icon

Závidím mladšej príbuznej jej pokrok v živote

Dnes o 10:23

Tak trochu jej závidím. Mojej o pár rokov mladšej príbuznej. Ešte má status "študentka VŠ", v životopise nula pracovných skúseností, no v realite zásnuby a rozostavaný dom.
Kým ja som v tom veku riešila prvú serióznu prácu, prepočítavala výplatu do dní prežitia a učila sa, ako funguje dospelosť bez manuálu, ona už rieši podlahy a termín kolaudácie. Viem, že porovnávanie a závisť sú mi k ničomu, ale aj tak ma to zožiera

anonym_5f566d
Dnes o 10:28

@anonym_autor nezáviď lebo ťa to zničí

anonym_4077f8
Dnes o 10:31

Na Vianoce???Naozaj dnes nemas,co ine na praci ako sa lutovat,a zavidiet???Pozeraj rozpravky krasne vianocne,chod na prechadzku,var.Len aspon na Vianoce neries zivot chrusta.
Nemas byt za co vdacna v zivote???Ved tou samostatnostou ta vela naucil,viac ako tu tvoju pribuznu,co len studuje a snad sa aj vydala,lebo ona moze skoncit aj tak z holou ritkou.

pralinka25
Dnes o 10:44

dopraj a bude ti dopriate. vsetko co nas v zivote stretne nas nieco nauci niekam nas posunie. nikdy k tebe stastie a lahkost nepride ked budes uvaovat takto. ja som prezila uz aj zdary aj tazke nezdary. viem ake je to "lietat si na oblaciku" aj "clapkat sa v bahne". ane nikdy som neuvazovala takto nad niekym inym. kazdy ma svoje stastie aj nestastie. to co vidis ty je len vysek z niekoho zivota. nevidis vsetko.

miskajerry
Dnes o 10:45
anonym_0690f1
Dnes o 10:46

a ten dom je aj jej alebo ako jedna z mnohych to ma len na buduceho manzela? dosiahla nieco sama ci jej pomohli rodicia? myslis,ze ju to naozaj robi stastnou? ze nema tzv zivot v zlatej klietke? ze jej zivot neprinesie nieco co k zavideniu nebude? miesto hladenia co nemas pozri na to co mas a bud na to pysna

anonym_e34221
Dnes o 10:49
@anonym_4077f8

Na Vianoce???Naozaj dnes nemas,co ine na praci ako sa lutovat,a zavidiet???Pozeraj rozpravky krasne vianocne,chod na prechadzku,var.Len aspon na Vianoce neries zivot chrusta.
Nemas byt za co vdacna v zivote???Ved tou samostatnostou ta vela naucil,viac ako tu tvoju pribuznu,co len studuje a snad sa aj vydala,lebo ona moze skoncit aj tak z holou ritkou.

@anonym_4077f8 myslím, že presne pre takéto komentáre si sem autorka prišla, aby sa cítila lepšie, preto príspevok sformulovala ako sformulovala, ale presne toto je tá hnusná závisť a nie síce priamo, ale stále prianie zlého.... načo toto porovnávanie, každý máme inú životnú cestu

sevrin
Dnes o 10:49

@anonym_autor pomôžem ti. Tam vo svete žije miliarda ľudí, ktorá nemá k dispozícii čistú vodu, žije z dolára na deň a ani netuší, čo to tá kolaudácia vlastne je.
Pomohlo?

anonym_ab931d
Dnes o 10:55

@anonym_autor no ale ten dom asi nestavia ona za svoje peniaze, ale snubenec. Dom bude dokonceny a skolaudovany skor ako budu manzelia, teda jeho vylucne vlastnictvo… nedajboh sa rozvedu a ona sice s vs titulom, ale nula pracovnymi skusenostami pojde pekne naspat do svojej detskej izby s dvoma igelitkami ako prisla, mozno este aj s dietatom na krku… pripadne bude vecna cakatelka na sobas… este stale je co zavidiet podla teba? Stastne a vesele.

anonym_4077f8
Dnes o 10:59
@anonym_e34221

@anonym_4077f8 myslím, že presne pre takéto komentáre si sem autorka prišla, aby sa cítila lepšie, preto príspevok sformulovala ako sformulovala, ale presne toto je tá hnusná závisť a nie síce priamo, ale stále prianie zlého.... načo toto porovnávanie, každý máme inú životnú cestu

@anonym_e34221 si si precitala len prvu vetu,ze???

