icon

Život v chudobe

unbeholfen
11. nov 2025

Pomme sa baviť o chudobe. Len tak sa chcem vyrozprávať že velká chudoba je. Neni penazí. Ludia sú bez peňazí, len si požičávajú, potom vrácá a zas nemajú. Zbírajú kovošrot, zálohujú aby niečo mali pár drobných. Semtam sa podarí nejaká brigáda zehnať, ale kým dójde výplata, tolko si napožičávajú, že keď vrátia nič im nezostane. Nevíme sa vymaniť z tej večnej chudoby.

janulik2008
14. nov 2025
@sevrin

@janulik2008 prečo si to vzdala po 20 stranách? Ešte ťa čaká ďalších 800 😂

@sevrin vieš čo že aj tých 20 strán mi dalo zabrať 😥😁

unbeholfen
autor
14. nov 2025
@sevrin

@janulik2008 prečo si to vzdala po 20 stranách? Ešte ťa čaká ďalších 800 😂

@sevrin ak s tým nesekne admin.
Na hojku mi nepriel ani warn. Jednoducho ďalší deň sa už nešlo prihlásiť.

unbeholfen
autor
14. nov 2025

No dobre ludze, práca je, príjem bude… Nejako už len bude…

unbeholfen
autor
14. nov 2025
@anonym_3cf675

@unbeholfen no ked to povedal pan Kalinak, tak urcite hovoril pravdu-tak ako vzdy. Mne pan Fico, Kalinak, Sukaj a spol povedali, ze budu lacnejsie potraviny, plyn, elektrina. Ze sa tu budeme mat ako v raji. Tym padom to znamena, ze aj ty sa mas ako v raji a netrpis nudzou. A ked to povedal Fico, tak je to pravda a klames ty.

@anonym_3cf675 tak napríklad pán Jozef Ráž mladší sa nedávno chvastal na videu natáčanom priamo na stavbe obchvatu mesta Šaľa, že ako dobre napredujú aj napriek tomu že musia stavať most cez Váh, a teraz chce opozícia aby podal demisiu. Kvôli tým vlakom.

sevrin
14. nov 2025
@unbeholfen

@sevrin ak s tým nesekne admin.
Na hojku mi nepriel ani warn. Jednoducho ďalší deň sa už nešlo prihlásiť.

@unbeholfen no výborne, hojko hneď vie čo má robiť. To len na FreeSpace Fóre ťa vedeli trpieť celé roky.

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
simona_racz
14. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova u nás jeden vykupuje rodinné domy a byty, poopravuje to a prenajíma. Keď ich má dosť, tak z toho vyžije. Odkedy sú tu ukrajinci, skoro v každej nehnutelnosti ich má. Keby to všetka naraz predal, na dôchodok má vystarané. 😉

unbeholfen
autor
14. nov 2025
@sevrin

@unbeholfen no výborne, hojko hneď vie čo má robiť. To len na FreeSpace Fóre ťa vedeli trpieť celé roky.

@sevrin na facebooku som sa dal do skupiny autistov, tam to bola uzavretá skupina že sa čakalo kým admin potvrdí vstup… Napísal som svoj príbeh bez akcentu, nárečia, vulgarizmov, slušne, pomocou atokorekcie, a do hodiny som bol zablokovaný. Bez varovania. Doteraz neviem čo adminovi vadilo. Už aj ľudské nešťastie spadá pod cenzúru či čo?

anonym_b77a4a
14. nov 2025
@unbeholfen

@sevrin na facebooku som sa dal do skupiny autistov, tam to bola uzavretá skupina že sa čakalo kým admin potvrdí vstup… Napísal som svoj príbeh bez akcentu, nárečia, vulgarizmov, slušne, pomocou atokorekcie, a do hodiny som bol zablokovaný. Bez varovania. Doteraz neviem čo adminovi vadilo. Už aj ľudské nešťastie spadá pod cenzúru či čo?

@unbeholfen ty si autista???

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
sevrin
14. nov 2025
@anonym_b77a4a

@anonym_b77a4a je tak tlstý že sa nevládze zohnúť a keďže nemá žiadne vzdelanie, dostane sa len na manuálne pozície, kde sa musí hýbať, ale kvôli bachoru nestíha, tak si vymýšľa diagnózy medzi ktoré patrí aj autizmus.

sevrin
14. nov 2025
@unbeholfen

@unbeholfen lebo ty nie si žiadny autista, len taký ťuťmák nechápavý.

anonym_b77a4a
14. nov 2025
@sevrin

@anonym_b77a4a je tak tlstý že sa nevládze zohnúť a keďže nemá žiadne vzdelanie, dostane sa len na manuálne pozície, kde sa musí hýbať, ale kvôli bachoru nestíha, tak si vymýšľa diagnózy medzi ktoré patrí aj autizmus.

