icon

Sú tu ľudia, ktorí ešte neboli pri mori?

18. okt 2025

Ahojte, len ma tak teraz napadla otázka pri sledovaní jednej relácie. Sú tu ľudia, čo neboli pri mori? Alebo boli, ale nechodia? Ja mám 45 rokov, peniaze a prostriedky na to mám. Ale nechodím. Neviem prečo. Bola som pri mori 2x v živote, v roku 1997 a v roku 2007. Odvtedy nič. Rozmýšľam, či to len ja mám takto, alebo sú aj iní ľudia, čo nemusia veľmi k moru...

Strana
z4
anonym_c7d8e6
18. okt 2025

@anonym_autor mám 23rokov pri mori som bola prvý krát 2024v jún z mužom a 3rocnou dcérkou kamarátmi.
Neviem mám rada cestovanie ale more stačí raz za rok (tento rok sa ale nedalo )inak máme radi vyletí po Slovensku a okolitých štátoch ( Česko, Poľsko, Maďarsko )

anonym_af5409
19. okt 2025
@biba_18

ja milujem more ale bola som pred koronou, potom nič a pre dvoma rokmi a zasa nič. muža mám domaseda, nazvime to tak… mne to chýba 😒

@biba_18 prečo nejdes bez muža? S kamoškou, s deťmi, mamou, alebo aj sama

biba_18
19. okt 2025

@anonym_af5409 ☺️ lebo ma to nebaví tak často. bez neho idem lyžovať alebo na jogový pobyt…

anonym_ba0373
19. okt 2025
@zuzanita1609

Ale veď keď sa povie dovolenka pri mori, nemusí to byť len ležanie na lehátku pod slnečníkom. Ja si predstavujem dovolenku pri mori napríklad aj potápanie,šnorchlovanie, rôzne vodné športy, vyhliadkové plavby,potápanie sa v klietke so žralokmi, či len romantické prechádzky po pláži a kŕmiť čajky, či pomáhať malým 🐢🐢 do mora 😄. Každý to pochopí tak,ako je nastavený 😊. Ja by som si vedela užiť aj more,aj hory,aj piesok,aj sneh...

@zuzanita1609 bez všetkého, čo si vymenovala, sa zaobídem, lepšie povedané, nemám o to záujem. Chápem prínos morskej klímy na zdravie, ale dám prednosť dovolenke na chate. Som vlk samotár, možno preto. A mne sa podarilo vyhrať dovolenku v Turecku 😀, posunula som ju sesternici, ona si tam užila s rodinou, mne kúpili za to wellness pobyt, všetci sme boli spokojní

svokrinjazykmonika
19. okt 2025

@anonym_autor nikdy som nebola, ani sa n chystám.

anonym_5aa1d4
19. okt 2025

Vždy ma v tomto type diskusie pobavia komentáre - nebola som, nezaujíma ma to.
-nechápem čo na mori ľudia vidia.
Väčšinou to píšu ľudia čo na to peniaze nemajú.
To sa dá pochopiť. Preto skláňam klobúk dolu pred tými čo napíšu , že aj by išli ale nemajú peniaze.
Naopak, nepochopím tie komentáre z ktorých závisť až kričí.

sisaka
19. okt 2025
@anonym_b4547c

Ja mám 38 rokov a ešte nikdy som nebola pri mori, ani ma to neláka. Keď si predstavím že ležať celý deň na pláži a kúpať sa v mori, nie je to nič pre mňa. Neviem plávať, tým pádom nechodím ani na kúpaliská ani na wellness. Peniaze by aj boli na to ale ja mám rada aktívny oddych ako chodiť po horách turistiku, výlety po okolí a spoznávať okolie.

