Výhrada vo svedomí
Skusim opisat situlaciu. Ste bezny clovek z davu a uznavate ludi v dave, ich myslienky, ich nazor ci postoj. Ale dostanete neodolatelnu ponuku od tej druhej strany, od ludi co tvoria zlo . Ponuka je extra neodolatelna, a viete ze dozivotne mate vystarane. Urobili by ste to? sli by ste proti svojim presvedceniam? Vedeli by ste ze vykonate svoju pracu povedzme rok dva a potom nik sa nebude pytat na ktorej strane ste boli.
Neviem ci to chapete, tak to prevediem na priklad politiky ktorej sa rozumeju vsetci. Paci sa vam vsetko na pravo od stredu, ale lava strana potrebuje s nieim pomoct a vela tym ziskaju.. no vy stale chcete sediet v pravo.
Ako by ste sa zachovali?
@dora281 prepac, ale toto robili komunisti a demokracia je o slobodnej volbe, cize volit nemusim, ak sa s tym nestotoznujem. To, co pises, je absurdne... to by si stal pri urne a kontroloval volebne listky?!
@dora281 volit je pravo, nie povinnost. S prazdnym listkom suhlasim, ale inak nie.
Nie, zasady a svedomie su pre mna viac. Nikdy by som sa nezapredala pre vec, s ktorou sa nestotoznujem
No. Ja som robila 'alternativnu medicinu", teda konkretne biorezonanciu. Kupila som si pristroj za 12 tis. EUR v roku 2009. Ja som este mala aj ine problemy kvoli praktikovaniu reiki, tarotu atd.,...konala sa zmena mojho duchovneho smerovania a tak. Je to na dlho, co, preco, zaco a ako. Ale ked som prisla na to, ze sa to s mojou vierou totalne vylucuje, sekla som s tym uplne, skoncila som. Dnes som mohla mat zarobene, dost to ficalo v tom case. No a som uplne niekde inde, bez kariery, bez penazi (z tohto podnikania), ale vnutorne spokojna. Mozem konecne spavat a nemam depresie.
No. Ja som robila 'alternativnu medicinu", teda konkretne biorezonanciu. Kupila som si pristroj za 12 tis. EUR v roku 2009. Ja som este mala aj ine problemy kvoli praktikovaniu reiki, tarotu atd.,...konala sa zmena mojho duchovneho smerovania a tak. Je to na dlho, co, preco, zaco a ako. Ale ked som prisla na to, ze sa to s mojou vierou totalne vylucuje, sekla som s tym uplne, skoncila som. Dnes som mohla mat zarobene, dost to ficalo v tom case. No a som uplne niekde inde, bez kariery, bez penazi (z tohto podnikania), ale vnutorne spokojna. Mozem konecne spavat a nemam depresie.
@anonym_4d33ea úprimne, drvivej väčšine týchto zázračných metód (a podobne aj zázračným motivačným "odborným" publikáciám), neverím. Je to zarábanie na dôverčivých, zúfalých a, áno, aj jednoduchších ľuďoch.
@aalt
@anonym_e1dcce jedna sa o legalnu vec ktora sa robi uplne bezne, dokonca na tychto strankach sa s tym clovek streta skoro denne. Skusim to trochu upresnit.. Dokazes "presviedcat davy".
@anonym_autor cize vedome odrbavanie? Tak to by som nedal ani za nic na svete ... robieval som napr. horoskopy, kondiciogramy a podobne, mal som moznost ich robit aj za peniaze (aj ked smiesne), ale odmietol som, robil som to zo zabavy s tym, ze to ma byt zabava a "neverim" na to a tak som to aj dotycnym (vacsinou spoluziakom a podobne) daval. A nedokazal by som to robit ani vo velkom za velke peniaze ani ziadne sarlatanstvo, homeopatiu, odriekavanie, "alernativnu" medicinu ani nic podobne, aj ked teraz uz velakrat schovavanu za "vedu". Ani teda reklamu a tak z toho co ma napada.
Rozlišujem prácu a môj osobný život. Som proti dvom stranám, nebudem ich menovať. Moje služby si objednal predstaviteľ jednej z tejto strán. Bola to moja práca, prácu som urobila, službu som dodala, vyfakturovala. Oddeľujem svoje súkromné názory od businessu. Do strany by som nevstúpila, ani by som ju nevolila.
@anonym_e02ec1 v tomto je to take dvojsecne... ak tlacis letaky / potlac billboardov, predavas reklamnu plochu, alebo mas Dankovi predat po havarii nove auto... tam holt by asi clovek nemal diskriminovat.
Ak Nikodym (alebo hocaka "celebrita", co ma dosah na vela ludi) moderuje meeting, to uz je trosku k dogrckaniu, lebo ma ten "influencer" urcitu moc...
@anonym_autor vždy to a tak, aby som mala čisté svedomie 🕊️
Ja som napríklad dostala ponuku pracovať pre Rusov, propagovať zajazdy do Ruska na FB za krasne prachy, len by som zdieľala. V podstate to nikomu neublizuje, ale aj tak pre vojnového agresora pracovať nechcem. Nechcem ruske prachy. Odmietla som.
Nie som autorka.
Ideš sa predávať na only fans? Neurobila by som to len kvôli peniazom keďže verím ze týmto klesá hodnota ženy. 🤷♀️

@dora281 zlo teda 18 + 8 je cca 25% , ostatne je kompromis, nerozvaznost, hlupost a dovera.