Cítim sa v živote nenaplnená

16. júl 2023

Cítim sa v živote veľmi nenaplnená, aj keď mám dobrú prácu, kamarátky, priateľa, super rodinu. Napriek všetkému som nešťastná a nevidím v živote žiadny zmysel. Myslíte, že by pomohlo, keby si spravím dieťa? Vždy som odsudzovala ženy, ktorých zmyslom života bol potomok, ale asi sa stanem jednou z nich.

viestta
16. júl 2023

Dieta nie je zaplata, dieta je dar, zavazok na zvysok zivota. Dieta nie je liek na nespokojny zivot.

dievecka
16. júl 2023

A potom spolu môžete chodiť do kostola ;)

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
16. júl 2023

@viestta tiež to takto vnímam, ale zároveň cítim, že by to mohol byť ten posledný kúsok skladačky aby som bola spokojná

@dievecka toto som nepochopila

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dievecka
16. júl 2023

Možno to, čo v živote hľadáš je cesta k Bohu, možno preto si myslíš, že život nemá žiadny zmysel...

viestta
16. júl 2023

@dievecka a neveriaci nemaju zmysel zivota?

vanilkovazmrzka
16. júl 2023

Zatial si dieta nerob a vyhladaj psychologa.

ropucha6
16. júl 2023

Najprv si ujasni svoje pocity, nenaplnena je nestastna? Preco si nestastna? Nevies sa tesit z malickosti? V zene zvycajne dozreje tuzba po dietati, asi nie je riesenie si ho robit, ak sa citis nestastna.

autor
16. júl 2023

Máte pravdu, ani neviem čo som vlastne chcela počuť. Keď sa nad tým zamyslím racionálne, tak deti by si mali asi robiť len psychicky vyrovnaní ľudia, lebo tomu dieťaťu asi tiež nič dobré do života nedajú.

0silvia0
16. júl 2023

Zivot treba jednoducho zit, nie hladat jeho zmysel. Sam zivot a prechadzanie jeho fazami je tej zmysel, hoci mame pocit, ze mame hladat nieco velkolepe.

autor
16. júl 2023

@dievecka nemyslím si, že mi chýba boh. Ani neviem, čo to vlastne znamená, že by mi Boh dal zmysel života. Čím? Tým že budem žiť v nejakej predstave, že ma čaká po smrti niečo lepšie ak sa budem dobrý človek? Keby na toto verím, tak by som ani nemala snahu o nejaké naplnenie života.

nataly420
16. júl 2023

Podľa mna sa mas až veľmi dobre 🙂 treba ti prekonať ťažkú skúšku. Chod do nekomfortu. Napríklad nejaka dlha týždňový tura alebo odcestovať do krajiny kde je život ťažky. Ak psychológ tak veľmi dobrý nie že ťa akurát tak napcha liekmi.

autor
16. júl 2023

@0silvia0 nehľadám nič veľkolepe, len mám pocit, že nemám pre čo žiť. Nič mi nedáva ráno ten pocit, že mám prečo vstať z postele a žiť

0silvia0
16. júl 2023

Mas vstat z postele preto, lebo si sa sem narodila, mas telo, mas seba samu, pracu, rodinu, priatela a to staci. Ked si uz na tomto svete, treba fungovat. Netreba ziadny megaciel.

autor
16. júl 2023

@nataly420 áno, mám sa dobre, je to z časti aj tým, ale nemám možnosť sa len tak niekam odtrepať a všetko tu nechať, snažím sa robiť dobrovoľne činnosti, myslím, že mám veľa možností uvedomiť si, že sa mám dobre a mám si to vážiť a to sa aj deje. Ja si vážim, že sa mám dobre, že mám čo jesť a kde žiť, že mám okolo seba fajn ľudí, ale príde mi, že to sú také externé veci, že to dovnútra mňa neprejde a neprecitim to. Akoby som bola kus kameňa.
Inak psychológ lieky nepredpisuje.

