Život v neustálom strese
Ja už nevládzem žiť v tomto tempe...veľký dom, 2 neskutočne energické deti, finančné ťažkosti, od rána do večera sa len naháňam, vkuse stres od otvorenia oci až do konca..miliarda veci nedokončených, ktoré čakajú na muža, ale ten nemá čas alebo tiež nevládzem chce si aj oddýchnuť co je pochopiteľné, ja robím ci môžem, vkuse sa snažím každý deň a nič nie je vidno žiadne progres, len nas udržujem pri živote a aby sme neumreli v špine...áno mam pracku, sušičky, umývačku a aj tak sa stále neviem co skôr, jednu vec ani nedokončim a ďalších 5 sa ukáže co treba...mam pocit ze zo mňa vyprchá život za chvíľu...žiadna radosť, peniaze nemáme na žiadny výlet, restiku, pomoc v domácnosti, rodinu nemám čo by mi pomohla, čiže len čakať asi na koniec...ach len som sa chcela vykecat.
@anonym_autor chceli ste dom, bola to pre vás asi priorita, tak v tom treba hľadať pozitíva. Alebo sa vykašľať na to, dom predať, uskromniť sa s hotovým bytom, do ktorého nebude treba nič extra investovať, pri sťahovaní vyhádžete kopec zbytočností a bude sa ľahšie udržiavať poriadok, zostane viac času aj peňazí na výlety, relax atď.
Možno by jeden z vás dvoch vedel zmeniť prácu za lepšie platenú, prípadne ak ty si ešte doma s deťmi, tak prehodnotiť, či naozaj musíš byť doma a nebolo by lepšie mať dva príjmy.
@anonym_autor chápem, že nedostatok financií srres spôsobuje, ale nerozumiem, čo nestíhaš? Koľko máš deti a v akom veku? Pracuješ?
Veľký dom je záťaž. Takze by som začala tu.
@anonym_autor zbytočne si stres spôsobuješ sama. Upustiť od hlúposti v domácnosti , deti zapojiť , viac relaxovať, vypnúť správy , chodiť skoro spať . Výlety pešo po okolí , do mesta, na zmrzlinu atď. Začať behať a vypustiť paru .
@anonym_autor Neumreli v spine? Neprehanas trochu? Mam dojem, ze si ten stres kustik sama robis. A uplne zbytocne.
Rozhodne by som sa sústredila viac na seba ako na to, aby sa všetko blyšťalo. Nie je to dôležité 🙂
@anonym_autor co si urobila pre to,aby sa nieco zmenilo?Ked si odpovies na tuto otazku,mozno najdes riesenie.Darmo budes cakat na lod,na zeleznicnej stanici,vzdy pride len vlak.To je zasadny problem,chces zmenu,tak preto nieco sprav.Zarad si vikendy,ako tvoje dni,ked budes robit to co chces a nie co musis.Casom zistis,ze to nie je take zle,ako si to tu napisala.Drzim palce🍀
@anonym_autor veľký dom, finančné ťažkosti..
Nedá sa veľký dom vymeniť za menší? hneď máš o starosť menej.
@anonym_autor chapem ta, poznam to. Mam to podobne. Mne pomaha viera ale je to tazke. 😞
Ved si realne naplanujte,co kedy urobite.Jeden rok si dajte toho viac,dalsi skor oddych a radsej dovolenku s detmi.Ty naberies energiu,muz tak isto.Pridete na ine myslienky.Potom opet planujte,nieco viac financne narocnejsie.Pomaly postupne urobite.Ty zvolni aj z upratovania.Viac skor odduchuj.
Tak hlavne že je veľký dom, čo na tom, že je to nad vaše možnosti, finančné aj časové.
Čo také celý deň robíš? Deti sú ešte malé?
@luccys veď práve... Nikdy nepochopím to naháňanie sa za domom s 5 izbami pri rozpočte napnutom na doraz..
Ale tak, možno je autorkina situácia iná..
@beronsche to je taký Slovenský prežitok, mať dom a všetko pchať do domu, čas, energiu, peniaze. Potom človek nemá na nič čas. Nevraviac o dochádzaní za prácou z dediny, kde niet práca, ani poriadny Kaufland, kde môžeš nakúpiť v akcii. Na jednom nákupe v dedinskom obchode za 100€ prerobíme aj 20€. Keď zájdem do Tesca alebo Kauflandu na akcie, tak poriadne ušetríme.
autorka vôbec nereaguje, aspoň mohla napísať kolko rokov majú deti.
ak 10 + tak môžu už aj ony niečo pomôcť.
ak si doma a nepracuješ tak sa asi šuchtáš celý deň. nie každému ide robota od ruky.
@beronsche to je taký Slovenský prežitok, mať dom a všetko pchať do domu, čas, energiu, peniaze. Potom človek nemá na nič čas. Nevraviac o dochádzaní za prácou z dediny, kde niet práca, ani poriadny Kaufland, kde môžeš nakúpiť v akcii. Na jednom nákupe v dedinskom obchode za 100€ prerobíme aj 20€. Keď zájdem do Tesca alebo Kauflandu na akcie, tak poriadne ušetríme.
