icon

Ťažká životná situácia s chorou mamou v umelom spánku

17. okt 2025

Mám mamy v umelom spánku v inom meste. Mám malé deti jedno nemá ešte ani rok. Máme veľké finančné problémy. Mama mi dosť pomáhala aj čo sa týka učenia s deťmi aj finančne. Mali sme medzi sebou nezhody často to áno ale teraz ma to všetko mrzí. Jej sa nikdy nepáčil môj manžel a mala o ňom pravdu ale ja som si vždy ho zastávala a teraz som skončila úplne sama. Nemám súrodencov, otec sa so mnou nebaví. Bojím sa co bude ďalej. Nie len finančne ale mám aj strašne výčitky svedomia ako som sa chovala. Muža to vôbec nezaujíma ako sa cítim on je tomu možno aj rad lebo nemal moju mamu v láske. Dcéry tam chodili cez víkend a teraz sú z toho zničené, že tam po 1x nepôjdu. Ja všetko robím nasilu nemám chuť uz absolútne sa ani postaviť z postele. Nestačili tie problémy s mužom teraz som musela prísť ešte aj o ňu. Včera som sa dozvedela, že ju dali do umelého spánku. Mala nádor na ústach v kútiku úst takú gulu. Teraz ju museli nechať v umelom spánku vraj má taký opuch, že keby ju prebrali tak sa udusí. Všetko bolo zle už predtým ale teraz je to dvojnásobne. Pri všetkých činnostiach plačem. Deti sa má pýtajú prečo stále plačem. Všetko mi ju pripomína ako sa do všetkého starala som sa stále hnevala a teraz mi už nikto nepíše. Už zostalo iba prázdno a ticho 😪

Strana
z2
autor
17. okt 2025

O týžden máme krst. Posledný deň pred operáciou ešte kúpila dcérke šaty a že potom ešte dokupi doplnky, že na to ešte bude čas. Ona už predtým stále hovorila, že nevie či stihne ten krst, že dúfa, že už bude doma. Akoby niečo tusila. Všetko už nachystané vyšitá košieľka 😢

minenkaa
17. okt 2025

@anonym_autor takže si nebola za ňou v tom Martine

majamat
17. okt 2025

to, ez niekoho daju do umeleho spnaku este nie je koniec. ponechaju ho v tomto stave nejaky cas, ked sa tkaniva vyhoja, prebudia. a teda nadstavia na liecbu. nepochovavaj ju uz. ja viem, ez je to tazka situacia, to uvedomenie si, ez sa neico deje, neico negativne, ale toto este nie je konecny vysledok. aky bude konecny vysledok to uvidis, ked sa ju pokusia prebudit a tiez ako ju nadstavia na leicbu a pod.

anonym_fd637f
17. okt 2025

@anonym_autor mňa zaráža prečo ti pomáha s učením a finančne??? To sú tvoje deti, nie jej.. prečo potom plodite deti keď nie si schopná samostatnej starostlivosti o ne?
No holt, musíte sa postaviť konečne na vlastné nohy a byť pre zmenu oporou jej, teraz vás bude mama veľmi potrebovať ..

autor
17. okt 2025
@minenkaa

@anonym_autor takže si nebola za ňou v tom Martine

@minenkaa nie je to jednoduché je to od nás 2 hodiny cesty tam a dve naspäť. Mám k tomu školopovinné deti nebolo reálne aby sme to vôbec stihli čo ma mrzí. Keby to bolo bližšie hneď som tam ale budem sa snažiť to nejak vymyslieť aby som sa tam mohla dostať. Nemám ani vodičák a muž na toho nie je spoľahnutie.

anonym_24ef8a
17. okt 2025

No musíš sa s tým zmieriť. Ja som mala mamu pri sebe s otcom denno denne, mama bola moja najlepšia priateľka, moje všetko a zomrela mi zo dňa na deň a nechala ma tu samu s ťažko chorým otcom, o ktorého som sa rok starala, ale napokon zomrel. Je to veľmi ťažké.

majamat
17. okt 2025

tera si vo faze, kedy vidis vsetko cierne, v depresivnej faze. nedovol si aby si v tejto faze zostal, lebosa s nou budes potykat cely zivot. hlavne si treba zhodnotit, ako budes dalej zit. teraz ty musis zit a fungvat pre mamu a deti. doteraz to robila ona, role sa vymenia. si dospela a tuto ulohy si mala mat zvladnutu uz davno.

tatiana288
17. okt 2025
@anonym_autor

@minenkaa nie je to jednoduché je to od nás 2 hodiny cesty tam a dve naspäť. Mám k tomu školopovinné deti nebolo reálne aby sme to vôbec stihli čo ma mrzí. Keby to bolo bližšie hneď som tam ale budem sa snažiť to nejak vymyslieť aby som sa tam mohla dostať. Nemám ani vodičák a muž na toho nie je spoľahnutie.

