icon

Vyrovnávanie sa so stratou blízkeho

5. okt 2025

Pred 5 mesiacmi som úplne necakane prišla o sestru. Žila v Rakúsku, videli sme sa asi raz za rok. Zrazu prišlo info o nečakanej diagnóze a mesiac po tom bol koniec. Mala len 32 rokov…neviem sa s tým zmieriť. Rozmyslam nad ňou stále. Jedno obdobie som hľadala čo je po smrti, potom som čakala na znamenia od nej, teraz pri hocakej aktivite len rozmyslam nad tym, že ona už nemôže..ona nemôže už jest a ja si jem akoby nič, ona už nikdy nič nové neuvidí a ja si chodím ako a kade chcem..viem, že môj život musí ísť dalej a chcem aby šiel dalej…ale je to strašne ťažké.
Poraďte mi prosím, mám si dať ešte čas, alebo vyhľadať psychológa..nikdy som nestratila nikoho tak blízkeho…preto neviem či sú tieto moje myšlienky normálne…

Ďakujem

anonym_0b56ac
5. okt 2025

Život je smrť a smrt je život ...voja sestra práveže vidí veci o ktorých ty ani nesnívaš

zmrzlinka2021
5. okt 2025

@anonym_autor
Chce to čas. Tvoje myšlienky sú úplne normálne. Ale jej púť na tejto zemi už skončila. Žiaľ, niekto potiahne do 90, niekto sa nedožije ani 35. Preto každý deň života je dar, aj tvoj, aj môj.
Musíme ísť dalej. Show must go on.

anonym_7f8b41
5. okt 2025

Je veľmi ťažké sa s tým vyrovnať, ale časom si človek na to zvykne. Ja som v živote už prešla smrťou partnera v mladom veku (30), potom smrťou môjho najlepšieho priateľa a a napokon smrťou mojich oboch rodičov. Po smrti maminy som skončila v nemocnici, psychicky zrútená. Aj napriek tomu, že sú to už 2 roky, stále sa mi s ňou sníva. S partnerom sa mi snívalo snáď 5 rokov a cez jeho odchod som sa dostávala dlho... dopraj si smútenie. Toľko času, koľko potrebuješ.

autor
5. okt 2025
@anonym_7f8b41

Je veľmi ťažké sa s tým vyrovnať, ale časom si človek na to zvykne. Ja som v živote už prešla smrťou partnera v mladom veku (30), potom smrťou môjho najlepšieho priateľa a a napokon smrťou mojich oboch rodičov. Po smrti maminy som skončila v nemocnici, psychicky zrútená. Aj napriek tomu, že sú to už 2 roky, stále sa mi s ňou sníva. S partnerom sa mi snívalo snáď 5 rokov a cez jeho odchod som sa dostávala dlho... dopraj si smútenie. Toľko času, koľko potrebuješ.

@anonym_7f8b41 mňa mrzí, že sa mi so sestrou zasa vôbec nesníva :(

autor
5. okt 2025
@anonym_0b56ac

Život je smrť a smrt je život ...voja sestra práveže vidí veci o ktorých ty ani nesnívaš

@anonym_0b56ac dúfam vidí to ako nám chyba, lebo je to fakt neznesiteľne

danielakafri
Autor odpoveď zmazal
anonym_9a915b
5. okt 2025

@anonym_autor prezivam to iste, 8 mesiacov. :( my dve sme si uz pisali tusim

anonym_9a915b
5. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_7f8b41 mňa mrzí, že sa mi so sestrou zasa vôbec nesníva :(

@anonym_autor zacalo sa mi snivat asi az po polroku...

anonym_9a915b
5. okt 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor
Chce to čas. Tvoje myšlienky sú úplne normálne. Ale jej púť na tejto zemi už skončila. Žiaľ, niekto potiahne do 90, niekto sa nedožije ani 35. Preto každý deň života je dar, aj tvoj, aj môj.
Musíme ísť dalej. Show must go on.

@zmrzlinka2021 nepisem ze nemas pravdu mozem sa ta opytat, tebe umrel dakto v takom mladom veku? toto su take reci ako od psychosa, ze smrt patri k zivotu a potom zacne rozpravat o tom ako jej umrel 70r otecko. ale my sa bavime o mladom cloveku. mne umrel 65r otecko, ano velmi zle som to niesla ale ked mi umrel 40 rocny brat je to 100000x horsie. lebo clovek sa pyta preco. kto ma pravo ukoncit takto zivot kto ma pravo zabit mladych ludi babatka? mne to fer nepride.

anonym_515d71
5. okt 2025

Mne v takých chvíľach pomáta útecha z Biblie. Nájdi si napríklad tieto texty
Boh vzkriesi ľudí ktorí zomreli
Skutky apoštolov 24:15
Evanjelium podľa Jána 5:28-29
Jób 14:13-15

