icon

Tehotenstvo v tínedžerskom veku: Ako sa s tým vyrovnať?

nikuska155
26. sep 2025

Ahojte mam 16 rokov a som tehotna. Moja matka to nezobrala vôbec dobre a uvedomujem si ma právo byt na mňa nahnevaná ale momentálne potrebujem podporu keďže otec toho dieťaťa odomna odišiel a neviem ho kontaktovať otca nemam takže som na to sama

anonym_8d0d72
26. sep 2025

@nikuska155 je to velmi narocna situacia. Mozes si dieta nechat, ale rataj s tym ze zivot tvoj aj tvojho dietata bude tazky. Mozes sa rozhodnut aj inak a nikto ta za to nebude sudit. Skus sa s mamou porozpravat o vsetkych moznostiach, pripadne aj s niekym komu doverujes

mogaa
27. sep 2025
@nikuska155

@nikola1234n momentálne som v 6 týždni a keď som to otcovi oznámila už som o nom nikdy nepočula takže netusim kde je momentálne a u mamy by som veľmi rada bývala aj byvam stále ale strašne sa hádame koli tomu ja som vám veľmi vďačná že mi chcete pomôcť ale je to v poriadku ja si sama niako pomôžem potrebovala som len trošku podpory

@nikuska155 nuž bývaš pod maminou strechou, mama živý teba a po pôrode bude ona musieť živiť aj tvoje dieťa.....či myslíš že z 480eur by si vyžila sama a s dieťaťom? je samozrejmé že s tým nie je stotožnená a je z toho nešťastná, lebo ďaľšie roky bude všetko na nej.....ona samoživiteľka s vlastným dieťaťom a to je tehotné....snaž sa aj ty ju pochopiť, že finančne to bude pre vás veľmi veľmi finančne náročné obdobie....mama chodí predsa do práce, čiže gro starostlivosti bude o dieťa na teba, čiže celé noci sa nevyspíš a už žiadne ísť von s kamarátkami ak máš doma malé dieťa.....mama sa obmäkčí ak sa dieťa narodí, ale stále ti bude musieť po návrate z práce s dieťaťom pomáhať....naozaj to nie je také jednoduché ako si ty predstavuješ...žiadna matka by nebola nadšená mať doma tehotnú 16-tku.....ako si chceš dokončiť školu? či to že bude mať individuálne štúdium a mama bude musieť vždy ked sa budeš potrebovaťučiť alebo robiť skúšky, kto bude s dieťaťom? predsa tvoja mama....už len to je podpora...kto ťa bude živiť a živiť dieťa? predsa tvoja mama,,,,to je tiež podpora,,,,to že s tým nesúhlasí je uplne ok, aj výčitky sú OK lebo ano pokazila si si určitým spôsobom život, prišla si o tie bestarostné roky a musíš predčasne dospieť do role mamy.....

anonym_b2ddf2
28. sep 2025
@nikuska155

@anonym_f69261 a kto povedal že ja nemienim chodiť do práce mam brigádu

@nikuska155 A kedy budes chodit do tej prace? Alebo Ti dovolia priniest dieta v nosici a tak brigadovat?

nikuska155
autor
28. sep 2025
@anonym_b2ddf2

@nikuska155 A kedy budes chodit do tej prace? Alebo Ti dovolia priniest dieta v nosici a tak brigadovat?

@anonym_b2ddf2 počas toho ako moja mama bude strážiť moje dieťa?

mizoko
28. sep 2025
@nikuska155

@nikuska155 tvoja mama nemá povinnosť strážiť ti dieťa. Ona mala vychovať svoje deti,nie tvoje.

mirro
28. sep 2025
@nikuska155

@nikuska155 neber pomoc od mamy ako samozrejmosť. Ty si tehotná, nie ona. Sama bez mamy si ani neprdneš, tak trošku pokory. Držím ti palce.

mizoko
28. sep 2025
@mirro

@nikuska155 neber pomoc od mamy ako samozrejmosť. Ty si tehotná, nie ona. Sama bez mamy si ani neprdneš, tak trošku pokory. Držím ti palce.