@anonym_autor Muž má byť tvoja opora, obzvlášť v takýchto situáciach, má tu byť pre teba. Ja osobne by som za mamou šla hneď, nech sa o deti postará on, preboha. Už teraz máš výčitky, nebudú väčšie, keď za ňou nepôjdeš?

ivik4
17. okt 2025

No tak to by mrzelo dodatocne aj mna keby sa vykaslem a nejdem za nou . Ach
No co uz stalo sa ,hadam bude mama v poriadku, ver tomu.
Mna skor zaraza ze si tu spomenula ako Vam financne pomahala, ono to potom vyznieva tak ze sa bojis aby sa vobec prebrala lebo nevies ako si bez jej pomoci počnete. Prepac,len to tak posobi pretoze je to trochu odveci ak sa bavime o tom ci bude mamina v poriadku. Mohla si napisat do tej temy predtym rovno

autor
17. okt 2025

No nie, že by som jej ich dávala nasilu aby sa s nimi učila ona to tak veľmi chcela. Strašne jej na tom záležalo aby mali dobré známky. Dcéra sa mala učiť o ročnom období zime a strašne sa ju to snažila naučiť ale už sa nedozvedela akú má známku. Ja sa bojím, že to nezvládnem, že už sa nebudú učiť tak ako doteraz. Bojím sa toho neznáma. Už sa nemám komu posťažovať ani nič. Neviem to úplne presne popísať čo cítim. Včera som sa s nimi učila a dcéra, že už toto robili s babkou popredu taký článok o narodeninách a potom povedala, že už sa asi spolu učiť nebudú. Láme mi to srdce.

autor
17. okt 2025

V hádke som jej povedala, že radšej žiadnu matku nemať ako ju. Strašne sme sa vedeli pohádať ja to psychicky vôbec neviem uniesť. Ona mne tiež hovorila zlé veci ale asi som si to zaslúžila. Vždy hovorila, že mi chce len dobre.

majamat
17. okt 2025
@anonym_autor

No nie, že by som jej ich dávala nasilu aby sa s nimi učila ona to tak veľmi chcela. Strašne jej na tom záležalo aby mali dobré známky. Dcéra sa mala učiť o ročnom období zime a strašne sa ju to snažila naučiť ale už sa nedozvedela akú má známku. Ja sa bojím, že to nezvládnem, že už sa nebudú učiť tak ako doteraz. Bojím sa toho neznáma. Už sa nemám komu posťažovať ani nič. Neviem to úplne presne popísať čo cítim. Včera som sa s nimi učila a dcéra, že už toto robili s babkou popredu taký článok o narodeninách a potom povedala, že už sa asi spolu učiť nebudú. Láme mi to srdce.

@anonym_autor zas ju nepochovavaj. ucit sa spolu nemusia, mozu robit ine veci, ved vutah babicka a vnucata je o inom, nie o uceni.

anonym_075150
17. okt 2025

A to ako vies, ze uz sa s nimi nebude ucit? Este zije a uz si ju pochovala. Sa preber.

alex49
17. okt 2025

Prečo o mame píšeš akoby mala mať zajtra pohreb. Je v nemocnici a spí, keď opuch ustúpi, tak ju preberú a postupne sa vylieči.

mk22
17. okt 2025

Preber sa. Načo tie čierne myšlienky?
Tak sa budeš učiť ty, si matka, tiež majú otca predsa, bude sa učiť a zapájať aj on.
Sú to vaše deti,tak sa budete starať spolu.
Babkina pomoc bola niečo naviac, plus, ale co si cakala ze ti ich bude ťahať až na vysokú školu?
Tvoja mama je stále tu, ked sa preberie,môžeš jej vsetku pomoc vrátiť.

autor
17. okt 2025

Ja som sa práveže na ňu hnevala nechcela som aby si ich často bravala ani ich učila. Ona ich chcela aj častejšie ale mne to vadilo často som jej hovorila, že sú to moje deti. Neviem to popísať momentálne mám v hlave úplne prázdno.

autor
17. okt 2025

Bola to akokeby taká istota, ktorá tu vždy bola v ťažkých časoch. Keď dcéra dostala zlú známku tak sme to spolu rozoberali proste všetko. Osobne sme sa stretávali malo ale veľa sme si písali až mi to miestami vadilo.

autor
17. okt 2025

A čo keď ju preberu a už si nebude nič pamätať. Bojím sa už úplne všetkého.

