icon

Život v chudobe

unbeholfen
11. nov 2025

Pomme sa baviť o chudobe. Len tak sa chcem vyrozprávať že velká chudoba je. Neni penazí. Ludia sú bez peňazí, len si požičávajú, potom vrácá a zas nemajú. Zbírajú kovošrot, zálohujú aby niečo mali pár drobných. Semtam sa podarí nejaká brigáda zehnať, ale kým dójde výplata, tolko si napožičávajú, že keď vrátia nič im nezostane. Nevíme sa vymaniť z tej večnej chudoby.

unbeholfen
autor
17. nov 2025
@sevrin

@janulik2008 neviem akú má dobrú robotu. Ale predpokladám, že je tam bufet, kvalitná kantína, zálohy každý týždeň a firemná doprava zdarma. Toto je pre neho predstava dobrej roboty.

@sevrin a túto predstavu spĺňa každá väčšia firma typu Samsung, Amazon, DHL, Metro, všetky automobilky atď. Niekde ten odvoz zorganizujú agentúry vo vlastnej réžii aj v menších firmách. V tých velkých fabrikách a logistických centrách je to proste štandard.

unbeholfen
autor
17. nov 2025

Kým hentí opozičáci mokli na námestí, ja som sa len 2-3 km odtiaľ, prechádzal v nákupnom centre, a rozmýšlal do ktorého bufetu sa pôjdem najesť… Fico bol v Nitre a ja v Bratislave. Ale určite som nemokol na námestí ale po robote som šiel do Vivo (bývalý polus) sa najesť. A toto je celý môj majetok. Nieje to síce veľa ale aby som sa aspoň raz zohrial pri jedle, kým hentí mokli na námestí, to stačí. Je chudoba ale užívať si treba vedieť, nech mám z toho života niečo.

unbeholfen
autor
17. nov 2025

Taký som chudobný že nemám ani peňaženku, ale mikroténový sáčok spevnený priesvitnou lepiacou páskou… A podobne ako moja “peňaženka” vyzerajú aj moje mobily a bicykle… Takže ak by prišiel exekútor niečo zhabať tak by nechápal.

sevrin
17. nov 2025
@unbeholfen

@sevrin a túto predstavu spĺňa každá väčšia firma typu Samsung, Amazon, DHL, Metro, všetky automobilky atď. Niekde ten odvoz zorganizujú agentúry vo vlastnej réžii aj v menších firmách. V tých velkých fabrikách a logistických centrách je to proste štandard.

@unbeholfen však jasné, inak vás asociálov by k pásu nedostal nikto.

unbeholfen
autor
17. nov 2025

Napríklad ten môj Samsung S5 Mini o ktorom píšem v tejto téme:
https://www.modrykonik.sk/forum/technologie-elektronika-mobily-smart-zariadenia-operatori/samsung-galaxy-s5-mini-zamrzanie-telefonu/

A povedali mi že čo čakám od 12r starého telefónu, tak pre predstavu vyzerá takto. Takže si už domyslíte ako vyzerajú moje bicykle…

anonym_bca4fa
17. nov 2025
@unbeholfen

Taký som chudobný že nemám ani peňaženku, ale mikroténový sáčok spevnený priesvitnou lepiacou páskou… A podobne ako moja “peňaženka” vyzerajú aj moje mobily a bicykle… Takže ak by prišiel exekútor niečo zhabať tak by nechápal.

@unbeholfen toľko srdcervucich výlevov koľko ty dávaš to je už aj na koňa veľa. Par dni s5 si dostal invalidný
A už nemáš nič

sevrin
17. nov 2025
@unbeholfen

Kým hentí opozičáci mokli na námestí, ja som sa len 2-3 km odtiaľ, prechádzal v nákupnom centre, a rozmýšlal do ktorého bufetu sa pôjdem najesť… Fico bol v Nitre a ja v Bratislave. Ale určite som nemokol na námestí ale po robote som šiel do Vivo (bývalý polus) sa najesť. A toto je celý môj majetok. Nieje to síce veľa ale aby som sa aspoň raz zohrial pri jedle, kým hentí mokli na námestí, to stačí. Je chudoba ale užívať si treba vedieť, nech mám z toho života niečo.

