Chce nám niekto nahradiť babičku?
Ahojte, netuším, či to sem patrí, ale skúsim. Nie je tu v PB, ideálne sídlisko Rozkvet ale to nie je podmienka, osamelá staršia pani, prípadne pár, ktorý by si chcel ,adoptovat' dvoch malých lotrikov? Chýba nám tu niekto, kto by deťom nahradil babičky, ktoré žiaľ nemajú alebo teda nemajú záujem. My vieme na oplátku nakúpiť, vybaviť čo treba, prípadne navariť či upratať domácnosť. Ak by sa v Tom niekto našiel, budem rada za správu 😊
@neznama1234 nám by sa hodilo presne to isté. Len v Ba🙂
Inak toto je veľmi pekný nápad, stretla som sa už aj na sociálnych sieťach s tým, že "adoptujte babičku a dedka" presne s týmto účelom,ze osamelí dôchodcovia, ale ešte pri sile, dokážu pomôcť rodičom a na oplátku deti získajú na tom tiež.
Skus domového dovernika, alebo niekoho, kto už býva dlhšie v tej bytovke, či pozná takých ľudí, a uvidíš, možno to vyjde 🙂
Skus skupinu nestačí už tu alebo aj na Fb. V zahraničí je to dosť bežné. Držím palce.
@neznama1234 toto je tak nadherna" myslienka". Dufam,že najdete. 🤗
Aj nám by sa zišli. Nechcela by som od nich nič. Len aby niekedy prišli na vystúpenie deti,či by k nám prišli na kávu a chvíľu by deti vypočuli,porozprávali sa s nimi tak babickovsky,deduskovsky
@terezka1947 nad tým aj ja uvažujem, ak sa dcéra osamostatní a bude ma potrebovať ešte menej, kým nebude mať deti, ak vôbec bude, tak by som to takto riešila. Aj keď mám svoje záujmy a kamarátky, človek vekom zatúži zase niekomu sa venovať a robiť radosť, keď len občas a keď sa nedočká vnúčat, tak je to riešenie
Naša babka má takto adoptované detičky. My sme všetci v zahraničí, ona k nám nechce prísť a toto je naozaj úžasné. Majú skvelý vzťah s celou rodinou, aj detičkami. Babka úplne ožila. Vždy, keď komunikujeme, tak nám hovorí o svojich detičkách. Dúfam, že nájdete tú svoju 🙏
@zuzinka888 švagrovci žijú v Nemecku a tam majú takých náhradných starých rodičov, čo im aj dcéru postrážia,keď treba..
A nám aj babičky obe aj deduško aj otecka ktorý teraz zomrel, sme úplne sami 😢🙏
Raz som bola robit dozor a pomoct p.ucitelkam s detmi, ked mali predstavenie v domove dochodcov na Mikulasa. Bola som prekvapena kolko je tam starkych - cipernych relativne zdravych, veselych. Uplne nadherne sa tesili z tych deti chceli sa s nimi pozozpravat odfotit- deti mali rozne masky... Mozno by aj to bola cesta. Maju svoj volny cas, mozu odist na prechadzku na navstevu atd. A opatrovatelky by mozno aj poradili koho oslovit - skrz povahu, naladu..... Lebo najst niekoho a potom zistit ze je to uhundrana stara tetka vecne nervozna, moze byt velmi zranujuce aj pre deti aj babicku.
@neznama1234 to je veľmi pekný nápad 😊👍
@neznama1234 Aj ja som presne nad niecim takymto uvazovala🙂Len my sme z BA.
@neznama1234 skus napísať do fb skupín "Maminy PB a okolie" a "Kontaktni rodicia PB a okolie "
A nám aj babičky obe aj deduško aj otecka ktorý teraz zomrel, sme úplne sami 😢🙏
@smutnamama1981 odkiaľ ste prosím?
@anonym_5c7266 Vrbové
@smutnamama1981 škoda , vzdialenosť velka♥️
Aj nám by sa zišli. Nechcela by som od nich nič. Len aby niekedy prišli na vystúpenie deti,či by k nám prišli na kávu a chvíľu by deti vypočuli,porozprávali sa s nimi tak babickovsky,deduskovsky
@terezka1947 Dobrý deň, už ste našli babičku?
A odkiaľ ste ? Slavka