Život v chudobe
Pomme sa baviť o chudobe. Len tak sa chcem vyrozprávať že velká chudoba je. Neni penazí. Ludia sú bez peňazí, len si požičávajú, potom vrácá a zas nemajú. Zbírajú kovošrot, zálohujú aby niečo mali pár drobných. Semtam sa podarí nejaká brigáda zehnať, ale kým dójde výplata, tolko si napožičávajú, že keď vrátia nič im nezostane. Nevíme sa vymaniť z tej večnej chudoby.
Do výplaty a potom uvidíme, lebo: k dnešnému dňu mám dlh 420€ (ktorý ešte môže narásť) ktorý vrátim z tej prvej výplaty. Zaplatím 120€ za bývanie, to je 540€ a keď zarábam minimálnu mzdu čo je v čistom zhruba 661€ (podľa AI) tak mi zostane 121€ + mi príde 300 invalidný tak budem mat v decembri 421€ z čoho musím potiahnúť vianoce. Dať kredit na MHD kartu lebo tam je len zľava pre invalidov, nie zdarma. Takže nejakých 20€ potrebujem aj tam. Takže rátajme takých 400€ čisté peniaze s ktorými musím vyjsť do 15.1. čo na to hovoríte?
@unbeholfen ked nebudu kebaby a somariny tak vyjdes, nakupis mame a aj jej a tatkovi este darcek mozes kupit a furt si kral ked budes mat rozum.
Do výplaty a potom uvidíme, lebo: k dnešnému dňu mám dlh 420€ (ktorý ešte môže narásť) ktorý vrátim z tej prvej výplaty. Zaplatím 120€ za bývanie, to je 540€ a keď zarábam minimálnu mzdu čo je v čistom zhruba 661€ (podľa AI) tak mi zostane 121€ + mi príde 300 invalidný tak budem mat v decembri 421€ z čoho musím potiahnúť vianoce. Dať kredit na MHD kartu lebo tam je len zľava pre invalidov, nie zdarma. Takže nejakých 20€ potrebujem aj tam. Takže rátajme takých 400€ čisté peniaze s ktorými musím vyjsť do 15.1. čo na to hovoríte?
@unbeholfen 400e su krasne peniaze ak nebudes davat na blbosti
@unbeholfen 400e su krasne peniaze ak nebudes davat na blbosti
@janulik2008 optimistka 😂
@janulik2008 optimistka 😂
@sevrin 🤣 no som no co 🤣🤣🤣sak je sam preboha si vezmi to je cca 100e na tyzden
Keď sa na to tak pozeráme že 100€ na týždeň, tak 14€ denne. Brat používa ten systém že vždy si to rozráta na deň.
Keď sa na to tak pozeráme že 100€ na týždeň, tak 14€ denne. Brat používa ten systém že vždy si to rozráta na deň.
@unbeholfen kupujes jedlo iba ty?
@unbeholfen opravujem ... jedlo kupuju iba rodicia alebo aj ty?
@unbeholfen takže ty máš čistý príjem okolo 960€.
Slobodný
Bezdetný
Bez hypotéky
Bez frajerky
S lacným 'podnájmom'
A ešte budeš piskovať aký si ty strašne chudobný a preto musíš chodiť zbierať odpadky.
Na teba len veľký bič a ten čo bude držať ten bič, by sa mal poriadne pozrieť na aké 3,14čoviny ty vyhadzuješ peniaze.
Tak aby bolo jasné aj tu lebo zabúdam že som už na inom fóre kde ma ešte nie všetci poznajú:
1. Trvalé bydlisko mám v rodičovskom byte lebo som taký neschopný že vo veku 44 rokov nemám žiadnu nehnuteľnosť. Brat v tomto veku už vlastnil dve.
2. Ja bývam v byte ktorý mi požičal brat za cenu energií. Keďže on ho zatiaľ nepotrebuje, predať ho nechce, a zarába dosť v zahraničí tak nieje odkázaný na to aby dal do prenájmu, príp. aby sa stále naťahoval s nájomníkmi.
3. Rodina pomáha rôzne, k mame chodím ne nedelný obed. Semtam mi požičajú. Takže nakupujú pre seba a keďže ja tam nežijem trvalo tak nemám každodenný prístup do chladničky. Keď idem na návštevu tak ma ponúknu samozrejme.
4. Inák som neschopný lúzer ktorý to nikam v živote nedotiahol, a keby som nemal family support, už som niekolko rokov na ulici.
@unbeholfen takže ty máš čistý príjem okolo 960€.
Slobodný
Bezdetný
Bez hypotéky
Bez frajerky
S lacným 'podnájmom'
A ešte budeš piskovať aký si ty strašne chudobný a preto musíš chodiť zbierať odpadky.
Na teba len veľký bič a ten čo bude držať ten bič, by sa mal poriadne pozrieť na aké 3,14čoviny ty vyhadzuješ peniaze.
@sevrin Nemám. Budem mať ak ma zase nevyhodia… Ja som 900€ pokope nikdy ani nevidel. Taký som chudobný.
Tak aby bolo jasné aj tu lebo zabúdam že som už na inom fóre kde ma ešte nie všetci poznajú:
1. Trvalé bydlisko mám v rodičovskom byte lebo som taký neschopný že vo veku 44 rokov nemám žiadnu nehnuteľnosť. Brat v tomto veku už vlastnil dve.
2. Ja bývam v byte ktorý mi požičal brat za cenu energií. Keďže on ho zatiaľ nepotrebuje, predať ho nechce, a zarába dosť v zahraničí tak nieje odkázaný na to aby dal do prenájmu, príp. aby sa stále naťahoval s nájomníkmi.
