icon

Život v neustálom strese

20. okt 2025

Ja už nevládzem žiť v tomto tempe...veľký dom, 2 neskutočne energické deti, finančné ťažkosti, od rána do večera sa len naháňam, vkuse stres od otvorenia oci až do konca..miliarda veci nedokončených, ktoré čakajú na muža, ale ten nemá čas alebo tiež nevládzem chce si aj oddýchnuť co je pochopiteľné, ja robím ci môžem, vkuse sa snažím každý deň a nič nie je vidno žiadne progres, len nas udržujem pri živote a aby sme neumreli v špine...áno mam pracku, sušičky, umývačku a aj tak sa stále neviem co skôr, jednu vec ani nedokončim a ďalších 5 sa ukáže co treba...mam pocit ze zo mňa vyprchá život za chvíľu...žiadna radosť, peniaze nemáme na žiadny výlet, restiku, pomoc v domácnosti, rodinu nemám čo by mi pomohla, čiže len čakať asi na koniec...ach len som sa chcela vykecat.

Strana
z2
tundra
20. okt 2025
@beronsche

@tundra to nie, ale kvalita života z dlhodobého pohľadu sa posudzuje aj podľa (ne)schopnosti finančne si dovoliť zvolený životný štýl.

Zrejme sa mnou budeš súhlasiť, keď napíšem, že živorit v obrovskom dome, ktorý zhltne všetok tvoj čas aj financie a ty žiješ pod tlakom z možnej finančnej katastrofy a rano sa budiš s pocitom strachu, ako to zase zvládneš, nie je úplne ideálny stav.

@beronsche samozrejme,ze s tym suhlasim,len tie komentare o nakupoch, su trochu mimo mojho vnimania a to rad nakupujem😂.Do najblizsieho obchodneho centra mam 25km,len pre zaujimavost...

mayami
20. okt 2025

Načo je vám veľký dom, keď ho nezvládate? Menší dom a bude aj viac financií, viac času, aj menej stresu a roboty. Rodina by mala akože s čím pomôcť v tvojom prípade?

beronsche
20. okt 2025
@tundra

@beronsche samozrejme,ze s tym suhlasim,len tie komentare o nakupoch, su trochu mimo mojho vnimania a to rad nakupujem😂.Do najblizsieho obchodneho centra mam 25km,len pre zaujimavost...

@tundra ja som to skôr brala v kontexte toho, že keď mám naozaj hlboko do vrecka, fakt, že bývam kdesi v zapadakove, kde nicovate nič nie je, situácii nepomáha.

anonym_207a22
20. okt 2025
@mayami

Načo je vám veľký dom, keď ho nezvládate? Menší dom a bude aj viac financií, viac času, aj menej stresu a roboty. Rodina by mala akože s čím pomôcť v tvojom prípade?

@mayami Najlepsie posielat tak 1000e mesacne a bravat si deti kazdy 2. den.

anonym_32f3a3
20. okt 2025

chod do prace aj financne sa ti ulavi deti do skolky jasli a cast domu uzavriet a neriesit

tundra
20. okt 2025
@beronsche

@tundra ja som to skôr brala v kontexte toho, že keď mám naozaj hlboko do vrecka, fakt, že bývam kdesi v zapadakove, kde nicovate nič nie je, situácii nepomáha.

@beronsche je uplne jedno,kde zijes,ked mas hlboko do vacku.Kazdy ma na vyber,kde zhodi kotvu.Niekto potrebuje ruch velkomesta,niekto klud vidieka.Keby som vedel anglicky,stahujem sa na Aljasku😂,najblizsi sused 100km💪.

beronsche
20. okt 2025
@tundra

@beronsche je uplne jedno,kde zijes,ked mas hlboko do vacku.Kazdy ma na vyber,kde zhodi kotvu.Niekto potrebuje ruch velkomesta,niekto klud vidieka.Keby som vedel anglicky,stahujem sa na Aljasku😂,najblizsi sused 100km💪.

