Život bez zmyslu
Nevidim zmysel v nicom nechcem robit nic nebavi ma to tu vseobecne..mam pocit ze zivot v tejto dobe je len prahsproste nahananie sa za vsetkym, peniazmi, statusom, zazitkami atd atd..vyplnit vsetko aby sme sa necitili prazdny a ja sa tak citim predsa. Su lepsie dni ale potom znova to iste. Mam dost konickov, chodim do gymu, behat, malujem citam knihy atd ...ale nevidim v tom zmysel. Nechcem chodit do roboty nechcem byt s ludmi pol dna a prist domov vycucnta z energie. Nebavia ma uz ani vylety ci dovolenky..ludia v okoli mi chcu davat nevyziadane radyo ktore nestojim a pritom nikto z nich neprechadza tym co ja. Zaciatok roka osobne problemy, v praci, rozchod, a nakoniec smrt otca pred par mesiacmi. Odvtedy zijem iny zivot akoby nieco vo mne zomrelo s nim a ja len prezivam. Psycholog mi nepomohol vobec Je mi dobre doma samej alebo vonku ked svieti slnko a pri jeho jrobe..
@brontofuz nevies...to ze poznas taku osobu fajn ale pokial to sam nezazijes, nevies ....
@anonym_autor aj ja som mal depku ale sam som sa z toho dostal, viem ocom to je, ked si nevies sama pomoct musis vyhladat pomoc viac ti neporadim, je tu zbytocne vypisovat rozne rady treba ist za odbornikom
@amdornik mrzi ma cim si prechadzas 😥❤️ podla mna je to obdobie nicnerobenia prechodne ale netusim kedze som to nemala nikdy az takto. Niekto iny to mozno riesi pracou stale ale ja nemam chut lebo mi to vsetko nedava zmysel nebavi a nebudem sa proste do toho nutit. Tie veci z hlavy neodidu len preto ze sa akoze niecim zamestnan a vecer ma to zas dozenie..
@anonym_autor ďakujem. nemám to až tak zlé, ako čítam teba. stále sa viem zasmiať napríklad. či usmiať. ale väčšinou som bez nálady a vôbec nič ma nebaví a nič sa mi nechce. či uvarím alebo operiem, všetko mechanika, s nechuťou a odporom. musím sa rovnako nútiť. dúfam, že to čoskoro prejde, lebo som si vedomá, že toto nie je dobré. výhodu mám v tom, že mám celkom vtipné dieťa v puberte, čiže veľakrát ma rozosmeje práve ono.. kebyže som úplne sama, asi by mi preskočilo...
@anonym_autor dusicky som cele preplakala. a Vianoce? to ani nevravim, vobec sa netesim, zas budem len revat, ale nemozem pred detmi. ked vidim ako sa vsetci tesia..
@anonym_13b760 s detmi to musi byt este tazsie ked vidis tu radost a ty sa radovat nevies 😥 snad najdes silu aby aspon ony mali nieco z toho ale musi to byt tazke velmi
Ahoj, nerozmýšľala si zaobstarať si psíka alebo mačku? Prídeš domov a čaká ťa stvorenie, ktoré ťa zahrnie nezištnou láskou, pohyb v prírode so psíkom by pomohol tvojej pošramotenej psychike, hladkanie srsti a hra so psíkom spôsobí, že sa vyplavuje serotonín a dopamín.... Prečítaj si niečo o benefitoch na zdravie človeka, ak vlastní psíka.
Strata blízkeho bolí a chce to čas, kým sa to zahojí. Ak to sama nezvládaš, obráť sa na odborníkov.
Ahoj, nerozmýšľala si zaobstarať si psíka alebo mačku? Prídeš domov a čaká ťa stvorenie, ktoré ťa zahrnie nezištnou láskou, pohyb v prírode so psíkom by pomohol tvojej pošramotenej psychike, hladkanie srsti a hra so psíkom spôsobí, že sa vyplavuje serotonín a dopamín.... Prečítaj si niečo o benefitoch na zdravie človeka, ak vlastní psíka.
Strata blízkeho bolí a chce to čas, kým sa to zahojí. Ak to sama nezvládaš, obráť sa na odborníkov.
