Zmysel života bezdetných ľudí
Co myslite, co je zmyslom života bezdetnych ludi? Vzdy som túžila po veľkej rodine, nevyšlo to, som stara a nemám nikoho. Moj zivot je len práca a spánok. Nic ma nebaví. Stále rozmýšľam, na čo taky zivot. Premárnený, zbytočný zivot. Rozmýšľam, ze ak je Boh, naco ma sem poslal? Za trest? Ako s tym naložiť?
@anonym_autor Boha do toho netahaj..on má s každým ten najlepší plán a je možné že napríklad o rok.bude tvoj život vyzerať úplne inak...nepodliehaj zúfalstvu a nespekuluj čo by bolo.keby ..tes sa zo života lebo kým špekulujes nad tým aké by to bolo, keby to bolo iné, nevážis si zdravie, prácu, bývanie, jedlo, šaty, a iné veci ktoré milióny ľudí nemajú....nebuď nevďačná
@hopsas dakujem ti Boze, ze si poslal stryka aby ma znasilnoval ked som mala 7 rokov, nie si jukebox, ked som ta prosila ze nech to prestane,ty milujuci Boh si odpovedal: Este ta stryko pretiahne 27 krat!!! nie som ruhacka, nie som zla, nebudem sa burit, Boh ma dal znasilnovat pre moje dobro
@anonym_autor zalezi na Tebe, aky zmysel das svojmu zivotu. Angazovat sa mozes v roznych oblastiach. Mam pocit, ze mas pracu, ktora Ta nenaplna, mozno aj tu by bolo vhodne sa zamysliet, ci by bolo nieco ine. Ak ai vsak v tomto chces ponechat nejaku istotu, tak tiez v ramci volneho casu ako nejaky dobrovolnik - a uz si najdi organizaciu, obcianske zdruzenie podla toho, co Ti je blizke. Ak Ti "chybaju" deticky, tak mozno cez nejaky detsky domov/nemocnicu/specialnu skolu sa nakontaktovat na nieco konkretne v Tvojom okoli. Ak pri dospelych, tak mozno nejaka charita, DSS. Alebo zvierata - utulky v okoli. Vyskusaj viacero a uvidis, co Ta zaujme
@hopsas dakujem ti Boze, ze si poslal stryka aby ma znasilnoval ked som mala 7 rokov, nie si jukebox, ked som ta prosila ze nech to prestane,ty milujuci Boh si odpovedal: Este ta stryko pretiahne 27 krat!!! nie som ruhacka, nie som zla, nebudem sa burit, Boh ma dal znasilnovat pre moje dobro
@anonym_cfe36f preskakuje ti?
Nemáš ani partnera? A zvieratko nejaké máš?
@anonym_cfe36f takto. je mi luto co sa ti stalo. je to neodpustitelne
ale mame slobodnu volu. ludia sa rozhoduju. tvoj stryko sa rozhodol byt hovadom a tvoji rodicia sa rozhodli byt slepi. nie sme babkami na tomto svete. prave preto existuje vo svete zlo, ze ludia maju moznost rozhodnut sa. ci ako si to predstavujesze budeme vsetci zbaveni vole a budeme ako zombici vykonavat vyssie dobro. v prvom rade ta mali chranit rodicia
Zo zdravotnych dovodov nemozem adoptovat dieta, ani vziat do pestunstva. Dobrovolnictvo iba take, kde netreba fyzicku namahu. Zvieratko asi max rybicky. Mam rastliny, zatial jedini spolocnici cez vianoce.
Zo zdravotnych dovodov nemozem adoptovat dieta, ani vziat do pestunstva. Dobrovolnictvo iba take, kde netreba fyzicku namahu. Zvieratko asi max rybicky. Mam rastliny, zatial jedini spolocnici cez vianoce.
@anonym_autor si introvert?
Ved mozno život nemá mat zmysel
@anonym_autor A mačiatko by sa u teba ako cítilo? Prítulné, pokojné?
no inak to je velmi tazko takto. lebo napises diskusiu ale nezapajas sa lebo nemas o com. nemame informacie a zbytocne tu mozno dostava typy na 4 stranach ktore pre teba nie su.
ale ty si sem uz myslim pisala. asi mas nejake zdravotne obmedzenie ale asi sa tomu aj dost poddavas. neviem o co ide ale poznam ludi co maju vazne zdravotne problemy ale nepoddavaju sa osudu. idu co mozu a posuvaju svoje hranice. ako chapem ze kazdy den nie je nedela ale... za mna je kopec veci ktore by si mohla.
@anonym_autor je to výhoda, nemáš zničené telo, máš čas na seba, nikto ti nerobí nervy, nemáš bordel, môžeš ísť kde chceš a kedy chceš. Väčšina žien sa prestane po pôrode o seba starať a nevládzu sa venovať aj mužovi a ten ich väčšinou vymení alebo sú tam minimálne hádky. Nesplasnu ti prsia, nie si prehnane emotívna. Máš viac energie, nie si tým pádom taká nervózna, nemusíš ostávať sama a bojovať s hormonmi. Nedajbože by si mala takého chlapa čo sa na to cele kašle a bola by si na cele sama a to je teda riadne zúfalstvo, smútok, zrútenie nervové. Bože toľko výhod to ma, že až. Lepšie ľutovať to, že človek nikdy nemal dieťa ako ľutovať, že ho ma. 😄 Ale ak moc chceš tak s radstou ti ktorýkoľvek chlap spraví dieťa a môžeš mať. Lebo adopcia je komplikovaná tam by to nedali ak nemáš muža.
@anonym_autor ani sa nad tým nezámýšlame, proste si len tak existujeme, keď sme sa už narodili.

Autorka pozri tému: Hľadanie zmyslu života počas tehotenstva a rodičovskej
Šanca pre teba. Obidve hľadáte zmysel života. 🙂