@mirro mne to príde že mladá to berie ako samozrejmosť že sa mama postará. Mama ju ubytuje,mama postráži keď to bude potrebovať mama nakúpi,mama proste zariadi. No len mama sa na to môže vykašľať a právom. Mladá by bez svojej mamy nemala ísť ani k lekárovi alebo na úrad lebo nemá 18.

nikuska155
autor
28. sep 2025
@mirro

@mirro ja pokoru mam len odpovedám na debilne otázky

nikuska155
autor
28. sep 2025
@mizoko

@mirro mne to príde že mladá to berie ako samozrejmosť že sa mama postará. Mama ju ubytuje,mama postráži keď to bude potrebovať mama nakúpi,mama proste zariadi. No len mama sa na to môže vykašľať a právom. Mladá by bez svojej mamy nemala ísť ani k lekárovi alebo na úrad lebo nemá 18.

@mizoko neviem s kadiaľ ste zobrali že ja to beriem ako samozrejmosť ja od malička si sama varím upratujem viem žehliť prať takže vôbec ja by som si poradila aj bez mamy aj tak ma ona ani nevychovávala poriadne nikdy nebola doma vôbec sa somnou nerozprávala nehovorila mi nic o menštruácii o sexe všetko som sa musela naučiť sama

mizoko
28. sep 2025
@nikuska155

@mizoko neviem s kadiaľ ste zobrali že ja to beriem ako samozrejmosť ja od malička si sama varím upratujem viem žehliť prať takže vôbec ja by som si poradila aj bez mamy aj tak ma ona ani nevychovávala poriadne nikdy nebola doma vôbec sa somnou nerozprávala nehovorila mi nic o menštruácii o sexe všetko som sa musela naučiť sama

@nikuska155 ale tu píšeš že pôjdeš do práce keď mama postráži dieťa. Aká si si istá že to bude robiť. Ak bola takáto k tebe keď si bola malá tak nečakaj že ti bude poskytovať teraz. Nemusí,nie je to jej povinnosť. Radšej skús porozmýšľať ako to zvládnuť bez nej. Nevravím že máš ísť na potrat. Len premýslaj ako to zvládnuť sama

nikuska155
autor
28. sep 2025
@mizoko

@nikuska155 ale tu píšeš že pôjdeš do práce keď mama postráži dieťa. Aká si si istá že to bude robiť. Ak bola takáto k tebe keď si bola malá tak nečakaj že ti bude poskytovať teraz. Nemusí,nie je to jej povinnosť. Radšej skús porozmýšľať ako to zvládnuť bez nej. Nevravím že máš ísť na potrat. Len premýslaj ako to zvládnuť sama

@mizoko Ano však to že na moju mamu sa nedá spoľahnúť a mam vymyslené už aj co by som robila keby mama nemôže

gregik66
Autor odpoveď zmazal
anonym_0e1b1d
28. sep 2025
@nikuska155

@nikuska155
Mamina ti aj povedala, ze sa o dieta bude starať ked budes ty v praci? Píšeš, že sa na ňu neda spoľahnúť, to akoze s takou osobou by si nechala svoje dieta?! Ja by som teda dieta nenechala na stráženie niekomu, komu nedôverujem.

anonym_0e1b1d
28. sep 2025
@nikuska155

@mizoko Ano však to že na moju mamu sa nedá spoľahnúť a mam vymyslené už aj co by som robila keby mama nemôže

@nikuska155 ty to mas vymyslené? A tí ludia, ktorí by boli súčasťou tvojho plánu o tom vedia?

radacak
28. sep 2025
@nikuska155

@anonym_0aaf81 Ano určite si chcem dieťa nechať aj keď ostanem na to sama ale verím že mama mi pomôže

@nikuska155 mama je v šoku...neboj,prejde ju to a bude sa tešiť
Prvú dcéru som porodila ako 17 ročná len a tým rozdielom že ja som mala priateľa a na dcérku sme sa tešili
Držím ti palce ...ak budeš chcieť napíš ip

nikuska155
autor
28. sep 2025
@anonym_0e1b1d

@nikuska155 ty to mas vymyslené? A tí ludia, ktorí by boli súčasťou tvojho plánu o tom vedia?