@ika02 je to fajn mat psa =) torcha to pomaha viem z vlastnej skusenosti aj inych ale tu pomoze len terapia ak je to uz taketo stadium =)
@anonym_autor vola sa to depresia, pomoze psychológ alebo terapeut
@brontofuz vsak ked budes na tom podobne a zazijes, mozes navstivit odbornika sam. Dakujem za rady
Viem ako Ti je a posielam objatie..zaciatkom roka som stratila dvoch blizkych ludí..nasu rodinnu priatelku ktorú som poznala od mala a bola mi ako mama,mohla som sa jej zdoveriť,zdielať sa..a zomrel mi nahle nečakane brat..pomaly koniec roka a tiež vidim na sebe ako hlboko ma to zasiahlo.Mam svoju rodinu,nie som sama ale kazdý človek je jedinečný a nenahraditelný takže je to bolesť...celé mesiace som nedokazala hrať na klavír ani malovať,moje zaluby ktoré ma predtým naplnali...naozaj to chce čas...po daždi zas vyjde slnko
@veverina mrzi ma , vidim ze viacerym zomreli surodenci mozem sa opytat brat mal kolko, moj mal len 40 rokov neviem sa cez to prenesit :( nikdy nebol chory nikdy a zrazu rakovina
@veverina mrzi ma , vidim ze viacerym zomreli surodenci mozem sa opytat brat mal kolko, moj mal len 40 rokov neviem sa cez to prenesit :( nikdy nebol chory nikdy a zrazu rakovina
@anonym_13b760 mal cerstvu 50- tku,zdravý športovec,nemal ani jeden zubný kaz vo svojom veku..a odrazu infarkt..zomrel doma pred ocami rodičov ☹
@anonym_13b760 mal cerstvu 50- tku,zdravý športovec,nemal ani jeden zubný kaz vo svojom veku..a odrazu infarkt..zomrel doma pred ocami rodičov ☹
@veverina :( na toto ozaj neviem co napisat. nenahanal sa kvoli praci alebo nebol introvert?
ozaj mi toto rozum neberie a ozrani sa dozivaju aj dochodkov. nechapem
@brontofuz magnosolv mám. len som lajdák, zabúdam si ho dávať... včera som mala, dnes mi to už vypadlo. idem si hneď aj rozrobiť. inak beriem aj vitamíny kadejaké, čiže zdravotne som celkom fajn. ale tá psychika... šľak aby to trafil 😀
@amdornik ja som to bral ráno, vecer teraz uz to nepotrebujem ale uz začína to blbe obdobie ráno tma, poobede tma, medzi tým dážď =)
A dostavam rady akoze od kamaratov ktori maju stake oboch rodicov ze ved rob daco so sebou nemozes takto zastat na mieste a stagnovat..rob co ta bavi naplna skusaj nove veci. Uz ani neodpovedam na taketo debilne kecy mam chut poslat vsetkych niekam..lebo ani netusia ake to je a mudry je kazdy. Lebo len to je ich zmysel makat a hromadit mamon a zazitky, rychly dopamin nech sa citia lepsie pred ostatnymi. Je mo z toho vsetkeho zle mam chut odstrihnut vsetkych zo zivota aby som uz nemusela pocuvat tie kecy..nikto z nich sa ma ani nespytal s odstupom par dni po jeho smrti ako mi je. Hlavne ze ked sa to stalo kazdy sa hral ako je tu pre mna. Pretvarka a falos. Esteze ja som si vzdy kazdeho vypocula ked ich nieco trapilo. Nemam chut teraz pocuvat tie ich starosti typu nastval ma sef kolega alebo pokazilo sa mi auto pracka atd..alebo porovnavanie smrti otca so psom alebo papagajom. Ako fakt su ludia tak bezcitni a egocentricki? Nechapem neviem. Pardon za dlhsi vylev ale potrebovala som to zo seba dostat uz
@anonym_autor odstrihni všetkých tých ľudí zo svojho života. Nebudú ti chýbať. Rob, ako to ty cítiš. Ja som mala podobne pocity, ale mala som iné dôvody, nie smrť rodiča, ale zažila som v živote veľkú stratu. Pripadalo mi to komické, keď sa mi napríklad kolegyňa sťažovala, ako jej neodpísal na sms nejaký náhodný chlap, skrátka tí ľudia riešili samé nezmysly. Orvorilo mi to oči, odstrihla som 90% ľudí zo svojho života a dodnes mi nechýbajú. Urobila som si poriadok vo vzťahoch. A je to lepšie. Ja už nemám žiadnu kamarátku a komunikujem len s najbližšími. Vôbec mi nikto cudzí k životu nechýba, žiadne povrchné vzťahy už vo svojom živote nechcem. Tliachanie s kamarátkami o ničom ma nezaujíma. Ak potrebuješ byť sama, v prírode, na slnku, rob to. Do práce sa ale chodiť musí, musíš z niečoho žiť, žiaľ inak to nejde. Možno zmena práce by ti pospela. Zastav sa, nehľadaj zmysel života. Ty teraz potrebuješ pokoj, prežiť smútok. Držím ti palce, lebo prechádzas náročným obdobím a nebude to ľahké.
@anonym_autor odstrihni všetkých tých ľudí zo svojho života. Nebudú ti chýbať. Rob, ako to ty cítiš. Ja som mala podobne pocity, ale mala som iné dôvody, nie smrť rodiča, ale zažila som v živote veľkú stratu. Pripadalo mi to komické, keď sa mi napríklad kolegyňa sťažovala, ako jej neodpísal na sms nejaký náhodný chlap, skrátka tí ľudia riešili samé nezmysly. Orvorilo mi to oči, odstrihla som 90% ľudí zo svojho života a dodnes mi nechýbajú. Urobila som si poriadok vo vzťahoch. A je to lepšie. Ja už nemám žiadnu kamarátku a komunikujem len s najbližšími. Vôbec mi nikto cudzí k životu nechýba, žiadne povrchné vzťahy už vo svojom živote nechcem. Tliachanie s kamarátkami o ničom ma nezaujíma. Ak potrebuješ byť sama, v prírode, na slnku, rob to. Do práce sa ale chodiť musí, musíš z niečoho žiť, žiaľ inak to nejde. Možno zmena práce by ti pospela. Zastav sa, nehľadaj zmysel života. Ty teraz potrebuješ pokoj, prežiť smútok. Držím ti palce, lebo prechádzas náročným obdobím a nebude to ľahké.
