icon

Žijete zo dňa na deň?

13. okt 2025
Strana
z2
vakatko
13. okt 2025

@anonym_autor z čoho chceš mať energiu, keď neješ a chudneš, z AD ju určite nedostaneš. Začni sa normálne stravovať, zásobovať telo živinami zelenina, proteíny, zdravé tuky... vráti sa ti energia aj chuť do života, nenič si život závislosťou na tabletkách.

anonym_27fb6e
13. okt 2025
@vakatko

@anonym_autor z čoho chceš mať energiu, keď neješ a chudneš, z AD ju určite nedostaneš. Začni sa normálne stravovať, zásobovať telo živinami zelenina, proteíny, zdravé tuky... vráti sa ti energia aj chuť do života, nenič si život závislosťou na tabletkách.

@vakatko inac dobra poznamka.

autor
13. okt 2025
@anonym_27fb6e

@anonym_autor chod do prirody,do,lesa, na hriby. mne velmi pomaha chodit chodit chodit

@anonym_27fb6e chodim Veľa, zbierame bylinky, hriby, plody prirody. Najradšej by som sa presťahovala niekam do Makova na Kysuce, niekam kde líšky dávajú dobrú noc. Ale skĺbiť to s rodinou, prácou, časovo nejde to denne. Ešte o rodiča sa starať. Jedného som pochovala, druhý samý zdr.problem. Ja detto

anonym_29e0cf
13. okt 2025
@vakatko

@vakatko Neviem ci ste niekedy zazili depresiu a s tym spojene nechutenstvo. Ja ano. A poviem vam, ze to nie je nieco pre co sa clovek rozhodne, o tom, ze clovek nechce jest ale o tom, ze sa mu zrazu neda jest, ze absolutne nema chut na jedlo a nevie do seba nic dostat. A je rad ze zje aspon nieco malo na ranajky, nieco malo na obed. Zrazu to telo (hovorim o svojej skusenosti) akoby jedlo odmietalo. No a vyklula sa z toho depresia. Je to komplikovanejsie ako si myslite.

autor
13. okt 2025
@anonym_29e0cf

@vakatko Neviem ci ste niekedy zazili depresiu a s tym spojene nechutenstvo. Ja ano. A poviem vam, ze to nie je nieco pre co sa clovek rozhodne, o tom, ze clovek nechce jest ale o tom, ze sa mu zrazu neda jest, ze absolutne nema chut na jedlo a nevie do seba nic dostat. A je rad ze zje aspon nieco malo na ranajky, nieco malo na obed. Zrazu to telo (hovorim o svojej skusenosti) akoby jedlo odmietalo. No a vyklula sa z toho depresia. Je to komplikovanejsie ako si myslite.

@anonym_29e0cf áno, tak. Rada by som jedla ale už aj vyvratim ak zjem nasilu

autor
13. okt 2025
@vakatko

@vakatko skús poručiť telu, ktoré odmieta. Zjem a skončí to na wc

vakatko
13. okt 2025
@anonym_29e0cf

@anonym_29e0cf tvoja ľútosť a obhajovanie jej nepomôže, treba ju povzbudiť aby sa posunula ďalej a prestala sa ľutovať.

autor
13. okt 2025

Ešte tieto dva týždne musím v práci vydržať a potom snáď hospitalizácia a zvážiť smer ďalšej mojej existencie 😞

anonym_27fb6e
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_27fb6e chodim Veľa, zbierame bylinky, hriby, plody prirody. Najradšej by som sa presťahovala niekam do Makova na Kysuce, niekam kde líšky dávajú dobrú noc. Ale skĺbiť to s rodinou, prácou, časovo nejde to denne. Ešte o rodiča sa starať. Jedného som pochovala, druhý samý zdr.problem. Ja detto

@anonym_autor vidim ze mame podobne osudy. :( uplne ta chapem. utiect a zmenit uplne vsetko.

anonym_27fb6e
13. okt 2025
@anonym_autor

Ešte tieto dva týždne musím v práci vydržať a potom snáď hospitalizácia a zvážiť smer ďalšej mojej existencie 😞

@anonym_autor ides na psychiatriu? aj ja som zvazovala. ale nema mi kto pomoct s detmi

autor
13. okt 2025
@vakatko

@anonym_29e0cf tvoja ľútosť a obhajovanie jej nepomôže, treba ju povzbudiť aby sa posunula ďalej a prestala sa ľutovať.