@anonym_b4547c
Prepáč, ale absolútne nechápem takýto obmedzený pohľad na more. Keby nebola doba internetu, YouTube … nepoviem, ale v dnešnej dobe? Vieš o tom, že pobyt pri mori nemusí byť 30 km pláž niekde v Bibione s hlavou na hlave, kde najväčšia atrakcia je prejsť sa večer po obchodoch a dať si kus pizze? Pobyt pri mori, môže byť celý o turistike. Nespočetne krat, sme boli pri mori a nekupali sme sa v ňom, ani sa neopekali na pláži, ale robili turistiku, navštivili miestne farmy, výrobne syru, lokálne pivovary…lovili ryby, kraby, zbierali černice, huby a široko ďaleko nebol na pláži ani človiečik.
@anonym_ba0373
Aj toto je pobyt pri mori

anonym_b4547c
19. okt 2025
@sisaka

@anonym_b4547c
Prepáč, ale absolútne nechápem takýto obmedzený pohľad na more. Keby nebola doba internetu, YouTube … nepoviem, ale v dnešnej dobe? Vieš o tom, že pobyt pri mori nemusí byť 30 km pláž niekde v Bibione s hlavou na hlave, kde najväčšia atrakcia je prejsť sa večer po obchodoch a dať si kus pizze? Pobyt pri mori, môže byť celý o turistike. Nespočetne krat, sme boli pri mori a nekupali sme sa v ňom, ani sa neopekali na pláži, ale robili turistiku, navštivili miestne farmy, výrobne syru, lokálne pivovary…lovili ryby, kraby, zbierali černice, huby a široko ďaleko nebol na pláži ani človiečik.
@anonym_ba0373
Aj toto je pobyt pri mori

@sisaka Otázka znela či sú tu ľudia ktorí ešte neboli pri mori. Napísala som k tomu svoj pohľad. A ako čítam nie som s tým sama koho neláka pobyt pri mori.

sisaka
19. okt 2025
@anonym_b4547c

@sisaka Otázka znela či sú tu ľudia ktorí ešte neboli pri mori. Napísala som k tomu svoj pohľad. A ako čítam nie som s tým sama koho neláka pobyt pri mori.

@anonym_b4547c ja som tvoj pohľad čítala a reagujem naň mojou odpoveďou. Pobyt pri mori sa nemusí rovnať len ležanie na pláži. Písala si o aktívnom oddychu a turistike. Tak som na to odpísala, že pobyt pri mori može byť aktívny.
Podľa reakcie ale súdim, že ďalšia z kategórie - nemám peniaze na dovolenku, ale napíšem, že mám radšej turistiku a nie ležanie na pláži. Si anonym, tak aký problém napísať úprimne. Či klameš aj samú seba?

anonym_b4547c
19. okt 2025
@sisaka

@anonym_b4547c ja som tvoj pohľad čítala a reagujem naň mojou odpoveďou. Pobyt pri mori sa nemusí rovnať len ležanie na pláži. Písala si o aktívnom oddychu a turistike. Tak som na to odpísala, že pobyt pri mori može byť aktívny.
Podľa reakcie ale súdim, že ďalšia z kategórie - nemám peniaze na dovolenku, ale napíšem, že mám radšej turistiku a nie ležanie na pláži. Si anonym, tak aký problém napísať úprimne. Či klameš aj samú seba?

@sisaka Mám peniaze na dovolenku, odkladám si kazdy mesiac z výplaty pár stoviek ale mňa vôbec neláka ísť k moru čo je na tom nepochopiteľné?

sisaka
19. okt 2025
@anonym_b4547c

@sisaka Mám peniaze na dovolenku, odkladám si kazdy mesiac z výplaty pár stoviek ale mňa vôbec neláka ísť k moru čo je na tom nepochopiteľné?

@anonym_b4547c píšem po francúzsky, či si len nepamataš, akú výhovorku si použila? prečítaj si, čím si tvoju nechuť ísť k moru odôvodnila - nemáš chuť tam ísť, lebo nechceš ležať cely deň na pláži a nevieš plávať - preto som ti odpísala, že keď ťa toto brzdí, tak potom asi netušíš, že pobyt pri mori môže byť bez ležania na pláži a plávania. Dá sa tam robiť presne to, čo máš rada - turistika a prechádzky po okolí.
Tak nabudúce napíš nejaký logickejši dôvod (nerada cestujem na dlhšie vzdialenosti, nerada sa stravujem mimo domu, vadí mi vlhký vzduch pri mori…) a nie výhovorku, nechcem ísť, lebo ma baví turistika 🤦‍♀️

