Život bez zmyslu
Nevidim zmysel v nicom nechcem robit nic nebavi ma to tu vseobecne..mam pocit ze zivot v tejto dobe je len prahsproste nahananie sa za vsetkym, peniazmi, statusom, zazitkami atd atd..vyplnit vsetko aby sme sa necitili prazdny a ja sa tak citim predsa. Su lepsie dni ale potom znova to iste. Mam dost konickov, chodim do gymu, behat, malujem citam knihy atd ...ale nevidim v tom zmysel. Nechcem chodit do roboty nechcem byt s ludmi pol dna a prist domov vycucnta z energie. Nebavia ma uz ani vylety ci dovolenky..ludia v okoli mi chcu davat nevyziadane radyo ktore nestojim a pritom nikto z nich neprechadza tym co ja. Zaciatok roka osobne problemy, v praci, rozchod, a nakoniec smrt otca pred par mesiacmi. Odvtedy zijem iny zivot akoby nieco vo mne zomrelo s nim a ja len prezivam. Psycholog mi nepomohol vobec Je mi dobre doma samej alebo vonku ked svieti slnko a pri jeho jrobe..
@anonym_8d7148 presne si opisala to ako to citim a vidim ja. Vacsina ludi riesi kazdy den strasne blbosti. Ja som uz nemohla v robote ani pocuvat kolegyne to boli take hluposti a cakali ze sa budem do toho zapajat. Ja som vypla hlavu a sla si svoje. Inak sa to zjavne neda. A asi mas pravdu a naozaj to spravim tak ze ich odstavim do jedneho lebo ked nad tym premyslam fakt mi ti ludia nic do zivota nedavaju..ja to mam rovnako ako ty nechodim na kavicky a vykecavacky o nicom proste mi to pride nezmyselne pocuvat sprostosti ked ja som teraz na tom takto a aj tak myslou inde aj ked som s niekym. Najradsej chodim vsade sama..nakupy prechadzky fitko atd.
@anonym_autor mozno by ti pomohla akupunktura,mam velmi dobru vlastnu skusenost.
Nezijem na Slovensku,ak by si chcela viac info.,poslem do spravy.Ked nam zomrel otec,mame pomohla zmena prostredia,zobral som
ju k nam a velmi jej to pomohlo.Prezili spolu viac,ako 50 rokov,boli spolu stale,ta strata sa neda nicim nahradit.Drz sa,prajem vela sily na zvladnutie
tazkeho zivotneho obdobia.
Ja ťa chápem ale musíš aj pochopiť ,že každý je iný,niekto ma depku lebo nieje moc pekná niekto ma depku lebo jeho dieta je choré a každý sa inak s tým vysporiadava
niekto niečo veľmi zle nezazil ,niekto ešte horšie len dôležité je buď sa človek nechá pohltiť a bude žiť len v ľútosti alebo ten život(ten svoj vnutri) si posklada na novo
Tiež som si myslela, že ked budem ďalej žiť a mať z niečoho radosť,tak to bude dôkaz toho, že som dostatocne nemilovala, že ma to dostatočne nezranilo ale opak je pravdou,som vďačná, že som mohla tak milovať,stratila som rodičov, dieťa v brušku,babku ktorá mi bola mamou, rozišla sa s otcom mojho terajsieho dieťaťa a zistila ze všetko bolo úplne inak
uvadomujem si vzácnosť času a života a zmieriť sa s tým, že nebudem s vlastným dieťaťom polku života len aby bol s otcom,kto to chápe?ved hej aspon si oddychnem budem mať pokoj, robiť si svoje ale to ja nepotrebujem ale ajtak by som to dieťaťu neurobila aby nemohol byť sním
zmieriť sa to neviem ale prijímam to ako život
ale ten život mi ich priniesol aj ked len na chvíľu aj ked na dlhšie aj ked v trápení
No som za to neuveriteľne vďačná
Môj život bol naplnený a je milovanými osobami i ked v spomienkach i keď nie tak ako by som chcela
A je to malo?nieje,ta láska ktorú k nim mám je to najväčšie zlato sveta pre mňa
a bez tohto života by som nevedela aké úžasné ,hlboke i keď aj cez slzy to je
@anonym_13b760 to mi je luto uplne ta chapem a tusim co prezivas mam to velmi podobne 😥 nutkanie ist prec aj ked pred tym sa neda ujst. Takych ludi ako pises o tej trubke fakt netreba k zivotu. Nic ti to neda fakt kazdy pozera len na seba..mne je z toho tazko aj ked aspon som pochopila niektore veci lepsie. Ja som dost empat a fakt som sa vzdy snazila byt tu pre ludi pochopit vypocut. Teraz sa citim ako z kamena nezaujima ma nic a akonahle sa mi zacnu stazovat s nejakou banalitou mlcim a uz ani neodpisujem na spravy. Nezaujima ma to takisto ako ich nezaujimalo po pohrebe tyzden sa ma este pytali ze co mi je a preco som smutna 🙈
@anonym_autor A s psychológom si sa nebola poradiť? Ty sama sa len sťažuješ, ale lezú Ti na nervy ľudia, ktorí robia presne to isté. Sťažujú sa Tebe. Strata blízkeho človeka bolí, ale nie si jediná, sú mnohí takí, ktorí to majú ešte horšie.
napis mi spravu. viem ako ti pomoct.
