icon

Sú tu ľudia, ktorí ešte neboli pri mori?

18. okt 2025

Ahojte, len ma tak teraz napadla otázka pri sledovaní jednej relácie. Sú tu ľudia, čo neboli pri mori? Alebo boli, ale nechodia? Ja mám 45 rokov, peniaze a prostriedky na to mám. Ale nechodím. Neviem prečo. Bola som pri mori 2x v živote, v roku 1997 a v roku 2007. Odvtedy nič. Rozmýšľam, či to len ja mám takto, alebo sú aj iní ľudia, čo nemusia veľmi k moru...

Strana
z4
anonym_27e820
18. okt 2025

@anonym_autor aj ja😵‍💫, úprimne,radšej idem na bicykel, neznášam teplo, fakt tomu nerozumiem načo ľudia chodia do 40 stupňoch destinácií.

madeincssr
18. okt 2025
@anonym_27e820

@anonym_autor aj ja😵‍💫, úprimne,radšej idem na bicykel, neznášam teplo, fakt tomu nerozumiem načo ľudia chodia do 40 stupňoch destinácií.

@anonym_27e820 more je nadherne a kludne k nemu kamsi chod v aprili/maji alebo septembri/oktobri/novembri (ak je to juznejsie) na bajkovanie, poznavanie, turistiku, malebne [nielen] primorske mestecka/dedinky. Vtedy, bez davov, je to za vydareneho pocasia parada. A tie nadherne vonave borovice, koncerty cikad, vecery pri zapade slnka...

miskajerry
18. okt 2025

ja mám 45 rokov a nikdy som nebola pri mori, uprednostňujeme hory

anonym_aefe5d
18. okt 2025
@anonym_27e820

@anonym_27e820 na rozdiel od teba u nás v rodine ľudia (na celý autobus) ktorý nikdy neboli a asi nepôjdu, ak aj sú nejaké peniažky tak sa odkladá na oveľa dôležitejšie veci ako rozhadzovať v zahraničí za týždeň

autor
18. okt 2025
@anonym_27e820

@anonym_27e820 mám rada city turistiku, zatiaľ toho nemám veľa pochodeného, ale teda Krakow, Waršava, Londýn, Paríž, Praha, Brno, Telč, Krumlov, Budapešť, Miškolc, Viedeň, Frankfurt, Dusseldorf. Mám ešte sen - Rím, Miláno, Bukurešť, Dublin, Škótsko by som chcela... a severské (škandinávske) krajiny.

anonym_294d53
18. okt 2025
@anonym_27e820

@anonym_27e820 Veľa ľudí chodí mimo sezony. September, oktober, teploty do 30 st, teplé more po lete. Lepšie ceny. A idú nielen kvôli kúpaniu . Niekto aj tam bicykluje, pláva, behá, alebo obdivuje architektúru, historické mestá atď. Ja mám veľa známych, čo chodia , aj takých čo päty nevystrčia nikam a nie je to vždy o peniazoch. Je v poriadku ak každý svoj čas a peniaze venuje tomu, čo mi niečo dáva. Pre každého oddych znamená niečo iné.

rachel36a
18. okt 2025

@anonym_autor bola som dva krat...mňa more nenadchlo...aj tak som sa kupala len v hotelovom bazéne...takze nie nechodime...radšej mame poznávacie zájazdy a slovenské dovolenky

pribinak
18. okt 2025
@anonym_27e820

@anonym_27e820 dnes začína byt v móde ísť cez letné horúčavy na sever, Dánsko + Škandinávia, Island
Nie každý obľubuje horúčavy, ale more si môžu vychutnať aj inak

anonym_aefe5d
18. okt 2025

@anonym_autor pár príkladov kmotra bola prvý krát vôbec niekde tento rok v marci dospelé deti jej to zacvakali na 55. narodky predĺžení víkend v Taliansku (Benátky a okolie)letecky. Ani neviem či sa to dá počítať že bola pri mori. Ohľadom na jej stav asi posledny krát. Kmotor nikdy nebol. Moja sesternica ešte nikdy nikde, jej nebohý muž ani rodičia. Jej mama letela iba keď sa narodilo prvé vnúča v UK. Môj ujo začal podnikať po revolúcii a vždy sa obával nechať prevádzky bez dozoru, tak chodili iba na jednodňovky. Moji svokrovci vôbec nikdy nikde ani keď mali malé deti, ani na výlety, môj manžel bol tento rok prvý krát v Taliansku autobusom, mám jedno dospelé a jedno skoro dospelé dieťa, tak sme šli spolu v čase nášho 20.výročia. cesta pre nás bola veľmi namáhavá. Tak mi muž pri mori povedal, že asi na budúci rok nikde nepôjde. Deti by chceli letecky na ostrov asi pôjdu keď si na to zarobia.

anonym_4e1d19
18. okt 2025

@anonym_autor mám niečo cez 30 ale tiež som ešte nebol pri mori, každý si môže inak predstaviť dovolenku, ako si oddýchnuť

anonym_1ce6c6
18. okt 2025

Ani ja nechodím k moru i keď som bola ale pre to lebo surodenec tam žil
No je to o záujmoch, niekoho to baví niekoho nie
A tie horúčavy, radšej do lesa😃

anonym_40b9a8
18. okt 2025

Mám 27 a pri mori som tiež nikdy nebola. Rodičia nikdy neboli na také výlety a ja nechodím, lebo by som tam nemala čo robiť. Plávať neviem, ani sa neopaľujem.

slavomira236
18. okt 2025

@anonym_autor moka mama nebola v zivote na dovolenke nieze pri mori ale nikde..

anonym_f02e80
18. okt 2025
@anonym_aefe5d

@anonym_27e820 na rozdiel od teba u nás v rodine ľudia (na celý autobus) ktorý nikdy neboli a asi nepôjdu, ak aj sú nejaké peniažky tak sa odkladá na oveľa dôležitejšie veci ako rozhadzovať v zahraničí za týždeň

@anonym_aefe5d a načo rozhadzuješ peniaze? Na hmotné veci? Do života ti najviac dajú zážitky a poznania rôznych iných krajín.

anonym_f02e80
18. okt 2025
@slavomira236

@anonym_autor moka mama nebola v zivote na dovolenke nieze pri mori ale nikde..

