Život v chudobe
Pomme sa baviť o chudobe. Len tak sa chcem vyrozprávať že velká chudoba je. Neni penazí. Ludia sú bez peňazí, len si požičávajú, potom vrácá a zas nemajú. Zbírajú kovošrot, zálohujú aby niečo mali pár drobných. Semtam sa podarí nejaká brigáda zehnať, ale kým dójde výplata, tolko si napožičávajú, že keď vrátia nič im nezostane. Nevíme sa vymaniť z tej večnej chudoby.
Ja len tak nakukujem do temy ci sme sa niekam konecne pohli, alebo furt polemizujeme ako sa vyhrabat zo sraciek...
Teraz si užívam ako sa hádajú Gröhling a Richter v štúdiu. Veľmi rád pozerám politiku. Strašne mi k tomu chýba mať pred sebou krájaciu dosku a odkrojovať si zo slaninky…
@unbeholfen Slanina je drahá, z nájdených fliaš si kúpiš nanajvýš tak špekačok.
Ja len tak nakukujem do temy ci sme sa niekam konecne pohli, alebo furt polemizujeme ako sa vyhrabat zo sraciek...
@zara3 čo myslíš, dá sa niekam s týmto exotom pohnúť? Kde sa začalo pred 15 rokmi, tam sa aj skončilo. Kedysi mu radil tucet ľudí. Postupne to všetci rad radom vzdali a od nervov mu už len nadávali.
@zara3 čo myslíš, dá sa niekam s týmto exotom pohnúť? Kde sa začalo pred 15 rokmi, tam sa aj skončilo. Kedysi mu radil tucet ľudí. Postupne to všetci rad radom vzdali a od nervov mu už len nadávali.
@sevrin niekto ani nechce pomôcť, stačí, ze sa aspoň zaujíma. A to ho teší, ze nech je odpoveď akákoľvek, cíti sa videný. Aj ked len virtuálne.....nezijeme jeho zivot, ťažko súdiť 🍀
@sevrin niekto ani nechce pomôcť, stačí, ze sa aspoň zaujíma. A to ho teší, ze nech je odpoveď akákoľvek, cíti sa videný. Aj ked len virtuálne.....nezijeme jeho zivot, ťažko súdiť 🍀
@mischy00 presne tak, on nemá záujem riešiť problémy, lebo to by musel zdvihnúť riť a začať niečo pre to robiť.
On len hľadá publikum, ktoré ho bude ľutovať, že nemá ani na slaninu ktorú by si mohol krájať pred TV.
@unbeholfen Slanina je drahá, z nájdených fliaš si kúpiš nanajvýš tak špekačok.
@chrobak7 veď áno preto jedávam najlacnejšie párky, lebo zo zálohovania na väčší luxus nevydá.
@mischy00 presne tak, on nemá záujem riešiť problémy, lebo to by musel zdvihnúť riť a začať niečo pre to robiť.
On len hľadá publikum, ktoré ho bude ľutovať, že nemá ani na slaninu ktorú by si mohol krájať pred TV.
@sevrin pozerať sa na to ako sa hádajú Gröhling a Richter v štúdiu je napínavé, len to neni ono keď sa nedá pritom jesť. Mohli by politické strany robiť tie akcie kde je jedlo zadarmo. Kedysi také bývali.
@sevrin pozerať sa na to ako sa hádajú Gröhling a Richter v štúdiu je napínavé, len to neni ono keď sa nedá pritom jesť. Mohli by politické strany robiť tie akcie kde je jedlo zadarmo. Kedysi také bývali.
@unbeholfen čo ti na to povedať... z príspevku si si vytiahol len to čo ťa zaujíma o žrádle pred TV.
Že je to jedna z príčin prečo si večne tlstý a bez peňazí, si odignoroval so všetkou noblesou. Ako inak.
Nezabudni na ďalších 20 fórach pozakladať témy o tom ako si ty strašne chudobný a treba ťa poriadne poľutovať.
Hlavné že pán Richter ponasluboval horydoly ako je to u populistov obvyklé. Dobre je ich počúvať. No a Simona mala pravdu (bohužial pre mňa) viete čo sa stalo? Zohnal som peniaze, a taaaak som nakúpil v Terne na Nobelovej ulici cestou do roboty že až mi zle bolo a dostal som hnačku. Môže to byť pravda že keď človek dlho neje alebo len málo a zrazu sa napráska že to telo neznesie?