Tiez som prisla o blizku osobu (rodica) a momentalne vidim svet dost cierne, hlavne ked na mna zovsadial uz vyskakuju Vianoce. Tazko sa zmieruje ze uz zivot nikdy nebude ako predtym...
@anonym_autor mozno by ti pomohla akupunktura,mam velmi dobru vlastnu skusenost.
Nezijem na Slovensku,ak by si chcela viac info.,poslem do spravy.Ked nam zomrel otec,mame pomohla zmena prostredia,zobral som
ju k nam a velmi jej to pomohlo.Prezili spolu viac,ako 50 rokov,boli spolu stale,ta strata sa neda nicim nahradit.Drz sa,prajem vela sily na zvladnutie
tazkeho zivotneho obdobia.
@tundra dakujem velmi pekne za tvoje slova ❤️ to muselo byt velmi tazke, nasi boli 40r spolu..presne ako pises nenahradi nic. Ta akupunktura to by mi nenapadlo ze to moze nejako pomoct
@anonym_autor A s psychológom si sa nebola poradiť? Ty sama sa len sťažuješ, ale lezú Ti na nervy ľudia, ktorí robia presne to isté. Sťažujú sa Tebe. Strata blízkeho človeka bolí, ale nie si jediná, sú mnohí takí, ktorí to majú ešte horšie.
@vulka ideme porovnavat kto to ma horsie a lepsie? A myslis ze taki ludia to zvladaju super lebo o tom nehovoria? Vacsina trpi potichu...ze nepisem o inych veciach ktore ma popri tom trapia a su tiez vazne je moja vec lebo nechcem..toto staci. A teba je nic do toho ci sa ja tu pridem vyliat aby sa mi ulavilo. Presne takym ludom ako si ty sa ja teraz potrebujem vyhnut...
Tiez som prisla o blizku osobu (rodica) a momentalne vidim svet dost cierne, hlavne ked na mna zovsadial uz vyskakuju Vianoce. Tazko sa zmieruje ze uz zivot nikdy nebude ako predtym...
@anonym_159639 presne tak no pochopi ta jedine len ten kto to zazil a zaziva...ostatni len tliachaju do vetra lebo nemaju sajnu ake to je a myslia si aki su mudri. Ja kaslem na cele vianoce ani doteraz som sa nesla z nich pototo...a odteraz uz vobec uplne odignorujem
Ja ťa chápem ale musíš aj pochopiť ,že každý je iný,niekto ma depku lebo nieje moc pekná niekto ma depku lebo jeho dieta je choré a každý sa inak s tým vysporiadava
niekto niečo veľmi zle nezazil ,niekto ešte horšie len dôležité je buď sa človek nechá pohltiť a bude žiť len v ľútosti alebo ten život(ten svoj vnutri) si posklada na novo
Tiež som si myslela, že ked budem ďalej žiť a mať z niečoho radosť,tak to bude dôkaz toho, že som dostatocne nemilovala, že ma to dostatočne nezranilo ale opak je pravdou,som vďačná, že som mohla tak milovať,stratila som rodičov, dieťa v brušku,babku ktorá mi bola mamou, rozišla sa s otcom mojho terajsieho dieťaťa a zistila ze všetko bolo úplne inak
uvadomujem si vzácnosť času a života a zmieriť sa s tým, že nebudem s vlastným dieťaťom polku života len aby bol s otcom,kto to chápe?ved hej aspon si oddychnem budem mať pokoj, robiť si svoje ale to ja nepotrebujem ale ajtak by som to dieťaťu neurobila aby nemohol byť sním
zmieriť sa to neviem ale prijímam to ako život
ale ten život mi ich priniesol aj ked len na chvíľu aj ked na dlhšie aj ked v trápení
No som za to neuveriteľne vďačná
Môj život bol naplnený a je milovanými osobami i ked v spomienkach i keď nie tak ako by som chcela
A je to malo?nieje,ta láska ktorú k nim mám je to najväčšie zlato sveta pre mňa
a bez tohto života by som nevedela aké úžasné ,hlboke i keď aj cez slzy to je
@anonym_036280 ja to chapem kazdy zvlada veci inak niekto sa zosype pri hluposti a niekto nezvlada ked mu zomrie psik napr..ano je to clen rodiny atd tiez som ako dieta on prisla a bolelo to ale ked mi ide niekto porovnavat smrt psa a mojho otca tak ako vazne mam dost..ludia su rozni. No mrzi ma cim si si presla muselo to byt velmi tazke si velmi silna zena po tomto vsetko sa dokazes na to pozerat tak ako pises ❤️ mas moj obdiv
@anonym_159639 presne tak no pochopi ta jedine len ten kto to zazil a zaziva...ostatni len tliachaju do vetra lebo nemaju sajnu ake to je a myslia si aki su mudri. Ja kaslem na cele vianoce ani doteraz som sa nesla z nich pototo...a odteraz uz vobec uplne odignorujem