isis234
Dnes o 11:03

@anonym_autor ..citujem...Kým ja som v tom veku riešila prvú serióznu prácu, prepočítavala výplatu do dní prežitia a učila sa, ako funguje dospelosť bez manuálu, ....
Teba neteší pocit z dobre vykonanej práce? Že zo svojich peňazí si niečo kúpila, čo ťa potešilo? Lebo závisť je veľmi ťažká choroba!!!
Máš prácu? Máš kde bývať? Máš pri sebe blízku osobu, ktorej sa môžeš zdôveriť? Máš si čo obliecť? Tak si bohatý a šťastný človek👏🍀
Píšeš, že nemá skúsenosti s prácou.. A to ju len čaká. Ty to máš už za sebou.
Ako písali vyššie. Až keď bude dom napísaný na katastri na jej meno, až potom!! bude i jej.
Maj lásku v srdiečku. Teš sa s ňou. Zavolá ťa na kolaudáciu. Buď rada, že máš príbuzných, ktorý nie sú bezdomovci. Ani nevieš do akého rána sa zobudíš a budeš potrebovať jej pomoc alebo ona tvoju..
Pokojné Vianoce prajem

anonym_96a9bf
Dnes o 11:08

Este by som pochopila ak niekto “zavidi” zdravie, v zmysle ze tuzi byt tiez zdravy ak nie je, ale zavidiet veci, ktore mozes mat aj ty ked sa posnazis? Nonsens. Mozno keby si namiesto zavisti pracovala na sebe, to by bol lepsi napad…

viestta
Dnes o 12:01

@anonym_autor ôzávisť sú mi k ničomu, ale aj tak ma to zožiera" Sama dobrovolne sa nechas zozierat. Je otazka, ci dokazes svoje nastavenie zmenit a budes spokojna a stastna z toho (urcite nie malo) co mas alebo budes cely zivot zatrpknuta a nestastna. Toto je naozaj iba a len tvoja kapusta, nikto ju za teba nevyriesi.

deti95060810
Dnes o 12:21

si myslíš že dom je všetko? ako áno je to pekné bývať v rod. dome, ale zas nemusí ti to priniesť životné šťastie.
Neboj na každého dôjde. Každý si nesie ten svoj kríž.

anonym_59fe5f
Dnes o 12:24

chcela som darovať nový postavený dom každému kto mi vylieči dcéru. No nik taký sa nenašiel. a ver mi že radšej by som sa vzdala aj nového domu, len aby som mala zdravú dcéru. V dome bývame už roky dieťa je ZŤP.

beata_k
Dnes o 12:38

@anonym_autor A co take dosiahla ona? Ze nasla chlapa, ktory jej to plati? Hmmm, toto nepovazujem za vlastny zivotny uspech.

zuzanaete
Dnes o 12:47

Radsej sa zameraj/presmeruj energiu na seba a dosahovanie vlastneho stastia. Pamataj, ze vzdy vidis iba to, co ti ten druhy clovek dovoli vidiet.

mogaa
Dnes o 13:03

@anonym_autor nemáš čo závidieť....je vysokoškoláčka, vzťah ani nemusí výsť + zrejme stavbu financuje priateľ ktorý zarába, takže dom bude jeho....

anonym_e4c0df
Dnes o 13:29

ako prislo tak odislo.Kde je napisane ze bude stastna cely zivot hlavne pri desnych vztahoch a manzelstvach.Mozno zachvilku budu riesit rozvod a delenie majetku.Ja teda co vidim naokolo same rozvody aj dlhorocnach parov katastrofa.Nevies nikdy ako sa jej co otoci.A aj tebe sa moze ako k horsiemu tak aj k lepsiemu

dudos
Dnes o 13:37

Závisť je prirodzená ľudská vlastnosť. Nikto sa jej nevyhne. Dôležité je to ako s touto vlastnosťou vieme narábať.
Každý z nás má iný štart do “dospeláckeho” života. Ak teraz žneš dobré veci z toho ťažkého začiatku, môžeš byť právom na seba hrdá.

svetlonos
Dnes o 14:33
@anonym_59fe5f

chcela som darovať nový postavený dom každému kto mi vylieči dcéru. No nik taký sa nenašiel. a ver mi že radšej by som sa vzdala aj nového domu, len aby som mala zdravú dcéru. V dome bývame už roky dieťa je ZŤP.

@anonym_59fe5f
tak ty si ma normalne rozplakala. Prajem napriek vsetkemu pekne Vianoce a vsetko dobre vám ❤️

anonym_86a2cb
Dnes o 15:28

Ojo, jojo, jooj veci nemusia byť také aké sa zdajú na prvý pohľad. To je ešte len kolaudácia a keď je domček na hypotéku a pred manželstvom tak určite nie je jej. Ja som už takých čo lietajú v oblakoch videla to mi ver a nakoniec všetko bolo ináč. Prajem pokoj v duši.

anonym_74ddae
Dnes o 15:32
@anonym_59fe5f

@anonym_59fe5f presne toto som išla napísať. Bez váhania by som vymenila dom za garsónku (alebo aj nič), ak by som za to mala zdravé dieťa. Ani vlastný dom ti nezaručí nekonečné šťastie.