icon

Žijete zo dňa na deň?

13. okt 2025
Strana
z2
anonym_67b5c6
13. okt 2025

áno

irusa
13. okt 2025

zatiaľ áno

diewcatqoo
13. okt 2025

Nie

autor
13. okt 2025

@anonym_autor nemyslím ohľadom financií, ale že vás nic nebaví, nemáte energiu? Ja len vstanem a jediné na čo sa teším, že pôjdem znova večer spať. Ziadna radost, plány do budúcna ani na budúci týždeň. Už ma nebaví sa o seba ani starať, do obchodu ísť čistá katastrofa, nasilu. Nikam nechodím, len do práce. Domácnosť zanedbaná. Nebaví ma ani ústa otvárať. Schudla som, čo mi nechutí. Len čaje pijem. Neviem ako dlho vydržím. AD beriem dlhodobo

autor
13. okt 2025

S peniazmi tiež len tak akurát. Čiže ísť si oodychut nehrozí a teraz by som nevedela asi ani oddychovať, len spať 😔

anonym_67b5c6
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nemyslím ohľadom financií, ale že vás nic nebaví, nemáte energiu? Ja len vstanem a jediné na čo sa teším, že pôjdem znova večer spať. Ziadna radost, plány do budúcna ani na budúci týždeň. Už ma nebaví sa o seba ani starať, do obchodu ísť čistá katastrofa, nasilu. Nikam nechodím, len do práce. Domácnosť zanedbaná. Nebaví ma ani ústa otvárať. Schudla som, čo mi nechutí. Len čaje pijem. Neviem ako dlho vydržím. AD beriem dlhodobo

@anonym_autor ja som to myslela tak, že nič neplánujem dopredu. fungujem tu a teraz. energie mám pomenej - jeseň. inak OK. a peniaze tiež akurát, ale zatiaľ sa dá.

ivik4
13. okt 2025

Ani nie. Len cez zimne obdobie som dost unavena. Planujeme vzdy aj male aj velke vylety atd.

anonym_3726d9
13. okt 2025
@anonym_autor

S peniazmi tiež len tak akurát. Čiže ísť si oodychut nehrozí a teraz by som nevedela asi ani oddychovať, len spať 😔

@anonym_autor treba ísť do prírody, je to zadarmo a dobije to energiu, keď je človek furt zatvorený doma bude to len horšie.

anonym_116617
13. okt 2025

Mám to veľmi podobne, posledné skoro štyri roky žijem takto a nie som šťastná ani náhodou. Teším sa na večer a že pôjdem spať, mám depresiu.

kiki68
13. okt 2025

Ano a aj nie, ale urcite nezijem v nejakej nicote, skor niekedy nemam cas a stale skacem z jedneho do druheho 😀

madeincssr
13. okt 2025

@anonym_autor zijes sama? Si uz nie najmladsia? Vyhorenie? Nejake zaluby/aktivity vonku na vzduchu/v prirode nemas? Dokazu nabijat cloveku baterky. Psik (utulok, najprv len vencenie, potom povedzme docaska a az potom natrvalo)?

vlachienka
13. okt 2025

Nie. Taký život by ma nebavil 😀

leona45
13. okt 2025

Kúpte si psa

anonym_65488c
13. okt 2025

Ja jesen a zimu (okrem lyzovacky a sviatkov) nemusim. Som jarno-letny typ. Ale.
Uz mam naplanovane jesenne prazdniny a sviatky. Riesim co uvidime, kam pojdeme a koho navstivime. Tak to ma drzi nad vodou. Inac by som momentalne asi tiez nebola najstastnejsia.
A nutim sa pravidelne chodit behat, robi to zazraky. Beh ma uz neraz zacharnil... moj najlepsi kamosko.
Treba si najst nieco co ta "pozdvihne".

vladuska20
13. okt 2025

Tak zalezi ako to beriem,ked sa na nieco moc tesim,cas mi ide pomaly.Dni sa vlecu slepacim krokom.Ked mam neutralne tak sa len obzriem ako ten cas leti,neskutocne milovymi krokmi.Niekedy mam chut zastavit cas a byt len a len v tej danej chvili,nech sa opakuje dlho,predlho.
No ty mas depresie a ak ti lieky nezaberaju,mala by si ist znova k doktorovi,nech ti predpise ine lieky.

autor
13. okt 2025
@vladuska20

Tak zalezi ako to beriem,ked sa na nieco moc tesim,cas mi ide pomaly.Dni sa vlecu slepacim krokom.Ked mam neutralne tak sa len obzriem ako ten cas leti,neskutocne milovymi krokmi.Niekedy mam chut zastavit cas a byt len a len v tej danej chvili,nech sa opakuje dlho,predlho.
No ty mas depresie a ak ti lieky nezaberaju,mala by si ist znova k doktorovi,nech ti predpise ine lieky.