kristinka92
16. júl 2023

autorka treba začať riešiť veci od seba, aby si ty zmenila postoj k svojmu životu a našla v ňom stastie. na toto dieta naozaj záplata nie je. praveze dieta je velka skúška - partnerského vzťahu, nervov aj keď áno, je to aj dať a život sa ti zmení o 180’. Ale aby to nedopadlo tak, že skončíš s totálnou depresiou na materskej, lebo ta vie byt niekedy nepríjemne monotónna a všetko sa prispôsobuje dieťaťu. Že si unavena, nevyspata, chorá, to dieta to nezaujíma, nevypnes ho. Za mna to bola naozaj velka skuska zvládnuť to

0silvia0
16. júl 2023

Akoze kam sa nemas moznost odtrepat a vsetko tu nechat? Co vsetko tu chces nechat? Akoze si nemozes zobrat dovolenku?

doriiis
16. júl 2023

Psychicky nevyrovnaný človek vychova iba ďalšieho psychicky nevyrovnaneho človeka.

mikadooo
16. júl 2023

@nataly420 psychológ nepredpisuje lieky. To si trošku mimo.

nataly420
16. júl 2023

@mikadooo Wau to je všetko čo mi chceš povedať ? 😃 viem zabudla som . Treba este 30 ľudí aby mi to tu napísalo.

autor
16. júl 2023

@0silvia0 nemôžem si zobrať dovolenku, pretože už ju mám na celý rok rozplanovanu a hýbať s tým nejde. Najbližšie mám dovču na druhú polku decembra.

marsmykkok
16. júl 2023

Poznám takú jednu psychicky labilnejšiu, roky dieťa nešlo počať alebo ak počala tak potrat. Neriešila nič iné, len aká je nešťastná, že nemá dieťa. Teraz má už dieťa 2 roky, je ešte nervoznejšia, labilnejšia, dieťa viac u babky ako doma, chce mať od neho pokoj. Teda dieťa ti pohodu neprinesie, skôr naopak, popôrodná depresia, ťažké tehotenstvo, prebdené noci čo na nálade nepridajú a tak.

0kristina0
16. júl 2023

Este to tak, chuda dieta, nepotrebuje matku s depresiami.

spadnutaslivka
16. júl 2023

@dievecka trápne

mikadooo
16. júl 2023

@nataly420 len som napísala, že si napísala blbosť. Nič viac som ti neplánovala napísať.

0silvia0
16. júl 2023

No tak si si celu dovolenku uz naplanovala, vycerpala. Kazdy mame urceny pocet dovolenkovych dni. Tak treba vybehnut niekam aspon na vikend.

dankanka
16. júl 2023

@elizabet173 jedine ze by si vtedy uvedomila, co dovtedy mala a zacala byt vdacna za kazdy maly pokrok. S tym by sla ruka v ruke spokojnost a pocit naplnenia.

zmrzlinka2021
16. júl 2023

Autorka, je chýba žiť pre niečo či niekoho.

eva8
16. júl 2023

Naozaj sa neteší, že si niekomu pomohla v dobrovoľníctve?
Akoby si bola iná Ema zo stereotypu, chýba nejaká iskra, vzrušo. Dieta ti mozno zapláta dieru, prázdno, ktoré pociťuješ, ale dieťa nie je záplata. Nie ono má byť tvojou záchranou, ale ty jeho bezpečným útočiskom.

Skús dobrovoľníctvo niekde s deťmi bez rodičov, bez domova. Možno sa začneš tešiť, že áno, zajtra ma čakajú tie a tie decká, uvidíš iskričky v očiach. A zistíš, či by ťa dieťa naplnilo, alebo nie.

Nezávidím ti tvoj pocit. Je to možno len fáza, dosiahla si všetko, máš kvazivsetko. Skús len tak sama vybehnúť (myslím naozaj beh) trošku von, najlepšie do prírody, parku, len tak dome,mama, precisti sa ti myslenie, postupne utriedia myšlienky, pohyb vyvoláva radosť.