@unbeholfen ja si myslím, že každý by radšej mokol na námestí ako sa na internete strapňovat s dvoma eurami v sáčku 😂😂😂 44 ročný starý somár, slobodný a bezdetný, neschopný vyjsť s peniazmi mesiac čo mesiac 😅

zara3
17. nov 2025

Nehnevaj sa, ale ako zena, matka a manzelka ti vravim, ze toto, co ty robis, a sbieras zelezo a zijes u rodicov je na dospeleho chlapa velmi ponizujuce ba smiesne. Ty sa ohovaras cigani, ale oni v tej praci vydrzia... Kto vie, co by o tebe oni a iny zamestnanci povedali ze? Hlavne si nerob deti a pakuj sa zametat ulice, umyvat zachody, spravovat cesty, stavat domy, kopat, robit dlažby, ci je vonku slnko, dážď, sneh, alebo zima. A zaplat vsetko svojim rodicom/ rodine naspäť, co ti doteraz dali co si dospelým. Začni im platit ucty, jedlo a starat sa o dom, kde zijes. Prestaň byt lenivy a chod do posilovne. Moj syn ty byt mas armádu. Hlavne si nerob deti a nemaj frajerku, lebo o nich sa vobec nepostaras, zatial, co byvas u rodiny, aspon o rodicov by si sa mal starat, nic ti nepadne zadarmo do ruk, ani im nepadlo a nemysli si, ty musis byt dobra pritaz pre nich toto mat zo syna. Boze do coho si dusu dal! Nic len sa stazujes a vy zeny, co doma mate chlapov, chlapov, co na vas robia den a noc , tak takych ako je on vam je luto? Vsak z koze bere dole svoju rodinu a este si fnuka a hovori co ma ze je chudy... chlap vsak to je nasmiech... nakopat ta do r*ti. Chudák rodicia.

zara3
17. nov 2025

Mne je z teba zle od žalúdku

bruneta880
17. nov 2025

Nedá mi nenapísať, všetci ktorí sa mu tu posmievate a rozdávate rozum, ste úplne mimo, vidieť že Vaša emočná inteligencia je na veľmi chabej úrovni...on sa možno vyjadruje "správne" ale je autista a psychiatrický pacient, a Vy nemáte ani šajnu ako takýto človek NAOZAJ musí fungovať pretože ak sa ON dostane do ťažkej a zložitej situácie z hľadiska psychiky...ON to vyriešiť NEDOKÁŽE vy mudtlanti...mám v rodine aj v blízkom okolí takú osobu. A nieje to ako si všetci myslíte, ON väčšinou inak ako skratovo konať nedokáže.A všetci čo tu na tohto chudáka útočíte a brhlíte si tu svoje ego by ste sa za seba mali hanbiť....počkať...vlastne som zabudla na Vašu mentálnu kapacitu, takže pardon Vy vlastne ani to nedokážete.

zara3
17. nov 2025
@bruneta880

Nedá mi nenapísať, všetci ktorí sa mu tu posmievate a rozdávate rozum, ste úplne mimo, vidieť že Vaša emočná inteligencia je na veľmi chabej úrovni...on sa možno vyjadruje "správne" ale je autista a psychiatrický pacient, a Vy nemáte ani šajnu ako takýto človek NAOZAJ musí fungovať pretože ak sa ON dostane do ťažkej a zložitej situácie z hľadiska psychiky...ON to vyriešiť NEDOKÁŽE vy mudtlanti...mám v rodine aj v blízkom okolí takú osobu. A nieje to ako si všetci myslíte, ON väčšinou inak ako skratovo konať nedokáže.A všetci čo tu na tohto chudáka útočíte a brhlíte si tu svoje ego by ste sa za seba mali hanbiť....počkať...vlastne som zabudla na Vašu mentálnu kapacitu, takže pardon Vy vlastne ani to nedokážete.