@tundra ja to skôr vidím tak, že nie každý má dostatočné finančné povedomie a niektorí si jednoducho naložia priveľa.. lebo chce a hotovo. Potom tu vidíš témy, ako nestíhajú hypo platiť, nemajú za čo dom dokončiť atď..
Mne by tiež vyhovovala villa so sluzobnictvom, uprostred niekoľko hektaroveho pozemku s ovocným sadom. Holt keď na to nemám, tak na to nemám.. 🙂

anonym_45014a
20. okt 2025

Nechápem načo si ľudia stavajú veľké domy. Treba ich upratovať, vykurovať, udržiavať v dobrom stave.... ak na to nemajú financie a pomoc, je to o ničom. Majitelia sa potom stávajú otrokmi svojej nerozvážnosti, ako vidíme u autorky aj psychické zdravie trpí...

sisaka
20. okt 2025

@anonym_autor
1.čo je to veľký dom?
2.preco je potrebné v ňom upratovať od rána do večera a výsledok nevidno? (organizácia prace, zbytočnosti zaberajúce miesto a chytajúce prach, neporiadnosť členov rodiny, domáce zvieratá…?)
3. aké staré sú deti?
4. Z čoho je tá špina?
5. Čo vám bráni oddýchnuť si v rámci finančných možnosti? (výlet do prírody, šport s deťmi…)

anonym_207a22
20. okt 2025
@sisaka

@anonym_autor
1.čo je to veľký dom?
2.preco je potrebné v ňom upratovať od rána do večera a výsledok nevidno? (organizácia prace, zbytočnosti zaberajúce miesto a chytajúce prach, neporiadnosť členov rodiny, domáce zvieratá…?)
3. aké staré sú deti?
4. Z čoho je tá špina?
5. Čo vám bráni oddýchnuť si v rámci finančných možnosti? (výlet do prírody, šport s deťmi…)

@sisaka Tipnem si- vsetko v domacnosti robi autorka.

anonym_b1753e
Autor odpoveď zmazal
anonym_b1753e
20. okt 2025
@mayami

@mayami @pribinak hej, hned zajtra predá dom, aby kupila o týždeň menší😅🙈

marca12
20. okt 2025

@anonym_autor Led mas zdravie,mas vsetko. To si treba uvedomit,ostatne je nepodstatne. Si predstav,ze by si musela prat v rukach,kolko casu by ti to zabralo. Na robotu sa vykaslat. Dolezity je aj cas straveny s rodinou. Musis si to nejako rozumne rozvrhnut a zapojit do pomoci aj deti a muza.

sisaka
20. okt 2025
@anonym_207a22

@sisaka Tipnem si- vsetko v domacnosti robi autorka.

@anonym_207a22 to je odpoveď na ktorú otázku?
Ja som otázku, kto čo robí/nerobi ani nepoložila 🤷‍♀️

slavomira236
20. okt 2025

@anonym_autor byvam v dome . Velka zahrada poschodovy dom. Tiez vzdy nieco robim bud dnu alebo von do toho deti s mladsou sa ucim starsieho treba skusat..financii tiez nieje vela ale na zakladne potreby ci nam treba mame. Tiez pouoratujem dolu uz treba ist na poschodie zatial uz je dolu bordel stale dokola. Velky pozemok kopu kosenia. Stale nieco to je zivot. Doma varim stále do restik nechodime deti maju obed v skole no pridu domov su hladne. A chcu vetsinou varene nieco. Ale nerucam sa viem si aj oddychnut precitat kona knihu kuknut serial

drahomirrra
20. okt 2025
@anonym_b1753e

@mayami @pribinak hej, hned zajtra predá dom, aby kupila o týždeň menší😅🙈

@anonym_b1753e Presne 😁 tieto “mudre” rady priam zboznujem. Predaj dom a chod do bytu, akoby slo o fazulky.

anonym_94c2e9
20. okt 2025

Podobny pripad sme mali na ociach v 1992,chlap nezamestnany, zene skoncila MD spolu s jej podnikom, nevedela najst robotu, vsetky plany ohladom zariadovania baraku padli, aj by si pozicali, ale nebolo od koho, mladomanzelske pozicky skoncili a ine neboli. A zrazu zistili, ze mozu byvat aj v pivnici a na 2 poschodia nad nimi sa vykaslat. Byvali s malickymi detmi v pivnici, ohrievali vodu v hrncoch na sporhelte, s tou do zeleznej vane, vodu nanosili zo studne, vchod mali od ulice s branou, ale do zahrady dom zapusteny v terene, ako krtkovci. Dnes na to najradsej spominaju.... vtedy, ked sme boli 2 roky v zemljanke. Ono zarabalo sa 2-3000 sk a podpora bola 1400, ale boli sliepky, vcely, svinky a vyslo aj na vylet do Viedne a na Juhosku😅.)Dnes maju vsetko, ale vtedy boli stastni. 🌸