@anonym_0e1b1d no predstav si že vedia 🥰

anonym_434eb8
Odpoveď bola odstránená
enmery
28. sep 2025
@anonym_434eb8
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_434eb8 Tak toto je dno.

nikuska155
autor
28. sep 2025
@anonym_434eb8
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_434eb8 postáv sa za svoj nazor verejne nie anonymne kľudne ti dam aj číslo alebo sa stretneme a povedz mi to do oci

janulik2008
28. sep 2025

Ako ti tu zeny pisali mama nie je povinna sa starat o tvoje dieta. U nas sme sa o neteri striedali tak ze ked sestra sla do skoly tak sme boli s malou bud ja alebo mama. Mama individualne skolu takze ked mohla tak sla.
Inak ja som si tiez predstavovala ze mat babatko je sranda v uvodzovkach ale veru neter mi otvorila oci 😀

Tak pomimo, zaujimave bolo ze vacsina okolia neriesila ze tak skoro ale niektori doteraz zakukuju a to je uz 10 rokov. 😀

anonym_0e1b1d
28. sep 2025
@nikuska155

@anonym_0e1b1d no predstav si že vedia 🥰

@nikuska155 tak dúfam a želám ti, aby to tak bolo aj ked pride na lámanie chleba 🙂 kedze mat na starosti malé dieta nie je ľahké.

mizoko
28. sep 2025
@anonym_434eb8
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_434eb8 fuj 🤢 dúfam že ty nie si matka,len nejaký troll čo tu potrebuje hádzať hnoj

nikuska155
autor
28. sep 2025
@anonym_0e1b1d

@nikuska155 tak dúfam a želám ti, aby to tak bolo aj ked pride na lámanie chleba 🙂 kedze mat na starosti malé dieta nie je ľahké.

@anonym_0e1b1d Ano uvedomujem si to

anonym_f69261
28. sep 2025
@anonym_434eb8
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_434eb8 súhlasím.

anonym_2a6ec8
28. sep 2025

@nikuska155 autorka najlepsie riesenie pre vsetkych- teda dieta, teba a mamu je dieta porodit a dat na adopciu. Nech ho vychovaju dvaja dospeli pripraveni ludia a poskytnu mu zazemie a moznosti ktore u teba/mamy nema sancu zazit.

mizoko
28. sep 2025
@anonym_f69261

@anonym_434eb8 súhlasím.

@anonym_f69261 skús nepísať anonymné ak si za svojím názorom stojíš. Jedine že vieš že je to hnus čo píšeš. A hanbís sa za to

nikuska155
autor
28. sep 2025
@anonym_f69261

@anonym_434eb8 súhlasím.

@anonym_f69261 daj Instagram tam mi to môžeš povedať do huby

nikuska155
autor
28. sep 2025
@anonym_2a6ec8

@nikuska155 autorka najlepsie riesenie pre vsetkych- teda dieta, teba a mamu je dieta porodit a dat na adopciu. Nech ho vychovaju dvaja dospeli pripraveni ludia a poskytnu mu zazemie a moznosti ktore u teba/mamy nema sancu zazit.

@anonym_2a6ec8 Ano ďakujem za nazor rozmýšľam aj nad tým lebo chcem dieťatku najlepšie a nie aby vyrástal s tým že som sama ešte decko a že nemam ani peniaze no uvidím ako to bude do vtedy ak sa zo nezlepší dam ho ma adopciu

anonym_c5dbad
28. sep 2025
@nikuska155

@anonym_fd98d7 mam 16

@nikuska155 buď rada že otec dieťaťa sa zdekoval, budeš mať od neho aspoň pokoj, nebude ti chcieť raz zobrať malú a podobné problémy. Môžeš si ešte nájsť dobrého manžela, ktorý sa postará o teba aj o dcérku. Žial poučila si sa na vlastnej chybe. Druhý krát už takú neurob. Hľadaj dobrého a charakterného človeka. Vysmievajú sa z ľudí, ktorí čakajú so sexom až do manželstva a tu je jeden z dôvodov, prečo je to tak dobré a správne.

mizoko
28. sep 2025
@anonym_c5dbad

@nikuska155 buď rada že otec dieťaťa sa zdekoval, budeš mať od neho aspoň pokoj, nebude ti chcieť raz zobrať malú a podobné problémy. Môžeš si ešte nájsť dobrého manžela, ktorý sa postará o teba aj o dcérku. Žial poučila si sa na vlastnej chybe. Druhý krát už takú neurob. Hľadaj dobrého a charakterného človeka. Vysmievajú sa z ľudí, ktorí čakajú so sexom až do manželstva a tu je jeden z dôvodov, prečo je to tak dobré a správne.

@anonym_c5dbad ty si veštica? Že vieš že čaká dievča? 😎