icon

Zápasím s neskutočnou samotou

29. nov 2025

Prisla som si sem tak trosku vyliat srdiecko. POPROSIM ZDRZAT SA HEJTOV!
Neviem ci sa tu niekto citil, popripade citi rovnako ako ja posledne tyzdne, ale posledne obdobie zapasim s neskutocnou samotou, niekedy az z toho vyplyvajucimi depresivnymi stavmi. Pravdou je, ze som nikdy daako extra nezapadala do kolektivu, neviem preco. Mam 36, zijem sama, surodencov nemam ani ziadnu rodinu, okrem mamy, otca. Priatel ma opustil po 2 rokoch, tohto roku som prisla o dobru pracu, vraj znizovanie stavov.... Z "kamaratok" sa vykluli falosne osoby. Nechcem aby ma tu niekto lutoval, skor aby ma konecne niekto vypocul, poradil. Cely zivot som bola ja ta, ktora by kazdemu pomohla, vybavila, poradila, nasla znamost, pomaly dala to posledne, ale akonahle ja som potrebovala akukolvek, hoc maalinku pomoc, takmer kazdy same vyhovorky, toto sa mi neda, hento nevyhovuje, teraz nemozem, otocili sa mi chrbtom. "Kamaratky" ze nemaju cas alebo stretko polhodinu pred dohodnutym uskutocnenim zrusia. Ja nevladzem takto dalej. Kde robim chybu, opakuje sa mi to dokola. Kazdy clovek potrebuje niekoho, komu sa moze obcas "vyplakat" na pleci. Sam so sebou byt je take upokojujuce, ale nie nadlho. Svoje zaluby mam ale chyba mi spolocnost. Na muzov som zanevrela po extremne zlych skusenostiach z minulosti. Uzavrela som sa do seba. Nikomu nedokazem doverovat. Neni som si vedoma toho, zeby som robila nieco zle, mozno mam iba smolu na zlych ludi. Nerozumiem tomu. Je tu niekto s podobnym osudom? Ako si sprijemnujete taky zivot, dakujem!

Strana
z3
autor
2. dec 2025
@anonym_ab414d

A u toho psychiatra si sa nepýtala na kritiku?
Lebo je asi nejaký dôvod prečo ti udržanie kamarátstiev a vzťahov chronicky nevychádza a to, že je človek "príliš dobrý a obetavý" nikdy nie je dôvod. Ja ťa osobne samozrejme nepoznám, takže budem skôr rozprávať tak generálne, o podobných prípadoch.
Aj pri kamarátstvach je treba si sadnúť a musí byť nejaká chémia. Treba druhej strane niečo ponúknuť - musí byť zábava/pochopenie/musia sa ľudia cítiť fajn. Nemôžem niekomu urobiť službu a čakať že bude so mnou kamarát na veky vekov. To jednoducho nie je (kamarátsky) vzťah.
Tu, na fóre je milión tém, kde matka narieka že jej dieťa nemá kamarátov a pritom to je tak milé, šikovné dieťa! Určite jej spolužiaci závidia samé jednotky a preto ju nemajú radi! A pritom všetci vieme že deti sa nikdy nešikanovali za známky. Jednoducho má dané dieťa nejakú povahu a nejaké vystupovanie, ktoré sa zbytku triedy nepáči. Mínusová charizma.
Ja by som sa veľmi rada videla očami druhých ľudí, aby som videla vlastné chyby a to, ako na ľudí pôsobím. Len to sú také citlivé témy, ktoré nikto nikomu nepovie na rovinu a do očí.... Cudzí ľudia si s tým nebudú špiniť ruky a priateľskí ľudia nechcú ublížiť.
Svet okolo sa zmeniť nedá. Vieš ovplyvniť iba seba. Na tvojom mieste by som sa triezvo pozrela na seba ako človeka a pohľadala v čom je problém. Prípadne sa fakt opýtať toho psychológa. Videl ťa, pozná ťa, že či by nemohol dať nejaké hodnotenie. Len to musí byť podané a aj prijaté bez nejakých silných emócii...