@bruneta880 ale autista, slávni ľudia sú autisti tiež a pozri kam to dotiahli. Autista není postizenie ako tak, on není mentálne chori, vie počítať peniažky...on len potrebuje aby ho furt niekto ľutoval a podporoval ho v tom co robi. Kolko autistov sú rodicia a starajú sa. On sa sám len ľutuje a nikoho iného. Keby ze mal chorých rodičov, tak by mu ich asi ľúto nebolo, furt len ja a ja a ja. Toto je zle.

zara3
17. nov 2025

Ja si nemôžem pomôcť 😅 furt čítam jeho nick ibuprofen 😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🫣🙈🙊

A jak by mu pristál.

janulik2008
18. nov 2025
@unbeholfen

A povedali mi že čo čakám od 12r starého telefónu, tak pre predstavu vyzerá takto. Takže si už domyslíte ako vyzerajú moje bicykle…

@bruneta880 nikto sa mu neposmieva.
@unbeholfen veď majú pravdu. Čo čakáš od takého starého mobilu? Nemať najnovší Iphone není hanba 😉

janulik2008
18. nov 2025

Inak mi napadlo že v záložní nemajú telefóny v dobrej cene? 🤔

sevrin
18. nov 2025
@bruneta880

@bruneta880 poznáš ho 20 rokov ako ja? Sprvu sme mali pohľad na neho taký ako ty. Až neskôr postupne po rokoch ten pohľad prešiel do formy akou tu píše zara3, tá ho vystihla dosť dobre, ako keby ho poznala celé roky. Henten si fakt len kopanec do riti zaslúži. Je lenivý, všetky peniaze prežere, je tlstý až nevládze, tak si našiel výhovorku v autizme. Ver mi, jemu bola snaha pomôcť veľakrát, vždy to zlyhalo na celej čiare a rodičia mu pomáhajú len preto, lebo je to predsa len ich syn. Inak by ho kopli do riti, minule mu ani nedovolili aby si malinovku nalial keď prišiel k nim na obed 😅

sevrin
18. nov 2025
@zara3

@bruneta880 ale autista, slávni ľudia sú autisti tiež a pozri kam to dotiahli. Autista není postizenie ako tak, on není mentálne chori, vie počítať peniažky...on len potrebuje aby ho furt niekto ľutoval a podporoval ho v tom co robi. Kolko autistov sú rodicia a starajú sa. On sa sám len ľutuje a nikoho iného. Keby ze mal chorých rodičov, tak by mu ich asi ľúto nebolo, furt len ja a ja a ja. Toto je zle.

@zara3 on si vie akurát spočítať koľko potrebuje na kebab a dva litre koly.
Inak jeho finančné plánovanie a hospodárenie funguje štýlom "peniaze vyberám pokým bankomat dáva". Fakt ideálny partner do života 😅

chrobak7
18. nov 2025
@bruneta880

@bruneta880 Môžeš si ho kľudne zobrať pod patronát. O 2 roky skončíš na psychiatrii z neho aj ty.

anonym_bca4fa
18. nov 2025
@unbeholfen

@unbeholfen a čím si fotil ten telefón ? Kalkulačkou? Máš dva telefony. V inej diskusii si písal že máš iPhone

zara3
18. nov 2025
@sevrin

@zara3 on si vie akurát spočítať koľko potrebuje na kebab a dva litre koly.
Inak jeho finančné plánovanie a hospodárenie funguje štýlom "peniaze vyberám pokým bankomat dáva". Fakt ideálny partner do života 😅