@vladuska20 toto už mám tretie a všetky na figu

vladuska20
13. okt 2025
@anonym_autor

@vladuska20 toto už mám tretie a všetky na figu

@anonym_autor tak zvysit davkovanie treba.Aj psychologa treba k tomu vyhladat a zistit aj co by ta naplnalo,tesilo v zivote.

madeincssr
13. okt 2025

Clovek by sa mal mat na co tesit. Aspon na vikend. Ale nemala by to byt zas len bytova (sedava, obrazovkova, oci unavujuca...) aktivita. Ist niekam VON (hoci len prechadzka, hoci len na druhy koniec mesta ist na nieco dobre, do parku/lesoparku, plavaren, bicykel...) Alebo vylet niekam (hoci vlakom/busom), obcas nejaky tuzemsky/okolity poznavaci zajazd (byvaju aj nie drahe a fajn). Nemas sa ku komu pridat na nejake aktivity?
Cloveku sa obcas nikam nechce, ale ked sa "vykope" (hoci aj za nie idealneho pocasia), zvacsa je potom rad, ze isiel.

autor
13. okt 2025
@vladuska20

@anonym_autor tak zvysit davkovanie treba.Aj psychologa treba k tomu vyhladat a zistit aj co by ta naplnalo,tesilo v zivote.

@vladuska20 len tie objednáva ie termíny. Raz som bola objednaná, čo sa mi žiť nechcelo a keď prišiel o 5 týždňov termín, už mi bolo fajn a nevedela som čo hovoriť. Ja som introvert. Nedá sa zo mňa vydolovať, keď nie je najhoršie. Ja by som potrebovala hneď v tom danom momente a to je nemožné. To len zaviesť rovno na psychiatriu ako urgent.

autor
13. okt 2025
@madeincssr

@anonym_autor zijes sama? Si uz nie najmladsia? Vyhorenie? Nejake zaluby/aktivity vonku na vzduchu/v prirode nemas? Dokazu nabijat cloveku baterky. Psik (utulok, najprv len vencenie, potom povedzme docaska a az potom natrvalo)?

@madeincssr som s mužom, teenagerom (ten má na háku) a psíka máme, našťastie. Bez neho neviem co by bolo. Muž nevie pochopiť co prežívam. Je dobrý, nevyčíta, neočakáva ale nechápe moje pocity a zmýšľanie. Ja zase chápem, že nechápe a tak som v tom sama. Mám 44,aj hormóny v ťahu. Užívam kadečo prírodné no nič moc zatiaľ

vladuska20
13. okt 2025
@anonym_autor

@vladuska20 len tie objednáva ie termíny. Raz som bola objednaná, čo sa mi žiť nechcelo a keď prišiel o 5 týždňov termín, už mi bolo fajn a nevedela som čo hovoriť. Ja som introvert. Nedá sa zo mňa vydolovať, keď nie je najhoršie. Ja by som potrebovala hneď v tom danom momente a to je nemožné. To len zaviesť rovno na psychiatriu ako urgent.

@anonym_autor tak sa daj hospitalizovat,normalne si zavolaj sanitku,ze to chces tu ukoncit a oni ta ako urgent hospitalizuju na psychiatriu.Tam ta uz daju dokopy,aj si oddychnes od prace,ci domacnosti.Vypnes od vsetkeho a mozno ti konecne aj liecbu dobre nastavia.

bloger
13. okt 2025

@anonym_autor To poznám tiež to tak mám.

anonym_27fb6e
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor uplne normalne. su take dni.

anonym_27fb6e
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor chod do prirody,do,lesa, na hriby. mne velmi pomaha chodit chodit chodit

gemerka17
13. okt 2025
@anonym_autor

@madeincssr som s mužom, teenagerom (ten má na háku) a psíka máme, našťastie. Bez neho neviem co by bolo. Muž nevie pochopiť co prežívam. Je dobrý, nevyčíta, neočakáva ale nechápe moje pocity a zmýšľanie. Ja zase chápem, že nechápe a tak som v tom sama. Mám 44,aj hormóny v ťahu. Užívam kadečo prírodné no nič moc zatiaľ

@anonym_autor nič si pre to neurobila aby ti bolo lepšie. Len prežívaš a mas kopec výhovoriek ako to nejde. Psycholog a správne nastavená liečba od psychiatra je cesta ako to zlepšiť a vrátiť sa poriadne do života. Psycholog je asi 80% úspechu a treba s nim pravidelne pracovať pocas užívania AD. Tu ho casto krat treba aj zaplatiť, aby sa dosiahol želaný efekt. Vôbec to nemas, tak necakaj, ze sa z toho dostaneš. Zmyslom je vysadiť AD a vrátiť sa späť do života. Za tu dobu už si mala mat po tejto životnej fázy. Všetko zavisi vsak od teba. Kľudne sa daj aj hospitalizovať a možno ťa to nakopne niečo so sebou aj robiť.

autor
13. okt 2025
@vladuska20

@anonym_autor tak sa daj hospitalizovat,normalne si zavolaj sanitku,ze to chces tu ukoncit a oni ta ako urgent hospitalizuju na psychiatriu.Tam ta uz daju dokopy,aj si oddychnes od prace,ci domacnosti.Vypnes od vsetkeho a mozno ti konecne aj liecbu dobre nastavia.

