icon

Tehotenstvo v tínedžerskom veku: Ako sa s tým vyrovnať?

nikuska155
26. sep 2025

Ahojte mam 16 rokov a som tehotna. Moja matka to nezobrala vôbec dobre a uvedomujem si ma právo byt na mňa nahnevaná ale momentálne potrebujem podporu keďže otec toho dieťaťa odomna odišiel a neviem ho kontaktovať otca nemam takže som na to sama

nikuska155
autor
26. sep 2025
@anonym_d14b73

@nikuska155 ahoj netráp sa všetko časom prehrmí mama sa hnevať prestane a určite ti pomôže
Babatko je veľká radosť síce aj starosť ale krásna
Ja som otehotnela v 17tich síce s oporou rodiny ale školu som posledný ročník musela prerušiť lebo mi bývalo zle …no dokončila som po pôrode
Všetko zvládneš treba sa tešiť
Otec ma koľko rokov dieťaťa ? Možno sa len zľakol a ozve sa keď to vstrebe

@anonym_d14b73 otec ma 18

anna777115
26. sep 2025

Autorka, ty nemožeš vychovávat dieťa keďže nie si plnoleta. Dieťa po narodeni bude sudne pridelene do osobnej starostlivosti, buď tvojej mamine, ak to prijmealebo nejakek plnoletej osobe profesionalnemu rodicovi. Otcovstvi musiš nahlasit pri porode ak chces nieco v buducnosti vymahať od otca dieťata.

lasona
26. sep 2025

No pozri mas 16. A dieta na ceste. Budeš ho mat za co vychovať? Nepracovala si, chodíš do školy...matersku nedostaneš, budeš potrebovať peniaze..plienky, oblecenie...da sa aj z druhej ruky, ale aj tak to nebude zadarmo...mate ako vyžiť? To je všetko pekne, ze si chceš dieta nechať, ale uprimne sa treba zamyslieť aj nad týmto.. treba ti dokončiť školu, aby si si neskor nasla dobre zamestnanie. Od chlapa čakať pomoc nemôžeš, porozprávaj sa s mamou...ja sa ani nečudujem ze je z toho na nervy...ma dovod...mat dieta v 16 nie je výhra bohužiaľ...

nikuska155
autor
26. sep 2025
@anonym_fd98d7

@nikuska155 sama nevieš 🤣🙈

@anonym_fd98d7 viem veľmi dobre koľko mam rokov tak si vyprosim aby ste sa mo vysmievali

januska12323
26. sep 2025

Samozrejme, že je mama nahnevaná, čuduješ sa? Starala sa o teba ako najlepšie vedela (dúfam) a teraz keď už skoro odchádzaš z domu sa má začať starať o vnúča? Nechaj ju vychladnúť a zatiaľ si pozisťuj čo všetko ťa čaká - individuálny študijný plán ak sa dá, či chceš uviesť otca dieťaťa a následne od neho vymáhať výživné, či si to dieťa chceš nechať a zvládneš sa starať aj keby ti mama nepomáhala, do 18 bude dieťaťu zákonný rodič tvoja mama tak by si si ju mala vypočuť a nájsť riešenie, ktoré bude vyhovovať aj jej.

nikuska155
autor
26. sep 2025
@anonym_40bfcb

@nikuska155 co si si navarila.... To si tak nutne musela sexovat a bez ochrany❓no pred 100 rokmi nic nezvycajne, tak sa ukkudnite. Budes mat rovnako sikovnu dceru a v 32 vnucku. 🤣Prijemne osviezenie na porodnici, v ere 30.r.+ rodiciek.

@anonym_40bfcb mňa by len zaujímalo v akom veku ste prišli o panictvo vy keďže v 16 mi to príde úplne normálne mala som v živote len 1 sexuálneho partnera takže nie nesexujem s každým

nicoli02
26. sep 2025

uf, no nemilá situácia veru. mama to musí spracovať, je nahnevaná, ale tým pádom jej na tebe záleží. takže síce to tak teraz nevyzerá, ale keď to spracuje, tak si myslím, že ti pomôže a bude oporou. chce to len čas.

nikuska155
autor
26. sep 2025
@januska12323

Samozrejme, že je mama nahnevaná, čuduješ sa? Starala sa o teba ako najlepšie vedela (dúfam) a teraz keď už skoro odchádzaš z domu sa má začať starať o vnúča? Nechaj ju vychladnúť a zatiaľ si pozisťuj čo všetko ťa čaká - individuálny študijný plán ak sa dá, či chceš uviesť otca dieťaťa a následne od neho vymáhať výživné, či si to dieťa chceš nechať a zvládneš sa starať aj keby ti mama nepomáhala, do 18 bude dieťaťu zákonný rodič tvoja mama tak by si si ju mala vypočuť a nájsť riešenie, ktoré bude vyhovovať aj jej.

