deti si upratuju same,ja som len poumyvala chodby,muz povysaval koberec v obyvacke a bolo poupratovane,nachystane a raz dva.Ale chapem ak to ma robit clovek sam by ma drblo velky 6izbovy dom upratovat sama,hm takto teda nie,este do roboty chodit,este na dvore robit.
Ach zeny,zeny sluzky same si robite,muzov obskakujete ako deti,deti obskakujete potom nic nevedia.Jaj.

minesasubu
5. jan 2026

ja mám rada návštevy , nachystám vždy malé pohostenie na stol slane , sladke , riady do myčky, povysávame za 5 minut ,sanitu umývame denne , uterák menim denne
ale aj my chodíme na návštevy kto bol u nás ideme aj tam
takže je to vyrovnané

januska12323
5. jan 2026

U nás nikto nebol lebo sme nikoho nepozvali. Nerozumiem tomu ako sa môže niekto sám nahlásiť a ty ešte ako blbá všetko chystáš namiesto jednoduchého nie, teraz sa nám to nehodí.

minenkaa
5. jan 2026

@anonym_autor k nám u roky nechodia návštevy ,som doma chcem mať kľud a viastne to aj neznášam

zmrzlinka2021
5. jan 2026

@anonym_autor

Ked sme sa s drahym vzali, nastavili sme si to tak, ze nas dom ma sluzit a ma byt otvoreny ludom. Takze ked mozeme, kazdy je u nas vitany.
Vôbec to neznamena, ze nieco extra chystame. Neraz staci kava, caj, čipsy. Sem tam oblozena misa - priprava za 5 minut.

Radi sa s ludmi porozpravame a vazime si cas s nimi. Ten cas je obmedzeny a teraz je dolezite,nie potom kupovat na cintoriny haraburdy - to uz toho mrtveho nebude zaujimat.

silvusias
5. jan 2026

Mňa by takéto návštevné sviatky zabili. Mám rada svoj kľud a pohodu, len rozprávky a oddych. Dosť sa naháňam pred Vianocami, takže počas nich si chcem užiť pokoj. Ale k nám sa ani veľmi ľudia nehrnú, skôr tak raz sa stretneme ako rodina a dosť.

anonym_9b343b
5. jan 2026

@anonym_autor my máme počas roka možno tak 2 -3 návštevy. A tiež nás to vždy úplne unaví ako samozrejme sme radi že sa stretneme s rodinou ale vždy potom keď zavrieme dvere si povieme že zlatý náš kľud doma 🙏♥️

marci9
5. jan 2026

Som introvert, návštevy absolútne nedávam, takže my nepozývame žiadne návštevy. Nikdy. Keby niekto zavolal, že chce prísť na návštevu, tak by som mu povedala, že nebudeme doma a keby prišiel neohlásene, tak by som mu neotvorila dvere. Ani my nikoho neobťažujeme návštevami, tak nech nám dá každý svätý pokoj.

anonym_bd2940
5. jan 2026
@marci9

Som introvert, návštevy absolútne nedávam, takže my nepozývame žiadne návštevy. Nikdy. Keby niekto zavolal, že chce prísť na návštevu, tak by som mu povedala, že nebudeme doma a keby prišiel neohlásene, tak by som mu neotvorila dvere. Ani my nikoho neobťažujeme návštevami, tak nech nám dá každý svätý pokoj.

@marci9 super postoj.Musite byť obľúbení 🤪to nikoho okrem vás dvoch nepotrebujete?Bála by som toho, že raz ten druhý nebude rozvod, choroba.Dostala by som depresiu byť stále len sami

anonym_2b69a2
5. jan 2026

cez sviatky ani jedna návšteva. Manž. bol u svokra v inom meste - asi tak 30 km, ale to bolo všetko. nám sa každý vyhýba - máme dieťa s PAS.

marci9
5. jan 2026
@anonym_bd2940

@marci9 super postoj.Musite byť obľúbení 🤪to nikoho okrem vás dvoch nepotrebujete?Bála by som toho, že raz ten druhý nebude rozvod, choroba.Dostala by som depresiu byť stále len sami

@anonym_bd2940 Nepotrebujeme byť obľúbení. Načo?

anonym_c99bd2
5. jan 2026
@marci9

@anonym_bd2940 Nepotrebujeme byť obľúbení. Načo?