@vakatko bola som raz hospitalizovaná a to co odporúčas nie je správny prístup. V dobrom píšem. Povzbudzovanie nie je asi to pravé týchto stavoch. Skôr pochopenie. A ja nikoho takého nemám žiaľ

anonym_27fb6e
13. okt 2025
@anonym_autor

@vakatko skús poručiť telu, ktoré odmieta. Zjem a skončí to na wc

@anonym_autor nerob to, robila som to iste, nakoneic som skoncila s chronickym zapalom zaludka

anonym_94dc80
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nemyslím ohľadom financií, ale že vás nic nebaví, nemáte energiu? Ja len vstanem a jediné na čo sa teším, že pôjdem znova večer spať. Ziadna radost, plány do budúcna ani na budúci týždeň. Už ma nebaví sa o seba ani starať, do obchodu ísť čistá katastrofa, nasilu. Nikam nechodím, len do práce. Domácnosť zanedbaná. Nebaví ma ani ústa otvárať. Schudla som, čo mi nechutí. Len čaje pijem. Neviem ako dlho vydržím. AD beriem dlhodobo

@anonym_autor porozprávaj sa s psychiatrom o možnosti hospitalizácie. Človek funguje, rieši, každodenné záležitosti a myslí si, že v tomto režime bude fungovať stále. Jedného dňa sa hlava vypne a prestane spolupracovať. Dovtedy naozaj skús psychológa, to nevadí, že momentálne je lepšie obdobie, rozprávaj o tom, kedy je to horšie. Aj ja som introvert, no a čo? Keď treba, komunikujem.

anonym_29e0cf
13. okt 2025
@vakatko

@vakatko Tak nic, asi si nezazila. To nie je sebalutost, len konstatovanie ako to proste pri takych chorobach s jedenim funguje/nefunguje. Ze to sa neda len tak rozhodnut sa, ze budem viac jest, je to proste komplexnejsi problem.

autor
13. okt 2025
@anonym_27fb6e

@anonym_autor ides na psychiatriu? aj ja som zvazovala. ale nema mi kto pomoct s detmi

@anonym_27fb6e chcem ísť. Raz som bola a velmi mi to pomohlo vtedy. Ako staré máš deti? Môj bol vtedy škôlkar. Staral sa muž. Máš rodičov, muža, svokru, sestru? Hoc koho.

vladuska20
13. okt 2025
@anonym_autor

@vakatko bola som raz hospitalizovaná a to co odporúčas nie je správny prístup. V dobrom píšem. Povzbudzovanie nie je asi to pravé týchto stavoch. Skôr pochopenie. A ja nikoho takého nemám žiaľ

@anonym_autor skoda,ze nemas oporu doma ziadnu.Lepsie by sa ti z toho dostavalo,aj keby si mala chut len spat,tvoj muz by ta aj na silu donutil vstat a ist napr.do tej prirody,isli by ste spolu.Alebo by sa ta pytal,rozoberal to s tebou do detajlu.Taky psycholog doma,ako prva pomoc.

autor
13. okt 2025
@anonym_27fb6e

@anonym_autor nerob to, robila som to iste, nakoneic som skoncila s chronickym zapalom zaludka