@januska12323 ja mamu chápem že je nahnevaná ale moja matka fakt neni typ človeka co by sa somnou rozprávala o takých veciach a je schopná ma vyhodiť z domu a neozvat sa mi u nikdy som jej ukradnutá

cholitko
26. sep 2025
@anonym_40bfcb

@nikuska155 co si si navarila.... To si tak nutne musela sexovat a bez ochrany❓no pred 100 rokmi nic nezvycajne, tak sa ukkudnite. Budes mat rovnako sikovnu dceru a v 32 vnucku. 🤣Prijemne osviezenie na porodnici, v ere 30.r.+ rodiciek.

@anonym_40bfcb keď jedného dňa si prídeš po radu ty, dúfam, že ťa vysmejú a ponížia tak, ako to robíš teraz ty.

anonym_ea3e51
26. sep 2025

Moja dcéra mala dieťa mladšia ako ty... u nás to bola podstatne náročnejšia situácia, ako máš ty. Práve sa ti skončilo detstvo, budeš musieť pre svoje dieťa rýchlo dospieť. Mame sa nečuduj, je v šoku a práve sa jej obrátil svet hore nohami, bude musieť riešiť veľa vecí.
Znova kontaktuj chalana, a oznám mu svoje rozhodnutie. Ak si dieťa necháš, bude musieť platiť, nech poradia na kuratele na čo máš nárok. Možno oznámiť aj jeho rodine, že bude otcom. Nehraj to na hrdinku.
Teraz čítam, že nemáte dobrý vzťah s mamou. Takže, najskôr s ňou preber situáciu, priznaj si svoju chybu a popros ju o pomoc. Nech sa jasne vyjadrí, či je ochotná niekoľko rokov ti pomáhať. Ak nie, tak potom zvažovať iné možnosti.

sunshine_18
26. sep 2025
@anonym_40bfcb

@anonym_40bfcb si si mohla odpustit..

anonym_fd98d7
26. sep 2025
@nikuska155

@anonym_fd98d7 viem veľmi dobre koľko mam rokov tak si vyprosim aby ste sa mo vysmievali

@nikuska155 nevysmievam sa ti ale tam píšeš 15 tu píšeš 16 tak saam nevieš a si v riadnom prdeli dievča. Kde si mala rozum?

enmery
26. sep 2025

Normálne je mi zle, keď čítam niektoré komentáre. Ženy-matky dôkážu takto doponižovať 16ročné dievča.

anonym_086d01
26. sep 2025

Maminu nechaj vychladnút a snaž sa ju pochopiť.
A čo babky? Tvoj otec? Držim palce, nech sa ti dostane podpory.
Ja som mala 17 a tiež som prišla o panenstvo a zároveň otehotnela, zvládla som to, ale mala som partnera, ktorý pracoval.
Drž sa🍀

cholitko
26. sep 2025

@nikuska155 obdivujem ťa, že si rozhodnutá dieťa si ponechať. Držím vám palce a prajem pevné zdravie. Tehotenstvo býva niekedy náročné v každom veku. Niektoré dnešné mamičky chcú najprv kariéru, potom dieťa. Ak si porovnám dieťa po 40 a dieťa v 16, neviem čo je horšie. Ja som mala prvé dieťa v 24 a ďaľšie v 33. Ty už budeš mať v tom čase odrodené a dieťa bude tvojím parťákom. Iné budú rodiť a ty si už budeš užívať život skoro s dospelým dieťaťom. Potom sa môžeš smiať ty.

anonym_fd98d7
26. sep 2025
@mircalla

Mozno si skor vymyslas, jedny z tem, ktore si vytvorila

@mircalla aká perlička bude toto? 🙈

anonym_fd98d7
26. sep 2025

@nikuska155 hm, nejak si ticho

henriettak
26. sep 2025

Asi by si si to mala ešte raz poriadne premyslieť, pretože dieťa v 16tich nie je veru žiadna výhra. Ak si už rozhodnutá, tak ti tu zbytočne niečo radíme, môžeš len dúfať, že ti mama pomôže...