anonym_c63a85
19. okt 2025

Mne pri takychto diskusiach vzdy napadne Ezopova bajka O liske a hrozne (liska mala chut na hrozno,ale nedociahla nan, nech sa akokolvek snazila. Nakoniec odchadzala so slovami:aj tak by bolo urcite kysele a vobec, nechutilo by mi)…

anonym_b4547c
19. okt 2025
@sisaka

@anonym_b4547c píšem po francúzsky, či si len nepamataš, akú výhovorku si použila? prečítaj si, čím si tvoju nechuť ísť k moru odôvodnila - nemáš chuť tam ísť, lebo nechceš ležať cely deň na pláži a nevieš plávať - preto som ti odpísala, že keď ťa toto brzdí, tak potom asi netušíš, že pobyt pri mori môže byť bez ležania na pláži a plávania. Dá sa tam robiť presne to, čo máš rada - turistika a prechádzky po okolí.
Tak nabudúce napíš nejaký logickejši dôvod (nerada cestujem na dlhšie vzdialenosti, nerada sa stravujem mimo domu, vadí mi vlhký vzduch pri mori…) a nie výhovorku, nechcem ísť, lebo ma baví turistika 🤦‍♀️

@sisaka Žiadnu výhovorku som nepoužila, písala som len ako to vnímam. Známy keď idú k moru a opýtam sa čo tam robili, nič ležali celé dni na pláži a plávali. Tak to není nič pre mňa. A prečo vlastne navážas sa do mňa, nie som jediná koho neláka more.

anonym_cbec4f
19. okt 2025

Sa tu zase vadite,aj na Slovensku sa da pekne dovolenkovat.Zajednam si hotel,okolie turistika,ci termalne kupaliska a oddych moze byt.
Doma clovek furt len vari,upratuje,do prace chodi.Oddychovat aspon od toho kazdodenneho varenia,upratovania a prace sa da ozaj pekne aj na Slovensku.
Mnohi aj pri tom mori si varia.Pre mna by to zase dovolenka tiez nebola,lebo vymena miesta ale kolotoc rovnaki ako doma,neoddychla by som si.A ini zase ano,varit im nevadi ani pri mori a oddychnu si aj tak.

maryetta
19. okt 2025

Urcite. Tiez sme sa o tom bavili. Moji rodicia neboli. Tusim ani svokra. Ja s muzom sme boli raz (sme spolu 20rokov) a najblizsie roky neplanujem. Nie pre kazdeho je more. Pre mna by to bolo trapenie. Zato sme ale aspon raz v roku v tatrach.

spongebob1
20. okt 2025
@marca12

@spongebob1 Nechapem,preco si mnoho ludi pod pojmom dovolenka pri mori predstavuje iba lezanie na lehatku pri mori. Kto chce,moze do rezortu. Kto nechce,najde si oblast s apartmanmi,cez den turistikuje,spoznava miestne jedlo,kulturu,podvecer sa okupe v mori. Morsky vzduch je blahodarny aj na psychiku. Vela ludi si vyberie dovolenku z katalogu cestovky a potom su sklamani a zanevru na more. Dovolenku treba dobre vybrat a hlavne nie bezhlavo,ale aj si nastudovat okolie a moznosti,popozerat mapu,co kde v okoli je mozne pozriet.

@marca12 Nepomylila si sa s odpovedou?

slavomira236
20. okt 2025
@anonym_cbec4f

Sa tu zase vadite,aj na Slovensku sa da pekne dovolenkovat.Zajednam si hotel,okolie turistika,ci termalne kupaliska a oddych moze byt.
Doma clovek furt len vari,upratuje,do prace chodi.Oddychovat aspon od toho kazdodenneho varenia,upratovania a prace sa da ozaj pekne aj na Slovensku.
Mnohi aj pri tom mori si varia.Pre mna by to zase dovolenka tiez nebola,lebo vymena miesta ale kolotoc rovnaki ako doma,neoddychla by som si.A ini zase ano,varit im nevadi ani pri mori a oddychnu si aj tak.