Hlavné že pán Richter ponasluboval horydoly ako je to u populistov obvyklé. Dobre je ich počúvať. No a Simona mala pravdu (bohužial pre mňa) viete čo sa stalo? Zohnal som peniaze, a taaaak som nakúpil v Terne na Nobelovej ulici cestou do roboty že až mi zle bolo a dostal som hnačku. Môže to byť pravda že keď človek dlho neje alebo len málo a zrazu sa napráska že to telo neznesie?
@unbeholfen jasne ze ano
Len taká názorná ukážka, aký typ ludí mám obvykle v zamestnaniach za kolegov… Podobné to bolo v každom zamestnaní… Na fotke je ich vizitka. Presne takí sú aj v reále ako sú ich nápisy…
@unbeholfen hej, to je názorná ukážka firiem, o ktorých machruješ, že sa "vieš" v nich zamestnať lusknutím prsta aj bez pracovného pohovoru. Stačí nenafúkať.
Tak sa nesťažuj, ty názorná ukážka.
Len taká názorná ukážka, aký typ ludí mám obvykle v zamestnaniach za kolegov… Podobné to bolo v každom zamestnaní… Na fotke je ich vizitka. Presne takí sú aj v reále ako sú ich nápisy…
@unbeholfen neviem kde to je ale toto by sa u nas riesilo napr. Raz sa stalo ze niekto vzal 💩 a nim ponatieral stenu na panskych zachodoch a bolo z toho dost velke halo.
@unbeholfen neviem kde to je ale toto by sa u nas riesilo napr. Raz sa stalo ze niekto vzal 💩 a nim ponatieral stenu na panskych zachodoch a bolo z toho dost velke halo.
@janulik2008 aspoň tým 💩 napísal nejakú zmysluplnú myšlienku, či to bola len taká čmáranica ako na uberhovnovom záchode?
@janulik2008 aspoň tým 💩 napísal nejakú zmysluplnú myšlienku, či to bola len taká čmáranica ako na uberhovnovom záchode?
@sevrin tusim ze iba nacmaral. Teda ponatieral stenu 🫣
Podľa AI som naozaj v chudobe, ale ten softvér nieje dokonalý lebo nezohladnil že mám príležitostné brigády, zamestnania, fušky, aj keď som to spomenul.
@unbeholfen ty si akože mal taký plán, že keď vo firmách nestíhaš kvôli vyžratému bachoru, tak spravíš zo seba debila, aby si zadarmo od štátu dostával peniaze, ktoré ťa uživia, aby si nemusel pracovať? Na to invalidný dôchodok nie je, ten slúži na to, aby zmenšil príjmový rozdiel medzi tebou a tými čo nie sú obmedzení, keď ty si už taký strašný invalid a nie aby si si tu denne slaninami vyžieral ten kotol pred TV.
Choď už do PRDELE ty parazit, ser ma ešte aj na tomto fóre tým tvojim večným sťažovaním sa.
Nie, ja sa snažím pracovať, ale AI je taká blbá že to nezohladnila. Ja viem to nemá živoť ale kompenzovať, ten stav čo mám. Ale do zamestnaní sa pchám stále. Vyhladávam všelijaké organizácie čo s tým pomáhajú a tak. Veď aj Erik Tomáš mal tlačovku že chcú zamestnať aj tých slabších nenej vzdelanejších. Ja sa rád zapojím do takých projektov.
@unbeholfen AI reaguje iba na to, čo napíšeš, ale keď si tak blbý, že ani nenapíšeš v akej výške máš príjmy mimo ID, tak ona si to nemá odkiaľ vycucať.
Tuto je téma o jednom človeku, ktorý sa zrobil tak, až musel ísť na operácie, fyzicky už nevládze a ID mu zamietli, len si to pekne prečítaj
https://www.modrykonik.sk/forum/potrebujem-sa-vyrozpravat-zivotne-pribehy-moj-pribeh/ako-pomoct-bratovi-najst-vhodnu-pracu/
Nie je ti trápne poberať ID len kvôli tomu, že si lenivý sa kvôli bruchu zohnúť a ešte sa budeš v kuse sťažovať??
