Život v chudobe
Pomme sa baviť o chudobe. Len tak sa chcem vyrozprávať že velká chudoba je. Neni penazí. Ludia sú bez peňazí, len si požičávajú, potom vrácá a zas nemajú. Zbírajú kovošrot, zálohujú aby niečo mali pár drobných. Semtam sa podarí nejaká brigáda zehnať, ale kým dójde výplata, tolko si napožičávajú, že keď vrátia nič im nezostane. Nevíme sa vymaniť z tej večnej chudoby.
@anonym_8beb35 zatiaľ nie. Je to len brigáda na dohodu, a popritom chodím na tie veci. Je to dlhodobejší proces. Je veľa čakateľov a treba absolvovať veci.
@unbeholfen ty si nepisal este z druheho profilu ze ta do chranenej dielne nevezmu kedze mas "iba" autizmus? Alebo si to mylim s niekym iym?
@anonym_652304 V konsolidácii bude pokračovať aj každá nová vláda.
@petronelag presne tak, je úplne jedno kto je pri moci...
@unbeholfen ty si nepisal este z druheho profilu ze ta do chranenej dielne nevezmu kedze mas "iba" autizmus? Alebo si to mylim s niekym iym?
@anonym_8beb35 bolo to pred tým ako som dostal poiere na diagnózu. Zo začiatku mi nebedeli pomôcť ani na samotnom úrade práce, ale časom ako som získal kontalty na rôzne organizácie, už sa to pohlo.
@petronelag presne tak, je úplne jedno kto je pri moci...
@pieces ide o to, keď ti dám prázdnu peňaženku, tak čo zmôžeš? Takže to je také. Je jedno kto bude vládnuť, lebo slovensko aj väčšina európy je zadĺžená na 2-3 generácie. Iná vláda to môže len buď pribrzdiť alebo ešte viac zadĺžiť. Ak ostane patriotská vláda tak sa dohodnú s Ruskom, Čínou, na lacnejšom. Ak by prišli liberáli (čomu neverím) tak tí sú pokokovia Sorosa a Ursuly von der Leyen. Tá by nás zatiahla do vojny s Ruskom, a hlavne by nás nútila nakupovať drahšie akože západné suroviny.
@pieces ide o to, keď ti dám prázdnu peňaženku, tak čo zmôžeš? Takže to je také. Je jedno kto bude vládnuť, lebo slovensko aj väčšina európy je zadĺžená na 2-3 generácie. Iná vláda to môže len buď pribrzdiť alebo ešte viac zadĺžiť. Ak ostane patriotská vláda tak sa dohodnú s Ruskom, Čínou, na lacnejšom. Ak by prišli liberáli (čomu neverím) tak tí sú pokokovia Sorosa a Ursuly von der Leyen. Tá by nás zatiahla do vojny s Ruskom, a hlavne by nás nútila nakupovať drahšie akože západné suroviny.
@unbeholfen ešte stále si nechávaš vymývať mozoček kecami z infovojny? Ty sa v prvom rade staraj o to, aby si nerozflákal každú výplatu do troch dní a konšpiracie o svetových sprisahaniach nechaj na iných.
@sevrin Pane Bože..... až k plaču, ked si uvedomíš, že by ťa niekto poznal 20 rokov, ale nikdy ťa nevidel a žil na druhom konci republiky.... kolky sú asi čo ho poznajú. Jeho rodicia musia byť z neho hotoví, oni vedia, jaku hanbu on robí, ale nevyhodia ho, aj keď sa mu snažia ukazat, viz tie malinovky, jedlo a tak... však ako im má byť? On len zneuziva a nic viac.Niekde sa stala chyba v jeho detstve. On není hlúpy, on není retard, on je len lenivý, sprostý sebec a narcis, co rad manipuluje, aby bol stredobodom pozornosti, vo skutočnosti to je vsak chlap bez chrbtovej kosti.
Aj keď bol bity v detstve, nebol učený si vziať ponaučenie a neurobiť to zase. Teraz už co. Ženy ho nechcú, rodicia ho majú plné zuby, smutný život. On to ale vidí, že smutný, že je chudý, pravda je ze smutný bo ho nikdo nemá rád pre jeho sebectvo a nenazranost.
@zara3 nad ním už každý zlomil palicu, toľko rád dostal do života, že by sa dala z toho napísať kniha a všetko bolo k hovnu. Potom sa čuduje prečo polovica ho šikanuje a druhá si z neho už len srandu robí.
@unbeholfen ešte stále si nechávaš vymývať mozoček kecami z infovojny? Ty sa v prvom rade staraj o to, aby si nerozflákal každú výplatu do troch dní a konšpiracie o svetových sprisahaniach nechaj na iných.