Smrť tu nebude donekonečna, bude odstránená a už tu nebude existovať
Zjavenie Jána 21:4, Izaiáš 25:8
Aj choroby skončia, nikto už nebude chorý Izaiáš 33:24

Keď bol Ježiš na zemi a zomrel jeho priateľ Lazar, smútil nad jeho smrťou a na 4. deň Lazara vzkriesil.
Evanjelium podľa Jána 11. kapitola
Ježiš sa nezmenil, keď to chcel a dokázal v minulosti urobiť, nebude mať problém to zopakovať v budúcnosti, keď to sľúbil.

autor
5. okt 2025
@anonym_515d71

Keď bol Ježiš na zemi a zomrel jeho priateľ Lazar, smútil nad jeho smrťou a na 4. deň Lazara vzkriesil.
Ježiš sa nezmenil, keď to chcel a dokázal v minulosti urobiť, nebude mať problém to zopakovať v budúcnosti, keď to sľúbil.

@anonym_515d71 ďakujem 🧡

zmrzlinka2021
5. okt 2025
@anonym_9a915b

@zmrzlinka2021 nepisem ze nemas pravdu mozem sa ta opytat, tebe umrel dakto v takom mladom veku? toto su take reci ako od psychosa, ze smrt patri k zivotu a potom zacne rozpravat o tom ako jej umrel 70r otecko. ale my sa bavime o mladom cloveku. mne umrel 65r otecko, ano velmi zle som to niesla ale ked mi umrel 40 rocny brat je to 100000x horsie. lebo clovek sa pyta preco. kto ma pravo ukoncit takto zivot kto ma pravo zabit mladych ludi babatka? mne to fer nepride.

@anonym_9a915b umrel

anonym_9a915b
5. okt 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_9a915b umrel

@zmrzlinka2021 ale davnejsie ze? lebo necitim zeby si sa emocne zmietala. takze je to par rokov ze? ja tiez si stale hovorim, ze cas je nalepsi doktor.

zabka79
5. okt 2025

@anonym_autor vyhladaj psychologa ,ak to nespracujes bude sa ti to tahat, 5 mesiacov je malo nebud na seba tvrda....je mi to luto 😒

anonym_9a915b
5. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_515d71 ďakujem 🧡

@anonym_autor mne vsetci tvrdili ze ak som veriaca, ze strata ;''menej boli''

aurelia2000
5. okt 2025

Prestaň sa zozierat, je to zbytočné, tvoja sestra nevie o tom, že je mŕtva, ju už nič nebolí a netrápi.

hsjdudhdbd
5. okt 2025

@anonym_autor vyhladajte psychologa sedenia su drahe ale pomoze vam sa stym vyrovnat

aurelia2000
5. okt 2025
@anonym_0b56ac

@anonym_0b56ac Nevidí vôbec nic, netáraj.

anonym_9a915b
5. okt 2025
@aurelia2000

@anonym_0b56ac Nevidí vôbec nic, netáraj.

@aurelia2000 tiez si myslim ze ten komentar napisal asi dakto pod vplyvom, lebo...

autor
5. okt 2025
@aurelia2000

Prestaň sa zozierat, je to zbytočné, tvoja sestra nevie o tom, že je mŕtva, ju už nič nebolí a netrápi.

@aurelia2000 ale mňa to boli a trapi

autor
5. okt 2025
@anonym_9a915b

@aurelia2000 tiez si myslim ze ten komentar napisal asi dakto pod vplyvom, lebo...

@anonym_9a915b môžete ju prestat hejtovat?? Radšej budem verit že niečo po je, ako že je iba tma a nič. Aktuálne ma to drží nad vodou. Tak prosím nechajte nech sa vyjadri hockto a hocako, je to každého vec

anonym_9a915b
5. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_9a915b môžete ju prestat hejtovat?? Radšej budem verit že niečo po je, ako že je iba tma a nič. Aktuálne ma to drží nad vodou. Tak prosím nechajte nech sa vyjadri hockto a hocako, je to každého vec

@anonym_autor je to velmi divno a zvlastne formulovane. verim v reinkarnaciu istym sposobom. ale divno to je napisane.

anonym_139661
6. okt 2025

@anonym_autor psychológ vie naozaj pomôcť, je to celé ťažké...Posielam objatie a veľa síl🩷🫶

guliver19
6. okt 2025
@anonym_515d71

@anonym_515d71 preco vypisujes bludy, prasproste bajky a rozpravky? Taketo tliachanie o neexistujucom bohovi nikomu nepomoze.

autor
6. okt 2025
@guliver19

@anonym_515d71 preco vypisujes bludy, prasproste bajky a rozpravky? Taketo tliachanie o neexistujucom bohovi nikomu nepomoze.

@guliver19 a tento váš výlev ma pomôcť komu? Môžete laskavo nechať ľudí nech sa vyjadria na moju otazku hocako..bez toho, aby ste hanili ich názor? To, že vy ste neveriaca neznamena že tu budete písať bludy vy