3. Rodina pomáha rôzne, k mame chodím ne nedelný obed. Semtam mi požičajú. Takže nakupujú pre seba a keďže ja tam nežijem trvalo tak nemám každodenný prístup do chladničky. Keď idem na návštevu tak ma ponúknu samozrejme.
4. Inák som neschopný lúzer ktorý to nikam v živote nedotiahol, a keby som nemal family support, už som niekolko rokov na ulici.
@unbeholfen jasne nezabudol si napisat aky si luzer ... 🫣
Preco by ta mali vyhodit?
@sevrin Nemám. Budem mať ak ma zase nevyhodia… Ja som 900€ pokope nikdy ani nevidel. Taký som chudobný.
@unbeholfen a ty si myslis ze ked niekto zaraba 900e ze ich aj vidi?
@unbeholfen a ty si myslis ze ked niekto zaraba 900e ze ich aj vidi?
@janulik2008 on to myslel tak, že zakaždým tie peniaze tak rýchlo rozfláka, že nikdy nemajú byť šancu byť pokope na rovnakom mieste a v rovnakom čase 😅
@janulik2008 on to myslel tak, že zakaždým tie peniaze tak rýchlo rozfláka, že nikdy nemajú byť šancu byť pokope na rovnakom mieste a v rovnakom čase 😅
@sevrin aha to mi nenapadlo ale ja som si mysllea ze on zije u rodicov
K decembrovému príjmu si pripočítaj príspevok 300 eur od štátu. A inak, celkom chápem tvoju sebairóniu, aj to, že už máš už hrošiu kožu voči hejtu, psychická sebaobrana, slabšia povaha by sa tu už zosypala.
K decembrovému príjmu si pripočítaj príspevok 300 eur od štátu. A inak, celkom chápem tvoju sebairóniu, aj to, že už máš už hrošiu kožu voči hejtu, psychická sebaobrana, slabšia povaha by sa tu už zosypala.
@oliva276 ale neprehanaj.
@oliva276 práveže som sa už velarázy zosypal.
@sevrin aha to mi nenapadlo ale ja som si mysllea ze on zije u rodicov
@janulik2008 rodičia ho už pred rokmi vyhodili. Nebyť brata, bol by už na ulici.
Inák skúsim dať výzvu, na chudnutie. Do 15.12. nebudem mať žiadny príjem iba tú fušku u kamoša ale to mi tých 24 dní nevykryje. Velmi sa nebudem mať ako dostať k peniazom lebo každý kto mohol mu už požičal, keďže musím chodiť do práce tak nemám celý deň na to aby som nosil kovošrot do zberu a vyberal koše… A to čo nájdem cestou do/z práce je žalostne málo. Dnes ani 1€ som nezarobil. Takže 24 dňový prerušovaný pôst, ktorý sa preruší keď pôjdem na nedelný obed k mame, a keď náhodou nájdem dostatok (Z) v košoch cestou do/z práce. Inák neni šanca sa už dostať k peniazom a tým pádom ani k sladkostiam. Kolegyňa zahodila jednu (Z) flašku, ja som ju hneď vybral z koša, a ešte pred budovou na zastávke som našiel dve a dve kusy na každej strane.
Zase ideš šaškovať s nejakými výzvami? Ako naposledy keď si šaškoval, že za 8 mesiacov schudneš 40 kíl? Koľko si schudol? Po štyroch mesiacoch si ešte aj dokonca niečo pribral a zmizol si tak rýchlo, že ani smrad po tebe nezostal.
Pozor na jojo efekt. 😘
A ešte bacha na refeeding. To je dokonca aj nebezpečné.
@sevrin to jw ten s tou kapustnou dietou?
@eeffka nie, ale tento šašo to už skúšal inde a v komentároch sa dočítaš ako slávne dopadol
https://www.freespace.sk/blogs/zapis/890-chudnu...
Takže moje varovanie je namieste po tom, čo som prečítala na tom linku (blog splasnutý balónik). Posledný comment vysvetluje všetko. Takže plán bol nejesť 8 mesicov, ak dobre chápem? Ale to hladovanie vždy vydrží len do najbližššieho príjmu? Tak naozaj pozor na ten refeeding.
A ešte pridám jednu vec čo asi mnohých nepoteší. EU plánuje zdaniť spracované potraviny, tie lacné polotovary pre pohodlných.
A ešte je tu jeden článoček (a potom už idem spať), po jeho prečítaní verím, že to majú títo ludia ťažké. Ale na konci je aj spomenuté, že si majú pýtať vyšší plat. No ale zdravotne postihnutí, môže byť rád, že má robotu. Tak ten si má ako pýtať vyšší plat?
Takže moje varovanie je namieste po tom, čo som prečítala na tom linku (blog splasnutý balónik). Posledný comment vysvetluje všetko. Takže plán bol nejesť 8 mesicov, ak dobre chápem? Ale to hladovanie vždy vydrží len do najbližššieho príjmu? Tak naozaj pozor na ten refeeding.
@simona_racz áno presne tak, on mal vždy plnú hubu rečí o chudnutí, keď nemal čo do huby (teda 26-27 dní v mesiaci, záleží od dĺžky mesiaca), ale keď prišla výplata, tak ďalšie 3-4 dni sa už hodovalo, samé klobásy, slaniny, kebaby, pizze, dvojlitrové koly, chudnutie počká, teraz žijeme, no a takto je to mesiac čo mesiac. Po 4 dňoch začnú znovu kecy o chudobe, takže keď tu ten začne splietať o nejakých výzvach, tak sa treba len pousmiať a karavána ide ďalej.