@slavomira236 tak to je veľmi smutné. By som ju zobrala hneď niekde

domka222
18. okt 2025

Ja som tiež nebola. Všeobecne nevyhľadávam aquaparky,bazény, vodu. Ak sa rozhodnem ísť, tak ma ťahá miesto ako Keňa a pod.

zuzanita1609
18. okt 2025

Tiež nechodíme k moru,ale bola som,videla som,ba aj ochutnala som,či je ozaj slané 😁. Leto máme radi, horúčavy nevadia,Banani treskúce mrazy a sneh. Naše dovolenky sú skôr zážitkové, poznávacie a skôr v horách,na miestach,kde človek stojí s otvorenou pusou, čumí a rozmýšľa, ako toto mohlo vzniknúť 😄. Na jeden deň a jednu noc by som chcela navštíviť Las Vegas,na viac dní pobehať po Nevade,aj Aljaške,Kamčatke,Islande,Novom Zelande a Japonsku. Možno v budúcom živote 😊.

babababka
18. okt 2025

Mám po 60-ke,pri mori len raz v 1994.

letfenixa
18. okt 2025
@anonym_27e820

@anonym_27e820 milujem teplo, väčšinu roka v našich zemepisných šírkach trpím, kľudne 40 st pri mori.

natalka13
18. okt 2025

Kazdy preferuje inu dovolenku.
More je fajn aj po zdravotbej stranke.
Mna nebavi lezat na plazi opekat sa stravovat sa v jedalnach. Ale more milujem.
Dovolenky striedam, najviac milujem mesta.

gondyo
18. okt 2025

Poznám viacero ľudí,ktorí nikdy neboli na žiadnej dovolenke,ani pri mori ani nikde

fadama
18. okt 2025

Ja som zas nikdy nebola na horách, absolútne tomu nerozumiem ako niekto má rád hory 😂

ariannazara
18. okt 2025

Ja som bola naposledy zanzibar 2018 odvtedy nie, a po pravde nezeby som nato nemala ale nechce sa mi 😆😆😆

ivik4
18. okt 2025

Ja zas nenavidim hory , proste ani za nic. A k moru chodim kvoli chalanom, prisposobujem sa.
Ale poznam vela ludi kt. Pri mori este nikdy neboli

sense
18. okt 2025

@anonym_autor môjho ex by si k moru nedostala, resp k baltskemu moru, alebo v zime ...nemá rád veľké množstvo ľudí a nemá rád teplo .

anonym_72d92e
18. okt 2025

Poznám ľudí, čo nechodia nikam. Na žiadnu dovolenku. Najradšej sú doma, na záhrade, na chate, bicyklujú po okolí, opekajú, proste neradi cestujú.

anonym_aefe5d
18. okt 2025
@anonym_f02e80

@anonym_aefe5d a načo rozhadzuješ peniaze? Na hmotné veci? Do života ti najviac dajú zážitky a poznania rôznych iných krajín.

@anonym_f02e80 ďakujem za fantastickú radu, rosím daj ešte pár 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏čize môžem nechať zatekať dom, zrútiť strechu, rozpadnúť múry, rozmrznúť radiátory, zostotovať auto a chodiť do práce peši. Lebo hmotné veci nie sú dôležité. Aj tie 3k na zuby boli iba výhodné peniaze nevadí že teraz už viem hrýzť aj žuť

simsalabim
18. okt 2025

Ist k moru nemusi znamenat lezat na plazi v horucave. Milujem more a drsne pobrezie v Irsku, Skotsku, pacilo sa mi aj v Skandinavii. Len to nie je o plavani, ale o turistike. Pre mna ma more svoje caro. Aj v lete rada plavam v mori v teplych krajinach. Ak si mam vybrat, zila by som pri mori. Ale kazdy to ma inak a nie je na tom nic zle.

anonym_2b694b
18. okt 2025

A prečo riešiš iných? Však ak ťa to neláka nechodievaj. Poznám napríklad vysoko postaveného 80tnika bohatého čo bol pri mori dvakrát, nechodí ani na wellnesy, pobyty, proste najradšej je doma a ide maximálne do mesta na kávu. Však nie je povinnosť chodiť k moru.

20erika07
18. okt 2025
@anonym_72d92e

Poznám ľudí, čo nechodia nikam. Na žiadnu dovolenku. Najradšej sú doma, na záhrade, na chate, bicyklujú po okolí, opekajú, proste neradi cestujú.

@anonym_72d92e to sme my 🙂 neznasam dlhe cestovanie ,este keby ma niekto niekde teleportoval tak bez problémov 🙂 more sme vyskúšali, a sice tvrdili nam , ze vyskúšame raz a uz stale budeme chciet chodit ,tak veru nie, pretrpeli sme to . Mame chatu ,to je božský klud, hory ,ja milujem Slovensko😃

Strana
z4