Kedysi uživatelka FSP spomínala že na psychiatricke diagnózy sú lepšie hodnotenia ako na pohybové. Čo je mi lúto toho človeka. Ja vždy keď mám u seba drobné a robia sa zbierky tak prispejem. Ja by som aj krv išiel darovať, pomôžem ako viem. Je mi lúto tých ludí. Zaslúžili by si plný invalid. A ja som AI napísal že mám príležitostne zárobky ale sumy mu mám aké dať jeden mesiac nezarobím nič, druhý mesiac 100€ a ďalší 500€ a ďalší zase nič? To sa ani spriemerovať nedá lebo ja netuším kde vlastne budem o 2-3 mesiace.
Ľudia nelutujte ma kašlite na mňa ja sa len potrebujem vyrozprávať keď som hladný. Keď mám čo jesť som celkom v pohode. Idem akurát montovať blatnícky na jeden horský bicykel a opraviť defekt na zadnom kolese mestského bicykla. Mám taký patent čo ja vybašiel, že zi statej duše vyrežem taký 3cm hrubý pás, a dookola ich nalepím na vnútirnú stranu plášta vo viacerých vrstvách aby vytvorili hrubšiu kvázy pokožku (takú slobou) a tak sa nepsraví tak často defekt. Lebo obvykle to spôsobia drobné milimetrové veci.
Kedysi uživatelka FSP spomínala že na psychiatricke diagnózy sú lepšie hodnotenia ako na pohybové. Čo je mi lúto toho človeka. Ja vždy keď mám u seba drobné a robia sa zbierky tak prispejem. Ja by som aj krv išiel darovať, pomôžem ako viem. Je mi lúto tých ludí. Zaslúžili by si plný invalid. A ja som AI napísal že mám príležitostne zárobky ale sumy mu mám aké dať jeden mesiac nezarobím nič, druhý mesiac 100€ a ďalší 500€ a ďalší zase nič? To sa ani spriemerovať nedá lebo ja netuším kde vlastne budem o 2-3 mesiace.
@unbeholfen čím prispeješ? Tými 60 centami ku ktorým si musíš v kontajneroch nájsť dve vratné fľaše, aby si si v potravinách mohol dovoliť horalku kúpiť? 😅
Ty si v živote nikdy na nič neprispel, raz ideš na polievku keď varia bezdomovcom, potom ideš do charity si nabrať oblečenie, keď je nejaká zbierka, z fontán vyberáš mince, čo tam ľudia nahádzali, tak čo to tu splietaš o akom prispievaní??
Keď mám peniaze. Občas dostanem mzdu, občas príde dávka, proste niekdedy pár dní v mesiaci mám peniaze. A už som neraz prispel do zbierok pár centami. Aj Nota Bene zvyknem kupovať.
@unbeholfen ty si akože mal taký plán, že keď vo firmách nestíhaš kvôli vyžratému bachoru, tak spravíš zo seba debila, aby si zadarmo od štátu dostával peniaze, ktoré ťa uživia, aby si nemusel pracovať? Na to invalidný dôchodok nie je, ten slúži na to, aby zmenšil príjmový rozdiel medzi tebou a tými čo nie sú obmedzení, keď ty si už taký strašný invalid a nie aby si si tu denne slaninami vyžieral ten kotol pred TV.
Choď už do PRDELE ty parazit, ser ma ešte aj na tomto fóre tým tvojim večným sťažovaním sa.
@sevrin ty mu nedáš pokoj?...keď ťa tak veľmi "serie" tak prečo máš potrebu stále reagovať na tohto "parazita"?Robí ti to dobre?Už si ukojila svoju neutíchajúcu túžbu ho neustále ponižovať?
Toto sú rečnícke otázky...verím že taká múdra osoba ako ty, vie čo to znamená.
