icon

Stratený v depresii a osamelosti

1622
Dnes o 08:06

Neviem čo mám robiť. Chodil som ku psychológovi, ale na posledné sedenie som zabudol prísť a teraz mi neodpisuje. Mám depresie. Neviem nič urobiť, zanedbávam školu, aj keď idem niečo urobiť, stačí že sa malá vec nepodarí a končím. Som zavretý v izbe od rána do večera, bolí ma hlava často, často som chorý. Zanedbávam sa, neprezliekam sa, neumývam sa, začal som piť alkohol. Posledné roky som hľadal niekoho kto by sa o mňa zaujímal, nikto. U psychológa sme stále riešili len školu, lenže ja chcem riešiť skôr problémy vo vzťahoch. Pred dvomi rokmi som zažil bolesť, kedy ma zradil kamarát a budúca partnerka ktorá sa so mnou prestala rozprávať. Viackrát som sa pokúsil o samovraždu liekmi. Stratil som záujmy ktoré som mal predtým, motiváciu so sebou niečo robiť nemám žiadnu, strácam sa v tom celom a prestáva ma to zaujímať. Už aj cvičiť som prestal. Len ležím doma. Môj život už za nič nestojí. Vraj veľmi často rozprávam zo spánku. Niekedy mám v sebe hnev, ktorý si vybíjam na seba a ubližujem si alebo na veci, stenu, niekedy udriem aj do klietky s dom. zvieratami.

Strana
z2
marci9
Dnes o 13:27
@anonym_0d08c4

@marci9 už sa ti to tu nepodarí zaobaliť tým že budeš robiť hlúpymi ostatných, ani vyrehotanými smajlíkmi, nabádaš tu na samovraždu. Jedine že by si bola zbavená svojprávnosti, nechápala sama čo píšeš a písala bez akéhokoľvek porozumenia textu. Z ostatných tu hlupákov nerob.

@anonym_0d08c4 Tak ma udaj.

billy_jean
Dnes o 13:37
@marci9

@anonym_0d08c4 Tak ma udaj.

@marci9 tvoja reakcia je fakticky neprípustná. Napísala si výrok, ktorý napĺňa znaky podnecovania k samovražde. V slovenskom práve ide o trestný čin účasti na samovražde, ak niekoho navádza, povzbudzuje alebo schvaľuje myšlienku, aby si ublížil. Nezáleží na tom, či si to myslela emotívne alebo ironicky. Rozhodujúci je obsah výroku, nie jej dodatočné vysvetlenie. Výrok, že nech lieky požerie, aby mali zvieratá pokoj, je objektívne výzva k sebapoškodeniu. Argument, že my sme to zle pochopili alebo že nie si zodpovedná za to, ako to iní chápu, právne neobstojí. Pri takýchto výrokoch sa posudzuje, ako môžu pôsobiť na adresáta, najmä ak ide o osobu v psychickej kríze.

@modrykonik?

Strana
z2