anonym_2c8de1
26. sep 2025

Zavesit mame dieta krk teba este neposlala do sveta a ty jej dotrepes novorodenca domov.Ja by som ta poslala na potrat,mozes sa hnevat kolko chces,byvas u mami vsetka zodpovednost pojde na nu,co uz mala mat klud.Skolu nemas,byvat nemas kde,chlap zmizol,peniaze nemas ale mama sa ma postarat.Nehnevaj sa na mna ale za tvoju sprostost si to odnesie len a len tvoja mama.Nie som za potraty ale si uvedom,ze aj tvoja mama ma zivot.

nikuska155
autor
26. sep 2025
@mircalla

Mozno si skor vymyslas, jedny z tem, ktore si vytvorila

@mircalla nie ja si stojím za tým co píšem a je to pravda bohužiaľ

anonym_018296
26. sep 2025

Podľa veku niesi dospela, takže môžu ti tu nadávať že mama bude mať radosť
Ona je za teba zodpovedná
Mala to s tebou riešiť
A gratulujem,verím a dúfam, že mama ti pomôže

nikuska155
autor
26. sep 2025
@anonym_fd98d7

@nikuska155 hm, nejak si ticho

@anonym_fd98d7 mam aj iné povinnosti Jak reagovať na vaše správy

mircalla
26. sep 2025
@nikuska155

@mircalla nie ja si stojím za tým co píšem a je to pravda bohužiaľ

@nikuska155 Neviem, ci vsetky temy, co si vytvorila su realne, ale vlacit sa s chalanmi od 14 rokov....Naozaj neviem ako toto riesit. Bez mamy si nahrata a pises, ze podporu cakat nemozes, takze skus zavolat na nejake linky pomoci inu radu nemam

anonym_d4eb6c
26. sep 2025

@nikuska155 prepac ze napíšem anonymne,ale mala som syna 16 dni po svojej 19stke.Mamina na mna hodne tlačila na potrat,ale mladá videla som všetko ružovo vobec som si nevedela uvedomiť co to obnáša. Ked baby išli na zábavu ja som vyvarala plienky.Budil sa každé tri hodiny do troch rokov a bol až do dospelosti ozaj náročné dieta a potom aj pubertiak.Tiez som ostala sama a tým pádom mamina všetko platila ťahala a súdne som vymýšľa výživné 30eur :( proste neľutujem ze ho mam ale ozaj ozaj to bolo ťažké a ak mam byt úprimný neraz som si položila otázku či som urobila dobre.....si na to rozhodnutie pripravená? Pretože žiť v dnešnej dobe a mat dieťatko to nie je len ze ti niekto nieco podaruje ale školu nemáš a síce budes mamina ale skôr tvoja mamina bude mamina ak chápeš co som tým chcela povedať.

anonym_f69261
26. sep 2025
@cholitko

@anonym_40bfcb keď jedného dňa si prídeš po radu ty, dúfam, že ťa vysmejú a ponížia tak, ako to robíš teraz ty.

@cholitko čo rypes do tej pani, veď napísala pravdu. Za pravdu sa nekarhá.

anonym_d4eb6c
26. sep 2025
@anonym_2c8de1

Zavesit mame dieta krk teba este neposlala do sveta a ty jej dotrepes novorodenca domov.Ja by som ta poslala na potrat,mozes sa hnevat kolko chces,byvas u mami vsetka zodpovednost pojde na nu,co uz mala mat klud.Skolu nemas,byvat nemas kde,chlap zmizol,peniaze nemas ale mama sa ma postarat.Nehnevaj sa na mna ale za tvoju sprostost si to odnesie len a len tvoja mama.Nie som za potraty ale si uvedom,ze aj tvoja mama ma zivot.

@anonym_2c8de1 plne súhlasím

anonym_f69261
26. sep 2025
@enmery

Normálne je mi zle, keď čítam niektoré komentáre. Ženy-matky dôkážu takto doponižovať 16ročné dievča.

@enmery žeby oprávnene ? Čo sa čuduješ.

lapersefona
26. sep 2025
@enmery

@enmery všakže? Nikdy nevedia ci sa to aj icj dcéram nepritrafi

anonym_f69261
26. sep 2025
@anonym_2c8de1

@anonym_2c8de1 tiež by som ju poslala na potrat