anonym_495c02
20. okt 2025

Aby ste v špine neumreli? Čo tam chodíte v čižmách od hnoja? Mám veľký dom a ani mi nenapadne ho celý nonstop glancovať. Okná raz za rok, raz za týždeň vysávanie, podlaha, umývanie kúpeľní. Riady poumýva umývačka, operie práčka. Keď mi niekde kvacne, hneď to utriem. A výlety môžete mať aj za pár eur. Muža a deti zapoj do upratovania, ak sú už väčšie.

anonym_a834fb
20. okt 2025

https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/zijete-v-neustalom-kolotoci-povinnosti-a-starosti/
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/hladate-rovnovahu-medzi-povinnostami-a-radostou/
Myslím, že ide o túto pani, podľa štýlu písania. Bohužiaľ, ak má aj zdravotné problémy, tak je sebectvo jej muža, že sa do toho domu trepali. Ak je to ona, neporadím, ako z toho von, možno sa na všetko na týždeň vykašľať a nechať muža, nech sa stará. O všetko. A pripomenúť mu, že takto bude s deťmi fungovať sám, ak sa ona zrúti a hospitalizujú ju.

anonym_552c5b
20. okt 2025

Nechápem čo niektoré ženy nestíhajú v dnešnej dobe keď sú vymoženosti ako práčka sušička umývačka a pod. Ja mám z toho len práčku, riad umývam ručne, bývame v dome so záhradou a stíham všetko. 3 deti, pes, učiť sa s deťmi, na prechádzku ísť so psom, nákupy varenie upratovanie, pracujem 8 hod denne. A mám čas aj na seba. Dnešné mladé ženy len sa opúšťajú a sťažujú sa namiesto toho aby niečo zmenili. A pri tom treba tak málo, žiť pre okamih, ísť do lesa nadýchnuť sa čerstvého vzduchu. Peniaze boli aj budú no deti sú malé len raz, deti potrebujú šťastnú a oddýchnutu mamu, nie ohundranu a vyčerpanú.

beronsche
20. okt 2025
@drahomirrra

@anonym_b1753e Presne 😁 tieto “mudre” rady priam zboznujem. Predaj dom a chod do bytu, akoby slo o fazulky.

@drahomirrra je to ťažké rozhodnutie a rovnako je to velmi náročné zorganizovať. Rozhodne to nie je, že dnes sa rozhodnem a zajtra hotovo.
Ale mnoho krát by to situáciu vyriešilo/ pomohlo..

anonym_2def31
20. okt 2025
@anonym_f3ccd3

autorka vôbec nereaguje, aspoň mohla napísať kolko rokov majú deti.
ak 10 + tak môžu už aj ony niečo pomôcť.
ak si doma a nepracuješ tak sa asi šuchtáš celý deň. nie každému ide robota od ruky.

@anonym_f3ccd3 a cuduješ sa? však sa tu na ňu vyrojili a naložili niektoré,hlavne tie čo majú k tomu prd povedať

jazzy03
20. okt 2025
@anonym_552c5b

Nechápem čo niektoré ženy nestíhajú v dnešnej dobe keď sú vymoženosti ako práčka sušička umývačka a pod. Ja mám z toho len práčku, riad umývam ručne, bývame v dome so záhradou a stíham všetko. 3 deti, pes, učiť sa s deťmi, na prechádzku ísť so psom, nákupy varenie upratovanie, pracujem 8 hod denne. A mám čas aj na seba. Dnešné mladé ženy len sa opúšťajú a sťažujú sa namiesto toho aby niečo zmenili. A pri tom treba tak málo, žiť pre okamih, ísť do lesa nadýchnuť sa čerstvého vzduchu. Peniaze boli aj budú no deti sú malé len raz, deti potrebujú šťastnú a oddýchnutu mamu, nie ohundranu a vyčerpanú.

@anonym_552c5b cakala som, kedy pride prva hrdinska stara zena vytmavit mladej autorke, ze kolko toho sa da stihat a autorka je vlastne len leniva a ufnukana. Palec hore za take nasadenie v tvojom veku, ale chyba mi tam cas venovany detom, ziadne budovanie rodinnych vztahov, len povinnosti. Ani kvalitne straveny cas s manzelom. Len zameranie na seba. Celkovo: Dva minus. Popracuj na tom.