Ale že by si bola sama, toho sa báť nemusíš 😉

@anonym_ab414d ku psychiatrovi som objednana-februar, psycholog ta nebude kritizovat, ani konstruktivne, on navedie, zamyslam sa nad tym preco ti ludia nepozeraju na dobre vlastnosti osoby, preco na tie zle, ved kazdy mame predsa negativa, pozitiva v povahe, niekto je silnejsi niekto je slabsi, neviem o tom zeby som mala nieco v sebe coby ludi odpudzovalo, neohovaram, neklamem, atd ale to su zalezitosti ktore necham plavat kedze to nedokazem vyriesit....

autor
2. dec 2025
@piridoxin

1. stále sa hýbať - produkcia hormónov šťastia bez pohybu neexistuje... 2. zbaviť sa toho "ja chudák, ja smutný, ja úbohý, ja nešťastný, ja ja ja ja - vyhoď ego, len ťa trápi 3.každý deň si urob radosť - Pravidelne! Všímaj si svet okolo, rob malé dobré NEZIŠTNÉ skutky, vráti sa ti to 4. staraj sa o svoju dušu modli sa (alebo medituj), obdivuj všetko krásne, snívaj, uč sa, spievaj, tancuj (hoci aj sama🙂

@piridoxin skusim

autor
2. dec 2025
@sevrin

@anonym_autor ten čo po tebe čumel, nebol to náhodu @unbenholfen ? To by na neho sedelo úplne presne, tiež vie tak úchylne čumieť 😅

@sevrin stranka neexistuje :D

sevrin
2. dec 2025
@anonym_autor

@sevrin stranka neexistuje :D

@anonym_autor
@unbeholfen
Nikdy si nezapamätám nick toho exota, navyše keď každý týždeň píše pod iným.

autor
2. dec 2025
@sevrin

@anonym_autor
@unbeholfen
Nikdy si nezapamätám nick toho exota, navyše keď každý týždeň píše pod iným.

@sevrin nie nebol to on, ale na prvy pohlad je uchylny, fuj, hned by som sa zdekovala :D

autor
2. dec 2025

vazim si vase reakcie, uprimnu podporu, typy na podcasty, knihy, hned sa citim o cosi lepsie, vazne ste mi sprijemnili tento hmlisty lenivy utorok s depresivnym pocasim, nech sa vam dari....

sevrin
2. dec 2025
@anonym_autor

@sevrin nie nebol to on, ale na prvy pohlad je uchylny, fuj, hned by som sa zdekovala :D

@anonym_autor však som vravel 😅

anonym_ab414d
2. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_ab414d ku psychiatrovi som objednana-februar, psycholog ta nebude kritizovat, ani konstruktivne, on navedie, zamyslam sa nad tym preco ti ludia nepozeraju na dobre vlastnosti osoby, preco na tie zle, ved kazdy mame predsa negativa, pozitiva v povahe, niekto je silnejsi niekto je slabsi, neviem o tom zeby som mala nieco v sebe coby ludi odpudzovalo, neohovaram, neklamem, atd ale to su zalezitosti ktore necham plavat kedze to nedokazem vyriesit....

@anonym_autor ľudia pozerajú na celok. Aj na dobré a aj na zlé. Dôležitý je vždy celkový dojem, či vie konkrétne negatíva druhá strana pochopiť (tá istá vec niekomu môže vadiť, niekomu vôbec) a či to jednoducho stojí za to.
Hovoríš že neklameš a neohováraš. To je pekné, ale tiež je to absolútne minimum. To je ako keď chlap povie že nechápe prečo s ním nechce nejaká žena byť veď predsa nepije a ani ju nebije. Ak s niekým napr drhne konverzácia, vyzerá byť ľahostajný, nič moc ho nebaví a nie je emocionálne prístupný, tak to, že ma nebije ma jednoducho nepresvedčí. To v podstate ani nie je pozitívum, to je iba.... nič.

Ono tie odpudzujúce vlastnosti sú trocha.... jemnejšie a samozrejme že si ich človek väčšinou neuvedomuje. Ja mám susedu, ktorej sa trochu bojím, lebo má tak veľmi prísny tón výraz a reč tela. Ona je fajn, len -vyzerá- že ľudmi absolútne opovrhuje.
Poznala som chlapa, s ktorým bolo neuveriteľne únavné komunikovať, lebo rozprával TAK ENERGETICKY o veciach ktoré moc nikoho nebavili, že človek zo seba ledva vyžmýkal jednu odpoveď a musel si na týždeň ľahnúť. A samozrejme si mlel svoje a každého prevalcoval.
Naopak sú ľudia, ktorý nevedia povedať nič vlastné a nič vymyslieť. Treba ich zavolať, vymyslieť im program, baviť ich. Sami vedia iba sedieť, kukať a prípadne odpovedať na otázku, ak sa ich niečo opýtaš. Taký bezcharakterný, nevládny, nudný objekt...
Alebo som tiež poznala človeka, ktorý bol tak neuveriteľne slepo sebecký.... Mal dobré úmysly, ale nevedel čítať medzi riadkami, ani keby ho človek tými riadkami utĺkol. A potom boli momenty že keď poviem "aha, kaviareň, nemáš chuť na kávu?", tak mi s úsmevom povie nie a ide ďalej. Lebo úprimne nemá chuť na kávu. Keby som povedala že ja mám chuť na kávu a chcem tam ísť, tak by okamžite išiel. Len keď sa takéto veci stanú niekoľko krát do dňa.... tak to človeka sklame na toľko, že to vzdá.