@sevrin So tuke pheňlas more? Nadžan katar so e akana more. Sikav tut maňuši!
Preto čakám stále na prvú výplatu… lebo očúvajte ako to je: Príde sa žobrák zamestnať od prvého dňa mesiaca. Mzda sa vypláca mesiac pozadu, a obvykle sú výplatné termíny medzi 10-20 dňa. Takže ten človek chodí mesic a pól na sekeru, kým dostane prvú výplatu. Ale potrebuje niečo na cestovanie, stravu a tak. Dostane prvú výplatu, vráti to čo si požičal na preklenutie toho obdobia od nástupu do zanestnania do prvej výplaty, poplatí si ďalšie veci čo musí… Zrazu ho vyhodia, alebo vyštve kolektív. Tak zase je nejaký týždeň dva nezamestnaný, to akurát vyžije zo zvyšku tej prvej výplaty, ale ďalšia už nepríde keďže ho vyrazili… A celé to ide odzniva. Takže byť mesiac zamestnaný, mesiac nezamestnaný, a takto dokola, tak sa z toho nikdy nedostane. Len chodí do práce a furt je na nule.
Garibi e bari, jekhvar but amenca kerav, o del tut naj džanes, te but sa jikh te jivav... 🙏
Mangav te somas farla love, te šaj te jivav, te mekhelav pes, a na te durďav garibi.
Garibi e bari, jekhvar but amenca kerav, o del tut naj džanes, te but sa jikh te jivav... 🙏
Mangav te somas farla love, te šaj te jivav, te mekhelav pes, a na te durďav garibi.
@unbeholfen fuj to tvoje ciganske vyjadrovanie.
@unbeholfen fuj to tvoje ciganske vyjadrovanie.
@anonym_bca4fa jáj krásne som prosil boha aby mi dal troška život. Aj v pesničkách ho tak pekne prosia.
Takto živorit furt bez penazí, nemat život žádný jaaaaj ha načo taký život more? Aby sme sa len trápili furt v chudobe? Maľo peňeži.
Načo nám tá demokracia je? Len sa trápíme bez penazí nič nemôžeme. Komunisti aspoň dali luďom život. Lacné byty boli, lístky na vlak, šecko lacné bolo. Každý mal bývanie, prácu. A teraz čo? Len bezdomovec za bezdomovcom. Žobrak pýta od žobráka. Čo onďá televízori furt more že môžu cestovat a nevím čo. A čo z teho keď sme takí žebráci že nemáme ani na lístek do krajského mesta. Tak načo nám to je?
Takto živorit furt bez penazí, nemat život žádný jaaaaj ha načo taký život more? Aby sme sa len trápili furt v chudobe? Maľo peňeži.
@unbeholfen Ani cigánsky nevieš, ja som sama ciganka, ale z mojej rodiny nikdy nikdo nezbieral železo, u nas sa furt len robilo, chodilo do skoly a staralo o rodinu. Tak skaredo si napisal cigansky, že keby som to niekomu čítala, tak sa zo mňa smejú.
A ty na cigánov nadavas? Vsak sam žiješ jak ty najväčší degeši, môžeš mať aj doma popratane, ale v hlavě a v hube máš nasrate. Len vyhovorky, stažovanie sa a ľutovanie sa. Nie sediet tu a písať tie tvoje vyplody bez mozgu a sebaúcty, radšej choď poďakovať svojim rodičom za to, že ťa ešte nezavrhli a že máš u nich posteľ. Pomasiruj mame nohy a pobozkaj ich za to trapenie co s tebou doteraz ma a tatovi bozkaj ruky, že toľko ťa bil, ale pre nič. Ty sa ideš vysmievat nam ciganom? Poď na kavu ku mojmu otcovi alebo ku nam keď spoznáš môjho muža, tak sa ani do zrkadla nepozries a svojim rodicom do očí už vôbec za tu hanbu co mas za svoje správanie.
@zara3 nad ním už každý zlomil palicu, toľko rád dostal do života, že by sa dala z toho napísať kniha a všetko bolo k hovnu. Potom sa čuduje prečo polovica ho šikanuje a druhá si z neho už len srandu robí.
@sevrin kto vie ci jeho rodina/rodicia vedia, co to on robi na internetu. Keby ze nie tak ich normalne ľutujem predom.
Načo nám tá demokracia je? Len sa trápíme bez penazí nič nemôžeme. Komunisti aspoň dali luďom život. Lacné byty boli, lístky na vlak, šecko lacné bolo. Každý mal bývanie, prácu. A teraz čo? Len bezdomovec za bezdomovcom. Žobrak pýta od žobráka. Čo onďá televízori furt more že môžu cestovat a nevím čo. A čo z teho keď sme takí žebráci že nemáme ani na lístek do krajského mesta. Tak načo nám to je?