Ale dám aj tebe jednu radu, "lebo ty si ich tu rozdala"
V živote nikto ešte nepreskočil, ani ty nie, hoci máš teraz evidentne taký pocit. Stať sa môže všeličo, a ak by si raz zostala napríklad taký psychiatrický pacient a nebudeš schopná sa o seba postarať verím, že budeš veľmi rada ak ťa ostatní budú nazývať parazitom.Urob si potom takú tabuľku a nos ju na krku.A buď milá keď sa budeš chcieť iba vyrozprávať a ostatný ti budú hovoriť (ak náhodou priberieš/čo je možno už realita, pretože niekto iný sem išiel s kožou na trh(a to je jedno či z liekov) )aký máš vyžratý bachor. Ty emočná nula. Z ľudí ako si ty mi je na zvracanie.
Trhová ekonomika sa „nezrúti“ ako celok v zmysle úplného zániku. Vie mať krízy, pády, recesie, ale zatiaľ sa vždy prispôsobila a prežila, lebo:
1. má vysokú flexibilitu (ceny a firmy sa prispôsobujú),
2. umožňuje súkromnú iniciatívu a inovácie,
3. dá sa kombinovať so štátnymi zásahmi, keď je problém (sociálne dávky, regulácie, centrálne banky).
Doterajšie alternatívne systémy (centrálne plánovanie, autarkia, prísny komunizmus) boli málo flexibilné, ťažko inovovali a skončili buď ekonomickým kolapsom, alebo silnou stagnáciou.
Trhová ekonomika nie je „dokonalá“. Má nerovnosti, krízy a bez regulácie vie byť veľmi tvrdá pre chudobných. Ale v praxi sa ukázala ako najstabilnejší a najdlhšie fungujúci model, hlavne ak sa kombinuje so sociálnym štátom a reguláciami.
Stručne: úplný zánik trhového systému sa neočakáva. Skôr sa mení, upravuje a prechádza krízami, ale ako základ funguje najdlhšie a najstabilnejšie.
@simona_racz 😂😂😂😂
Toho ešte nepoznáš, aké hodovačky zakaždým nastanú, keď sa mu do papŕč dostanú nejaké peniaze.
@sevrin to poznám, u nás to robia niektorí že prídu sociálne dávky, tak chodia taxíkmi na nákupy, a potom zvyšok mesiaca vyplakávajú že aká je bieda… 😂
@sevrin & @simona_racz toto preberieme po výplate. Teraz sa bavme o tom čo je teraz. Hovorí sa že obchody sú preplnené, robia sa obrovské nákupy, ale kde na to berú keď všade radia šetriť, a kríza, a konsolidácia a takéto oné. Keď som čítal ontom refeedingu som sa trocha zlakol, ale ako je možné že sa mi nič nestalo? A tie prerušovane pôsty mám za sebov snáď stovky. U mňa prerušovaný pôst znamená: Po výplate hojno, pred výplatou ho…
@unbeholfen bavme sa o tom čo je teraz? To nemyslíš vážne! Toto je jeden z najväčších problémov finančnej (ne)gramotnosti.
@sevrin to poznám, u nás to robia niektorí že prídu sociálne dávky, tak chodia taxíkmi na nákupy, a potom zvyšok mesiaca vyplakávajú že aká je bieda… 😂
@simona_racz presne takto funguje. Prídu peniaze, tak sa TERAZ hoduje, sporenie počká, chudnutie počká, samé kebaby, pizze, klobásy, štangle slaniny, dvojlitrové koly, údajne je aj cukrovkár, ale noačo, teraz žijemeeee. Po troch dňoch začína ľutovacia fáza o strašnej nespravodlivosti celého sveta voči jeho osobe, ktorá trvá do ďalšej výplaty alebo dávky čo mu príde. A toto počúvaj 15 rokov v kuse. Samozrejme to ešte nepočítam tie jeho nekonečné príbehy a niekoľkohodinové analýzy prečo ho žiadna baba nechce. On aj grafy kreslil, kde to názorne vysvetľoval 😅
Predstavte si, vo vlaku čo ide do Banskej Bystrice ma ostriekal záchod.
Čo myslíte, kolko peňazí by som potreboval aby som mohol celý mesiac jesť čo mi chutí? Dá sa to nejako vypočítať.
Ja mám cukor na 12 vraj to je nad limit.

Teraz si užívam ako sa hádajú Gröhling a Richter v štúdiu. Veľmi rád pozerám politiku. Strašne mi k tomu chýba mať pred sebou krájaciu dosku a odkrojovať si zo slaninky…