@anonym_8d7148 mi pises z duse.
este sa mozes porozpravast s AI =) chat GPT alebo gemini ale to je skor len na zabitie nudy
@anonym_13b760 myslim si že stres ☹..uponahlanosť tejto doby
@veverina :(
psycholog neodporučil návštevu psychiatra? to vyzerá na lieky - depresia
@anonym_autor
Keď pred časom nečakane zomrel zaťov otec, náhodne (existujú vôbec náhody?) sa mi dostala do rúk kniha Alexandra Levyho, newyorského psychiatra, Sbohem, mami, sbohem, tati. Veľa som sa z nej dozvedela. O dospelých sirotách. Pri deťoch vnímame osirenie dlhodobo, pri dospelých už po 2-3 týždňoch okolie čaká, že sme sa cez to racionálne preniesli. A nie je to tak. Následky sa môžu prejaviť aj po dlhšej dobe, dokonca aj vo fyzickej podobe. Možno by ti pomohla. Najmä pochopiť, čo sa s tebou deje. Že je to zákonité.
@anonym_autor ďakujem. nemám to až tak zlé, ako čítam teba. stále sa viem zasmiať napríklad. či usmiať. ale väčšinou som bez nálady a vôbec nič ma nebaví a nič sa mi nechce. či uvarím alebo operiem, všetko mechanika, s nechuťou a odporom. musím sa rovnako nútiť. dúfam, že to čoskoro prejde, lebo som si vedomá, že toto nie je dobré. výhodu mám v tom, že mám celkom vtipné dieťa v puberte, čiže veľakrát ma rozosmeje práve ono.. kebyže som úplne sama, asi by mi preskočilo...
@amdornik ja sa viem zasmiat zabavit pustit si dobru hudbu doma zatancovat ist von a usmievat sa na ludi...ale cez to vsetko uz nic nevyplni to prazdno ktore ostane po milovanom cloveku..
@amdornik ja sa viem zasmiat zabavit pustit si dobru hudbu doma zatancovat ist von a usmievat sa na ludi...ale cez to vsetko uz nic nevyplni to prazdno ktore ostane po milovanom cloveku..
@aniele
@anonym_autor treba sa stym zmierit, treba k tomu pristupovat tak ze to je zivot, ludia prichadzaju a odchadzaju, aj ja som bol teraz na pohrebe babky, treba na tych ludi spominat v dobrom a ist dalej
@aniele
@anonym_autor treba sa stym zmierit, treba k tomu pristupovat tak ze to je zivot, ludia prichadzaju a odchadzaju, aj ja som bol teraz na pohrebe babky, treba na tych ludi spominat v dobrom a ist dalej
@brontofuz pohreb babky a rodica je rozdiel..uz davno nemam starych rodicov a aj ked boli ako druhi rodicia neda sa to porovnat..niekto sa ruca lebo pride o pracu a podobne pre mna uz teraz blbosti..neda sa to s nicim porovnat. Smrt rodica a dietata alebo choroba su najtazsie veci v zivote. A hentake reci ze treba ist dalej to je zivot atd davaju presne taki ludia ktori to nezazili a neppchopia takze dakujem ale nechaj si pre inych...
@aniele
@brontofuz a chcela by som ta vidiet keby tebe odisla naozaj blizka osoba a niekto ti povie ci napise ze to je zivot ludia pridu odidu zmier sa s tym a chod dalej jak sa budes tvarit potom. Pomyslis si ze chodte do p... Asi tolko k tomu
@anonym_8d7148 presne si opisala to ako to citim a vidim ja. Vacsina ludi riesi kazdy den strasne blbosti. Ja som uz nemohla v robote ani pocuvat kolegyne to boli take hluposti a cakali ze sa budem do toho zapajat. Ja som vypla hlavu a sla si svoje. Inak sa to zjavne neda. A asi mas pravdu a naozaj to spravim tak ze ich odstavim do jedneho lebo ked nad tym premyslam fakt mi ti ludia nic do zivota nedavaju..ja to mam rovnako ako ty nechodim na kavicky a vykecavacky o nicom proste mi to pride nezmyselne pocuvat sprostosti ked ja som teraz na tom takto a aj tak myslou inde aj ked som s niekym. Najradsej chodim vsade sama..nakupy prechadzky fitko atd.

@brontofuz však písala,že psychológ nepomohol. Skôr psychiater a kríky na depresiu.
@anonym_b968c0 lieky na depresiu😁