@sevrin no pretože bol cely život vedený len brať a ze každý mu dáva a ľutuje ho. Toto je otras. Fakt. Každú chybu zvaluje na ostatných. No ktorý normálny chlap by si z neho neurobil somára a nasmial sa. Vsak on není postizeny ci chorý. Na smiech. Sa divím ze bitku nedostane od svojho otca, že je autorovi tolko rokov? Chova sa jak decko, boja zľavy jak žena, taky výprask s nim a na pole s nim, kopat záhradu celý deň o chleba a vody bo si nič neváži. A mame pomôcť s.domom, nákupy robiť a hýbať do prace. Toto co je. Ja som myslela ze to neni pravda toto

sevrin
18. nov 2025
@zara3

@sevrin no pretože bol cely život vedený len brať a ze každý mu dáva a ľutuje ho. Toto je otras. Fakt. Každú chybu zvaluje na ostatných. No ktorý normálny chlap by si z neho neurobil somára a nasmial sa. Vsak on není postizeny ci chorý. Na smiech. Sa divím ze bitku nedostane od svojho otca, že je autorovi tolko rokov? Chova sa jak decko, boja zľavy jak žena, taky výprask s nim a na pole s nim, kopat záhradu celý deň o chleba a vody bo si nič neváži. A mame pomôcť s.domom, nákupy robiť a hýbať do prace. Toto co je. Ja som myslela ze to neni pravda toto

@zara3 tatko ho v detstve mlátil, myslel si, že tú neschopnosť z neho vymláti. Nevymlátil. Nad ním nezlomil palicu snáď už len ten, kto ho nepozná viac ako tri mesiace 😁

janulik2008
18. nov 2025
@anonym_bca4fa

@unbeholfen a čím si fotil ten telefón ? Kalkulačkou? Máš dva telefony. V inej diskusii si písal že máš iPhone

@anonym_bca4fa inde pisal ze ma S3 mini. Alebo caka ze mu niekto posle mobil preto to odfotil?

zara3
18. nov 2025
@sevrin

@bruneta880 poznáš ho 20 rokov ako ja? Sprvu sme mali pohľad na neho taký ako ty. Až neskôr postupne po rokoch ten pohľad prešiel do formy akou tu píše zara3, tá ho vystihla dosť dobre, ako keby ho poznala celé roky. Henten si fakt len kopanec do riti zaslúži. Je lenivý, všetky peniaze prežere, je tlstý až nevládze, tak si našiel výhovorku v autizme. Ver mi, jemu bola snaha pomôcť veľakrát, vždy to zlyhalo na celej čiare a rodičia mu pomáhajú len preto, lebo je to predsa len ich syn. Inak by ho kopli do riti, minule mu ani nedovolili aby si malinovku nalial keď prišiel k nim na obed 😅

@sevrin a to kde ho poznáš 20 rokov? Prepáč nečítala som celú diskusiu

sevrin
18. nov 2025
@zara3

@sevrin a to kde ho poznáš 20 rokov? Prepáč nečítala som celú diskusiu

@zara3 chvalabohu len cez internet, on už v časoch Post Fóra nakotkodákal toho dosť aký je on strašne chudobný a celý svet sa spriahol proti nemu. Potom na FreeSpace Fóre ho dával do laty celý tím odborníkov na zdravú výživu, finančné plánovanie a hospodárenie, niektorí sa toho už ani nedožili. Potom oxidoval na Hojko Fóre, tam sa s ním bavili pokým tiež nezistili čo to je za exota. Skúšal to aj na Porade, ale čo sa týka financií a hospodárenia, tam sú nadpriemerne vzdelaní ľudia tak ho do riti poslali veľmi rýchlo. No a pije krv aj tu už tretím kontom, či koľko ich mal. Na LaskaTu to zase skúšal na ženy, ale všade dosahoval rovnaké "úspechy". O iných fórach už neviem, ale určite rád ich doplní.