@marci9 a že vraj je človek zoon politikon- človek spoločenský. Tu iba samí odľud je, čo len sedí na MK a drísta o tom, ako by to malo byť. 😂

o__o
5. jan 2026

Som introvert a milujem navstevy 😄 k nam chodia len ludia, s kt. sa citime dobre a radi s nimi travime cas, ja sa zas rada zahram na super hostitelku.. ale nerobim velke upratovanie pred a po, ani velke vyvaranie, sme len tak v pohode pri kave alebo caji, kolaciku a chlebickoch

laskonkaa1
5. jan 2026

Prestaň byt people pleaser a rob ako je tebe dobre. Nikde nie je napísané, ze musíš mat 20 návštev za dva týždne. Nemusíš mať ani jednu. Je to len a len na tebe 🙂

anonym_0a72ea
5. jan 2026

Ja volam len tie navstevy ktore privitam rada, nikto sa k nam nepozyva len tak sam okrem rodiny a tych vidim rada, cize nemam ziadny problem. Upiect nejaky rychly kolac nie je ziadna veda, nieco male na zobkanie pripravime, inak sa je to co je akurat navarene, cize ziadne velke chystanie. Znamych a kamaratov na navstevy volame minimalne, stretavame sa vonku a to nam uplne staci.

letfenixa
5. jan 2026

My sme boli raz u našich, naši raz u nás, raz u mužovej mamy, raz ona u nás.

autor
5. jan 2026

No zienky tak prave odisla posledna navsteva a dufam, ze mam na dlho pokoj 😁 ked napise niekto z rodiny, ze cez Vianoce vas chceme prist pozriet, kedy budete doma? No tak co odpisete, ze nikdy? 😄 Tazko sa je potom vyhovarat a ja som taka sprosta, ze chcem byt s kazdym za dobre. Musim na tom popracovat a kaslat na ostatnych trocha.
Muzovi som povedala, ze dalsie sviatky odchadzame niekam do hotela, ze koncim s tymto.

marca12
5. jan 2026

@anonym_autor Aj my mame vela navstev,sme velka rodina. Ale ja nic extra nechystam. Volakedy som chystala,ale uz ma to nebavi. Kolace som mala napecene,vytiahla som tycinky,slane,ponukla kavu,vodu.

anonym_bb5e03
5. jan 2026

@anonym_autor toto som si povedala po 4.navsteve v priebehu týždňa. U nás to nebola len koláč /káva ale obedy. Najbližšie max 2 a restika. Viem,že to tak neurobím, bolo to z vyčerpania. Som vďačná,že ľudia / rodina k nám merali cestu a cítili sa dobre.

anonym_7745cc
5. jan 2026

@anonym_autor Neznášam návštevy. Preto som si to zariadila tak, že k nám nik nechodí. Obzvlášť ma obťažovali návštevy svokrovcov spolu so švagrinou a jej manželom. Hotová katastrofa. Chovali sa ako zvery. Dokonca raz sme po nich museli namaľovať aj stenu. Dala som si tú námahu a sčítala som si, koľkokrát do roka zažívam toto utrpenie - tak 6x. Už 3 roky tu neboli,lebo nemám záujem o urážky,narážky. Poviem príklad: mala som narodky a rozlievala som víno a švagriná: čo Janka, už máš slinu?! Wtf! To čo za správanie?! Posledné 3 roky mám kľud, nechodím k nim, ani oni k nám. Som revitalizovaná psychicky aj fyzicky. To ani nehovorím, že v topánkach prišli skoro až do obývačky. No dobytok.

anonym_f457b8
5. jan 2026

Absolútne neznášam návštevy u mňa doma (aj nerada na ne k niekomu chodím). V byte ktorom bývam asi 12 rokov som mala možno 2 alebo 3 návštevy. Keď tak sa stretnem rada niekde na dobrej káve/obede … Môj osobný priestor nerada zdieľam s ostatnými a nechápem, čo dokážu ľudia spolu robiť niekoľko hodín v sede na gauči.

Strana
z2