@anonym_cbec4f tiez by som nesla na taku ze si budem varit..Uz ked idem chcem si od toho oddychnut

natalka13
20. okt 2025
@slavomira236

@anonym_cbec4f tiez by som nesla na taku ze si budem varit..Uz ked idem chcem si od toho oddychnut

@slavomira236 chodime na viacero dovoleniek, ked som 3t v dome pri mori bezne varime grilujeme.
na plazi cely den by sme sa unudili.
v rezorte s tackou v ruke-dakujem a na butikove hotely nemam, to dam tak 1x do roka.

anonym_cbec4f
20. okt 2025
@slavomira236

@slavomira236 presne a je jedno kde to je,ci na Slovensku v hotely alebo pri mori.Proste oddych od toho,co robime doma.

janka1011
20. okt 2025

@anonym_autor čudovala by si sa, koľko ľudí v živote nebolo pri mori. Buď ich to vôbec neláka alebo na to proste nemajú.

anonym_ba0373
20. okt 2025
@sisaka

@sisaka veď to tak vôbec nemusí byť, ako si ty myslíš. Pochodila som kus sveta, bola som pár krát aj pri mori, ale keď sa tak nad tým zamyslím, tak som tam vždy bola len preto, lebo tam túžil ísť muž, ktorý sa rád potápa, spoznáva cudzie krajiny a dieťaťu sme tiež chceli ukázať svet. Keby bolo na mne, tak vymením s radosťou akúkoľvek dovolenku, asi aj poznávaciu v zahraničí za wellnes pobyt každý mesiac na Slovensku alebo v Maďarsku. Možno na to naozaj nemá a možno ju teší mať peniaze v niečom inom, ako v zážitkoch. Poznám človeka, čo bol najďalej asi v Česku, jeho vášňou je zberateľstvo, má v tom desaťtisíce eur, rokmi sa hodnota samozrejme zvyšuje. Nezaujíma ho zahraničie, dovolenka kdekoľvek, ani na Slovensku, jeho zmyslom života je niečo úplne iné. Prednáša na VŠ, v lete sa zahrabe na chate do kníh, to je jeho dovolenka. Nemám rada, ak niekto podsúva inému svoj názor ako jediný správny, či sa to už týka bývania, stravovania, dovolenky. Dovolenku, z ktorej si sem dala foto, by som nechcela ani zdarma a pre teba to bola možno jedna z najlepších v živote. Chápem, že si chcela tým ukázať, že dovolenka pri mori neznamená len ležať pod slnečníkom v rezorte a kúpať sa, ale to už hádam priemerne inteligentný človek vie

snowflakenel
21. okt 2025
@anonym_b4547c

@sisaka Žiadnu výhovorku som nepoužila, písala som len ako to vnímam. Známy keď idú k moru a opýtam sa čo tam robili, nič ležali celé dni na pláži a plávali. Tak to není nič pre mňa. A prečo vlastne navážas sa do mňa, nie som jediná koho neláka more.

@anonym_b4547c ja mam rada dovolenku aktivnu a aj ked lezim pri mori. Ale koli muzovi, ktory ma fyzicky narocnu pracu chodime kazdorocne k moru. A aj koli ekzemu. Ale striedame.to.

sisaka
21. okt 2025
@anonym_ba0373

@sisaka veď to tak vôbec nemusí byť, ako si ty myslíš. Pochodila som kus sveta, bola som pár krát aj pri mori, ale keď sa tak nad tým zamyslím, tak som tam vždy bola len preto, lebo tam túžil ísť muž, ktorý sa rád potápa, spoznáva cudzie krajiny a dieťaťu sme tiež chceli ukázať svet. Keby bolo na mne, tak vymením s radosťou akúkoľvek dovolenku, asi aj poznávaciu v zahraničí za wellnes pobyt každý mesiac na Slovensku alebo v Maďarsku. Možno na to naozaj nemá a možno ju teší mať peniaze v niečom inom, ako v zážitkoch. Poznám človeka, čo bol najďalej asi v Česku, jeho vášňou je zberateľstvo, má v tom desaťtisíce eur, rokmi sa hodnota samozrejme zvyšuje. Nezaujíma ho zahraničie, dovolenka kdekoľvek, ani na Slovensku, jeho zmyslom života je niečo úplne iné. Prednáša na VŠ, v lete sa zahrabe na chate do kníh, to je jeho dovolenka. Nemám rada, ak niekto podsúva inému svoj názor ako jediný správny, či sa to už týka bývania, stravovania, dovolenky. Dovolenku, z ktorej si sem dala foto, by som nechcela ani zdarma a pre teba to bola možno jedna z najlepších v živote. Chápem, že si chcela tým ukázať, že dovolenka pri mori neznamená len ležať pod slnečníkom v rezorte a kúpať sa, ale to už hádam priemerne inteligentný človek vie