@unbeholfen Neboli lacné byty - lebo byty neboli. Mal si poradovníky na byty a potom ti po 10 - 15 rokoch veľkodušne nejaký pridelili. Bol si tam nájomník, ľudia nevlastnili byty. Jediné družstevné. A nebolo šecko lacné - na vtedajšie platy bolo všetko drahšie.
A terajší bezdomovci si väčšinou za to môžu sami. Jeden môj bývalý spolužiak zdedil veľký byt. Predal ho, kúpil si auto a menší byt. Do 3 rokov auto aj byt prehral na automatoch. Teraz vraj býva niekde v záhradnej chatke, prerušil so mnou kontakt, neviem ho nájsť.
Tebe je tento systém fakt nanič, nedokážeš sa prispôsobiť. Ale ty by si ani za starého režimu nič nedokázal. Možno by si aj v base skončil za príživníctvo. Áno, kto nepracoval, tak sa dopúšťal trestného činu - príživníctva.
Preto čakám stále na prvú výplatu… lebo očúvajte ako to je: Príde sa žobrák zamestnať od prvého dňa mesiaca. Mzda sa vypláca mesiac pozadu, a obvykle sú výplatné termíny medzi 10-20 dňa. Takže ten človek chodí mesic a pól na sekeru, kým dostane prvú výplatu. Ale potrebuje niečo na cestovanie, stravu a tak. Dostane prvú výplatu, vráti to čo si požičal na preklenutie toho obdobia od nástupu do zanestnania do prvej výplaty, poplatí si ďalšie veci čo musí… Zrazu ho vyhodia, alebo vyštve kolektív. Tak zase je nejaký týždeň dva nezamestnaný, to akurát vyžije zo zvyšku tej prvej výplaty, ale ďalšia už nepríde keďže ho vyrazili… A celé to ide odzniva. Takže byť mesiac zamestnaný, mesiac nezamestnaný, a takto dokola, tak sa z toho nikdy nedostane. Len chodí do práce a furt je na nule.
@unbeholfen aha, ešteže si nám to debilom vysvetlil ako to je s čakaním na prvú výplatu. To čo ty popisuješ v novembri 2025, som ja prvý a jediný krát zažil vo februári 1997. Necítiš sa teraz trochu jak debil? Necítiš.
@unbeholfen nadavas na Romov a sam pises po cigansky. 🙄
To ako ty popisujes to s vyplatou urxite zazili viaceri ale na rozdiel od Teba sa nedali vy.ebat s prepacenim. Ty sa furt ale furt len stazujes. Kazdy je zly len ty si ten chudacik. Pytam sa ta este raz to mama vari len sebe? Jedlo kupuje len pre seba a otca? Ved dostavas 300e preboha.
A neurazaj Romov pretoze ty im nesiahas ani po paty. Vacsia cast u nas v robote su Romovia a pracuju. Ale ty len sedis na riti a stazujes sa aky je svet nespravodlivy.
@unbeholfen máš 44 rokov, si slobodný a bezdetný. Brat ťa za 100€ mesačne nechal bývať vo svojom byte. Nemáš žiadny majetok ani úspory. Spravil si sa kriplom aby si štát mohol okrádať o 300€ mesačne cez invalidný dôchodok. Všetky peniaze prežereš do posledného centa, vďaka čomu si obézny a musíš zbierať kovošrot. Si neschopný a lenivý učiť sa nové vecí, preto ťa z každého zamestnania vyhodia alebo ťa vyštve kolektív lebo už nemajú na teba nervy. Tvoja najobľúbenejšia činnosť je napchávať sa klobásami a slaninou pred TV.
A TY MÁŠ EŠTE TOĽKO DRZOSTI ŽIADAŤ OD INÝCH ABY TI POMÁHALI!?
@sevrin raz tu mal profilovku a nebol tucny, uz je?
@anonym_52cfb2 je vypasený ako brav. Mal tu odkaz na yt tam natáčal videa
@anonym_52cfb2 je vypasený ako brav. Mal tu odkaz na yt tam natáčal videa
@anonym_bca4fa nemate link, alebo nazov, pozrela by som sa, dakujem
@anonym_52cfb2 kľudne ho požiadaj o profilovku, nech ti ukáže. Raz machroval, že za 8 mesiacov schudne zo 120 na 80. Výsledok = 0Kg. Aký tlstý bol na začiatku machrovania, rovnako tlstý bol aj na konci machrovania. On vie len veľmi pekne vyprávať na internete, to je všetko.