@anonym_autor
Život ťa postavil do situácie kde si si uvedomila vlastnú krehkosť a že nič z toho čo pre teba niečo znamenalo teda (svetskà sláva - poľná trávva) nemá význam a to je super
Drzim ti palce nech to zvládneš a aj keď je to pre teba ťažké, musíš vedieť že život ťa zbytočne nepostavil do týchto situácii - a v tom je múdrosť ale aj skrytosť ktorú máš objaviť ,možno samú seba , možno nejaká spiritualita
Napriek všetkému čo sa ti deje buď silná a nevzdávaj to 👍
chod k odbornikovi, psychiatrovi
to ako to riesis ako reagujes po takej dobe nie je v poriadku, samozrejme je smutne ked dieta aj ked dospele pride o rodica ale teba to obmedzuje vo fungovani aj po case
a hlavne mas pasivno agresivny pristup k inym ze si dovoluju nieco rieiss na svoje trapenie sa pozeras zvecsovacim sklom a na trapenia inych a ver ze ich maju zmensovacim tie bagatelizujes
nikto nevravi ze nemas smutit ale respektuj aj inych ich zivot trapenia a ver ze su casto krat omnoho vacsie ako tie tvoje
to ako to riesis ako reagujes po takej dobe nie je v poriadku, samozrejme je smutne ked dieta aj ked dospele pride o rodica ale teba to obmedzuje vo fungovani aj po case
a hlavne mas pasivno agresivny pristup k inym ze si dovoluju nieco rieiss na svoje trapenie sa pozeras zvecsovacim sklom a na trapenia inych a ver ze ich maju zmensovacim tie bagatelizujes
nikto nevravi ze nemas smutit ale respektuj aj inych ich zivot trapenia a ver ze su casto krat omnoho vacsie ako tie tvoje
@anonym_254132 tvoj nazor bol tak zbytocny k tejto diskusii ako .... Urcite bagatelizujem vazne veci ktorymi si ludia prechadzaju... Bezne...a ano vec ako pokazene auto ci spotrebic je totalna banalita ako aj skarede pocasie nad cim vedia niektori plakat hodiny. A vies co jedna vec je super na mojej situacii ze zacinam mat u riti zbytocne nazory ludi, podobne ako tvoj..
@anonym_autor
Život ťa postavil do situácie kde si si uvedomila vlastnú krehkosť a že nič z toho čo pre teba niečo znamenalo teda (svetskà sláva - poľná trávva) nemá význam a to je super
Drzim ti palce nech to zvládneš a aj keď je to pre teba ťažké, musíš vedieť že život ťa zbytočne nepostavil do týchto situácii - a v tom je múdrosť ale aj skrytosť ktorú máš objaviť ,možno samú seba , možno nejaká spiritualita
Napriek všetkému čo sa ti deje buď silná a nevzdávaj to 👍
@buminka555 dakujem pekne za mile slova ❤️ ano beriem to tak ze je to nejaka skuska, aj ked nebolo to ani predtym lahke...no tento rok ma dost preveril
@anonym_254132 a kto si vlastne ze ma posielas k odbornikovi a pises ako reagujem po takej dobe akoby si vedela kedy sa co stalo. Alebo vedel neviem co si zac..presne takych chytrolinov ako si ty mam teraz sto chuti poslat kamsi. Ty vies nic o mojom zivote a ked budem smutit aj dalsie roky je ti do toho absolutne nic. Sprav mi laskavost a chod rozdavat tvoje nevyziadane rady do nejakej inej diskusie

@anonym_autor
Keď pred časom nečakane zomrel zaťov otec, náhodne (existujú vôbec náhody?) sa mi dostala do rúk kniha Alexandra Levyho, newyorského psychiatra, Sbohem, mami, sbohem, tati. Veľa som sa z nej dozvedela. O dospelých sirotách. Pri deťoch vnímame osirenie dlhodobo, pri dospelých už po 2-3 týždňoch okolie čaká, že sme sa cez to racionálne preniesli. A nie je to tak. Následky sa môžu prejaviť aj po dlhšej dobe, dokonca aj vo fyzickej podobe. Možno by ti pomohla. Najmä pochopiť, čo sa s tebou deje. Že je to zákonité.
@aniele presne tak ludia cakaju uz tyzden po pohrebe ze budes ok a zmieris sa s tym..az kym sa to nestane im...ta kniha by mohla byt zaujimava urcite sa na to pozriem. Ja teraz citma knihu cesty dusi a je to tiez zaujimave ale aj tak je tazke to prijat..ze toho cloveka uz neuvidis iba v snoch