@anonym_27fb6e viem, veľmi chcem jest 😭Ale akooo? Je mi ľúto aj toho jedla ak skončí vo WC. Tiež si finančne nevyskakujeme. Preto musim vziať pracovne ešte tieto dva týždne. Už sa mi aj sníva

vakatko
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_27fb6e viem, veľmi chcem jest 😭Ale akooo? Je mi ľúto aj toho jedla ak skončí vo WC. Tiež si finančne nevyskakujeme. Preto musim vziať pracovne ešte tieto dva týždne. Už sa mi aj sníva

@anonym_autor rozmixuj si zeleninovú polievku s mäsom a popíjaj zo šálky.

anonym_27fb6e
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_27fb6e chcem ísť. Raz som bola a velmi mi to pomohlo vtedy. Ako staré máš deti? Môj bol vtedy škôlkar. Staral sa muž. Máš rodičov, muža, svokru, sestru? Hoc koho.

@anonym_autor nema kto. ale ked to bude neunosne. musim zohnat.

anonym_92ea4f
13. okt 2025

veru ano.Teraz mam momentalne velmi blbe obdobie uz niekolko rokovCasto kvoli tomu aj placem.Pretoze nebyvam ako chcem.Podla svojeho blbo sme sa unahlili s kupou zlej nehnutelnosti..Len proste cakam uz na magicky datum predaja nehnutelnosti po 5 rokoch a tesim sa do noveho byvania podla svojich predstav pretoze tu veru mam dojem ze prezivam zo dna na den.Ked ta to niekde nebavi a musis tam vydrzat.Uz len rok a pol a budeme oslobodeni

anonym_28b462
13. okt 2025
@anonym_92ea4f

veru ano.Teraz mam momentalne velmi blbe obdobie uz niekolko rokovCasto kvoli tomu aj placem.Pretoze nebyvam ako chcem.Podla svojeho blbo sme sa unahlili s kupou zlej nehnutelnosti..Len proste cakam uz na magicky datum predaja nehnutelnosti po 5 rokoch a tesim sa do noveho byvania podla svojich predstav pretoze tu veru mam dojem ze prezivam zo dna na den.Ked ta to niekde nebavi a musis tam vydrzat.Uz len rok a pol a budeme oslobodeni

@anonym_92ea4f ked uz cakas 5 rokov a trpis, snad vies o tom, ze budes platit dan len zo zisku? Napr si kupila za 100000, predas za 120000, dan je len zo sumy 20000 vo vyske 19 percent. Stoji ti to za to?

anonym_92ea4f
13. okt 2025
@anonym_28b462

@anonym_92ea4f ked uz cakas 5 rokov a trpis, snad vies o tom, ze budes platit dan len zo zisku? Napr si kupila za 100000, predas za 120000, dan je len zo sumy 20000 vo vyske 19 percent. Stoji ti to za to?

@anonym_28b462 nie my to teraz vieme predat za ovela drahsie a to by uz bola ina suma do odvodov a bolo by to aj tak dost ja som to uz davno prepocitavala o tomto viem ze je to len zo zisku.Inak by sme tu neboli.A to nie je len.Bola by to dost velka suma aj tak co si ja za to mozem kupit a dat do noveho ako do statu a im do kasy.Ten rok a pol je uz nic

anonym_28b462
13. okt 2025
@anonym_92ea4f

@anonym_28b462 nie my to teraz vieme predat za ovela drahsie a to by uz bola ina suma do odvodov a bolo by to aj tak dost ja som to uz davno prepocitavala o tomto viem ze je to len zo zisku.Inak by sme tu neboli.A to nie je len.Bola by to dost velka suma aj tak co si ja za to mozem kupit a dat do noveho ako do statu a im do kasy.Ten rok a pol je uz nic

@anonym_92ea4f jasne, chapem. Len ze niektori ludia si to nespravne vysvetluju.

nelka93
15. okt 2025

Nie

dianaaaaa
16. okt 2025

Určite nie.... Žijeme len raz a život si treba užívať....
Človek nikdy nevie,kedy príde jeho cas

Strana
z2