Toto sú väčšinou typy dôvodov prečo nemá niekto niekoho rád. Tie nuansy sú trocha zložitejšie a rafinovanejšie, než "ten človek ma neohovára"

unbeholfen
2. dec 2025

Prepáčte že mám taký krkolomný nezapamätatelný nick, ale všetky čo ma vystihujú som už mal. Potreboval som niečo čo ma vystihuje, tak sa našiel práve v nemčine. Logicky si nedám nicky typu Niceboy, alebo Hero keď som presný opak toho.

AUTOR problém že si vyberáme. Ten čo nás chce osloviť je “blbec” ktorý dúfame že nás neoslovi, ten s kým by sme sa chceli kamarátiť ten nikdy nemá čas. Mne sa tiež prihovárajú len kadejakí bezdomovci, opilci, asociáli, špekulanti. Keď som sa snimi dal do reči nikdy to nedopadlo dobre. Ludia s akými by som chcel komunikovať zase nechcú som mnou, tak som v podstate sám. Keď som točil vlog o zbieraní kovošrotu, tak ondlili že spomínam nejakého imaginárneho Petra. Nepochopili. Vo videu som spomenul kamoša čo je z iného mesta lebo aj jemu som chcel ukázať to video aj som mu ho poslal, a až neskôr sa stalo súčasťou vlogu.

Ja tieto problémy kompenzujem zajedaním. Chutí mi proste, a prešiel som na životný štýl že ludia kašlú na mňa, tak budem sám so sebou lebo ináč sa nedá. Pozerám vela televízor a dobre sa najem. Len keby to nebolo také drahé… Preto aj tolko chodím po fórach lebo je to bezpečný spôsob komunikácie.

david1202
3. dec 2025
@anonym_autor

@david1202 spokojne pis sem....

@anonym_autor nehnevaj sa ,ale nie kazdy ma chut vypisovať po ploche ,veľa stastia zelam

unbeholfen
3. dec 2025

So samotou netreba zápasiť. Užívaj si to. Pospi si dobre dlho, pozeraj filmy a politiku, dobre sa najedz. Zlatý život.

autor
Včera o 10:35
@anonym_ab414d

A u toho psychiatra si sa nepýtala na kritiku?
Lebo je asi nejaký dôvod prečo ti udržanie kamarátstiev a vzťahov chronicky nevychádza a to, že je človek "príliš dobrý a obetavý" nikdy nie je dôvod. Ja ťa osobne samozrejme nepoznám, takže budem skôr rozprávať tak generálne, o podobných prípadoch.
Aj pri kamarátstvach je treba si sadnúť a musí byť nejaká chémia. Treba druhej strane niečo ponúknuť - musí byť zábava/pochopenie/musia sa ľudia cítiť fajn. Nemôžem niekomu urobiť službu a čakať že bude so mnou kamarát na veky vekov. To jednoducho nie je (kamarátsky) vzťah.
Tu, na fóre je milión tém, kde matka narieka že jej dieťa nemá kamarátov a pritom to je tak milé, šikovné dieťa! Určite jej spolužiaci závidia samé jednotky a preto ju nemajú radi! A pritom všetci vieme že deti sa nikdy nešikanovali za známky. Jednoducho má dané dieťa nejakú povahu a nejaké vystupovanie, ktoré sa zbytku triedy nepáči. Mínusová charizma.
Ja by som sa veľmi rada videla očami druhých ľudí, aby som videla vlastné chyby a to, ako na ľudí pôsobím. Len to sú také citlivé témy, ktoré nikto nikomu nepovie na rovinu a do očí.... Cudzí ľudia si s tým nebudú špiniť ruky a priateľskí ľudia nechcú ublížiť.
Svet okolo sa zmeniť nedá. Vieš ovplyvniť iba seba. Na tvojom mieste by som sa triezvo pozrela na seba ako človeka a pohľadala v čom je problém. Prípadne sa fakt opýtať toho psychológa. Videl ťa, pozná ťa, že či by nemohol dať nejaké hodnotenie. Len to musí byť podané a aj prijaté bez nejakých silných emócii...