Autorka, napis este raz, ak chces poradit, ale vynechaj zmienku o dome. 🥲To je brvno v ociach pre mk mamicky.

heidi4
20. okt 2025
@tundra

@tundra hlasim sa ako suseda 👌🏻👌🏻👌🏻🤣 stale vravim, ze ja by som mala byvat na Aljaske. Svaty pokoj na nezaplatenie a priroda vsade okolo. Len mna zas ta zima odradza, anglicky mi ide lepsie nez po slovensky 😅

tundra
20. okt 2025
@heidi4

@tundra hlasim sa ako suseda 👌🏻👌🏻👌🏻🤣 stale vravim, ze ja by som mala byvat na Aljaske. Svaty pokoj na nezaplatenie a priroda vsade okolo. Len mna zas ta zima odradza, anglicky mi ide lepsie nez po slovensky 😅

@heidi4 pisem si😉

sticker
autor
20. okt 2025

Až teraz mi zaspal drobec tak som sa dostala k precitaniu a odpisaniu...však čakala som správy typu hlavne ze mate dom a co dnešné mladé nestíhajú a podobne...zbytočne na to reagovať vsak každý má nejaký názor...ja som to fakt viac menej chcela dať von lebo mam deň blbec a cítim veľkú úzkosť, aj keď sa snažím pracovať s vdacnostou za to co mam a snažiť sa nezbláznit, je to ťažké...ziadne také ze tip top domácnosť sa nikdy ani nekonala...a ze aby sme nežili v špine to bolo myslené tak ze proste udržujem len tie základné prevádzkové veci...lenže fakt v tom poschodovom dome, to som si ani nevedela predstaviť, nikdy som v dome nezila, bývali sme predtým v 2 izbovom byte...ja som nikdy dom nechcela ale v tom čase keď sme sa začali zaujímať o niečo väčšie pred x rokmj tak cena 3 izbaku a domu nebola taká rozdielna...už by som nikdy do domu nešla...ale to sú úplne absurdné rady ze predajte a choďte do menšieho ...ale však nevadí ved ako vravím niekomu sa zdá jednoduché co pre iného je extrémne náročné...veľa ľudí nechápe ze situácia človeka sa môže v priebehu rokov rapídne zmeniť, a človek sa nedokáže na všetko pripraviť...v dome keď sme stavali sme mali veľmi dobrý príjem spolu, 1 dieťa a druhe ani neplanovali...ale po rokoch sme išli ešte do jedného a potom sa začalo všetko sypať..stratili sme 3 práce v priebehu roka, stavba sa počas Kor.. brutálne predrazila čiže všetko išlo do domu aj tak stále chýbalo a chyba atd,proste život...kto to mohol vedieť? Ved raz bude dobre, len vydržať

anonym_552c5b
21. okt 2025
@jazzy03

@anonym_552c5b cakala som, kedy pride prva hrdinska stara zena vytmavit mladej autorke, ze kolko toho sa da stihat a autorka je vlastne len leniva a ufnukana. Palec hore za take nasadenie v tvojom veku, ale chyba mi tam cas venovany detom, ziadne budovanie rodinnych vztahov, len povinnosti. Ani kvalitne straveny cas s manzelom. Len zameranie na seba. Celkovo: Dva minus. Popracuj na tom.

Autorka, napis este raz, ak chces poradit, ale vynechaj zmienku o dome. 🥲To je brvno v ociach pre mk mamicky.

@jazzy03 Nie som hrdinka a ani stará, mám pár rokov do 40tky. Ale mám svoje priority a čo je pre mňa dôležité. Hlavne treba systém čo sa týka upratovania aj ostatné veci zariadiť. Ja som spokojná a vyrovnaná a to odzrkadlí všetko. Nie nadarmo sa hovorí spokojná a šťastná mama znamená šťastný domov. S deťmi trávim veľa času, vymýšľam im aktivity výlety, s manželom detto. Takže dá sa to len treba chcieť a urobiť si zmeny.
Ale áno je ľahšie fnukat a sťažovať sa než vystúpiť zo svojej komfortnej zóny.

Strana
z2