@sevrin takze je hypochonder

janulik2008
14. nov 2025
@anonym_b77a4a

@sevrin takze je hypochonder

@anonym_b77a4a strateny pripad

unbeholfen
autor
14. nov 2025
@anonym_b77a4a

@anonym_b77a4a áno

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
unbeholfen
autor
14. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova bola to jedna taká kde bol nejaký nápis (také logo malo) že my niesme iní len sme autisti alebo dači v tom zmysle. Nezohrial som sa tam ani deň. To mi niekto dal na to link tunák na tomto fórume. Aké ešte sú pre dospelých? Lebo keď vyhladávan tak stále len pre deti a mládež.

unbeholfen
autor
14. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova mám nápad! Založme si takú skupinu my! Lebo sa zdá že odvšadial vyhadzujú.

sevrin
14. nov 2025
@unbeholfen

@viktoriakrajnakova mám nápad! Založme si takú skupinu my! Lebo sa zdá že odvšadial vyhadzujú.

@unbeholfen žeby kvôli tomu že sa na autistu len hráš?

janulik2008
14. nov 2025
@sevrin

@sevrin hm neviem ale niekto tu pisal ze viacerych blokovali

sevrin
14. nov 2025
@janulik2008

@sevrin hm neviem ale niekto tu pisal ze viacerych blokovali

@janulik2008 vieš koľko nickov tento exot má?? 😅 Však len tu má asi tretí či štvrtý.

chrobak7
14. nov 2025

Ja som vás varoval....😉😨😕

janulik2008
14. nov 2025
@sevrin

@janulik2008 vieš koľko nickov tento exot má?? 😅 Však len tu má asi tretí či štvrtý.

@sevrin tak to mi nenapadlo 😀

unbeholfen
autor
15. nov 2025
@sevrin

@sevrin nehrám, už od škôlky mám problémy a chodil som k psychiatrom, v 6 rokoch som bol hospitalizovaný a psychiatrii v pezinku a potom preradený do pomocnej školy. 6 ročné decko ani nevie čo je hypochonder atď. Už lekárka pre dorast vtedy navrhovala že v dospelosti odobrať svojprávnosť a dať zníženú pracovnú schopnosť. Len rodičia nechceli mat zo mňa kripla a boli proti, že z tohi vyrastiem atď. Mysleli si že mi tým sťažia život. Ale už uznali že je to naopak. Keby vtedy netrvali na tom že ich decko neni retardované tak by som sa vyhol mnohým problémom. A mnohí ludia o mne povedali bez toho aby ma lepšie poznali že podla nich som na hlavu. To nebude náhoda.

unbeholfen
autor
15. nov 2025
@sevrin

@sevrin nie súčasne, to pravidlá fóra ani nedovolujú. Tie staré som buď zrušil alebo ma predbehli admini a blokli mi ich.

unbeholfen
autor
15. nov 2025

More práve som prešól celý Pull Him Out.

sevrin
15. nov 2025
@unbeholfen

@sevrin nehrám, už od škôlky mám problémy a chodil som k psychiatrom, v 6 rokoch som bol hospitalizovaný a psychiatrii v pezinku a potom preradený do pomocnej školy. 6 ročné decko ani nevie čo je hypochonder atď. Už lekárka pre dorast vtedy navrhovala že v dospelosti odobrať svojprávnosť a dať zníženú pracovnú schopnosť. Len rodičia nechceli mat zo mňa kripla a boli proti, že z tohi vyrastiem atď. Mysleli si že mi tým sťažia život. Ale už uznali že je to naopak. Keby vtedy netrvali na tom že ich decko neni retardované tak by som sa vyhol mnohým problémom. A mnohí ludia o mne povedali bez toho aby ma lepšie poznali že podla nich som na hlavu. To nebude náhoda.

@unbeholfen áno máš nejakú formu poruchy pozornosti, ale prečo sa ti posudkový lekár odmietol podpísať pod vyšetrenie potrebné pre uznanie invalidného dôchodku?

unbeholfen
autor
15. nov 2025
@sevrin

@unbeholfen áno máš nejakú formu poruchy pozornosti, ale prečo sa ti posudkový lekár odmietol podpísať pod vyšetrenie potrebné pre uznanie invalidného dôchodku?

@sevrin lebo chýbalo tých 30 rokov. To je presne tých 30 rokov o čo sa postarali rodičia keď si povedali že nechcú mať zo syna kripla, napriek tomu že už lekárka v dorasteneckom veku, videla že je problém a navrhovala to čo navrhovala.