@anonym_ba0373 nikomu nič nepodsúvam, je mi jedno, kto ako a kde trávi dovolenku, mna vedia “vyprovokovať” príspevky, ktoré nedávajú zmysel. A na taký som reagovala - nechodím k moru, lebo ma nebavi ležať na pláži a mám radšej turistiku. Reagovala som čisto na to a napísala, že pri mori sa dá robiť turistika a ani tam nie je potrebné ležať. Môj príspevok nie je návrh pre niekoho, kto tam chodi ležať , aby robil niečo iné, ani sa nesnažím presvedčiť niekoho, kto nerád cestuje, aby sa trepal niekde cez pól zemegule a zažil turistiku pri mori.
Ľudia by hlavne nemali klamať sami seba a skutočné dôvody zastierať nejakými vyfabulovanými.
Osobne mám rada úprimných ľudí a je mi sympatickejšie, keď niekto na rovinu povie trebárs - nemám peniaze, takže k moru sa najbližšie nechystám ako, načo by som tam chodil, ľudia tam len vylihujú na pláži, ja som lepšia, ja trávim voľno aktívne.

anonym_ba0373
21. okt 2025
@sisaka

@anonym_ba0373 nikomu nič nepodsúvam, je mi jedno, kto ako a kde trávi dovolenku, mna vedia “vyprovokovať” príspevky, ktoré nedávajú zmysel. A na taký som reagovala - nechodím k moru, lebo ma nebavi ležať na pláži a mám radšej turistiku. Reagovala som čisto na to a napísala, že pri mori sa dá robiť turistika a ani tam nie je potrebné ležať. Môj príspevok nie je návrh pre niekoho, kto tam chodi ležať , aby robil niečo iné, ani sa nesnažím presvedčiť niekoho, kto nerád cestuje, aby sa trepal niekde cez pól zemegule a zažil turistiku pri mori.
Ľudia by hlavne nemali klamať sami seba a skutočné dôvody zastierať nejakými vyfabulovanými.
Osobne mám rada úprimných ľudí a je mi sympatickejšie, keď niekto na rovinu povie trebárs - nemám peniaze, takže k moru sa najbližšie nechystám ako, načo by som tam chodil, ľudia tam len vylihujú na pláži, ja som lepšia, ja trávim voľno aktívne.

@sisaka tak tomu rozumiem, len som chcela poukázať na to, že to nemusí byť vždy o peniazoch a zase dovolenka pri mori je často cenovo porovnateľná s dovolenkou na Slovensku, ak ide o Tatry v sezóne, ani nehovorím. Ale viem, že sú ľudia, ktorí si nemôžu dovoliť akúkoľvek dovolenku.

tom_i
21. okt 2025

@anonym_autor bola som raz ... Moja nočná mora 🫣 proste nie som dovolenkový typ

sidicek
23. okt 2025
@anonym_aefe5d

@anonym_f02e80 tak teraz ako? raz píšeš že nemám utrácať na hmotné veci keď ti napíšem že som peniaze minula na zdravie a bývanie tak píšeš že sa mám presťahovať ? Kam do BA do Wien? A platiť hypo inému? Platiť koľko 600-700-700€ nájomné?(sesternica platí 750) Z tabuľkového platu si tam budeme vyskakovať však?
Uč ma majstre🙏🙏🙏

@anonym_aefe5d co sa tu navazas do druhých, nikto z nás za tvoj biedny zivot nemôže, tak sa skludni.

sidicek
23. okt 2025
@klara546

Aj ja. Nikdy som nebola ani nepôjdem. Za mňa zabitý čas. Najlepšia dovolenka je doma v mojej posteli. Milujem zatiahnuť záves cez den a ležať v tme.

@klara546 a ležať v tme nie je zabitý čas? To takto lezis 2 týždne? Nemáš nejaký psychicky problém?

Strana
z4