@vladuska20 asi áno. Len zajtra musím ešte na dva týždne do práce mimo SK, je to dohodnuté. Neviem ako vydržím, musím. Bude to extremne ťažké. A potom už iba na seba budem myslieť.

autor
13. okt 2025
@gemerka17

@anonym_autor nič si pre to neurobila aby ti bolo lepšie. Len prežívaš a mas kopec výhovoriek ako to nejde. Psycholog a správne nastavená liečba od psychiatra je cesta ako to zlepšiť a vrátiť sa poriadne do života. Psycholog je asi 80% úspechu a treba s nim pravidelne pracovať pocas užívania AD. Tu ho casto krat treba aj zaplatiť, aby sa dosiahol želaný efekt. Vôbec to nemas, tak necakaj, ze sa z toho dostaneš. Zmyslom je vysadiť AD a vrátiť sa späť do života. Za tu dobu už si mala mat po tejto životnej fázy. Všetko zavisi vsak od teba. Kľudne sa daj aj hospitalizovať a možno ťa to nakopne niečo so sebou aj robiť.

@gemerka17 ten psycholog nie je poruke kedy si zmyslim, písala som to tu už. Psychiatrovi nerozkazem ako ma má liečiť. Asi málo do toho vidíš. Snažila som sa veľa, až přišlo totalne vyčerpanie. Neviem, toto ludia nemôžu pochopit ak sa ich to priamo netýka. Môj je so mnou denne a nedovolí si tvrdit, že robím málo alebo sa nesnažím. Je mi často ľúto takéhoto pohľadu nezainteresovanych. Skôr to v nás ešte tie negatívne pocity a bezradnosť prehĺbi. Z nepochopenia.

madeincssr
13. okt 2025

Obavam sa, ze lekari (psycholog a psychiater) vyriesia docasne stavy, ale celkovo (nafurt) sa clovek musi vratit k zmysluplnej zivotnej naplni sam, hladanim toho, co ho tesi, naplna. A ked jeho partner s nim nic nezdiela (ziadny spolocny mimodomaci konicek, aktivita), musi si svoje baterky-nabijajuce aktivity najst sam, resp. s konickarskymi partakmi, kamosmi (co zas partner moze znasat tazsie).

gemerka17
13. okt 2025
@anonym_autor

@gemerka17 ten psycholog nie je poruke kedy si zmyslim, písala som to tu už. Psychiatrovi nerozkazem ako ma má liečiť. Asi málo do toho vidíš. Snažila som sa veľa, až přišlo totalne vyčerpanie. Neviem, toto ludia nemôžu pochopit ak sa ich to priamo netýka. Môj je so mnou denne a nedovolí si tvrdit, že robím málo alebo sa nesnažím. Je mi často ľúto takéhoto pohľadu nezainteresovanych. Skôr to v nás ešte tie negatívne pocity a bezradnosť prehĺbi. Z nepochopenia.

@anonym_autor treba mat takého psychologa, ktory po ruke bude. Nie že raz sa nahlásim a potom som ticho, vsak nič mi nie je, ked tam idem. S nim mas pracovať od prvého dňa čo si dostala AD. Bola si tam RAZ za tu dlhu dobu, hlavne že do seba ľaduješ lieky. Ak sama v sebe nevieš vyriešiť problém, je na to odborník, ktory ťa navedie. Toto nie je len tvoj problem, velmi vela ľudí čaká na zázračnú pilulku, od ktorej jej bude lepšie alebo nejaký moment. Alebo žeby pracovali so psychologom tak to nie. Chod za ním a maj pravidelne sedenia, aj keď vyskusas 4 rôznych, nie vždy musí prvý sadnúť. Je to tvoja najlepšia liečba a zial vôbec si ju za tu dobu nemas. Cize nedivím sa, že si sa nikam neposunula a prežívaš. Takáto diagnoza je len a len na tebe, ked sama nebudeš pracovať a chcieť, sa to nezlepší, čo vidíš aj sama. Dlhodobo stojíš bez posunu na jednom mieste. Bud rada, ze je s tebou ešte manžel, nie každý partner to vydrží.

anonym_077ec5
13. okt 2025

@anonym_autor da sa aj inak?

Strana
z2