ivik4
17. okt 2025

Autorka toto je sanca byt sebestacnejsia. Vsak si ani do nemocnice nebola schopna zavolat ako operacia dopadla ale na MK si pisala. Postavite sa s muzom na vlastne nohy a o mamu sa budes starat ked ju prepustia. Nepochovavaj ju. Mam velmi cerstvu podobnu skusenost s maminou. Klud

tramtada31
17. okt 2025

Po operačných zákrokoch ludi davaju do umelého spanku, to nie je kóma, to je sposob, ako sa lepsie a rýchlejšie môže telo vyliečiť. Nepochovavaj ju, vrati sa a bude všetko v poriadku.

anonym_498ce1
17. okt 2025

@anonym_autor pred pár dňami si písala, že jej operovali cievy teraz nádor ako to je?

anonym_6221c1
17. okt 2025
@anonym_autor

V hádke som jej povedala, že radšej žiadnu matku nemať ako ju. Strašne sme sa vedeli pohádať ja to psychicky vôbec neviem uniesť. Ona mne tiež hovorila zlé veci ale asi som si to zaslúžila. Vždy hovorila, že mi chce len dobre.

@anonym_autor Preboha, ty si hrozny clovek, take nieco vypustit z ust a este ti mama tak velmi pomahala.. A to ta teraz najviac trapi, ako to bez nej financne zvladnes a kto sa bude ucit s detmi (zarovem ti vraj vadilo, ze sa s nimi ucila 🙈). Fakt nemam slov, mas ma preco vycitky (aj ked sa cudujem, ze niekto ako ty ich vobec ma) a uzi si ich...
.

anonym_504d75
17. okt 2025

Je nacase postavit sa na vlastne nohy, vyriesit veci s muzom.

Uplne si svoju mamu odpisala. Deti maju otca a moze ich do aj zo skoly vyzdvihnut a ty mozes s tym rocnym ist za mamou!

Ale lepsie sa place doma a lutuje sa. Predpokladsm, ze ani na ten autobus do Martina nemas peniaze lebo mama nestihla poslat

januska12323
17. okt 2025

Máš príležitosť konečne dospieť, začať sa o svoje niekoľké deti starať sama, prestať si robiť ďalšie a ak to bude nutné odísť od muža a vrátiť pomoc mame.

diewcatqoo
17. okt 2025

Inak ja som vzdy premyslala nad tym, co taky clovek, ktoremu vzdy za zadkom behaju rodicia a sam si nedokaze ani prdnut, spravi, ked sa rodicia pominu. Co si pocne a ako dalej bude fungovat v zivote. Par takych poznam. Takze toto tu je jasny priklad.

guudy
17. okt 2025

Za mna je autorka troll. Ak mama byva 2 hodiny od autorky, tak si asi tazko bravala casto deti na bezne ucenie…

diewcatqoo
17. okt 2025
@guudy

Za mna je autorka troll. Ak mama byva 2 hodiny od autorky, tak si asi tazko bravala casto deti na bezne ucenie…

@guudy mama je tam len v nemocnici. Nebyva tam. Asi sla na nejaky zakrok. Aspon tak som to pochopila.

tatiana288
17. okt 2025

Mňa ako matku by tvoje slová neskutočne zaboleli. Rovnako by ma mrzelo, že si si za muža vybrala ozembucha, s ktorým sa neviete postaviť na vlastné nohy. Napriek tomu Ti mama pomáhala, či už finančne, alebo s deťmi. A Ty ju ani len nenavštíviš v nemocnici? Mamu máš len jednu. Navyše mám z Teba dojem, že ohľadne jej stavu len kalkuluješ, že prídeš o pomoc.

lucia147852
17. okt 2025

Konečne dospej. Mas minimálne 3 deti podľa toho čo píšeš. Očividne ste celkom v srackach ako rodina, preto sa mama učila s tvojimi deťmi, aby z nich niečo bolo, keď už rodičia nič. Ty sa viac bojíš, že prídeš o finančne dotácie ako o mamu. Bohužiaľ ale z tvojho textu presne toto vyplýva. Spravas sa ako rozmaznana puberta. Teraz mas pomáhať máme ty a nie čakať čo bude ak sa pominie.

janinah
17. okt 2025

Okamzite si zariaď.aby muž.sedtrnica.kamarstka postražili deti a ty chod za mamou čim skôr.Môze sa z toho dostať,ale môže to byť aj inak ako by si chcela.Porozpravaj s lekarmi čo sa da čakat u mamy v jej stave a hlavne choď k nej.chyť ju za ruku.ospravedlň sa.povefz,že ju ľubiš a že ju čakaš doma,ale ak je už veľmi unavená tak môže už " spať".Poďakuj sa všetko.Ohromne sa ti uľavi.Že je mamka v umelom spánku neznamená,že ťa necíti a nepočuje.Choď tam ozaj čim skœr.

Strana
z2