Szegény vagyok, szegénynek születtem… Túlo som. Na rómov nenadávam. Sám som maďar a s rómami máme veľa spoločného. Aj oni sú len ludia a tak isto sú aj velmi bohatí, aj chudobní. Ja som s tými chudobnými. Spolu zbierame železo aj zálohujeme.
More idem už chudnúť lebo náne lóve. Nebude na chálo. A ja tiež každy den robím. Tak neni ani casu chodiť na kovošrot a zálohovance, aby som si spravil pár eur. Ale teraz túlo som.
Szegény vagyok, szegénynek születtem… Túlo som. Na rómov nenadávam. Sám som maďar a s rómami máme veľa spoločného. Aj oni sú len ludia a tak isto sú aj velmi bohatí, aj chudobní. Ja som s tými chudobnými. Spolu zbierame železo aj zálohujeme.
@unbeholfen hlavne že si tu písal že v nejakej robote cigáni ako si ich nazval kradli. To nestačilo len napísať čo sa tam dialo?
Tak len makaj makaj a dúfam že nikto z roboty není na MK a nespozná ťa lebo zasa budeš vyplakavat
@unbeholfen hlavne že si tu písal že v nejakej robote cigáni ako si ich nazval kradli. To nestačilo len napísať čo sa tam dialo?
Tak len makaj makaj a dúfam že nikto z roboty není na MK a nespozná ťa lebo zasa budeš vyplakavat
@anonym_8beb35 proste banda kradla a zhodou náhod boli rómovia. To je fakt, nie nadávanie na nich, keby to boli Mongolci tak poviem že Mongoli kradli. Proste neraz ma ťahali do prúserov, vyhražali sa mi atď. Tak pracujte v takom prostredí.
Nevadí ludze, nejako bolo, nejako bude. Teraz mám brigádu do konca roka, len peniaze nemám. Joooj nane lóve, čóro čavo som. Dnes cestou z roboty som vyberal koše či nájdem niečo na zálohovanie, aj som našiel, aby bolo zajtra na chálo…
A keď nenájdem bude pôst. Už by sa mi zišlo pár kíl zhodiť. Tak ak nič nenájdem čo by sa dalo speňažiť, tak bude pôst veru.
@anonym_8beb35 proste banda kradla a zhodou náhod boli rómovia. To je fakt, nie nadávanie na nich, keby to boli Mongolci tak poviem že Mongoli kradli. Proste neraz ma ťahali do prúserov, vyhražali sa mi atď. Tak pracujte v takom prostredí.
Nevadí ludze, nejako bolo, nejako bude. Teraz mám brigádu do konca roka, len peniaze nemám. Joooj nane lóve, čóro čavo som. Dnes cestou z roboty som vyberal koše či nájdem niečo na zálohovanie, aj som našiel, aby bolo zajtra na chálo…
A keď nenájdem bude pôst. Už by sa mi zišlo pár kíl zhodiť. Tak ak nič nenájdem čo by sa dalo speňažiť, tak bude pôst veru.
@unbeholfen "Tak pracujte v takom prostredí"
Však to je tvoj problém, keď si neschopný sa zamestnať na lepších pozíciách. To by si ale musel vedieť podstatne zložitejšie úkony ako len z koša vybrať plechovku a vložiť ju do vozíka. Takéto skills ti fakt stačia len na zárobok na 6-7€ denne 😁
@unbeholfen "Tak pracujte v takom prostredí"
Však to je tvoj problém, keď si neschopný sa zamestnať na lepších pozíciách. To by si ale musel vedieť podstatne zložitejšie úkony ako len z koša vybrať plechovku a vložiť ju do vozíka. Takéto skills ti fakt stačia len na zárobok na 6-7€ denne 😁
@sevrin kamoš mi slúbil fušku, že bude pokladať dlažbu a budem mu nosiť a podávať. Vyplatí ma hneď na fajront.
@sevrin kamoš mi slúbil fušku, že bude pokladať dlažbu a budem mu nosiť a podávať. Vyplatí ma hneď na fajront.
@unbeholfen paráda, takže v ten deň nebudeš musieť vyberať kontajnery, aby si sa mohol navečerať. Tomu hovorím megaúspech v profesijnej kariére 44 ročného... mal by som napísať muža, ale v tvojom prípade sa mi to slovo akosi nedá naťukať. No ale v každom prípade gratulujem.

@unbeholfen 1 tak nakoniex nechas aj tu pracu co mas trz?
@anonym_8beb35 zatiaľ nie. Je to len brigáda na dohodu, a popritom chodím na tie veci. Je to dlhodobejší proces. Je veľa čakateľov a treba absolvovať veci.