@rejka7 v kauf. tiež dáva poriadne blbosti do akcie. veľa vecí ktoré vôbec človek nepotrebuje.
ak si zarátaš benzín na akciu do kaufl. tak si aj s cenou v bežnom dedinskom obchode.
@rejka7 v kauf. tiež dáva poriadne blbosti do akcie. veľa vecí ktoré vôbec človek nepotrebuje.
ak si zarátaš benzín na akciu do kaufl. tak si aj s cenou v bežnom dedinskom obchode.
@anonym_f3ccd3 lenže ak bývaš v/ pri meste, nie panu-bohu-za-chrbtom , lebo si chcela domisko, na ktorý vlastne nemáš, ale tam boli lacné pozemky, tak máš možnosť nakúpit výhodnejšie.
a súdny človek nenakupuje kraviny len preto, že sú v akcii.
turistika je zadarmo (skoro) a je pozitívna na stres, vyvetrat hlavu v lese treba sem tam sám alebo aj vsetci spolu
Toť nedávno tu bola diskusia, ako len bývanie v dome je hodnotné.
@anonym_f3ccd3 ja len tak pre orientáciu, Agro Milk v dedine, 10 min. od KE. Ceny. Banány 2,19, sterilizovana repa 2,45, kuracie rezne 8,49 za kilo, šunka v obale 2,45, olej 3,99. Ceny v Kauflande a Bille za nákup banány v akcii 0,99€, repa v akcii 1,49, kura. rezne v akcii 5,80, šunka v akcii 9,90 za kilo. Takze asi.tak😁
@anonym_autor si na RD s 2 malymi detmi? Ak ano, tak deti vyrastu, Ty pojdes do prace a bude lepsie. Vo velkom dome zamkni izby, ktore nevyuzivate/nepotrebujete.
@anonym_f3ccd3 ja len tak pre orientáciu, Agro Milk v dedine, 10 min. od KE. Ceny. Banány 2,19, sterilizovana repa 2,45, kuracie rezne 8,49 za kilo, šunka v obale 2,45, olej 3,99. Ceny v Kauflande a Bille za nákup banány v akcii 0,99€, repa v akcii 1,49, kura. rezne v akcii 5,80, šunka v akcii 9,90 za kilo. Takze asi.tak😁
@rejka7 olej v Bille som zabudla 1,55.
@anonym_f3ccd3 lenže ak bývaš v/ pri meste, nie panu-bohu-za-chrbtom , lebo si chcela domisko, na ktorý vlastne nemáš, ale tam boli lacné pozemky, tak máš možnosť nakúpit výhodnejšie.
a súdny človek nenakupuje kraviny len preto, že sú v akcii.
@beronsche kde píšem že mám domisko na ktorý nemám? si pozri komu čo odpisuješ - asi to patrilo autorke, ja sa nesťažujem na žiadny dom - byt.
čo je pre jedného nepotrebné- druhý zákazník to zas má za potrebu.
@rejka7 nechápem čo ja mám s Milk agro.
tu v mojom okolí tento reťazec ani vôbec nie je. to je kdesi len na východe. načo mne tu píšeš ceny tohto re´tazca keď tam nikdy nepôjdem. my sme od Ke asi 300 km.
@rejka7 olej v Bille som zabudla 1,55.
@anonym_3dc8cd to bolo na porovnanie ceny v dedine a meste😵💫, že aj takto sa sa ušetriť, keď nakupujes v meste a nie si viazaný na ceny v dedinských obchodoch.
@beronsche kde píšem že mám domisko na ktorý nemám? si pozri komu čo odpisuješ - asi to patrilo autorke, ja sa nesťažujem na žiadny dom - byt.
čo je pre jedného nepotrebné- druhý zákazník to zas má za potrebu.
@anonym_f3ccd3 prepáč, ale teraz som sa pobavila..
píšem "ak bývaš.." a verila som, ze je z kontextu tvojho príspevku a mojej reakcie naň jasné, že je to myslené všeobecne (ja, ty, ona, ono, my byvame..), tzv.obrazne vyjadrenie, hypotetická situácia, v zmysle - predstav si.... Hádam už je to teda jasné 😉
A ďalej píšeš, že Kaufland dáva do akcie blbosti, ktoré človek nepotrebuje a na toto konkretne reagujem, že súdny človek to predsa nekúpi, keď to nepotrebuje..
Och, to naše čítanie s porozumením.. 😉
Nevedel som,ze kvalita zivota sa posudzuje dostupnostou Kauflandu a Tesca,vivat MK👍😂
Nevedel som,ze kvalita zivota sa posudzuje dostupnostou Kauflandu a Tesca,vivat MK👍😂
@tundra to nie, ale kvalita života z dlhodobého pohľadu sa posudzuje aj podľa (ne)schopnosti finančne si dovoliť zvolený životný štýl.
Zrejme sa mnou budeš súhlasiť, keď napíšem, že živorit v obrovskom dome, ktorý zhltne všetok tvoj čas aj financie a ty žiješ pod tlakom z možnej finančnej katastrofy a rano sa budiš s pocitom strachu, ako to zase zvládneš, nie je úplne ideálny stav.

Treba zvolnit, proste nemusí byť všetko tip-top.. dôležitejšie ako ultracisty dom je psychické zdravie.. za bordelom zavrieť dvere a ísť mimo neho nie je lepši liek na stres..