Ale že by si bola sama, toho sa báť nemusíš 😉

@sedula
@anonym_ab414d moze byt na tom nieco pravdy, tak zrejme niesom pritazliva pre okolie, teraz ma napadla jedna osoba ktora mne nebola sympaticka ani nikdy nebude, ide o byvalu kolegynu, dovod bol ten, ze nemala prijemny hlas, ton, sposob podaneho slova, vyjadrovania, bol otrasny, ten clovek ako taky nebol sam o sebe zly ale to vyzarovanie bolo take odpudive....

autor
Včera o 10:47
@anonym_ab414d

@anonym_autor ľudia pozerajú na celok. Aj na dobré a aj na zlé. Dôležitý je vždy celkový dojem, či vie konkrétne negatíva druhá strana pochopiť (tá istá vec niekomu môže vadiť, niekomu vôbec) a či to jednoducho stojí za to.
Hovoríš že neklameš a neohováraš. To je pekné, ale tiež je to absolútne minimum. To je ako keď chlap povie že nechápe prečo s ním nechce nejaká žena byť veď predsa nepije a ani ju nebije. Ak s niekým napr drhne konverzácia, vyzerá byť ľahostajný, nič moc ho nebaví a nie je emocionálne prístupný, tak to, že ma nebije ma jednoducho nepresvedčí. To v podstate ani nie je pozitívum, to je iba.... nič.

Ono tie odpudzujúce vlastnosti sú trocha.... jemnejšie a samozrejme že si ich človek väčšinou neuvedomuje. Ja mám susedu, ktorej sa trochu bojím, lebo má tak veľmi prísny tón výraz a reč tela. Ona je fajn, len -vyzerá- že ľudmi absolútne opovrhuje.
Poznala som chlapa, s ktorým bolo neuveriteľne únavné komunikovať, lebo rozprával TAK ENERGETICKY o veciach ktoré moc nikoho nebavili, že človek zo seba ledva vyžmýkal jednu odpoveď a musel si na týždeň ľahnúť. A samozrejme si mlel svoje a každého prevalcoval.
Naopak sú ľudia, ktorý nevedia povedať nič vlastné a nič vymyslieť. Treba ich zavolať, vymyslieť im program, baviť ich. Sami vedia iba sedieť, kukať a prípadne odpovedať na otázku, ak sa ich niečo opýtaš. Taký bezcharakterný, nevládny, nudný objekt...
Alebo som tiež poznala človeka, ktorý bol tak neuveriteľne slepo sebecký.... Mal dobré úmysly, ale nevedel čítať medzi riadkami, ani keby ho človek tými riadkami utĺkol. A potom boli momenty že keď poviem "aha, kaviareň, nemáš chuť na kávu?", tak mi s úsmevom povie nie a ide ďalej. Lebo úprimne nemá chuť na kávu. Keby som povedala že ja mám chuť na kávu a chcem tam ísť, tak by okamžite išiel. Len keď sa takéto veci stanú niekoľko krát do dňa.... tak to človeka sklame na toľko, že to vzdá.

Toto sú väčšinou typy dôvodov prečo nemá niekto niekoho rád. Tie nuansy sú trocha zložitejšie a rafinovanejšie, než "ten človek ma neohovára"

@anonym_ab414d lenze ked tieto, nazvime ich dolezite detaily, su povahova ctra asi s tym dotycna osoba nic nespravi, mozno sa to da korigovat pod kontrolou, ale ked sa clovek uvolni pozabudne, je opat na startovacom mode, takze zacarovany kruh....

autor
Včera o 10:49
@david1202

@anonym_autor nehnevaj sa ,ale nie kazdy ma chut vypisovať po ploche ,veľa stastia zelam

@david1202 ja sa nehnevam, ty sa nehnevaj ze mi to takto vyhovuje, zelam pekne sviatky :D

klara546
Včera o 11:32

Ja milujem samotu, takže to o čom ty píšeš by bol pre mňa ideálny život.

unbeholfen
Včera o 11:37
@klara546

Ja milujem samotu, takže to o čom ty píšeš by bol pre mňa ideálny život.

@klara546 však ja to tak mám, zvykol som si a ani si to neuvedomujem… Stretnem sa semtam s kamošmi, zajtra ideme do kina, s druhou partiu chodim na tanečné zábavy, s ďalším do wellnesu, ale to sú jednorázové akcie. Neni to také ako v puberte že máte velkú bandu. Idete von, idete spolu do bitky, bojujete s konkurenčnými bandami o nadváldu sídliska… Teraz kebyže ma zbijú ani nemám koho zavolať na odvetu.

cicka33
Včera o 13:46

@anonym_autor
@anonym_autor viaceri sa ta pýtali odkial si, ani raz si nenapisala. Preco?

unbeholfen
Včera o 18:32
@anonym_autor

@anonym_autor slnečna alebo pani. Čo čakáš že príde princ a osloví ťa? Každý si zaslúži šancu. Čo ak ten podivín ako si ho nazvlala mohol mať nejaké problémy. A prečo by to mal byt vlastne podivín, len za to že sa na teba pozeral? Pozerať sa môžeme na to máme oči nie? Za ďalšie keď si mala zlé vzťahy tak každý chlap musí byt za to zlý?

Strana
z3