zara3
18. nov 2025
@sevrin

@zara3 chvalabohu len cez internet, on už v časoch Post Fóra nakotkodákal toho dosť aký je on strašne chudobný a celý svet sa spriahol proti nemu. Potom na FreeSpace Fóre ho dával do laty celý tím odborníkov na zdravú výživu, finančné plánovanie a hospodárenie, niektorí sa toho už ani nedožili. Potom oxidoval na Hojko Fóre, tam sa s ním bavili pokým tiež nezistili čo to je za exota. Skúšal to aj na Porade, ale čo sa týka financií a hospodárenia, tam sú nadpriemerne vzdelaní ľudia tak ho do riti poslali veľmi rýchlo. No a pije krv aj tu už tretím kontom, či koľko ich mal. Na LaskaTu to zase skúšal na ženy, ale všade dosahoval rovnaké "úspechy". O iných fórach už neviem, ale určite rád ich doplní.

@sevrin Pane Bože..... až k plaču, ked si uvedomíš, že by ťa niekto poznal 20 rokov, ale nikdy ťa nevidel a žil na druhom konci republiky.... kolky sú asi čo ho poznajú. Jeho rodicia musia byť z neho hotoví, oni vedia, jaku hanbu on robí, ale nevyhodia ho, aj keď sa mu snažia ukazat, viz tie malinovky, jedlo a tak... však ako im má byť? On len zneuziva a nic viac.Niekde sa stala chyba v jeho detstve. On není hlúpy, on není retard, on je len lenivý, sprostý sebec a narcis, co rad manipuluje, aby bol stredobodom pozornosti, vo skutočnosti to je vsak chlap bez chrbtovej kosti.
Aj keď bol bity v detstve, nebol učený si vziať ponaučenie a neurobiť to zase. Teraz už co. Ženy ho nechcú, rodicia ho majú plné zuby, smutný život. On to ale vidí, že smutný, že je chudý, pravda je ze smutný bo ho nikdo nemá rád pre jeho sebectvo a nenazranost.

simona_racz
18. nov 2025
@bruneta880

@bruneta880 v tej časti o autizme máš pravdu. Diskutujúci nevedia, že autista vie konať len skratovo, a preto sa neudržia v zamestnaní. Keď sú vystavení rôznym situáciám, tak konajú skratovo. Odolávať šikane už nevedi duplom. K ostatnému sa nevyjadrujem. Ale to som ešte nevidela že by autisti preberali takéto témy na diskusných fórach.

simona_racz
18. nov 2025

Inák akurát dnes som začula len tak na pol ucha z TV, že si EU dá do hľadáčika ultraspracované potraviny. Vraj spôsobujú obezitu, a najviac srdcovocievnych ochorení. A práve chudobní, sa stravujú vifonkami, lacnými párkami, bielym pečivom (čo spomínal aj autor témy) takže obézny môže byť, aj keď je chudobný, tomu verím. Nieže by sa mal dobre, ale tie ultraspracované potraviny…

anonym_968b54
19. nov 2025

@sevrin Aký význam má tvoje "buchačovanie"?

anonym_8beb35
19. nov 2025
@anonym_968b54

@sevrin Aký význam má tvoje "buchačovanie"?

@anonym_968b54 mozno aby ho ludia zbytocne nelutovali?

unbeholfen
autor
19. nov 2025
@bruneta880

@bruneta880 veď to isté je v podstate aj v profile v tom miniblogu. Tam je všetko opísané, ako sa veci diali, a aj otázka ako by to riešili druhí. Ale už som zapojený do rôznych projektov pre zdravotne znevýhodnených, a smeruje to do chránenej dielne.

anonym_8beb35
19. nov 2025
@unbeholfen

@bruneta880 veď to isté je v podstate aj v profile v tom miniblogu. Tam je všetko opísané, ako sa veci diali, a aj otázka ako by to riešili druhí. Ale už som zapojený do rôznych projektov pre zdravotne znevýhodnených, a smeruje to do chránenej dielne.

@unbeholfen 1 tak nakoniex nechas aj tu pracu co mas trz?